Podle komise rozhodčích sudí v Plzni správně nařídil penaltu a vyloučil Santose

21.09.2022, 20:50
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (66)

Přidat komentář
bobis21

Tahle diskuze měla potenciál, škoda že článek trochu propadl dolů

Reagovat
$dolar$

Zajímavé s tím Mejdrem, dobre vědět a pamatovat si to.

Reagovat
mistr129

jako co to je, takže pokud to není úmysl, tak už není penalta nic? Když někomu dám omylem loktem, tak to bude v pohodě?

Reagovat
rel7

Co je to zase za nesmysl?! ,,Nejednalo se o úmysl bránícího hráče."

To se ho ještě zeptal? Faul je nebo není, tímhle nesmyslem akorát vznikají pochybnosti..

Reagovat
letitfly

Pokud to chápu správně, jedna se o poměr slučovací, takže je potřeba naplnit jak to, ze se nejednalo o úmysl, tak zároveň to, ze hráč neměl míč pod kontrolou a nebyl v šanci = není penalta.

Pokud by neměl mic pod kontrolou a byl by to úmysl = penalta.

Pokud by to mel míč pod kontrolou a nebyl by to úmysl = penalta.

Reagovat
bobis21

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Bucky

Reagovat
kecipep

Reagovat
verv

I tak je to nesmysl, on ten míč neměl pod kontrolou právě proto, že byl faulovanej.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Naše KR rozšířila šedou zónu takovým způsobem, že si dokáže obhájit úplně cokoli. Vezmu třeba tu situaci se Santosem: odpískanou penaltu (+ čk) si obhájí. Kdyby rozhodčí pískl útočný faul Mosquery (přetlačovali se oba), tak si to taky obhájí. Kdyby pískl simulaci Mosquery, tak si to taky obhájí.

Reagovat
letitfly

Neřekl bych, že to je chyba KR, ale spíš fotbalu jako takovýho. Ta šedá zóna je hrozně velká při jakýmkoliv zákroku v pokutovým území, ať už se jedná o fauly nebo zahrání rukou. Penalta je prostě naprosto zásadní ovlivnění zápasu, taková herní situace prostě v hokeji, v basketu, ve volejbalu, v tenise, atd. není.

Reagovat
ratusek

tak v hokeji máš trestné střílení a v basketu nesportovní chybu. Volejbal a tenis nic takového nemá, no v tenise ti seberou fiftýn. Je pravda, že největší vliv na zápas má penalta ve fotbale, pak trestné střílení a v basketu nesportovní chyba takový vliv nemá

Reagovat
letitfly

Co jsem tak rychle koukl na net, tak úspěšnost proměňování penalt ve fotbale je cca 75 %, nájezd v hokeji cca 30 %. Do toho si určitě lze nějakou statistickou metodou spočítat i to, jak velkej vliv má gól ve fotbale a v hokeji. V NHL minulou sezonu padalo myslim asi 6 gólů na zápas, ve fotbale to bývá průměrně asi 2,8 gólů na zápas. Možná nám bobis tu důležitost dokáže vyjádřit i nějak číselně, ale fotbal bude prostě výrazně napřed.

Nesportovní chyba v basketu je absolutně nesrovnatelná.

Reagovat
Firkraag

Zase co chceš dělat, když půlka lidí ti řekne to, půlka opak. Nějak prostě ten rozhodčí rozhodnout musí, hrubá chyba to asi určitě neni.

Reagovat
Rišan

Vypadá to že Šádek obnovil v lize svůj "zázračný" vliv. Se Slávií to však přehnal rozhodnout a zničit klíčový zápas celého ročníku už v 1. minutě to tu ještě nebylo! Už po osmi kolech to vypadá že Slávie bude jeho jediný soupeř v boji o titul - Sparta odpadá už teď, Slovácko se musí starat spíš o udržení než účast v pohárech v příštím ročníku což je pro další adepty HK, LIB, BRN,JAB či snad BOH spíš hrozba než nadějná vyhlídka. Křiklavý kontrast nabízí výsledky PLZ v LM kde snad nezíská ani bod! Tam zřejmě Šádkovo kouzlo nepůsobí.

Reagovat
Bex5

Vinil bych spis uplne bohorovneho Santose nez mafianskyho Sadka ... ale to je asi zbytecny

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zase musíš uznat, že min. 90 % všech sporných situací se letos písklo pro vás. U Slavie je to občas pro, občas proti, u Sparty většinou proti. To pak u tří vyrovnaných týmů snadno nadělá rozhodující rozdíly v tabulce.

Reagovat
Bex5

Souhlasim a uznavam ... krome ty pencle a redky v Teplakach ... ale loni a predloni to bylo zase jinak, pred tim zas jinak ...

Nicmene nekonkretizoval bych to na tu Santosovu penaltu. To je zoufaly slyseni travy rust.

Sadek bude mit dycky vliv ... jednou vetsi a podruhy mensi.

Reagovat
icemike

Reagovat
ratusek

Nejednalo se o úmysl bránícího hráče

Příhodo vykašli se na to a rezignuj. Příště hráče někdo sejme skluzem, ale bude tvrdit, že mu to uklouzlo a nebyl v tom žádném případě umysl! Pohoda

Reagovat
mario23

To je komediant ten Příhoda. Nejednalo se o úmysl, tak to faul není? A o ty odpiskany penalty po zásahu loktem? To je taky neúmyslný a hráč nebyl ve slibný šanci a ani pod kontrolou míče.

Bukvice zasrana, snad ho už nebudou zvát do Tiki taka.

Reagovat
mario23

K tomu nejhůř nastavenej VAR, co jsem kde viděl. Rozhodčí alibisti schovaný za VARem a krytí tady tím dementem.

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak by ho měli zvát všude, kde to jde, Tiki taka, podcasty... a tam ho grilovat, ať tyhle svoje výroky vyargumentuje.

Reagovat
mario23

No tak jako za předpokladu, že ho budou grilovat, tak souhlas. Ale tady s tímhle mě pořádně nasral. Když už i Baníkovci mi píšou, že to byl jasnej faul na penaltu, tak to je co říct,

Reagovat
Imos

mě na tomhle fascinuje že ve stejným kole se pískne penalta Vliegenovi, kde taky úmysl není, Skalák taky v šanci nebyl ale pencle jasná

Reagovat
jackinho10

Vzdycky jde o umysl nebo hranicni situaci

Reagovat
jackinho10

Malem jsem zapomnel jeste na intenzitu

Reagovat
srandamač

Kdyby se začaly pískat penalty za šlápnutí na nohu, tak už by se kopačkám začali smát snad i gymnasti.

Reagovat
mario23

ty si kkt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomasso9

Faul to nebyl!

Reagovat
Tomasso9

A na Mejdra úplně jasná 10.

Reagovat
kilobyte

Na konci sezóny by to chtělo hodit do videa všechny sporné penalty a karty (ty podobné dát s sobě) a nechat Příhodu všechny vysvětlit.

Nejlépe mu pustit zákrok, pak po něm chtít verdikt a pak mu říct, co k tomu řekl komise. Schválně kolikrát by se trefil.

Reagovat
jackinho10

A hlavne mu pustit uplne ty stejne situace a at vysvetli, proc jednou tam byl umysl a podruhe nebyl, proc jednou tam byla velka intenzita a podruhe nizka.

Reagovat
lampas

No a tím co pronesl ohledně zápasu Slovan-MB, to je snad ještě vrchol. Kdyby ho Šeda neserval, byl by Matoušek na hranici vápna před prázdnou bránou, což zjevná branková možnost obecně je (prakticky by to Matoušek dosral, protože je čůrák). Příhoda je fakt chudák a ultra čůrák, ten jeho alibismus je na přes držku.

Reagovat
Bakary3

přesně, jsi u velkýho vápna a máš odkrytou bránu, to by byla tutovka i ve čtvrtý třídě pro hráče, kterej má levou na opírání, ale hlavně si to nějak okecat, že to vlastně bylo v pořádku, přidat, ze "ale byla to hraniční situace", ať je vidět, že nad tím teda jakože dost premejsleli, a jede se dál, vše je čistý.

Reagovat
ratusek

přesně tak. Je to čím dál tím kouzelnější. Kdyby to radši nekomentovali, udělali by lépe

Reagovat
lampas

Já si taky myslím, že kdyby držel hubu a jen se poslalo stručné komuniké v jedné větě, že to bylo/nebylo v pořádku, udělalo by se lépe. Takhle ze sebe dělají ještě větší šašky, než jaký jsou.

Reagovat
Imos

ono ani to vysvětlení Vliegenovi pencle nedává s ostatními zápasy moc smysl

Reagovat
GjøvikFF

"Vzhledem k postavení dalších dvou obránců se nejednalo o zmaření zjevné brankové možnosti, byť to byla hraniční situace," uvedla komise. To už si fakt dělají ze všech srandu? Tak když to byla hraniční situace, tak podle čeho se přiklonili k tomu, že se nejednalo o zmaření zjevné brankové možnosti?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle by se celkem dalo pochopit právě přes to slovo "zjevná". Prostě tam není sebemenší možnost, že by to soupeř ubránil.

Ale jak se píše výše - penalta je velký zásah do zápasu, který v ostatních sportech nemá obdobu. Proto kolem toho bude vždycky tolik diskuzí.

Reagovat
GjøvikFF

Promiň, ale když borec jede na prázdnou branku, brankář je vynulován, tak to prostě zjevná příležitost je. Určitá, byť mnohdy minimální možnost, že to soupeř ubrání, nebo to hráč nepromění, je vždycky. Tohle je ze strany komise prostě jenom trapné slovíčkaření, jak z toho opětovně vybruslit.

Reagovat
Bakary3

Když nevíš, řekni hraniční situace a pokryjes odpískání i neodpiskani, vše v pořádku.

Reagovat
GjøvikFF

Mně minule pobavilo i to "nešlo určit intenzitu držení".

Reagovat
letitfly

"Vzhledem k postavení dalších dvou obránců..."

Reagovat
GjøvikFF

Borec byl na nějakých 25 metrech a dál by jel na bránu, ve které chyběl brankář. Tobě tohle nepřijde jako zjevná příležitost?

Reagovat
letitfly

Připadá mi to dost podobná tomu zákroku, co udělal Kovář v prvním zápase za Spartu. Nebyl jsem na stadionu, neviděl jsem ani zápas live, vycházím pouze z těch tří záběrů, co jsou ukázaný v tom "Komuniké". Myslím, že si ten balón hodně předkopl a obránce by tam nejspíš byl dřív.

Reagovat
Imos

tak tady Matoušek zpracoval a Šeda mu zajel do holeně

Reagovat
r.mrazik

to vysvetleni Mejdra...

tyvoe...Prihodo, seber si ten VAR, cerny svine a palte do hajzlu

Reagovat
Kily

já tu situaci neviděl, ale to vlastně ani není potřeba, abych se mohl zasmát nějak si popletl prohlášení a místo penaltového vložil do prohlášení to o tom, proč nedat červenou kartu

Reagovat
r.mrazik

me uz serou obecne se vsim

Reagovat
ratusek

Reagovat
owner

Na penaltu mi to přišlo prostě málo, faul od Santose ano před vápnem. Na Mejdra z mého pohledu jasnej faul a penalta. Tohle se vidí pískat v zahraničí furt, jasný přišlápnutí a zamezení hrát balon.

Reagovat
Tromas

Souboj začal před vápnem, ale k faulu došlo až ve vápně.

Reagovat
owner

Ve vápně žádnej faul nebyl.

Reagovat
Greny

OT : Vacino se přiznal v Zajíci že je Spartan

Reagovat
smazaný uživatel

Šokující odhalení

Reagovat
KingMaster13

Ještě se Podry přizná že je Slávista ne?

Reagovat
mistr129

Reagovat
lampas

Profíci jak se patří

Reagovat
John Obi Mikel

On si někdo myslel něco jiného?

Reagovat
rufus

Ne, že by mě to u něj překvapilo. Ovšem nějak jsem tam to přiznání neslyšel..

Reagovat
Blasphemer

poctivá investigativní práce

Reagovat
Imos

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele