Podle Čeferina by měli mít jisté místo v LM semifinalisté

06.07.2019, 11:13
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (69)

Přidat komentář
masly008

To je kokot. za chvíli to budou všichni kdo postoupí ze skupiny ne? A potom všichni kdo byli v LM rok před tím ať to není moc složité.Fakt žaludi.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to môže byť zaujímavý motivačný faktor. Predsa len, ambíciu vyhrať LM má menej mužstiev a do toho semifinále sa na pár výnimiek dostávajú iba top kluby. Takto by sa mohol záujem o hranie semifinále zvýšiť a zatraktivnit cestu doň. Navyše, ak je aj víťazstvo v EL klasifikacnym predpokladom do LM, tak semifinále LM by ním malo byť tiež z tohoto uhla pohľadu.

Reagovat
Anacron

To jako myslíš že samotné semifinále LM je jako motivace nedostačující a kluby co nemají reálnou šanci na titul nemají zájem ho hrát jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Áno, sú kluby, ktoré majú ambíciu napr. nevypadnut zo skupiny, postúpiť do osemfinale... vyhrať LM. Záleží od mužstva. Teraz je postup do semifinále motivačný len skrz peniaze, o nejakej prestizi ani nemôže byť reč, na semifinalistov si málokto spomenie.

Reagovat
Anacron

Pro kluby, které nemají ambici na výhru, je účast v semifinále dost velký úspěch. K tomu samozřejmě ty peníze a koeficient. A v historii toho samotného klubu se na účast v semifinále LM určitě nezapomene. Navíc vyhrát chce snad každý a reálné šance na tom nic nemění. Myslíš že Ajax měl před sezonou ambice na titul? Asi těžko.

Reagovat
smazaný uživatel

Koeficient ale nie je motivačným faktorom primárne pre klub samotný. A nepopieram, že to nie je úspech pre kluby ako Ajax. A tie posledné tri vety som nepochopil, veď si v nuch odporujes.

Reagovat
Anacron

Pro klub z ligy, ze které musíš do předkol to určitá motivace taky bude. Co na tom nechápeš? Vyhrát chce každý tým co se do LM dostane i když není favorit a šanci má na začátku malou. Ajax před loňskou sezonou určitě neměl ambice na to vyhrát LM, ale když se postupně dostali až do semifinále tak potom už ambice na celkovou výhru měli.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nie primárna, skôr sekundárna. Umyslom Ceferina je motivovať kluby samotné. A chcieť vyhrať LM a snívať o tom je rozdiel a mám pocit, že ty si tieto skutočnosti spájas. Zober si, že EL bola pred pár rokmi úplne o ničom súťaž. Vyhrať ju bolo výhodné len kvôli trofeji a peniazom. Akonáhle z víťazstva v nej urobili miestenku do LM, tak nabrala na atraktivite oveľa viac. To isté sa môže stať aj so semifinále v LM. Kluby, ktoré nebudú vidieť reálnu šancu na víťazstvo v LM, ale budú sa cítiť na to semifinále budú mať o ten jeden pomyselný krok bližšie k inej výhre, čo by bola miestenka do LM. A tým pádom sa zväčší okruh klubov, ktoré budú mať väčšiu motiváciu dostať sa do semifinále. Podriadia tomu zloženie mužstva, budú ho mať kvalitnejšie, zvýši sa konkurencieschopnosť mužstiev druhého sledu atď.

Reagovat
Anacron

Výhodné ji bylo vyhrát jen kvůli trofeji a penězům? A kvůli čemu se ty turnaje hrají když ne kvůli trofeji? Já chápu jak to myslíš, ale prostě si nemyslím, že kluby, které nemají reálnou šanci na výhru potřebují nějakou další motivaci k bojování o postup v playoff LM. A vážně by mě zajímal klub který si dělá zálusk na účast v semifinále, ale na výhru už ne. Pro každý klub je hrát LM nejvíc. A postupovat dál a dál je pro ně naprosto dostačující motivace. Nebo mi chceš tvrdit, že když bude hrát třeba Valencia čtvrtfinále LM tak do toho nedá všechno a nebude pro ni priorita postup, protože nebude favorit z těch potenciálních semifinalistů?

Reagovat
smazaný uživatel

Napríklad kluby ako Chelsea, Arsenal alebo United by ju určite hrali s oveľa menšou motiváciou a primárne by sa snažili zaistiť si miestenku do LM cez domovskú súťaž. Napríklad tento rok to bolo krásne vidieť, že Chelsea aj Arsenal mali do postupu do finále neistu miestenku v LM. Arsenalu napokon zostala jediná šanca kvalifikovať sa do LM cez víťazstvo v EL.

Samozrejme, že v tvojom príklade by Valencia do toho dala všetko. Lenže napríklad taká Valencia by v prípade, keby semifinále zaistovalo účasť v LM, mala pred sezónou možno kvalitnejšie mužstvo a tým pádom bola by konkurencieschopnejsia. A do toho semifinále by mohla postúpiť s vyššou pravdepodobnosťou.

Reagovat
Anacron

Však v EL tu motivaci v podobě postupu do LM naprosto chápu. Ale v LM je to motivace sama osobě. No tak Valencia by do toho dala všechno, ale třeba M.City ne?

Reagovat
smazaný uživatel

A Man City je klub, ktorý nemá ambíciu a aj reálnu šancu vyhrať LM?

Ešte by som doplnil taký ekvivalent k tomu semifinále LM a miestenke v LM. V Anglickej lige napríklad je momentálne 6 mužstiev, ktoré majú pred sezónou ambíciu kvalifikovať sa do LM. Vyhrať ju tak 2-3 mužstvá. Miesteniek sú však iba štyri kusy. O titul hrali iba dve mužstvá nakoniec a o miestenku v LM 4 mužstvá. Proste to bolo oveľa viac atraktívne, než keby boli miestenky napríklad iba pre prvých dvoch.

Reagovat
Anacron

No má tu ambici narozdíl od Valencie. Takže motivaci dát do toho všechno má úplně každý a nic víc není potřeba.

Srovnávat playoff a ligu mi přijde už jenom z jejich principu jako nesmysl. Tady bude vždycky ve čtvrtfinále 8 týmů a všichni budou bojovat o 4 místa v semifinále. A budou bojovat proto aby mohli to semifinále hrát a potom třeba finále. Ve srovnání s tím je jistota LM pro další rok zanedbatelná. Jasný, když ten klub vypadne v semifinále a normálně se do LM nedostane tak to pro ně bude příjemná cena útěchy, ale to je asi tak celý. To je jako by si říkal že vítězství ve finále LM je nedostačující a kvůli tomu je u toho i jistota LM pro vítěze do další sezóny, aby měli kluby ve finále větší motivaci vyhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Točíme sa v kruhu. Rešpektujem tvoj názor, to je tak všetko. Nazdar.

Reagovat
Anacron

Reagovat
Kiwi-21

Pro mně osobně by dávalo smysl když v EL jde vítěz jako 2.nej soutěže v Evropě do LM, tak nechat oba finalisty LM postoupit do dalšího ročníku LM přímo na ukázku že LM je pořád víc a taky mi přijde škoda když poražený finalista LM by neměl další sezónu šanci na reparat a nebo alespoň skupiny LM když mu nevyjde sezóna v lize, jinak semifinalisté a přímý postup je už moc a přijde mi to jako kravina

Reagovat
BennDyaz

Kterýkoliv klub, který se dostane do LM, se bude usilovně snažit dojít co nejdál bez ohledu na nějaké další motivace. Kluby chtějí vyhrát LM kvůli trofeji, ne proto, aby měli zajištěn start i na dalším ročníku

Reagovat
smazaný uživatel

Veď a to je ten problém, že LM neponúka ďalšiu ,,nematerialnu" motiváciu

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně už nic nevymejšlejte.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže jen další způsob jak to ztížit menším týmům.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Marv

To je prostě neuvěřitelný, kde všude se hlupáci mohou objevit

Reagovat
Anacron

Kdykoliv se snaží něco vymyslet tak z toho vyleze totální lejno.

Reagovat
smazaný uživatel

V podstatě o nic nejde, většina semifinalistů se za rok objeví znova. Spíš by bylo zajímavé tam protlačit posledmí čtyry tými z EL.

Reagovat
smazaný uživatel

Tam by to za poslední dva roky byl jen Arsenal, Salzburg a Marseille, přičemž si nejsem jistý zda-li by poslední dva jmenovaní přinesli nějakou větší kvalitu než třeba Young Boys... To už bych raději jen toho druhého finalistu. Přičemž s těmi místy ve skupině pro semifinalisty LM více či méně souhlasím.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě jsem zapomněl na Frankfurt. Ten by třeba byl zajímavý. Tyhle týmy ale většinou projdou výprodejem, takže jsou další sezónu stínem té předchozí.

Reagovat
Kiwi-21

Pochopím ještě finalisté když jde vítěz El do LM ale semifinalisté je už opravdu moc

Reagovat
Dron

"Ajax postoupil do semifinále, ale teď musí prodat všechny hráče, protože neví, jestli se do Ligy mistrů zase kvalifikuje," řekl Čeferin.

WTF ?! musí je všechny prodat jo? Co je tohle za blábol

Celkově je ten návrh jen další kokotina. K čemu je teda koeficient?

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Liquid

Reagovat
martin1

Reagovat
Acquanni

OT: Zduřte, má tady někdo zkušenost s tejpováním předního holeního svalu? Už nějakou dobu mi dělá problémy a pravidelně působí bolesti, tak bych tomu rád trochu pomohl. Vyplatí se to? Pomůže to znatelně? Jde mi o to, že bych si musel oholit nohy, což se mi teda nechce, pokud to nebude mít opravdový význam Bylo by super, kdyby měl někdo zkušenost s tím stejným.

Reagovat
Stana95

s tejpováním mám relativně hodně zkušeností, i když jen některých částí těla (koleno, stehno, kotník), takže přímo s předním holenním svalem asi nemůžu poradit ale co se týče toho holení, tak to není přímo nutný, i na chlupy se to dá nalepit (jestli teda nejsi vyloženě medvěd ), akorát to pak asi nevydrží moc dlouho a až to budeš z těch chlupů sundávat, tak to bude bolet jak kráva ale záleží taky na kvalitě tejpů a taky je samozřejmě důležitý vědět, co přesně s tím svalem máš ...

Reagovat
Acquanni

Tak to je fajn, že to není doslova nutný.. Kdybych si už sám ověřil, že by to výrazněji pomohlo, tak bych pak klidně oholil, ať je to ideální. Jsem si ještě mezitím stihl zlomit ruku, takže teď mám celkem klidový režim a jakmile se zbavím sádry, tak se uvidí, ale pokud to bude zlobit, nechám to i zatejpovat. Problémy dělá okostice, na to je hlavní klidový režim, ale tejp by snad měl pomoct s prevencí, ať to není tak častý.. Jsem vůbec nečekal, že ještě někdo zareaguje Díky moc, jsem rád, že nemusím nutné hnedka holit bez záruky že to fakt pomůže.

Reagovat
Stana95

hlavní účel toho holení je, že to vydrží o pár dní dýl no a co se týče okostice, tak jestli to zlobí už delší dobu, tak tam může být v horším případě chronický zánět, a na to asi tejp pravděpodobně jen tak nepomůže ... jinak funkce tejpů je hlavně zabránění přetěžování svalů nebo stabilizace kloubů ... ale každopádně pomoct to může, za odborníka se určitě nepovažuju

Reagovat
Acquanni

Já si právě nebyl jistý, někde jsem viděl, že se to těžko správně nalepí přes chlupy.. Vím, právě proto jsem měl stejně v plánu pauzu od fotbalu, tak jsem chtěl i ty tejpy ať se stabilizuje celá ta oblast i pro chůzi. No tím, že jsem si zlomil ruku na fotbálku, který měl být před odpočinkem poslední, tak teď nemusím prakticky vůbec chodit, respektive úplně minimálně. Ale říkal jsem si, že bych to pak po sádře nechal zatejpovat aby se to taky snad neopakovalo, jako takovou prevenci, takže jsem rád, že mi přece jen někdo hodil osobní zkušenost

Reagovat
Stana95

Reagovat
Chlupatá máma

Zlatej Platini...

Reagovat
Stannis Baratheon

Rovnou jí zavřete, 30 týmů, udělejte draft jak v NHL... Ostatní týmy budou jen univerzity a farmy...

Reagovat
JohnKoul

To bych bral hned!

Reagovat
smazaný uživatel

též

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že to změněj raději ať z PL a z TOP lig postupuje 6 týmů nebo aspoň 5 a do EL 3-4 týmy. Stokrát raději se dívat na zápas Arsenal - Leverkusen než nějakej Maribor- Leverkusen. Dobře o tom někde psali, že EL je pro ty NO NAME týmy, ale chápu, že někomu se líbí, že by slávie mohla hrát proti City kde by dostala bůra, a šla by zpět.

Reagovat
Kiwi-21

Sorry ale to není superliga a do té LM i ten Maribor pokud si to vybojuje patří

Reagovat
smazaný uživatel

zatím ty top týmy jako my arsneal a spol. si to časem nenechaj líbit

Reagovat
Kiwi-21

Jo pojebou ME, MS a ještě zjebou LM za chvíli se jim lidi na to vyserou a budou vzpomínat na ME že 16,MS 32 a současnou LM

Však hroznou sračku udělejte z toho fotbalu jen pro peníze

No třeba takový Arsenal aby se udržel v té superlize když by nebyla uzavřená

Reagovat
smazaný uživatel

ale ty nechápeš já jsem proti tomu taky, ale je to nenavratná věc tam se do toho začne jebat arábie a UEFA, která uvidí vidinu peněz to prostě udělá je to jako i v politice, že vy sluníčka si myslíte, že všecko bude stejné jako za komančů nic se nebude měnit je váš problém, když volíte koho volíte když máte názory jenom u TV s lahváčem v ruce

Reagovat
Kiwi-21

Nevyhnutelné to asi je ale to neznamená že se na to lidi nevyserou časem

Jinak nechápu co tu píšeš o komunistech je mi 31

A jak můžeš vědět koho volím? Nevolim ale kdyby se dalo volit proti někomu tak k volbám jdu a budu volit Babiše a ty z těmi názory z lahváčem u piva ani nekomentuji alespoň za sebe ne

Reagovat
smazaný uživatel

nepíšu to přímo k tobě jinak s těmi se píše ne z těmi, ale jinak to bylo myšleno jako kupole lidí

Reagovat
Kiwi-21

Ok a dík za upozornění teď se nebudu vymlouvat na dislexcii ale byl to přecik a nezkontroloval jsem si to

Reagovat
eL

Tvůj návrh je neskutečná sračka

Reagovat
smazaný uživatel

sračka to může být, ale za pár let realita

Reagovat
dave30

OT: Nemá někdo stream na Kvitovou? Díky

Reagovat
iHawX

Smysl by to mělo, pokud by na to padli místa top lig, který maj teď těch garantovanejch míst až přehršel, ale ty si to sebrat nenechaj, takže to zase odnesou týmy z horších lig...

Reagovat
smazaný uživatel

třeba v Německu by stačily 2 místa přímo do LM, 4 je strašně moc.

Reagovat
Marv

Problém je, že už dávno nejde o porovnání nejlepších mužstev Evropy, takové klubové mistrovství, ale zcela čistě o finance.. Ono koukat stále na ta samá mužstva už zdaleka není tak zábavné, když se s někým bavím, tak už se to omezuje jen na sledování oblíbeného klubu, případně národního zástupce, což ovšem platí už jen pro pár státu.. Však i ty navrhované změny působí tak, že se s Evropou moc nepočítá, hlavně narvat zápasy do atraktivních časů a termínu pro Asii a Ameriku.. EL možná neoplývá takovou kvalitou, ale pro běžného Evropana se stává atraktivnější soutěži, kde se mužstva mění, jsou že všech částí Evropy, takže dochází k zajímavým konfrontacim a překvapivým výsledkům a především uprimneho fandění a hrdosti

Reagovat
Wambasen

Reagovat
16Dave

Přesně tak, já taky radši sleduju Evropskou ligu, kde jsou týmy z celé Evropy a je to pro mě zajímavé. Liga mistrů, to jsou furt ty samý týmy a je to nuda a hlavně fakt jen o prachách, kde si nějací šejci kupujou týmu a napumpujou do nich prachy. Evropská liga je prostě zajímavější, protože tam opravdu může každej porazit skoro každého.

Reagovat
twelwer

Reagovat
Kluivert9

Jsem pro, aby automaticky postupovalo všech 32 týmů do dalšího ročníku.

Reagovat
KingMaster13

To by byla hrozná nuda, já mám třeba rád, když se tam po letech vrátí třeba nějaký slavný tým apod

Reagovat
smazaný uživatel

Leicester snad v SF LM nikdy nebyl, ne?

Reagovat
johan14

Je to pako, nevie čo hovorí.

Reagovat
smazaný uživatel

Liga mistrů už dávno není žádná Liga mistrů . Ať si založí HamtyHamty ligu, když nejsou schopní bez jedné sezóny Ligy mistrů hrát mužstva fair play ve finanční rovině, když nemám na hráče, tak si je prostě koupit nemůžu . A když jsou tak hloupí a nedokážou si každý rok z dorostu vytáhnout 2-3 kluky, ať se na to radši vykašlou a jdou prodávat rohlíky . Peníze až na 1. místě .

Reagovat
johan14

Reagovat
KingMaster13

To udělali kvůli Ajaxu Aby už nemuseli přes předkola ale já to na druhou stranu chápu. Tým co hrál semifinále, tak by bylo divné kdyby další rok se tam ani nedostal. Nicméně je to motivace pro týmy jako je AS Řím, který třeba by zvoral sezonu v Serii A a mohl si to takhle vykompenzovat. Hlavně ať to ale nezavádí dál, aby to příště nebylo třeba už i čtvrtfinále. Takhle to stačí

Reagovat
eL

Reagovat
Liquid

je to debil

Reagovat
Coutinho10

Slovan..to je k nasrani takto prijit o cisty konto

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele