POHÁR FIFA: FRANCIE SE OPĚT TRÁPILA

21.06.2003, 13:53
Aktuality
Konfederační Pohár FIFA včera přinesl další dva zajímavé zápasy. První mezi domácí Francií a Japonskem a druhý mezi střelecky se trápící Kolumbií a Novým Zélandem. Francie byla v zápase s Japonskem favoritem a čekalo se, že nebude mít žádné větší problémy...

V prvním poločase měla více ze hry Francie, gólově se však stále nemohla prosadit. Nakonec ale přecejen do šaten odcházela s jednogólovým náskokem, když minutu před přestávkou proměnil Robert Pires penaltu. Narozdíl od předchozího zápasu hrál tentokrát Pires už od začátku. Hned od začátku druhého poločasu se Japonci snažili o korigování výsledku a to sem jim povedlo v 60. minutě když skóroval Nakamura. Japonci se ale dlouho neradovali, hned o šest minut později vrátil Francii vedení Govou. V 90. minutě byl ještě vyloučen Willy Sagnol, ale to už na výsledku nic nezměnilo.

GÓLY: 44. Pires (z pen.), 66. Govou - 60. Nakamura
Rozhodčí: Shield (Austr.)
ČK: 90. Sagnol (Fr.)
DIVÁCI: 33.070
SESTAVA FRANCIE: Barthez - Sagnol, Gallas, Boumsong, Silvestre - Pires, Dabo, Dacourt (58. Pedretti), Rothen (66. Wiltord) - Govou, Marlet (80. Henry)
SESTAVA JAPONSKA: Narazaki - Jamada, Cuboi, Mijamoto - Alex, H. Nakata, Inamoto (74. K. Nakata), Endo, Nakamura (80. Ogasawara) - Takahara, Okubo

Ve druhém včerejším zápase na sebe narazili Kolumbie, která už od listopadu minulého roku nedala gól a Nový Zéland, papírově nejslabší účastník turnaje. Zápas se ze začátku vyvíjel v ospalém tempu. Až ve 27. minutě se Novozélanďané pekvapivě dostali do vedení po De Gregoriově ráně. Porážka od Nového Zélandu by pro Kolumbijce znamenala velkou ztrátu a tak po inkasovaném gólu zaali výt daleko aktivnější, v prvním poločase se však gólově neprosadili. Vytouženého gólu a vyrovnání se dočkali po necelé hodině hry - v 59. minutě se prosadil López. Po vyrovnávacím gólu si Kolumbie vytvořila ještě větší tlak a nepustila soupeře téměř do žádné šance. V 69. minutě byl navíc vyloučen Novozélanďan Killen, čehož Kolumbijci dokázali využít. Nejdříve v 75. minutě Yepes a o deset minut později Hernandéz.

GÓLY: 59. López, 75. Yepes, 85. Hernández - 27. De Gregorio
ROZHODČÍ:Rozhodčí: Batres (Guat.)
ČK: 69. Killen (N. Zél.)
DIVÁCI: 16.241
SESTAVA KOLUMBIE: O. Córdoba - I. Córdoba, Yepes, Bedoya (77. Arriaga), Martínez - Murillo (46. Valentierra), Velásquez (7. Patino), Hernández, López - Becerra, Aristizábal
SESTAVA NOVÉHO ZÉLANDU: Utting - Oughton, Hay, Nelsen, Davis - Vicelich, De Gregorio, Elliott, Hickey - Killen, Coveny (83. Smeltz)

TABULKA SKUPINY A:

1. Francie 2 2 0 0 3:1 6
2. Japonsko 2 1 0 1 4:2 3
3. Kolumbie 2 1 0 1 3:2 3
4. Nový Zéland 2 0 0 2 1:6 0

Autor: Jan Werner

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele