POHÁR FIFA: KOLUMBIE VYDŘELA POSTUP

23.06.2003, 23:39
Aktuality
Včera se hrály opět dva zápasy v Poháru FIFA, a tak opět přinášime reportáž. V prvním zápase mezi Kolumbií a Japonskem šlo o postup, a tak oba týmy vsadily na defenzívu, zato ve druhém zápase mezi Francií a Novým Zélandem již o nic nešlo a Francie dokráčela k pohodovému vítězství.

V prvním zápase stačila Japoncům k postupu remíza, Kolumbie musela vyhrát, ale předvedená hra tomu příliš neodpovídala. Hrál se fotbal plný nudy - taktická defenzíva z obou stran nedovolila ani jednomu týmu dostat se do nějaké šance. Snad jediná výraznější šance v prvním poločase byl Aristizábalův lob, který skončil těsně vedle japonské svatyně. Ve druhém poločase to byli překvapivě právě Japonci, kdo otevřel hru. Hned ve 49. minutě po parádním Jahamadově centru zamířil Takahara zhruba ze tří metrů hlavou pouze do tyče. Tato šance jakoby vlila oběma týmům krev do žil a jedna šance začala střídat druhou, oba brankáři ale prokázali své kvality. Rozhodnutí přišlo v 68. minutě, kdy si Hernández pohrál s obránci a vstřelil gól. Japonci pak měli ještě několik šancí vyrovnat, zvláště v nastaveném čase Takahara, ale zápas nakonec skončil jednogólovým vítězstvím Kolumbie.

GÓLY: 68. Hernández
ROZHODČÍ: Larrionda (Urug.)
DIVÁCI: 24 541
SESTAVA KOLUMBIE: Cordoba - Mera, Yepes, Bedoya, Martinez - Diaz (46. Valentierra), Patino, Hernández, J. Lopez - Aristizabal, Arriaga (76. Vallejo)
SESTAVA JAPONSKA: Narazaki - Jamada, Cuboi, Mijamoto, Alex - K. Nakata, H. Nakata, Ogasawara (75. Macui), Endo (85. Oku) - Takahara, Okubo (67. Nagai)

Ve druhém zápase mezi domácí Francií a Novám Zélandem již o nic nešlo - Zéland měl jistotu nepostupu a Francie již měla postup jistý. Podle toho se také odvíjel zápas, Francie si určovala vlastní tempo a soupeře nepouštěla do žádných šancí, sama si naopak otevřela střelnici a porazila oceánského mistra vysoko 5:0.

GÓLY: 17. Kapo, 21. Henry, 69. Cissé, 90. Giuly, 90. Pires
ROZHODČÍ: Moradí (Írán)
DIVÁCI: 36 842
SESTAVA FRANCIE: Landreau - Thuram, Mexes, Desailly, Lizarazu - Pedretti (67. Dabo), Giuly, Kapo, Wiltord (75. Pires) - Cissé, Henry (73. Marlet)
SESTAVA NOVÉHO ZÉLANDU: Utting - Davis, Zoricich (73. Oughton), Hay (80. Smith), Nelsen - Hickey, Burton (68. Jackson), De Gregorio, Elliott - Bouckenhooghe, Coveny

Autor: Jan Werner

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele