Pokazí Čechovi rozlučku? Leno se netají tím, že chce chytat finále EL

27.05.2019, 17:02
Aktuality
Leno, nebo Čech? Nejen britská média spekulují o tom, zda by ve finále Evropské ligy, v němž změří síly Arsenal a Chelsea, měla v brance Kanonýrů stát spíš německá jednička, která dostávala přednost v Premier League, nebo český veterán, pro kterého má duel v Baku být tečkou za spektakulární kariérou.

Němec Leno podle všeho nehodlá manažeru Emerymu rozhodování nijak ulehčit. "Vždycly chci hrát a finále není výjimkou," řekl.

V Evropské lize však v celé sezoně za Arsenal chytal Čech. "Pokud to tak bude i nyní, tak to budu muset akceptovat. Ale zatím to není jasné. Každopádně ať už bude v brance kdokoliv, věřím, že vyhrajeme trofej," prohlásil Leno.

"K Petrovi chovám velký respekt. Vycházíme spolu dobře a za celou sezonu si zaslouží jen a jen poděkování. Zároveň ale platí, že jsem sportovec a chci tedy být přímo na hřišti. Zvlášť, když jde o finále," vysvětloval Leno svou situaci před středečním utkáním.

"Pro Arsenal je to velmi důležitý zápas, takže je, myslím, celkem pochopitelné, že asi neřeknu, že bych raději nehrál. Chci být na hřišti, takový už je můj naturel," dodal Leno.

Pro Arsenal je vedle trofeje také postup do Ligy mistrů, kterou si na rozdíl od Chelsea nevybojoval v Premier League. Vítězství Arsenalu je žádoucí i pro český fotbal, speciálně pro pražskou Spartu. V případě, že Gunners vyhrají Evropskou ligu a zamíří do Ligy mistrů, nebude se muset Sparta probíjet do Evropské ligy přes předkola a bude hrát přímo základní skupinu.

Autor: Jiří Fišara / sport1.de

Komentáře (506)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele