POHÁR UEFA: 3. KOLO, 1. ZÁPASY

15.02.2006, 20:11, aktualizováno 17.02.2006, 00:30
Aktuality
Slavia proti Palermu nepředvedla žádný oslnivý fotbal, vydřela však výhru 2:1 a naději do odvety. Hůře je na tom slovenská Artmedia, podlehla 0:1 Levski Sofia a odveta v Bulharsku bude velmi těžká. Překvapení se zrodilo v Berlíně, kde Hertha prohrála s Rapidem Bukurešť, dařilo se i druhému rumunskému týmu, Steaua zvítězila 3:1 v Heerenveenu. Schalke porazilo Espanyol, AS Řím vyhrál v Bruggách, Udinese přejelo Lens, Middlesbrough zvítězilo ve Stuttgartu...

Mezi mnoha neúspěšnými vystoupeními domácích týmů patří k těm nejpřekvapivějším prohra Herty Berlín Rapidem Bukurešť, kterou zařídil z penalty Negru. Střídající hráč potrestal faul Madlunga na Niculaeho. Domácí nepříznivě se vyvíjející zápas vůbec nezvládli, vyloučeni byli Boateng a Madlung. Stejným výsledkem začala pohárové jaro i Bratislavská Artmedia, když na rozbahněném hřišti v Trnavě nestačila na Levski Sofia.

Výbornou výchozí pozici do odvety vybojoval ve francouzské lize trápící se Štrasburk. Dvoubrankovou výhru na hřišti Litexu Loveč by měl doma bez problémů proměnit v postup. Spokojenost panuje i v Seville. FC vyhrálo hlavičkou Jordiho Lopeze na půdě nebezpečného Lokomotivu Moskva a druhý tým ze Sevilly, Real Betis, porazil o dvě branky loňského semifinalistu AZ Alkmaar.

Olympique Lille mělo nakročeno k jasné výhře nad Šachtarem Doněck, jenže v závěru hosté vstřelili dvě branky a na Ukrajinu se vracejí s přijatelným výsledkem. O jeden gól vyhrály doma ještě Basilej nad Monakem a Schalke nad Espanyolem Barcelona. Schalke se dlouho trápilo, Espanyol do dvou třetin vedl, nakonec ale střela Ernsta z pětadvaceti metrů zajistila domácím vítězství.

Jediný bezbrankový zápas viděli diváci v Boltonu. Proti Marseille mohlo být vše jinak, kdyby rozhodčí nařídil penaltu po ruce hostujícího Frederika Dehu. Bruggy se udatně bily proti AS Řím, od sedmadvacáté minuty měly navíc po vyloučení De Rossiho výhodu jednoho hráče v poli navíc. Po smolném vlastním gólu se však k domácím otočilo štěstí i v závěru, když Portillo trefil jen tyč.

Ve velkém stylu se předvedla Steaua Bukurešť. V Hereenveenu sice brzy prohrálvaa, jenže domácí už poté téměř k ničemu nepustila a odváží si velmi slibnou výhru. Soupeře pro další kolo pomalu vyhlíží i Zenit Petrohrad. V Trondheimu mu pomohl i penaltový nezdar Frodeho Johnsena. V dobrém světle se po delší době předvedlo i Udine, které doma jasně přehrálo francouzský Lens.

Ve čtvrtek neuspěly německé týmy. Hamburk prohrál v Thunu o jednu branku. Domů si mohl vézt ještě horší výsledek, kdyby Ferreira v závěru netrefil jen břevno. Ještě hůře je na tom Stuttgart, který pojede do Middlesbrough napravovat prohru. Na Strahově vybojovala výhru pražská Slávia. O výsledku rozhodla nešťastná Barzagliho teč Pitákovy střely, "sešívaní" však děkují hlavně brankáři Vorlovi, který svůj tým několikrát podržel.



Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (10)

Přidat komentář
Shevchenko

Schalke FOREVER !

Reagovat
smazaný uživatel

Prehra Artmedie, resp. nevýhra bola jasná. Predali celú kostru tímu, nevyhrajú ani ligu, to je tutovka.

Reagovat
HOST*Toman

pěkně AS, jen tak dál!!!

Příští rok musí být ale LM

Reagovat
HOST*malescu

presne tak, ROMA FOREVER

Reagovat
smazaný uživatel

ved sa aj hralo v dajakej skur..... dedine s podivným názvom trnava. Hamba sedliakom z trnavi. A to v lige nefandím Petrzalke. Mrzelo ma ako sa tie trnavské jednobunkovce spravali voči Petržalke ktorá hrala za celý slovenský futbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Daj si sprchu a neurážaj môj klub. Blbečkov nájdeš na každom štadióne a tie vety o tom, ako Artmedia reprezentuje celý náš futbal si tiež odlož na neskoršie. Keď to včera bola reprezentácia nášho futbalu, tak ďakujem pekne, to radšej mohli ísť na pivo. Keby im tak záležalo na našom futbale, tak by predsa Kmotrík nerozpredal, čo sa dá a nezhrabol hotové prachy, ale snažil by sa mančaft ešte na jar udržať pokope.

Reagovat
smazaný uživatel

Na trnavu mam svoj nazor a dost uceleny.:) A ako sa im malo hrat ked na domacej pode na nich piskali a oplzlo im nadavali? I ked nepopieram ze kvalitou nikdy az tak dobri Petrzalcania neboli a teraz uz toboz nie. a dufam ze ani nikdy nebudu!:) ale pokial hrá Sloveský klub na medzinárodnej scéne tak mu prajem co najviac. body su body. a dokonca by som to prial i tej trnave ktoru bytostne neznasam aj so slovanom.

Reagovat
HOST*yarda

Rumuni jedou a Španělé celkem taky...

Reagovat
smazaný uživatel

No, celkem slušný na to, že tam dem z přípravy, kde nám vybouchly 3 soustředění. Sice jim stačí 1:0, ale mohlo být hůř. Nebudu předbíhat nějakejma kecama o titulu atp. ( to přenechám sparťnům s proříznutými ústy a beze smyslu pro realitu ), ale vykročili sme slušně, teď to nezesrat s naším "oblíbeným" Jabloncem.

Reagovat
HOST*Doofy

Slavie dostane v palermu aspon 3:0 kdyzmoc neprezenu a s jabloncem prohraje tak 1:0 nebo 2:1

Sparta sparta mistr ligy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele