POHÁR UEFA V NOVÉM KABÁTĚ

13.07.2003, 17:56
Aktuality
Pohár UEFA, chudšího příbuzného milionářské Ligy Mistrů, čeká od sezóny 2004/2005 změna. Do prvního kola místo současných 96 nastoupí 80 týmů a ve druhém kole budou týmy rozděleny do skupin...

Čtyřicet vítězů z prvního kola bude rozděleno do osmi skupin po pěti, do dalších bojů pak z každé skupiny postoupí první tři týmy. Ani skupiny se však nebudou hrát tradičním způsobem, týmy se mezi sebou neutkají dvakrát, ale pouze jednou, každý tak ve skupině odehraje dva zápasy doma a dva venku. 24 postupujících pak doplní osm týmů ze třetích míst základních skupin Ligy Mistrů a dále bude Pohár UEFA pokračovat klasickým způsobem.

Vedení UEFA si od změny slibuje především zatraktivnění poháru a jeho mírné přiblížení k Lize Mistrů. "Chtěli jsme soutěž oživit a rozvinout," zdůvodnil tento krok prezident UEFY Lennart Johansson. "Rozhodnutí je výsledkem rozsáhlých diskusí, věříme, že nový formát dodá do Poháru UEFA nový vzrušující element, který z poháru udělá atraktivní soutěž," uvedl dále Johansson.

Výkonný ředitel UEFY Gerhard Aigner zdůraznil, že nový formát je důkazem toho, že UEFA naslouchá evropským klubům. "Iniciativa přišla z takzvaně středně hodnocených zemí, které chtěli více mezinárodních zápasů a zkušeností," dodal Aigner.

Autor: Petr Starý

Komentáře (4)

Přidat komentář
Mr.Jindros

Souhlasim, zda se mi to jako dobrej napad, akorat mohli nechat tech 96 tymu

Reagovat
smazaný uživatel

No uvidíme, třeba taková malá změna opravdu zatraktivní UEFU k lize mistrů.

Reagovat
antimadrista

To by šlo.

Reagovat
HOST* Rozhodčí

Asi to bude ulehčení pro fifu a hlavně atraktivnější pro diváka i týmy ale škoda je že pohar uefa stratí na své originálnosti

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele