Pod Mourinhem je radost pracovat, libuje si Adebayor

10.02.2011, 19:51
Aktuality
V Manchesteru City se přes Carlose Téveze neprosadil a svou nespokojenost se současnou situací dával najevo jak do médií, tak i v tréninku, kde se dokonce popral. Do koncepce portugalského manažera José Mourinha v Realu Madrid se ovšem při absenci dvorního střelce Gonzala Higuaína zatraceně hodil, a tak se z tožského reprezentanta stal důležitý článek Bílého baletu.

Argentinský ostrostřelec podstoupil operaci zad a sezona pro něj dost možná skončila, Mourinhovi tak na hrot útoku po Benzemovi nezbývala žádná alternativa. Hostování problémového útočníka z Premier Leauge se tak jevilo jako velmi výhodný obchod, což se potvrdilo i v prvních zápasech. Adebayor skóroval dvakrát ve třech střetnutích.

"Jsem rád, že jsem zapadl do týmu a prosadil se tak brzy. Každý den pracuji tvrdě, abych pomohl k vítězstvím. Je velmi snadné trénovat pod takovým manažerem, jakým je José Mourinho. Je to skvělá osobnost, pomáhá mi se zlepšovat," pochvaluje si nové angažmá bývalý forvard Arsenalu. "Má svůj vlastní způsob jednání s lidmi, vždy na rovinu řekne, co si od každého představuje," pokračuje Adebayor.

"Chci také poděkovat svým novým spoluhráčům, kteří mi moc pomáhají v adaptaci na novou ligovou soutěž i kulturu. Granero, Ramos, Ronaldo, Pepe, Marcelo, tihle všichni umí anglicky, díky čemuž si navzájem rozumíme. Jsem v Realu šťastný, budeme bojovat až do konce o každou možnou trofej," zakončil.

Autor: Marek Ustohal / fifa.com

Komentáře (348)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele