POHÁR FIFA: BRAZILCI SKONČILI

24.06.2003, 22:02
Aktuality
V repríze semifinále loňského MS se včera v Poháru FIFA ve Francii utkali Brazílie a Turecko. Zatímco minulý rok se z postupu radovali "kanárci", letos byl výsledek opačný. Ve druhém včerejším zápase se postavil již postupující Kamerun Spojeným Státům Americkým.

V zápase se skvělým tempem a spoustou šancí se nejdříve prosadil ve 23. minutě Brazilec Adriano, když přeloboval brankáře Rüstüho Reckbera. V záloze Jihoameričanů se v dobrém světle předvedl především Ronaldinho, který hru mistrů světa výborně režíroval. I přes inkasovaný gól se ale Turci do útoku nehrnuli, nechali si to až na druhý poločas. Už v 52. minutě se prosadil Gokdeniz, když podobně jako při gólu Brazilců přeloboval brankáře AC Milán Didu. Turkům remíza k postupu stačila, a tak po gólu zase zlehka vypustili. Brazilci se naopak pustili do mohutného náporu, gólově se ale neprosadili. Naopak zvýšená útočná aktivita se jim osudově vymstila. Deset minut před koncem z brejku skóroval Y. Okan a zálo se být rozhodnuto. V 90. minutě sice ještě Brazilci korigovali Alexem na 2:2, to už bylo ale vše, a tak dále postupuje Turecko, Brazílie naopak balí kufry.

GÓLY: 23. Adriano, 90. Alex - 52. Gokdeniz, 80. Y. Okan
ROZHODČÍ: Merk. (Něm)
ČK: 90. Ronaldinho (Braz.)
DIVÁCI: 29 170
SESTAVA BRAZÍLIE: Brazílie: Dida - Juan, Lúcio, Gilberto (72. Kléberson), Maurinho - Ricardinho (64. Alex), Emerson, Kléberson, Ronaldinho - Adriano, Ilan (62. Gil)
SESTAVA TURECKA: Rüstü - Fatih, Alpay, Bülent, Ü. Ibrahim - Gokdeniz, Selcuk, Ergün (73. T. Ibrahim), Volkan (36. Y. Okan, 87. Serkan) - Bastürk - Tuncay

Ve druhém včerejším zápase mezi Kamerunem a U.S.A. již o nic nešlo a tak zápas dospěl k bezbrankové remíze která Kamerunu zajistila první místo ve skupině.

Autor: Jan Werner

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele