Pochettino se vrací do Londýna, od léta převezme Chelsea

29.05.2023, 10:54, aktualizováno 29.05.2023, 15:07
Aktuality

Pro fanoušky Chelsea včera skončilo trápení s názvem sezona 2022/2023, vedení před sebou má spoustu práce a prvním krokem k nápravě je jmenování nového manažera. Na lavičku usedne Mauricio Pochettino.

Argentinec v minulosti vedl Tottenham a na Stamford Bridge se už před několika týdny dohodl na tříletém kontraktu. Cestu do Londýna následně opakovaně odložil, dorazil až nyní a podepsal tříletý kontrakt. Dnes odpoledne bylo vše potvrzeno i oficiální cestou.

51letý Jihoameričan loni v létě opustil PSG a od té doby byl bez práce, přičemž jeho jméno bylo v uplynulých měsících spojováno s vícero kluby. Cesta na Stamford Bridge se mu pak uvolnila v polovině dubna, kdy angažmá u Blues odmítl německý kouč Julian Nagelsmann.

Chelsea zažila mizernou sezonu, už začátkem září byl propuštěn Thomas Tuchel a před dvěma měsíci dostal padáka i jeho nástupce Graham Potter. Ke kormidlu se následně vrátil Frank Lampard a tým pod jeho vedením vyhrál jen jednou, v tabulce Blues obsadili dvanáctou příčku.

Autor: Tomáš Pavlík / chelseafc.com

Komentáře (316)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele