Podle Telegraphu bude finále Ligy mistrů 29. srpna

16.04.2020, 20:45
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (65)

Přidat komentář
deiw

Proč se prostě rovnou nemůže tahle sezóna hodit místo té příští a v klidu tak vše dohrát?

Reagovat
smazaný uživatel

Eeeeeee

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to myslíš?

Reagovat
deiw

Protože si příliš neumím představit situaci, že by se tahle sezona měla dohrát někdy k 30.srpnu a potom aby hned začínala ta další. Možná ne hned, ale to by potom i vzhledem k euru zase nebylo moc termínů, jak tu příští dokončit. Hrát třeba 2 zápasy v týdnu by si mohly dovolit jen ty největší kluby. Další věc navíc je, že nikdo ještě vůbec neví, jak bude dál pokračovat pandemie, ale určitě tady ten problém jen tak nezmizí, zároveň ale ani nejde s tímto jen tak pokračovat v normálním životě (ty omezení jsou bohužel celkem nutné).

A už vůbec nevím, jak by v takovém stavu probíhaly poháry, když je v každé zemi úplně jiná situace. To by se najednou mohlo cestovat a shromažďovat, nebo by se hrála celá příští sezona úplně bez diváků? K čemu by se to potom mělo vůbec hrát?

Reagovat
madridcan

Akože ja som optimista a verím, že pri niekoho rýchlom ukopnuti na Etihad mame šancu, ale čo ty chceš v kľude dohrávať v Bayerne netuším.

Reagovat
penepi

Nebud naivny.

Reagovat
madridcan

To som bol, keď som kúpil štyri lístky na Írsko na vašom štadione

Reagovat
penepi

však vstupné sa vracalo

Reagovat
Coutinho10

protoze nechteji prijit ani o tu dalsi, ale pokud by se to nestihlo, tak bych to dal misto dalsi a tu pak specialne upravil podle zbyvajiciho casu

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se ligy nestihnou do konce července ligy dohrát, tak to protáhnout a tu další dát jen na jeden zápas včetně třeba skupin LM, takže se počet zápasů sníží na polovinu. Ale oni asi mají nasmlouvanej nějakej počet zápasů.

Reagovat
Baronne

A jak bys řešil domácí prostředí?

Reagovat
ACSMan

Jako dohrát např 10 zápasu v PL? A konec? Euro může začít v zimě a po euru rovnou další sezóna proč ne

Reagovat
smazaný uživatel

Euro v zimě... ty jsi ořech.

Reagovat
ACSMan

To byla ironie

Reagovat
smazaný uživatel

Běžná výmluva.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt se tak jmenuješ?

Reagovat
Spalovač šancí

Souhlas, příští rok na jaře dohrát - pochopitelně bez diváků - letošní sezonu. Ideální varianta pro všechny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
janinho

akoze neviem preco citronujes. ty si myslis ze buduca sezona sa odohra v normalnom formate od augusta/septembra a stihne sa odohrat vsetko? vratane odlozenych repre zapasov? a v lete potom rovno na ME???? ak ano, tak si pekne naivny.

urcite je lepsie mat za 2 roky 1 sezonu odohratu na 100% nez 2 neodohrate a buduci rok na jar budu znova vymyslat nejake ujebane formaty aby to nejako ukoncili.

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
smazaný uživatel

Nic nenasvědčuje tomu, že by se příští sezóna hrát neměla.

Reagovat
janinho

no povieme si to o pol roka. je mnozstvo odbornych clankov ktore spominaju velke riziko druhej vlny nakazy, dokonca aj ludia ktori virus prekonali ho dostavaju znova, takze skor nechapem ako si mozu ludia mysliet ze od augusta/septembra bude zase vsetko v poriadku a mozeme zacat novu sezonu s 38 kolami ako keby sa nic nestalo.

ak to dopadne tak ako si myslim (a nezelam si aby to tak bolo) tak budu mat 2 rozosrate sezony a to uz mnozstvo klubov fakt pojde do bankrotu. spojit tie sezony by bolo podla mna urcite mensie zlo. aspon aby o tom diskutovali, ale v ziadnom clanku som nevidel ze by taky variant uefa zvazovala.

Reagovat
smazaný uživatel

Domnívám se, že i kdyby nastala druhá vlna nákazy (bez jakékoliv mutace), tak reakce na ní budou maximálně velké kulturní akce bez diváků.

Takový hospodářský stop-stav už si nikdo netroufne. Protože čas dle mě ukáže, že to nebude mít o tolik větší úmrtnost než nám známá chřipka.

Si vem, jak se vše zakazovalo, když tu bylo pár desítek nakažených, nyní je v Česku 6000 a všechno se otevírá.

Protože najednou všem je jasné, že takovou nemoc už z populace nevymýtíš.

Reagovat
Generalní Gladiator

Protože se podařilo rozložit počet nakažených v čase, jinak by to byl v nemocnici masakr.

Reagovat
smazaný uživatel

ano, to je pravda, super.... ale otázka, která prostě není zodpovězena:

Co nastane až těch 6000 nakažených se začne pohybovat v otevřené společnosti? Zdravotnictví najednou nebude kolabovat?

- Jsem zastánce otevření mimochodem.

Reagovat
Generalní Gladiator

Nakaženej je v izolaci, venku se může pohybovat až po dvou negativních testech.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, zeptám se jinak:

Věříš, že v Česku je méně než 300 nakažených, o kterých se oficiálně dnes neví?

Reagovat
Generalní Gladiator

Těch 300 si vzal kde? Řada odborníků tvrdí,že jich jsou možná tisíce..

Reagovat
smazaný uživatel

Karantenní opatření začala v Česku platit, když bylo prvních 300 lidí oficiálně nakažených.

Dnes jich máš v populaci skrytých několik tisíc, jak píšeš, a najednou je v pořádku karanténu zrušit?

Reagovat
Generalní Gladiator

Nevím o tom,že chce někdo rušit karanténu pro nakažený osoby.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, vyjádřil jsem se špatně - pro mě je karanténa - to že jsou zavřená sportoviště, obchody, školy, rozestupy ve společnosti apod

Takže oprava....

Dnes jich máš v populaci skrytých několik tisíc, jak píšeš, a najednou je v pořádku školu, obchody otevřít,snižovat rozestupy? Tuhle otázku by měl někdo oficiálně vyslovit.

Nejsem tu od toho, abych se s někým hádal, to vůbec ne, hledám důvody, jak pro otevírání světa, tak pro jeho držení ve stavu closed.

Reagovat
Generalní Gladiator

Kdybych viděl,že se chceš jen hádat,tak s tebou nediskutuju.

Chce to najít kompromis mezi zdravím a ekonomikou. Pokud bude skvěle chráněna první linie, bude i zabezpečená péče pro nakažené. Plán je takovej,že se něco pustí, vyhodnotí se data cca do 14 dní a pokud nebude skokového růst,povolí se další činnosti nebo jejich povolení odloží.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to přeci ani matematicky nejde předpokládat, že by to potom skokově nezačalo růst, ne?

Když nakažených je v populaci daleko více dneska než na začátku března.

Reagovat
Generalní Gladiator

Asi jde o to,že budou chránění starší, nemocní a hlavně lékaři. Skokovej nárůst v zdravé populaci asi až tak nevadí, i když o imunizaci se zatím zase tak moc neví.

Reagovat
janinho

tak ked na to vyvinu vakcinu tak to bude nieco ine ale vsetky spravy hovorili ze ak to bude do 1 roka tak to bude extremne rychlo... takze s chripkou prosim zatial neporovnavat.

a ako pise dole Gladiator... odporucam ti pozriet nejake videa zo spanielskych nemocnic. chori tam lezali NA ZEMI, lebo uz ich nemali kam ukladat. tak by to vyzeralo aj u nas keby sme neprijali tie tvrde opatrenia. nevie kolko mas rokov, ale moji rodicia maju cerstvo po 60tke a keby som ich videl niekedy takto bezmocne lezat na zemi v spitali tak prveho cloveka co na ulici stretnem bez rusky by som asi skopal do bezvedomia a bolo by mi jedno ci ma zavru do basy alebo cvokhausu. totalna bezradnost od lekarov... takto teda chripka nevyzera.

ja mam cely zivot problemy s imunitou a chripku som prekonal mozno 20-30 krat. toto je trosku ina kava, tak to prosim fakt neporovnavaj.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to neporovnával s chřipkou, akorát jsem napsal, že to nebude mít o tolik větší úmrtnost než chřipka. Porovnávání úmrtnosti těchto dvou nemocí je na místě - obě mají podobný základ.

Kdyby Covid19 byl motocykl, tak bych úmrtnost porovnával s úmrtností na kole favorit.

Pokud je mi dobře známo (zdroj teďka uvést nedokážu), tak v Itálii a ve Španělsku taková situace v nemocnicích občas nastává i při sezónní chřipce. Ta Itálie a Španělsko jsou tou krizí 2008 poznamenané šíleně dodnes. Listopad 2019 - nezaměstnanost v Itálii 9,7 % a ve Španělsku 14 % (Zdroj: Eurostat). Vůbec se nedivím, že při takové staré populaci se ten virus v takových zemích tak ...... Se divím, že takové státy ještě v Evropské unii jsou.

Podívej na tento graf - nevím jestli není moc vytržen z kontextu, ale vnikl v roce 2017.

https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=File:Proportion_of_the_population_suffering_from_a_long-standing_illness_or_health_problem,_by_income_situation,_2017_(%25)_QoL19.png

Tím tu situaci nechci bagatelizovat, za opatření nejspíše byla tím nejsprávnějším.

Akorát si prostě nemyslím, že by ta karanténa jako jsme zažili v březnu, se znovu zavedla. (což vlastně byla má hlavní myšlenka prvního komentáře).

Reagovat
janinho

to nemozes mysliet vazne.

1. na chripku existuju vakciny aj protilatky

2. samozrejme ze ak chripku dostane niekto v pokrocilom veku a s dalsimi vaznymi diagnozami tak moze tiez skoncit so zapalom pluc a taki ludia casto zomieraju, ale ta mortalita u covidu je radovo vyssia. co maju spolocne je ze sa siria ako kvapockova infekcia, ale potom ma covid ovela vaznejsi priebeh a ovela vacsie riziko ze to skonci zapalom pluc a hlavne starsie osoby musia ist na plucnu ventilaciu.

https://www.youtube.com/watch?v=QGmPAsp7-ek

toto tu si niekedy videl v chripkovom obdobi??? kedy prosim ta?

co sa tyka futbalu... stacilo ze 1 hrac mal pozitivny test a cely tim siel do karanteny. ty mi chces tvrdit ze tie sutaze sa odohraju normalne? ze ak v auguste/septembri sa zacnu nove sezony, tak nebude buduci rok v aprili v kazdej lige min. 30-40 odlozenych zapasov kvoli individualnym pripadom? alebo sa to ma odohrat v nejakej fantazmagorii ze sa odohra na 1 neutralnom stadione 5-6 zapasov za den?

hlavne juzanske krajiny su zname tym, ze prosto ludia maju v <>. beru to tak, ze nikto im nebude zakazovat sa stretavat a klabosit. a potom na to takto doplatili. nikto nehovori, ze to bude u nas vyzerat tak ako teraz dalsich 6-7 mesiacov, ale ja si myslim ze napr. s ruskami sa musime naucit zit min. kym nebude vyvinuta a efektivne otestovana ta vakcina a to bude asi az buduci rok, takze nechapem tie smele plany na zacatie novej sezony ako keby sa nic nestalo.

Reagovat
smazaný uživatel

1. Ano, na klasickou chřipku existují vakcíny.

https://www.ijidonline.com/article/S1201-9712(19)30328-5/fulltext

Hele vyštrachal jsem tohle, je to nějaká mezinárodní společnost pro infekční nemoci. Raději si to přečti sám.

Já jsem toho názoru, že spousta lidí je nakažená a nejde se ani zaevidovat, tím pádem k té evidenci jsou až ty více tragické případy.

A pakliže Covid-19 v průběhu let projde tou společností, tak věřím, že ta úmrtnost opravdu nebude tak dramatická jako je nyní.

Já vím, že je to absurdní strašně, a zase to nerad porovnávám s tou chřipkou, ale jdou dneska kluby do karantény, když je jeden z nich nemocný s chřipkou.

Jednoduše a krátce: Společnost by se měla připravit na to, že Covid-19 tady prostě zdomácní a naše děcka budou ve škole spolužákům říkat "Jo, nedáš mi dopsat látku, tedka jsem měl tři týdny Covid-19" - jo je to hrůzostrašný, ale asi to tak bude.

Reagovat
janinho

no s tym zaverom suhlasim, ten virus tu uz ostane, ale ja som za to ze kym nie su vakciny a o tom viruse sa vie tak malo ako doteraz tak treba vydrzat v obmedzenom rezime a do toho zahrnam aj to ze rozdelit sezonu na 2 roky by bolo lepsie riesenie nez to mysliet si ze odohraju dalsiu sezonu v plnom profile. je to podla mna mensie zlo. navyse nejde len o ligy a eur. pohare. ale aj o reprezentacne zapasy. odlozilo sa toho strasne vela tak proste dlhsie repre zrazy a dlhsia zimna prestavka by uplne stacila aby sa to napr. od oktobra/novembra v pohode dohralo do maja 2021 a mohlo sa fakt odohrat to EURO. presunuli aj olympiadu tak aby to neskoncilo tak ze v rovnakom termine bude olympiada, ME, TDF aj wimbledon.

ked budu hotove vakciny tak ak sa najde v time hrac s covidom tak nebude treba cely tim pchat do karanteny. potom nech sa sutaze zacnu hrat naplno. ale ja vychadzam z toho co tvrdia cely cas ze kedy najskor tie vakciny budu hotove. tot vsjo...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, určitě opatrnost je na místě.

Ale jakmile se otevřou restaurace, obchody, kanceláře, přestane být povinnost nosit roušku, tak si myslím, že fotbalistům nějaké zákazy fotbalu nemá smysl dávat a bylo by to absurdní. Protože když já jako normální člověk budu moci nakazit x lidí, proč něco zakazovat ve sportu.

Myslím, že na podzim už se bude hrát normálně. Ano, pokud se někdo nakazí, tak pravděpodobně tým půjde na pár dní do karantény, kde se však otestuje, věřím, že na podzim už bude testování někde jinde než dnes, tým otestován během týdne například. Takže se maximálně budou zápasy odkládat.

A jelikož se bude (DOUFÁM) hrát stále bez diváků, tak ty termíny najednou bude jednodušší nalézt.

Reagovat
janinho

tie restauracie a kulturne podujatia sa maju otvarat ako posledne. a ja dufam, ze povinnost nosit rusku ostane kym nebudu vakciny. nie je to prijemne ale da sa s tym fungovat a je to velmi mala cena za nizsie riziko ze nakazis niekoho kto ti je blizky.

dalej uz nemusime pokracovat, ja som za seba jasne povedal ze kym nebudu vakciny tak by som bol velmi opatrny.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako poslední jo, přesto už ani ne za dva měsíce se restaurace v Česku 8.6. tuším otevřou.

U nás se mluví o tom, že by ten příkaz s rouškou byl zrušen.

Reagovat
cink

Vůbec se s ním nebav je úplně mimo

Reagovat
janinho

sak som zvedavy ze ak (dufam, ze nie ale neverim tomu) budem mat v tomto pravdu ci tu tito chalani dojdu uznat ze bola kktina sa tak ponahlat. ja to proste vidim na 2 nedokoncene sezony za sebou a mnozstvo klubov na to doplati kardinalne.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť už je dohodnuto, že se začne 12. 9. a skončí před Eurem.

Reagovat
janinho

ako som napisal vyssie... povieme si o pol roka. dohadovat sa mozu na com chcu, ale vzdy to bude zavisiet od aktualnej situacie a odohrat kompletnu sezonu 20/21 je podla mna cista fantazmagoria. skor si myslim ze sa z nej odohra este menej nez z 19/20 nez ze by sa mali odohrat cele.

Reagovat
Hafna

Podle mě tam jsou nějaké sponzorské (a nemalé) smlouvy.. mimo jine

Reagovat
Benfica

ešte tento rok sa začne nová sezóna

Reagovat
janinho

ja tvrdim to iste. spojit sezony 19/20 a 20/21 a radsej to dohrat s volnejsim kalendarom nez nezmyselne tlacit na nieco co ma aj tak malu sancu. keby sa to spojilo tak by bolo dost casu pridat aj asociacne terminy aby sa dohrali vsetky repre zapasy co sa odkladali.

takto sa bojim ze sa nedohraju ligy nielen tejto sezony ale ani buducej.

Reagovat
Stannis Baratheon

Obětovat nerozehranou sezonu je tisíckrát lepší řešení než obětovat tu rozehranou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
janinho

a keby tam bolo odohratych 6-7 kol tak by som este povedal ze ok, ale tie sezony su pred dokoncenim. v anglicku je napr. o majstrovi davno rozhodnute. urcite je viac nefer zrusit tuto sezonu nez vsetky ostatne moznosti.

a ako som pisal vyssie, vela ludi co si mysli ze od septembra sa bude pokracovat ako v obdobi pred covidom bude podla mna velmi prekvapenych.

Reagovat
Stannis Baratheon

Jo, je to jako s vraždou dítěte a potratem.

Obě je smutné, ale pořád je lepší řešení zabít v podstatě ještě samostatně nežijícího tvora v břiše než zabít dítě, které má to nejlepší těsně před sebou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
fenixLFC

Pretoze s vypadkom penazi za dalsiu sezonu by to bola posledna sezona pre mnoho klubov

Reagovat
Spalovač šancí

A už určili i vítěze?

Reagovat
Benfica

"UEFA bude o pokračování obou soutěží jednat v příštím týdnu." myslím, že tam rozhodne

Reagovat
ashburtongrove

Celtic

Reagovat
Benfica

už by túto sezóny mali ukončiť, dať tam poznámku pre tých čo si o 50 rokov budú pozerať štatistiky, že bola akási pandémia a hotovo..

Reagovat
Pigeon

Vyhraje Německo

Reagovat
2miguel1

Reagovat
smazaný uživatel

FC Barcelona 3:2 Manchester City

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele