POHÁR FIFA: KAMERUNCI ŠOKOVALI BRAZILCE

20.06.2003, 12:43
Aktuality
Pohár FIFA, který se letos hraje ve Francii, má svůj první překvapivý výsledek. Ve večerním zápase mezi Brazílií a Kamerunem lonští mistři světa nečekaně podlehli Kameruncům 0:1. Další dva včerejší zápasy již překvapení nepřinesly, vyhrál i obhájce Francie...

Kamerunští "lvi" tradičně težili ze své rychlosti při protiútocích, přesto se do výraznější šance dostali až po půlhodině hry. Brazilci i přes několik větších šancí nemohli najít recept na dobře fungující kamerunskou obranu. Šok pro "kanárky" přišel deset minut před koncem když Samuel Eto'o propálil gólmana Didu z voleje.

GÓLY: 83. Eto'o
ROZHODČÍ: Ivanov (Rus.)
DIVÁCI: 46.719.
SESTAVA BRAZÍLIE: Dida - Belletti, Juan, Kléber, Lúcio - Emerson, Kléberson (80. De Souza), Gil, Ricardinho, Ronaldinho - Adriano (66. Ilan)
SESTAVA KAMERUNU: Kameni - Tchato, Song, Geremi, Mettomo - Doumbe, Mbami, Foe (64. Atouba) - Idrissou (67. Job), Djemba Djemba, Eto'o (90. N'Diefi)

V dalším zápase se představil obhájce Francie proti nevyzpytatelné Kolumbii. V prvním poločase měla více ze hry domácí Francie, ale větčinu šancí zlikvidoval skvělý brankář Córdoba. Ve 39. minutě zastavil až rukou Wiltordův centr Velásquez a kopal se pokutový kop. Ten Henry bez problémů proměnil a Francie se tak ujala vedení. Ve druhém poločase si Kolumbie vypracovala tlak a zahnala Francouze do defenzívy. Tlak ovšem vyšel vniveč, Kolumbii se opět nepodařilo vstelit gól, a to už od listopadu loňského roku. V samém závěru si mohl napravit reputaci Velásquez ale trefil jen břevno.

GÓLY: 39. Henry (pen.)
ROZHODČÍ: Cortéz Batista (Portug.)
DIVÁCI: 38 541
SESTAVA FRANCIE: Coupet - Thuram, Mexés, Desailly, Lizarazu - Wiltord, Dacourt, Pedretti, Kapo (61. Pires) - Cissé (76. Govou), Henry (85. Marlet)
SESTAVA KOLUMBIE: O. Córdoba - Martinez (90. Valejo), Yepes, I. Córdoba, Bedoya - Velásquez, Patino (66. Arriaga), Hernandéz, Lopéz - Aristizábal, Becerra

V dalším včerejším zápase hrál bronzový tým z minulého MS Turecko proti Spojeným Státům. Začátek zápasu byl opatrný, první vážnější šanci si Turci vypracovali až ve 24. minutě kdy Ahmetův přímý kop skončil na tyči. Turci si pak vytvořili ještě několik šancí, žádnou ale neproměnili v gól. To Američané potrestali z rychlého brejku a ve 37. minutě vstelil gól Beasley. Turci odpověděli už za tři minuty i když neprávem. V šestnáctce si Tuncay rukou zpracoval míč, poté bez jakéhokoliv kontaktu upadl na zem a rozhodčí Larrionda nařídil penaltu. Tu proměnil Okan. Ve druhém poločase mělo Turecko více ze hry a svůj tlak zůročilo v 71. minutě když se střelou z úhlu prosadil Tuncay. Američané se pak snažili o vyrovnání, velkou šanci mel Stewart ale jeho střelu vyhlavičkoval z brankové čáry Bülent.

GÓLY: 37. Beasley, 40. Okan (pen.), 71. Tuncay
ROZHODČÍ: Larrionda (Ur.)
DIVÁCI: 16 944
SESTAVA TURECKA: Ömer - Fatih, Alpay, Bülent, Ü. Ibrahim - Ahmet (42. Ergün), Gökdeniz, Volkan, Selcuk - Tuncay (81. T. Ibrahim), Okan (90. Husejn)
SESTAVA U.S.A.: Howard - Berhalter (Twellman), Califf, Hejduk, Vanney - Armas, Convey - Beasley, Lewis (78. Stewart), Donovan - Kirovski (80. Mathis)

V posledním včerejším zápase porazilo Japonsko Nový Zéland 3:0.

Autor: Jan Werner

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele