Pohár UEFA preview - 1. zápasy čtvrtfinále

03.04.2008, 10:09, aktualizováno 03.04.2008, 10:09
Previews
Podobně jako Liga mistrů, tak i Pohár UEFA dnes rozehraje své čtvrtfinále. Jako první se od půl sedmé střetnou Leverkusen a Zenit Petrohrad, zbývající zápasy začínají ve 20:45. Bayern Mnichov doma přivítá Getafe, Fiorentina se střetne s PSV Eindhoven a Rangers budou hostit Sporting...
Bayer Leverkusen - Zenit Petrohrad  (čtvrtek 18:30)
Bay Arena v Leverkusenu uvidí souboj čtvrtfinále Poháru UEFA, v němž se utká domácí Bayer s ruským překvapením soutěže Zenitem Petrohrad. Ten se stal postrachem favoritů, neboť už vyřadil španělský Villarreal a poté i Marseille. Německý tým přešel do čtvrtfinále přes Hamburk. Pro oba týmy to bude první vzájemný zápas. Do utkání by měl nastoupit i český záložník Radek Šírl. Na vítěze tohoto dvoj utkání čeká lepší z dvojice Bayern – Getafe.

Bayer Leverkusen o víkendu překvapivě zaváhal na domácím hřišti s Frankfurtem a prohrál 0:2. Byla to druhá porážka v řadě. V tabulce se Leverkusen nachází na čtvrtém místě se ztrátou tří bodů na druhý Hamburk.

Německý tým se bude snažit, aby se neopakoval loňský ročník, kdy vypadl ve čtvrtfinále se španělskou Osasunou Pamplona. Letos už měl možnost hrát v Poháru UEFA s ruským týmem, Spartaku Moskva podlehl 1:2. Trenér Leverkusenu Michael Skibbe se bude snažit své hráče vyburcovat a připravit na ruský tým. "Musíme hrát vzadu na nulu a snažit se vstřelit nějaký gól. Víme, že jsou v obraně kompaktní a organizovaní. Proto musíme být trpěliví. Škoda, že první zápas nehrajeme venku," uvedl trenér Skibbe. Ten se bude muset obejít bez Ramelowa, který nedávno ukončil kariéru.

Zenit Petrohrad překvapivě nestačil o víkendu na Rubin Kazaň, kterému podlehl na domácím hřišti 1:3. Jedinou branku Zenitu vstřelil Aršavin. Ruský tým má po třech odehraných kolech domácí ligy čtyři body a drží se na sedmém místě tabulky.

Pro ruský tým je to druhé čtvrtfinále během posledních tří sezón. Předloni, když ještě Zenit vedl Vlastimil Petržela, prohrál se Sevillou, která později celý Pohár UEFA vyhrála. Radek Šírl si před losováním čtvrtfinále přál Leverkusen a přání se mu splnilo. "Hlavně bych chtěl hrát blízko Čech, aby se mohli přijet podívat známí a kamarádi. Ideální by byl třeba Leverkusen," řekl Šírl před losováním.

Zenit se bude spoléhat na svého střelce Pogrebnjaka, který je spolu s Lukou Tonim se sedmi brankami nejlepším střelcem soutěže. Naopak se bude ještě muset obejít bez svého trenéra Dicka Advocaata, kterého UEFA potrestala za to, že byl vykázán na tribunu během odvety třetího kola Poháru UEFA ve Villarrealu.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Adler - Castro, Friedrich, Haggui (Sinkiewicz), Sarpei - Rolfes - Schneider, Barnetta, Kießling - Barbarez, Gekas (Vidal)
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Malafejew - Anjukow, Schirokow, Krizanac, Sirl - Fayzulin, Timotschuk - Arschawin, Zyrianow, Denisow - Progebnjak
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.40 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rangers FC - Sporting CP  (čtvrtek 20:45)
Ibrox Park uvidí souboj dvou týmů, jejichž pouť letošním ročníkem evropských pohárů začala v Lize mistrů - proti sobě nastoupí glasgowští Rangers a lisabonský Sporting...

Rangers se v pohárové Evropě zatím mohou pyšnit vynikající defenzívou, když před domácím publikem inkasovali pouze od Stuttgartu a Lyonu. Ve třetím kole si na obranu skotského klubu nepřišli fotbalisté Panathinaikosu, v osmifinále na ní poté ztroskotal Werder Brémy.

"Obrana Rangers je pochopitelně silná, ale na druhou stranu my jsme ve venkovních zápasech neskórovali pouze proti Manchesteru United," upozorňuje kouč Sportingu Paulo Bento.

Sporting v domácí lize sice o víkendu porazil Naval 4:1, přesto je až na pátém místě s dvacetibodovou ztrátou na vedoucí Porto. V Poháru UEFA ho čeká druhý ostrovní celek v řadě poté, co v osmifinále vyřadil Bolton.

"Výhra Rangers nad Werderem v předchozím kole jenom ukazuje, jak psychicky odolný je to tým. My jsme se ale od Boltonu naučili něco o ostrovních týmech a budeme připraveni," řekl dále Bento.

Domácí půjdou do souboje v daleko větší pohodě, mají totiž velice blízko k zisku mistrovského titulu. O víkendu se na Ibrox Parku hrálo glasgowské derby a Rangers zvítězili nad Celticem 1:0. Svěřenci Waltera Smithe nyní mají v tabulce šestibodový náskok a v záloze ještě jedno utkání k dobru.

"V pohárové Evropě je důležité držet míč, zvláště pak v domácím prostředí. Máme obavy ze hry Sportingu, nemají problém s tím dát branku na hřišti soupeře. My jsme na druhou stranu v posledních zápasech dokázali, že umíme vyhrávat bez inkasované branky a na to budeme chtít navázat," říká manažer Smith.

Smith bude opět postrádat Daniela Cousina, který stále není fit po zlomenině čelisti. Hrát naopak budou Kevin Thomson, Brahim Hemdani a Steven Davis.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.15 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - Getafe CF  (čtvrtek 20:45)
Pro Franze Beckenbauera je Getafe týmem samých neznámých, ale pro kluby jako je FC Barcelona, Real Madrid, Benfica a Tottenham "strašákem favoritů". Podobně nemilému probuzení chce Bayern Mnichov ve čtvrtek večer v pohárovém utkání UEFA zabránit.

"Pro mě to je možná nejsilnější tým v soutěži. Musíme být hodně agresivní," říká Martin Demichelis, který se včas uzdravil a pyšní se monoklem pod levým okem z osobního souboje v minulém zápase. Mark van Bommel, Ottmarem Hitzfeldem označovaný jako nejagresivnější, s nějvětší pravděpodobností nenastoupí. Kvůli chřipce musel vynechat několik tréninků a jeho účast je podle Hitzfelda "velmi ohrožena".

Naproti tomu mohou Bastian Schweinsteiger a stejně tak Lukas Podolski, který si včas vyléčil zraněný kotník, doufat, že na trávník vyběhnou již od začátku zápasu. Také "Schweini" varuje před čtvrtečním soupeřem: "Budeme se muset obrnit pěknou dávkou trpělivosti a počítat s tím, že sotva najdeme v jejich obraně skulinku."

Getafe, tým trenéra Michaela Laudrupa, který svou generálku ve španělské Primera Division proti Osasuně nezvládl a prohrál 0:2, ovšem díky výhře nad Realem Madrid (1:0) a postupu do čtvrtfinále přes Benfiku, dal o sobě hlasitě vědět. Také se mu podařilo v každém mezinárodním zápase na půdě soupeře vstřelit gól. V lize je Getafe, bývalý klub německého trenéra Bernda Schustera (nyní trenér Realu Madrid), na momentálním dvanáctém místě. Přesto Schuster varoval prostřednictvím německé televize DSF: "Když se podaří Getafe v Mnichově uhrát dobrý výsledek, tak pak to bude pro Bayern velmi těžké." Tomu chce Bayern veškerou svou mocí zabránit. Podle Schweinsteigera by byl výsledek 1:0 nebo 2:0 ideální.

Prezident klubu Getafe Angel Torres nabroušeně reagoval na Beckenbauerovy výroky o svém klubu: "Možná budeme muset po zápase panu Beckenbauerovi věnovat pár autogramů, aby si je uložil do peněženky a věděl, kdo jsou hráči z Getafe."

Po vylosování čtvrtfinále Poháru UEFA prohlásil totiž Franz Beckenbauer, že nezná ani jednoho hráče soupeře Bayernu Mnichov: "Jsou to pro mě "nobodys," řekl. Zato v Barceloně, Madridu a jinde je znají o mnoho lépe.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Kahn - Lahm, Lucio, Demichelis, Jansen - van Bommel (Ottl), Ze Roberto - Ribery, Schweinsteiger (Sosa) - Toni, Podolski (Klose)
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Abbodanzieri - Signorino, Tena, Belenguer, Contra - Celestini, de la Red - Granero (Gavilan), Hernandez - Uche, Manu (Albin)
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.80 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ACF Fiorentina - PSV Eindhoven  (čtvrtek 20:45)
Na stadionu Artemia Franchiho ve Florencii svedou svůj první vzájemný souboj AFC Fiorentina a PSV Eindhoven. Oba rivalové postoupili do čtvrtfinále až na penalty, když vyřadli dva anglické týmy – Everton, respektive Tottenham.

Hostující PSV Eindhoven stále vede nizozemskou nejvyšší soutěž, a to o pět bodů, ale z posledních čtyřech utkání třikrát ztratil. Viola také nemá nikterak závratnou formu. Prohra střídá výhru, avšak výhry se dostavují především na domácím stánku. Nicméně, Fialky mohou být klidné, neboť stále drží čtvrté místo a vidina předkola Ligy mistrů se začíná stávat velmi reálnou. I když Fialky v několika utkáních zaváhaly, jejich konkurent v boji o čtvrtou pozici, AC Milán, to nevyužil a prohrál také.

Vzhledem k tomu, že o víkendu čeká PSV dost možná rozhodující zápas v Eredivisie, tak trenér Sef Vergoosen své svěřence nabádá, aby se plně koncentrovali na Pohár UEFA. "Určitě nebudeme šetřit žádné hráče kvůli Eredivisie. To by nebylo vhodné. Varoval jsem hráče a myslel to smrtelně vážně. Nyní se plně koncentrujeme na Pohár UEFA," řekl trenér PSV Eindhoven.

Viola za sebou nemá zrovna ideální generálku na souboj s dvacetinásobným nizozemským mistrem. Tým Cesare Prandelliho prohrál na hřišti Udinese 1:3 a vše sledoval asistent pana Vergoosena, Dwight Lodeweges. "Pokud se podíváte dále, než jen na konečný výsledek, tak vidíte skvělý tým. Chtějí hrát ofenzivní fotbal a dominovat na hřišti. Předtím jsme toho o nich tolik nevěděli, ale nyní mohu říci: Fiorentina je jeden z nejlepších italských klubů," řekl Lodeweges. Vergoosen dodal: "Opravdu, bylo zajímavé hrát s Tottenhamem, ale tento tým je ještě lepší!"

Domácí budou postrádat pouze zraněného Franca Semioliho. Plně fit je již kapitán Dario Dainelli a zpět v sestavě bude duo Liverani – Mutu, kteří vynechali zápas v Serii A kvůli disciplinárnímu trestu. Hostující celek bude postrádat Ismaila Aissatiho, jenž má poraněný kotník. Brazilský obránce Alcides ještě není zcela fit, do utkání tedy nezasáhne.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Sebastien Frey - Tomáš Ujfaluši, Dario Danielli, Per Kroldrup, Massimo Gobbi - Marco Donadel, Fabio Liverani, Riccardo Montolivo - Mario Alberto Santana, Giampaolo Pazzini, Adrian Mutu
PSV Eindhoven - pravděpodobná sestava:
Heurelho Gomes - Carlos Salcido, Dirk Marcellis, Jan Kromkamp, Mike Zonneveld - Timmy Simons, Jason Culina - Ibrahim Affelay, Jefferson Farfan, Edison Mendez - Danny Koevermans
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.20 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

BAYER - ZENIT 1

FIALKY - PSV 0

BAYERN - GETAFE 1

RANGERS - SPORTING 1

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern doma s Getafe překvapí, byla by škoda toho u bwin.com nevužít, na 0 tam bude určitě slušný kurz.....a Rangers s Violou využíjí své domácí prostředí k zisku úvodního vítězství - a doufám, že i rozhodujícího pro postup......a Bayer se Zenitem raději netipovat....něco mi ale říká, že to bude remíza...

Reagovat
satan_666

souhlas,taky sem vsadil 02 na Getafe,bohužel už mi to neni moc platný.ale Fiora musí

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že to Fiorentina zvládne.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern 1

Fiorentina 1

Leverkusen 1

Rangers 1x

Vím,že to takto nejspíše nedopadne,všechny celky mají svou sílu a mají něco do sebe.Každé utkání bude jistě velice vypjaté,poněvadž jsou to kvalitní kádry,ale proč to takto nezkusit?!

Reagovat
smazaný uživatel

Taky dám 4 jedničky...

Reagovat
M11

nejtezsi je asi Leverkusen

Reagovat
Marv

Leverkusen- Zenit 1:1

Rangers- Sporting 0:1

Bayern- Getafe 2:0

Fiorentina- PSV 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Trio Aršavin, Tymoščuk, Pogrebnjak jim zatlačí oči.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak

Reagovat
M11

18:30 sport 1

Reagovat
smazaný uživatel

Radši 20:45, Sport 1.

Reagovat
smazaný uživatel

spíš od 18:30 do 01:00 sport 1

Reagovat
Slejdy

lol

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

Zenit 0-1

Reagovat
M11

1-1

Reagovat
M11

1-2 ARSHAVIN

Reagovat
smazaný uživatel

Klenot Zenitu.

Reagovat
M11

radi... 1-4

Reagovat
smazaný uživatel

kua že jsem nedal tu dvojku místo 0

Reagovat
M11

ti je rozebrali

Reagovat
smazaný uživatel

ty bláááho Zenit

Reagovat
smazaný uživatel

a všechno skvěle vyřešený brejky

Reagovat
Shevchenko

No ty bláho. Zenit ty školáky z Leverkusenu zadupal do země.

Reagovat
smazaný uživatel

tak vám povim že bayernu se rýsuje asi největší soupeř z těhle všech zbylejch týmů, rusáci budou až ve finále

Reagovat
smazaný uživatel

Ty rusáci jsou kurňa ale dobrý,nečekal jsem,že němčoury takhle rozdupnou,myslím,že jsou vážnými aspiranty na finálko,pokud nečekaně neklopítnou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele