POHÁR UEFA: 3. KOLO, ODVETY

23.02.2006, 19:21, aktualizováno 24.02.2006, 00:47
Aktuality
Další pokračování Poháru UEFA bude bez česko-slovenské účasti, Slavia v Palermu prohrála 0:1 a Artmedia dostala v Sofii od Levski ještě o jeden gól více. Po remíze s Basilejí trochu překvapivě končí Monaco, Hertha i podruhé podlehla Rapidu Bukurešť. Jinak favorité nezaváhali, dál jdou Zenit, Steaua, Lille, Hamburk, Strassbourg, Udinese, Middlesbrough, Betis, Marseille, AS Řím, FC Sevilla a po výhře 3:0 na Espanyolu i Schalke.

Pražská Slavia přečkala v Palermu tlak domácích v prvním poločase, inkasovala však brzy po změně stran z kopačky Godease. Přestože si hosté ve druhé půli vypracovali několik šancí, evropské poháry pro ně letos skončily. Do čtvrtého kola naopak postoupily oba bukurešťské kluby. Rapid neměl problémy s výrazně oslabenou Herthou Berlín, díky přesné střele Niculaeho a hlavičce Bugy s přehledem postoupil. Za hosty byl nejblíž gólu Václav Svěrkoš, když trefil břevno. To Steaua měla před padesáti tisíci diváků s Heerenveenem mírné problémy, ale i přes inkasovanou branku jde vzhledem k náskoku z prvního zápasu dál.

Katem Artmedie Bratislava se stal Emil Angelov. V domácím prostředí vstřelil útočník Levski Sofia po přihrávkách Telkyiskiho dvě branky, blízko gólu byl i Stanislav Angelov, který trefil tyčku. 2:0 vyhrál i Hamburk. V AOL Areně se střelecky dařilo Danielu van Buytenovi, jemuž k první brance stačilo pouhých 62 vteřin. Asistentem byl v obou případech Trochowski. Dvakrát se do statistik zapsal i David Jarolím, díky faulu na Duruze a hraní rukou z toho však rezultovala červená karta. Bez branek skončily zápasy v Doněcku a Strassbourgu, Racing ale měl narozdíl od Ukrajinců nahráno.

Zenit Petrohrad se musel proti Rosenborgu vyrovnat s několika nepříjemnostmi. Ve 24. minutě musel střídat zraněný brankář Čontofalský a v nastaveném čase první půle se po přímém kopu prosadil Riseth. Druhá půle už proběhla podle domácích not a Zenit i podruhé vyhrál. Hodně těžkou pozici měl proti Udine Racing Lens a trojbrankovou ztrátu dohnat nedokázal. Jedinou branku vstřelil Frau po přiťuknutí Dindana. Nepostoupilo ani Monako, které vedlo nad Basilejí díky úspěšné penaltě Vieriho za faul na Plašila. O úspěchu hostí rozhodla hlavička Majstoroviče z 56. minuty.

Až prodloužení rozhodlo boj Alkmaaru a Realu Betis. Domácí dohnali v normální hrací době ztrátu z úvodního zápasu brankami Arveladzeho a Jaliense, Betis odpověděl jen tyčkou Capiho. O postupový gól se po přímém kopu Joaquína postaral ve 4. minutě nastavení Melli. V samém závěru navíc šel ven po druhé žluté kartě domácí De Cler. Dobrý výkon podal v Middlesbrough Stuttgart, k postupu ale bylo potřeba vstřelit minimálně dva góly. Jediný úspěch hostí zaznamenal Tiffert po skvělé přihrávce Ljuboji. Marseille postoupila přes Bolton díky vlastenci Ben Haima, který za záda brankáře srazil centr Beyeho.

Ve velmi dobrém světle se na Espanyolu předvedlo Schalke. První půle ještě nic moc, ale po změně stran perfektně hlavičkoval Kuranyi, po jeho přihrávce Sand prošel s míčem až do brány a Lincoln parádně zahrál trestňák. AS Řím zopakoval proti Bruggám výsledek z prvního zápasu. Zápas mohl být daleko napínavější, kdyby za stavu 0:0 netrefil Vermant pouze břevno. Sevilla nastupovala do domácí odvety proti Lokomotivu Moskva s jednobrankovým náskokem. Ve 24. minutě přiblížil postup parádní ranou z 20 metrů Maresca a v závěru ho stvrdil hlavičkou Puerta.



Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak som sa sekol. Myslel som , že po zranení Tottiho príde asi koniec veľkej série - a oni vyhrali znovu.

Reagovat
smazaný uživatel

tam to není ani zdaleka jen o tottim.

Reagovat
sansiro

Úplně nejzajímavější na tom je, že to začlo, jakmile odešel Cassano. Jináč je to taky kvůli dobré práci trenéra Spallettiho. To je dobrý kouč.

Reagovat
smazaný uživatel

Spalleti je vynikající, dařilo se mu už v udinese.

Reagovat
smazaný uživatel

Najviac ma štve, že mám doma kanál Rai Due a veľakrát keď majú dávať futbal / ako teraz Roma- Brugge / tak proste zhesne signál.

Reagovat
sansiro

Ať žije Katka Neumannová!!!!!!!! Máme 3. zlato v samost. české historii !!!!

Reagovat
HOST*1860

jj, hurá

Reagovat
Shevchenko

ČR 3:7

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele