POHÁR FIFA: ROZHODČÍ OVLIVNIL ZÁPAS

22.06.2003, 22:31
Aktuality
Včera se odehrály v Poháru FIFA další dva zápasy. Atraktivnějším zápasem byl souboj mezi Kamerunem a Tureckem, který byl v závěru výrazně ovlivněn paraguayským rozhodčím Amarillou. Ve druhém zápase nastoupili mistři světa Brazilci proti USA.

Zápas Kamerun - Turecko byl zápas dvou odlišných poločasů. V prvním poločase si Kamerun hned od začátku vytvořil výrazný tlak a Turecko muselo neustále bránit. Jako první zahrozil Samuel Eto'o, když ve 12. minutě hlavičkoval těsně vedle turecké branky. Nebezpečné akce pokračovaly, Turci začali vystrkovat růžky hlavně z rychlých protiútoků. Ke konci poločasu se hra začala vyrovnávat a žádný tým si výraznou šanci nevytvořil. Začátek druhého poločasu jakoby Turci okopírovali od Kamerunců - vytvořili si souvislý tlak. Kamerunci se pak nedostávali téměř do žádné šance, ke slovu se dostali až k závěru utkání. V 90. minutě se k míči dostal Job, který byl podle rozhodčího stažen za dres Servetem a získal pro svůj tým penaltu. Opakovaný záběr ale prokázal filmování. Pokutový kop poté s pořádnou dávkou štěstí proměnil Geremi a Kamerun tak vyhrál 1:0.

GÓLY: 90. Geremi (pen.)
ROZHODČÍ: Amarilla (Para.)
DIVÁCI: 43 743
SESTAVA KAMERUNU: Kameni - Tchato (78. Mezague), Song, Geremi, Mettomo - Doumbe, Mbami, Foe - Idrissou (56. Job), Djemba Djemba (70. Atouba), Eto'o
SESTAVA TURECKA: Rüstü - Deniz, Fatih, Servet - Ergün, T. Ibrahim, Volkan (60. Gökdeniz), Selcuk, Bastürk - Okan (76. Ates), Tuncay (89. Husejn)

Ve druhém zápase si chtěli "zlatí kanárci" zpravit náladu po prohře s africkým "lvem". Kapitán Emerson a jeho spoluhráči si nejspíše mysleli, že si s Američany zatancují sambu a zápas dotáhnou k pohodovému vítězství, předvedenou hrou ale dokázali, že k optimální formě jim stejně jako Francouzům chybí hodně. Ze začátku byla hra spíše vyrovnaná, i když Brazilci měli více ze hry, výraznou šanci si nevytvořili. Překvapivě jako první ale udeřili Američané, když se po rychlém brejku dostali do přečíslení, Klein ale pokazil přihrávku, a tak z akce nic nebylo. Poté se Brazílie odhodlala k mohutnému útoku a soupeři nedala v defenzivě vydechnout. To celé vyvrcholilo v Adrianův gól ve 23. minutě. Tlak Brazilců až do konce prvního poločasu pokračoval, gólově však už zužitkován nebyl. Naopak v začátku druhého poločasu měli Američané velkou šanci vyrovnat, když se, opět po rychlém bejku, valili Stewart s Donovanem v akci dva na jednoho. Obránce Kléberson Donovana tísnil tak, že nemohl vystřelit, Donovan poté upadl a žádal pokutový kop, nic z toho ale nebylo. Poté už se vše vrátilo do starých kolejí a Jihoameričané si vytvořili tlak, ze kterého se však již brankově neprosadili.

GÓLY: 23. Adriano
ROZHODČÍ: Batista (Por.)
DIVÁCI: 20 306
SESTAVA BRAZÍLIE: Dida - Juan, Lúcio, Belletti (70. Maurinho), Kléber - Ricardinho, Emerson, Kléberson - Alex (73. Gil) - Ronaldinho, Adriano (89. Ilan)
SESTAVA U.S.A.: Howard - Berhalter, Cherundolo, Bocanegra, Gibbs (78. Convey) - Beasley, Mastroeni (84. Twellman), Stewart, Klein (57. Lewis) - Donovan, Mathis

Včerejší výsledky přisoudily výhru ve skupině a postup Kamerunu, Spojené státy po dvou prohrách již postoupit nemohou, Brazílie si to v repríze semifinále loňského mistrovství světa rozdá o druhé postupové místo s Tureckem.

Autor: Jan Werner

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sledujete nekdo Pohar FIFA?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele