Podle Xaviho by měla být jen jedna dvouměsíční reprezentační přestávka

25.11.2023, 09:18
Aktuality
Xavi (© AFP)

Trenér Barcelony Xavi Hernández by uvítal změnu fotbalového kalendáře, ve kterém by byla jen jedna dvouměsíční přestávka pro reprezentační zápasy. Informovala o tom agentura Reuters.

"Myslím, že FIFA už něco zvažuje. Možné řešení by bylo devět měsíců klubového fotbalu, dva pro reprezentace a pak měsíc volno," řekl Xavi. "Hráčům by odpadlo hodně cestování," dodal.

"Například (uruguayský obránce) Ronald Araújo a (brazilský útočník) Raphinha mají za sebou třináct a čtrnáct hodin cesty. Včera se vrátili a času na odpočinek mají minimum. A takhle to je ve všech klubech, ne jen u nás," přidal Xavi.

Barcelona v uplynulém reprezentačním okně přišla kvůli zranění o brankáře Marca-Andrého ter Stegena a talentovaného španělského záložníka Gaviho, kterého po operaci kolena čeká až osmiměsíční pauza.

"Hodně trenérů si stěžuje, že kalendář je příliš nabitý a myslím, že i to se podepsalo na Gaviho zranění. Roli samozřejmě sehrála i smůla, protože za přetrženými vazy je často jen trocha smůly," dodal Xavi.

Autor: ČTK

Komentáře (47)

Přidat komentář
elChe

Dává to smysl, takže bez šance na úspěch...

Reagovat
Salfovic

Zrušit kvalifikace.

Reagovat
772jozef

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Truffaldino

Třeba na mundial by s

Reagovat
Truffaldino

se mohlo postupovat na základě výsledku z kontinentálního šampionátu.

Reagovat
misomy6

Prilis vela casu by ubehlo, zober si to tak ak by ste nezvladli sa kvalifikovat na Euro, tym padom by bol WC pase a hldali by ste trenera ( 2023) na kvalifikaciu o Euro 2028… a medzitym iba priatelske a liga narodov

Reagovat
Jordi Alba

To je ještě větší blbost, než tyhle ligy národů.

Reagovat
Xavivax1

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
0:1

Čím větší nelogickou debilitu napíšeš, tím více palečků získáš. Tak já ti dám taky, abych dodržoval místní zvyklosti.

Reagovat
Manik...

Reagovat
jenage

Zrušit Xaviho.

Reagovat
GabrielBatistuta

Amen

Reagovat
pawels

Nějak by se to seskupit určitě mělo

Reagovat
Kejza

Reagovat
veikko

Já jsem fakt velký fanda reprezentačního fotbalu. Když už koukám na ligu, tak téměř výhradně na tuzemskou. Cítím ale obecně, že jsem fotbalem dost přehlcený. To není jen o reprezentacích, pořád a pořád se vymýšlejí další zápasy - ligové nadstavby, nedávno nová evropská soutěž, reprezentační baráže... Ať jdou obecně funkcionáři do prdele, chce to fakt radikální řez a celkové snížení počtu utkání. Jenže samo se to nestane, časem to musí celé zkolabovat přirozeně.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Ingimir

reprezentačné baráže sa hrali vždy (teda aspoň posledných 30-40 rokov, neviem presne kedy ich zaviedli), len miesto dvojzápasu s jedným súperom sa teraz hrá playoff

Reagovat
Benfica

Reagovat
Nadržený šimpanz

Jde o to, že čím víc fotbalu, tím mají kluby, asociace i hráči víc peněz, tak to bude spíš ještě pribývat. Dřív byli taky tři pohárový soutěže, ale LM nebyla tak moc odskočená

Reagovat
kilobyte

Proto se ještě rozšíří MS, MS klubů, LM.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
ratusek

Reagovat
Puskas

Reagovat
ratusek

je přefotbalováno. A ten systém se musí co nejdřív upravit nebo se nějak zhroutí

Reagovat
8lampard8

Reagovat
oli9

Spíš by to chtělo zrušit nějaké výmysly jako mistrovství světa klubů... Různe audi cuoy a pod... Repre tu byly vždycky a zvládal se to.. Teď je to spíš temi termíny... A přesně různé nadstavby atd.. Různé turné po USA, Asii atd.. Tam je problém.. Ale tam jde o prachy takže to se nezmiňuje...

Reagovat
smazaný uživatel

Jakože v rámci předsezónní přípravy v USA nebo Asii se hráči přetíží? tam jak říkáš jde o prachy. Tempo a nasazení těch hráčů je oproti ligovým zápasům nulové. S tím to vůbec nesouvisí.

Reagovat
kilobyte

Přípravné turnaje, které se výsledkově neberou vážně fakt nejsou to hlavní.

Rozšířilo se ME, přidala se LN. Teď se bude rozšiřovat LM, MS a MS klubů.

Reagovat
oli9

Ne ovšem cestování, zápasy prostě je to navíc.. Ale prachy

Reagovat
kilobyte

Na přípravu se často jezdí do zahraničí. Toho cestování navíc zase tolik není a zápasů mají +- stejně.

Reagovat
ACSeRw!n

jojo.. zkurvit to jako Davis cup a podobne a odehrat to rychle na jednom miste

Reagovat
ratusek

Pique

Doufám, že se to vrátí zpátky, jak se o tom spekuluje.

Reagovat
oli9

Reagovat
0:1

Reagovat
Nadržený šimpanz

Ve volejbale a asi i basketu to takhle funguje, repre přes léto a přes zbytek roku klub...ale je pravda, že to jsou sporty, co se můžou hrát i když venku je metr sněhu

Reagovat
mistr129

V basketu je třeba zrovna teď repre pauza

Reagovat
ratusek

ve volejbale jsou taky repre zápasy světových a evropských lig ne?

Reagovat
mistr129

Volejbal sleduji jen když zaznamenám, že je nějaký šampionát, takže netuším. Resp. vím že tyhle soutěže existují, ale kdy se hrají, nemám ponětí

Reagovat
mayday

Ano, pokud není MS nebo ME, tak se hraje přes sezonu liga a liga národů se hraje cca dva měsíce v kuse červen - červenec.

Ale nějaké malé pauzy na kvalifikace jsou tam taky.

Reagovat
Benfica

On asi myslel NBA, tam nemaju take

Reagovat
mistr129

Upřímně to by se mi moc nelíbilo. Ideálně zrušit LN a omezit přáteláky, aby za ten cyklus bylo (v Evropě) 10 zápasů kvaldy, 2 barážové plus, 2 přáteláky před šampionátem + někde dva přáteláky mezitím.

Aktuálně bylo během dvouletého cyklu před Eurem (nepočítám MS, které by standardně bylo v létě, uvádím tedy na příkladu ČR) po 2 zápasech: září 2022, listopad 2022, březen 2023, červen 2023, září 2023, říjen 2023, listopad 2023, březen 2024 a červen 2024.

Ideálně bych viděl něco jako: listopad 2022: 1 přátelák + 3 kola kvaldy; červen 2023 4 kola kvaldy; říjen 2023 1 přátelák + 3 kola kvaldy, březen 2024 baráž a červen 2024 přáteláky před turnajem.

Ze 7 pauz během sezony, kdy se končí ligou v neděli a hraje se až za 2 týdny v sobotu (předehrávky a dohrávky nepočítám), by byly 3 pauzy během sezony, kdy jedna by byla stejně dlouhá jako teď a druhá o trochu delší s tím, že by se mohlo se pak začít třeba už nějakým středečním pohárem nebo teoreticky i Evropou.

Reagovat
Witcher

Každej narodak by před sezonou vydal nominaci a sledovali by se statistiky hráčů pak se sestavilo pořadí na základě toho by se kvalifikovali na turnaj.

Reagovat
0:1

V počtu reprezentačních zápasů takový rozdíl proti minulosti není. Jen v tom, že teď je méně termínů, a je to více nahuštěné. Pitomostí je Liga Marodů. Velký rozdíl proti třeba 40 lety je počet utkání Evropských pohárech, to je šílenost. Ještě v sezóně 97/98 třeba stačily Slávii 4 zápasy v PVP, aby se dostala do čtvrtfinále. Teď musela sehrát Plzeň 6 zápasů, aby se vůbec dostala do skupiny KL a tam dalších 6, ale ve čtvrtfinále není. K tomu musí sehrát další 2 a ti co budou 2. ve skupinách tak 4 zápasy. A bude hůř.

Reagovat
Panini Calciatore

Cely princip spociva v tom ze vo futbale sa zacalo tocit tolko penazi ako nikdy predtym az to uplne prerastlo unosnu mieru.

Kedysi islo naozaj len o futbal ako taky, najludovejsiu zabavu pre vsednych ludi.

Postupom casu mocipani zistili ze sa z toho da spravit celkom uzasny biznis.

Tak si to pekne kazdym rokom vycibruju alebo to bol pre nich stale lepsi a vynosnejsi biznis.

A co hraci?

Tak im dame viac penazi len nech su pekne ticho a nam to dalej fici.

A kde je divak?

Nuz ten zase vytahuje z penazenky viac a viac penazi, vstupenky, cestovanie, merch...

A kedze sledovanie futbalu a fandenie je tiez zavisla droga tak sa nam ti mocipani pekne za chrbtom smeju ako na nas vsetkych zarabaju.

Reagovat
Neutron

Mocipani

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele