Pogba se vrací z Manchesteru United do Juventusu

11.07.2022, 11:58
Aktuality
Paul Pogba (© AFP)
Juventus potvrdil návrat Paula Pogby z Manchesteru United. Francouzský reprezentant oblékne dres turínského velkoklubu po šesti letech, ve staronovém působišti podepsal smlouvu do roku 2026...

Pogba stejně jako v roce 2012 odchází z Manchesteru United do Juventusu po vypršení smlouvy, Red Devils přitom za něho před šesti lety zaplatili astronomických 105 milionů eur - devětadvacetiletý záložník se tím stal nejdražším nákupem Man Utd a zároveň největším prodejem "Staré dámy".

Na Old Trafford však Pogba nenaplnil vysoká očekávání, přestože v sezoně 2016/17 pomohl "Rudým ďáblům" vyhrát Evropskou ligu. Dva triumfy má také z Ligového poháru.

Francouzský záložník se nyní vrací do prostředí, kde byl naopak velmi úspěšný - Pogba s Juventusem získal čtyři mistrovské tituly, dva Italské poháry a tři domácí Superpoháry - aktuálně se však tradiční italský celek dvakrát musel sklonit před milánskými konkurenty.

Pogba, jenž za Manchester United nastoupil do 233 soutěžních zápasů s bilancí 39 gólů a 51 asistencí, patří k oporám francouzské reprezentace, s níž v roce 2018 vyhrál mistrovství světa. Dva roky předtím pomohl Francii do finále mistrovství Evropy, kde však triumfovalo Portugalsko.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, juventus.com

Komentáře (390)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele