Pochettino chce v Chelsea probudit trojici hvězd. Rád by se jim věnoval individuálně

09.07.2023, 16:31
Aktuality

Nový manažer Chelsea Mauricio Pochettino (51) si je vědom problémů, které v minulé sezoně měli Enzo Fernández (22), Mychajlo Mudryk (22) a Raheem Sterling (28). Zároveň ale prohlásil, že těmto hráčům pomůže dosáhnout plného potenciálu pomocí individuálního tréninkového režimu.

Chelsea najala bývalého šéfa Tottenhamu Hotspur a Paris St. Germain v květnu poté, co skončila v Premier League až na 12. místě. Na Stamford Bridge se během nevydařeného ročníku vystřídaly ve funkci hlavního trenéra hned tři výrazné postavy - Thomas Tuchel, Graham Potter a Frank Lampard.

"Přišli různí hráči za různých okolností, teď ale samozřejmě budou mít příležitost," řekl Pochettino pro webové stránky Chelsea a nastínil své plány s týmem před začátkem předsezonní přípravy na novou sezonu. "Blues" ji zahájí ve Spojených státech amerických 19. července zápasem s mistrem National League Wrexhamem.

"Doufám, že jim pomůžeme dosáhnout jejich nejlepší úrovně a pokusíme se, aby za Chelsea předváděli výkony, které lidé očekávají," řekl Pochettino. "Teď je nový začátek, nový start, a myslím, že musí ukázat svou skutečnou kvalitu. Musíme jim ale vytvořit takové prostředí, aby se cítili pohodlně a měli prostor se nadechnout, aby mohli podávat výkony a zlepšovat se," dodal argentinský kouč.

Pochettino uvedl, že bývalý záložník Benfiky Enzo Fernández, který byl na loňském mistrovství světa vyhlášen nejlepším mladíkem poté, co pomohl Argentině získat titul, potřebuje po náročném programu odpočinek. "Premier League je opravdu náročná soutěž a vždycky je těžké se přizpůsobit," řekl Pochettino.

Zkušený kouč dodal, že Mudrykovo myšlení je jiné než Fernándezovo, a proto hodlá s ukrajinským křídelníkem strávit více času.

Sterling sice patří ke zkušenějším hráčům v týmu, ale zatím se mu nedaří zopakovat výkony, které z něj udělaly klíčovou součást Manchesteru City, s nímž získal deset velkých trofejí. Za Chelsea v 38 zápasech vstřelil pouze 9 branek, což je o poznání méně, než se po jeho příchodu očekávalo.

"Není vždy na místě vinit hráče... Musíme se podívat na nás a zjistit, co se děje a proč nepředvádějí výkony, které očekáváme," uzavřel Pochettino.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (295)

Přidat komentář
liborarnold

Moudré to slova.

Reagovat
oli9

aby jim to pak ovšem fungovalo jako týmu celkově

Reagovat
Salfovic

Lukaku, Auba a Ziyech

Reagovat
blade115

Zatím z něj mám hodně dobrý pocit, všechna jeho vyjádření jsou trefná, je si evidentně vědom toho tlaku, odmítá nějaké výmluvy a čas hájení. Ale zároveň jasně vymezuje, že on je manažer a že hráči musí v první řadě respektovat jeho očekávání, ne on jejich. Zcela na místě je i to, jak dal najevo, že majitelé můžou do kabiny jen s jeho souhlasem.

Zázraky se čekat nedají, pořád to je skupina individualit, co postrádají jakýkoliv systém, základní návyky a nemají jasno v tom, co se od nich vlastně očekává. Ale pokud bychom urvali nějaký domácí pohár a aspoň nějak částečně se zapojili do hry o titul, když už máme tu "výhodu" volnějšího rozpisu, tak to bude na první sezónu víc než dost. Záležet bude ale víc na tom, co už letos udělá pro tu další sezónu.

Snad mu vedení zvládne poskládat kádr z většiny už před nebo zkraje přípravy. Debordelizace jde zatím velmi pěkně, ale už by to i chtělo někoho přivést, ať má vůbec v Americe kdo hrát.

Reagovat
Talker

Ta očekávání se nastavují dost blbě - zasáhnout do boje o titul znamená z mého pohledu jet na 80+ bodů, aby to alespon vzbudilo dojem boje. Takovou formu jsme neměli od posledního titulu pod Contem.

K tomu si vem, že máme jen 5 hráčů, kteří pamatují sezonu 21/22 - 4 v obraně, jeden v bráně. Přičemž Chalo dost možná ještě půjde. Zbytek došel za posledních 12 měsíců. Sterling je jediný v ofenzivě, který je u nás rok.

Pokud Arsenal a Citizens pojedou stejně, jako minulou sezonu a Liverpool najde předešlou formu, tak bude v TOP4 jeden spot, o který budeme bojovat s MU, kteří jsou o dost před námi v tuhle chvíli, Newcastlem, tkerý to staví dobře a možná spurs.

S tím, že kromě obrany je všechno kompletně nové.

Reagovat
blade115

"Takovou formu jsme neměli od posledního titulu pod Contem" - no, to je dost přesný. Tehdy jsme taky měli volný program, na každý zápas byl prakticky týden přípravy. V kádru sice byli tahouni Costa, Fabregas a Hazard, ale Kanté třeba taky přišel nově. Obrana se taky výrazně překopala. Změnil se systém, oproti předchozí sezóně toho moc nezůstalo. A na konci 15/16 bychom si taky jen stěží představili boj o titul. Takže mi těch 80 bodů nepřijde jako takový scifi. Ale jasně, konkurence je čím dál větší, ty nároky jsou rok co rok vyšší.

Reagovat
Talker

Hele nevím, já to prostě nevidím. Tam jsi měl stále podstatnou část kádru, která vyhrála tu předchozí sezonu (tu před failem) titul. Měl jsi tam haldu hráčů se zkušenostmi, v nejlepších letech.

To teď prostě nemáme. Měl jsi tam Hazarda, který u nás byl pátou sezonu, Azpiho, Cahilla, Matiče, Cesca, Courtoise, Costu, Pedra, Williana - všichni v nejlepších letech, na vrcholu, snad všichni mezi 25-30 lety. A do té samé skupiny se dají řadit i Alonso, Kante (i Moses). K tomu Terryho na lavičce.

Prakticky jsi tam neměl jediného mladíka (pod 23?), který by dostal výrazný čas ani žádného starého hráče (>33), na kterého bychom se spoléhali.

Teď budeme mít Silvu, kterému bude 39, Sterlinga, kterému bude 29, Kepu (28) a třetí nejstarší hráč do pole pokud koukám správně bude Chilwell, kterému je 26.

Stačí zranění 3 hráčů a základní sestava bude v dost zápasech James, Colwill/Bads, Fofana, Chilwell - Enzo, Caicedo(?) - Mudryk, Nkunku, Jackson, Noni. To je věkový průměr pod 22.5. A na lavičce bude Bads (22), Gusto (20), Cucurella (25)/Maatsen (21)/Hall (19), Broja (22), Chuck (20), Gallagher (23), Casadei(20)/Santos (19).

To je nejstarší hráč Chilwell, druhý Nkunku a třetí asi James, kterému bude 24 v prosinci. Na lavičce nejstarší Cucu a pak Bads/Broja.

Reagovat
Gazdo

Vo fife by som to rozpredal ako staru zostavu co ma nad 21 rokov musi prec

Reagovat
herbage

Asi tak, ale počitej, že ještě 3-4 hráče v létě přivedete, jen vás prodávající týmy pěkně natáhnou, třeba Brighton se Caicedem. Taky si to někteři představují jak Hurvínek válka, ale i Kloppovi nebo Artetovi trvalo 3 roky usilovné práce, aby své týmy zatáhli do reálné úrovně boje o titul. Ty nejlepší týmy nemusí mít 11 superhvězd, klidně i makáče typy Robertson v Liverpoolu nebo svého času Grosskreutz v BVB. Důležitá je hlavně sehranost, aby ti hráči byli schopni spoku hrát i poslepu a tohle zkrátka ochcat nejde, i kdybys dal za ten kádr bambilion. Jinak zapomněl jsi vem svém výčtu Lukaka, který má přes 120g v PL a dovedl před měsícem Inter do finále LM

Reagovat
Talker

Takhle - 100% počítáJo, to jsem už psal výše, že tam souhra prostě nebude a že oproti tomu předchozímu titulu nemáme ani tu kostru, která by se znala.

Co se týče příchodů, tak záleží... Já vidím jen 2-3 pozice, kde může být průser.

Potřebujeme 2CM/DM hráče, kdy jeden může být teoreticky z našich zdrojů (Casadei/Santos/Ampadu).

Druhá oblast je podhrotová trojice - je otázka, zda počítáme s Gallagherem na AM nebo ne. Pokud ano, tak bychom měli být v pohodě, možná +1.

Třetí oblast je teoreticky hrot, kde to může být ale už vyřešené Jacksonem, se kterým se může počítat jako s jedničkou (fakt nevím).

Takže 2-4 hráči.

Reagovat
blade115

Taky nepíšu, že bychom ten titul hned museli vyhrát. Letos jde realne jen o mazání náskoku City. Ale pokud tu každý rok budeme stanovovat za cíl Top 4, tak za chvíli fakt budeme béčkový klub.

Počítám s tím, že přijde špičkový štít, útočník a tým se ještě vhodně doplní na křídle / podhrotu a v bráně. Ten potenciál tam bude velký. Z Arsenalu se teď dělá pomalu tým na úrovni City, ale ve skutečnosti ten jejich loňský boj o titul nečekal upřímně nikdo. Poche tu nemá odkoučovaný 3 roky, ale má důvěru, talentovaný tým a ten několikrát zmiňovaný prostor díky absenci Evropy. Fakt nevidím důvod, proč bychom tu měli přizdisráčsky dávat laťku tak nízko.

Reagovat
herbage

Nikdo neřiká každý rok, ale reálně po 13. místě, výměně manažera, půlky kádru, změně rozestavení a taktiky, věkovým průměrem 22 let, mizivé souhře a nízkymi PL zkušenostmi je vysokým cílem i TOP4, natož titul

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Manik...

Zvlášť v té konkurenci..

Reagovat
Talker

Jen chci trošku upřesnit "výměně půlky kádru".

Je to o výměně celého kádru během 12 měsíců vyjma Silvy, Chilwella, Jamese, Chalobaha a Kepy.

5 hráčů v celém týmu pamatuje sezonu 21/22.

Vyjma té pětice buď přišli hráči teď v létě nebo s námi hráli o střed tabulky.

Je prdel, že my fakt nebudeme mít v záloze a ofenzivě jediného hráče, který je tu více, než rok.

Reagovat
blade115

Nikdo neříká, ale reálně to tak je. Buď se volá po přestavbě, nebo se přestavba koná, ale zase se kádr musí sehrát a bla bla bla... Nakonec přestavba nevyjde a jedeme znova.

Poche to podle všeho vidí stejně, díky bohu zas máme trenéra, co si uvědomuje vysoké standardy, co tu v klubu jsou, a že prostě musí mít výsledky okamžitě. Top 4 rozhodně není vysokým cílem, to je naprosté minimum.

PL už několikrát ukázala, že tahle očekávání fans před sezónou jsou často úplně lichá. Arsenal může spadnout stejně rychle, jako vyletěl nahoru, MU se tak nějak plácá už roky a zrovna Mount je jen sotva vytrhne, v Newcastlu sice Howe odvádí skvělou práci, ale reálně můžou díky LM dopadnout podobně jak Foxes... City jsou asi tak jediná konstanta, ostatní mohou dopadnout jakkoliv.

Reagovat
Manik...

Ty seš dobře v oblacích. City, Liverpool, Arsenal i United (možná oba) jsou aktuálně úplně jinde než současná Chelsea. Ten kádr se bude budovat. Pro mě by LM byla velkým překvapením. A vidím to jako utopii.

Reagovat
blade115

Takže jdeš do sezony s tím, že čekáš 5-7. místo a když to dáme, tak jsi spoko?

Reagovat
Talker

Jako já to tak nějak čekám, pokud neuděláme Osimhena.

Cíl za mě TOP4, ale pokud se to nepodaří (o kousek, ne 13. místo), tak to tak nějak chápu, protože jedinou výhodu máme ve volnějším programu, ve všem ostatním jsme prostě pozadu proti prakticky všem.

Reagovat
J0EL

Reagovat
blade115

Ok no, tak asi agree to disagree, protože za mě je cokoliv mimo Top 4 fail. Souhlasím sice, že ta pravděpodobnost, že to tak dopadne, je větší, než že budeme bojovat o titul, ale to neznamená, že bych to byl ochoten považovat za něco adekvátního či jak to nazvat. Říkáš, že ten kádr nemá zkušenosti, ale mají mířit na Top 4, tak jediná zkušenost, co dostanou, bude mentalita druhořadého klubu. ¯\_(ツ)_/¯

Reagovat
Talker

Jako jo, je to fail, ale za mě akceptovatelný fail, pokud prostě skončíme mimo TOP4 o pár bodů (tj 5.-6. místo). Já chci vidět, že ten kádr má na tu TOP4, ale budu chápat, pokud se tam nedostane, protože ta konkurence je brutální a já ti vypsal asi 10 důvodů proč si myslím, že to nedáme.

Reagovat
Talker

Reálně prostě budeme mít v rámci TOP6+Newcastle budeme mít jedinou výhodu - méně nabitý program.

Co se týče všech ostatních oblastí, tak jsme na tom stejně nebo hůře.

Kvalita hráčů? Přinejlepším na podobné úrovni, proti Citizens a nejspíš Liverpoolu, Arsenalu a MU horší.

Zkušenosti? Minimální.

Sehranost? Nulová.

Systém? Neexistující (v tuto chvíli).

Trenér a jeho znalost kádru? Žádná.

Prostě proti MU, Arsenalu a Newcastlu máme rok-dva zpoždění ve všem. Proti Citizens a Liverpoolu více než půl dekády. Tam z mého pohledu bude cíl a velký úspěch dostat se do TOP4. S tím, že další sezonu se ten cíl posune na to tam být úplně v pohodě a ideálně se zapojit do boje o titul.

Reagovat
Busby babes

zas v tomhle ohledu je to tezky. v PL je 7 tymu, ktery maji ambice a moznosti na top 4. City, Pool, Arsenal, my, Newcastle, vy a spurs.

Ale mista jsou jen 4 no...

Reagovat
Hlahart

Teď už stačí top 5 na LM, ne?

Reagovat
Salfovic

To záleží na tom, jak se anglickým klubům vydaří letošní pohárová sezona, ne ?

Reagovat
fenixLFC

vzhladom na to ze z poslednych 5 rokov to 4 krat vyhrali a raz boli o par stotin treti, je to velka pravdepodobnost. to by museli anglicke kluby neskutocne vybuchnut a nepostupovat zo skupin/do skupin

Reagovat
PP

malý je člověk který má malých cílů!

Ale my jsme taky z předchozího ročníku skončili 5., Artetu jsme vyhazovali a loňskou sezonu buch ho, s mladým kádrem s docela dost změnama v hlavní sestavě a bojovali jsme o titul skoro až do konce. Pro vás nevýhoda Pocheho první sezony u vás. Vidím vás kolem 6. místa..

Reagovat
Busby babes

nevyhazovali, kazis tu narativ!

Reagovat
PP

vím no.. Jsem trošku nepopulární, Xhaku jsem snad i vymodeloval do postavičky a propichoval mu nohy, jak jsem ho nesnášel.. Stejně tak jsem skeptický s opakováním bodů z loňské sezony, pač těch proměnných je tam "x". Uvidíme, každopádně se na letošní ročník těším jak dlouho ne..

Reagovat
Salfovic

A už ti napsali, že se za fandu Arsenalu jen vydáváš ?

Reagovat
Busby babes

heretic!!!

Reagovat
Swarley

Tak tebe oznaci za muj fake ucet

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Salfovic

Nebo tak.

Reagovat
Front hell

Proč nepopulární? Myslím, že po tom zápase s Evertonem nás tady nebylo málo co Artetu nevyhazovali. Ale chtěli pro něho ještě šanci, i když vypadala tehdy situace už dost bídně. Stejně jako se tady najde pár fanoušků co nesdílí ten optimismus, že v příští sezoně to bude stejné nebo ještě lepší. Jen snad se xkakou máme jiné názory, ale tady se ho vždy někteří zastávali a jiní nenáviděli. A já osobně jsem rád že spoustu lidem tady zavřel hubu. To jen tady na EF potřebují někteří nafouknout bublinu víc než je.

Reagovat
bbbauch

Jo tak vyhazovali, ale chteli pro neho sanci..

Reagovat
bbbauch

Ok, mel bych jit spat, cteni off. Srry

Reagovat
Front hell

Reagovat
PP

Tak z roku na rok je Arteta top trenér světa, což pro mě zatím není. Udělal skvělou práci a teď jsem sakra rád, že nejsme jako Chelsea, kde by letěl nejmíň dvakrát, ale jednu dobu se docela plácal.

Už pod Xhakou jsem psal, že mi za poslední rok a půl zavřel hubu a normálně mi bude chybět.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Front hell

S Artetou to máme stejně. Ještě má před sebou kus práce

Reagovat
Trand

Reagovat
Čenda

já byl ten druhej, co Artetu po Evertonu nejhlasiteji vyhazoval a na Xhaku jsem po tom incidentu nadával asi taky nejhlasiteji a stále mě trochu štve, že se nikdy skutečně neomluvil, přestože chyba byla na.obou stranách. Ale to, co dokázal, prostě respekt zaslouží.

Reagovat
PP

Mě sral Xhaka primárně ale fotbalově.. On tam docela hořel, než se otočil, než rozehrál, nestíhal, tak prasil, k tomu ty blikance.. Ale po Artetou skvěle ožil.

A ještě jedna věc se Xhakou.. Přijdeme o našeho hlavního "zlého hocha" a nevidím za něj až na Gabriela žádného podobného typa..

Reagovat
Ondiis

Benny Blanco

Reagovat
Čenda

se nezdá, ale je to pěkná vysírka, zatím samozřejmě v dobrým, nic přes čáru neměl. Jen ty kontakty s brankářem při rozích trochu hlídat, ale jinak je top v tomto, hlavně ta biggrinová fotka na Minamina nebo koho tehda proti Live, to je poklad

Reagovat
Front hell

Ještě Ramsdale je pěkná mrdka v tomhle

Reagovat
Čenda

jj, přemýšlel jsem, jestli ho zmíním. Ten s přibývajícím věkem bude čím dál sebevědomější a tím víc bad boy, těším se

Reagovat
Čenda

Jop, samozřejmě si velmi dobře pamatuji časy, kdy "hvězdil" Mustafi a do toho Granit přesně jak píšeš, velmi dlouho byl hlavně fotbalove pritez, a když se do toho zapojilo to ostatní, ach..až Arteta z něj udělal dělo

Reagovat
vitasrp

Já bych dal cíl 5. místo, protože to s velkou pravděpodobností bude taky znamenat postup do Champions League, což je takový nutný minimum, aby ten klub mohm fungovat.

Reagovat
Busby babes

tohle bych u vas videl jako floor, tohle by melo byt minimum. A zbytek bude zalezet na tom, jak si to pod Pochem sedne. Kdyz dobre, tak klidne muzete byt druzi (na titul vam neverim )

Reagovat
blade115

Klidně ať jsme čtvrtí, když to nebude 20 bodů na prvního. Ale ať se aspoň do jara držíme na dostřel prvním dvěma. Na titul samozřejmě nemáme, City jsou fakt dalece před námi, Arsenal, MU i Liverpool jsou na tom taky líp, ale ne zas až tak o tolik. A na někoho určitě spadne deka, nebo se projeví ten náročný program. Nikdy prostě nebudu ochoten stanovovat umístění mimo Top 4 jako akceptovatelný, to je prostě pro takovýhle klub s takovými investicemi fail.

Reagovat
Busby babes

no, to je ale zlepseni asi o 35 bodu, minimalne. coz je obri skok. mit tohle ve stylu: kdyz se to nestane, je to fail... no nevim.

Reagovat
Talker

Ať to dám do perspektivy.

30, 26, 33, 19, 19, 45. Tohle je jak daleko jsme byli od titulu za posledních 6 let. K titulu jsme se 6 let nepřiblížili na méně, než 19 bodů.

Takže teď očekáváš, že ten tým, který se teď skládá bude okamžitě jasně a výrazně lepší, než ten tým s Hazardem, Kantem a spol? Ten tým pod Tuchelem?

Teď budeme mít tým s věkovým průměrem 23 let, který se složil v podstatě během 12 měsíců a ty po nich očekáváš, že na tom budou výrazně lépe, než ten tým za posledních 6 let.

To ti přijde jako realistický cíl? Jako stát se to může, může si to okamžitě sednout, 2 ofenzivní hráči chytnou brutální formu a nasází tam každý 20 golů, ostatní je doplní, obrana bude držet a celé to bude fungovat a budeme na dostřel TOP2. Ale šanci tomu dávám tak 20%.

Spíš realisticky si to bude sedat na začátku, bude to slušné, ale nebudeme sbírat výhru za výhrou

V prosinci se nám zraní 10 hráčů, ztratíme kotel bodů, hrát budou 4.-5. varianty, na jaře si to konečně sedne a budeme dohánět ztrátu a skončíme kolem 4.-6. místa.

Ještě alternativní varianta - do prosince stejné, jako ta první, v zimě se Boehly zas posere, koupíme dalších 5 hráčů a budeme to sehrávat odznova, tentokrát skončíme kolem 7.-9. místa a Poche poletí a začneme řešit vše od nuly.

Reagovat
blade115

Tak samozřejmě, že se to může celé posrat, to netvrdím, že ne. Ale za normálních podmínek bychom prostě na tom měli být líp, než jen očekávat Top 7 no, to je celé.

S těmi body to beru no, člověk někdy zapomíná, jak velký válec především City jsou.

Tak jinak, buďme komfortně do Top 4 a na titul ať máme alespoň matematickou šanci ještě na jaře a je to ok. Not great, not terrible.

Reagovat
Busby babes

jako bude zalezet na prestupaku, ale pro me je favorit City, za nima skupina Pool, Arsenal, my a pak Newcastle, vy a Spurs. pricemz kdokoliv z te druhe skupiny muze spadnout do treti a kdokoliv vystrelit nahoru no.

Reagovat
PP

+ každý rok tam vyletí některý z outsiderů jako Leicester, Brighton či letos může být nepříjemná Aston Villa.. Jak píšu, fakt se těším na letošek..

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Eichel

Reagovat
icka

Ty jsi hodně naivní.

Reagovat
Costa Mesa

Jo, ale přestavba jedna už tady byla, za doby kdy jsme nemohli nakupovat a Lampard to stavel na odchovancich a tak tak udelal top4 a LM na jaro a dal to je historie...

Prestavba byla i za Romana v 2004-2008 kdy vole prislo snad 40 hracu a 30 odeslo... ale ted(loni) to byl extrem...jako mit v tymu 30 hracu a extra changing room...to je vole moc.

Obratim list.....

Arsenal dela všechny prestupy s rozmyslem a systematicky. Zato CFC nevim. Fofana po roce do bundesligy s opci na prestup....nevim no

Reagovat
r.mrazik

Top 4 rozhodně není vysokým cílem, to je naprosté minimum

hehe

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
andkoo

ja ti fandim, kto ma nizke ciele, ten nikdy nic nedosiahne

Reagovat
r.mrazik

to je jasny...navic chyby nasleduji po pochybách

Reagovat
M0rb1D4S

Ale to máš úplně špatně. Pochyby, následují po chybách, protože po-chyby Ještě teď když si na to vzpomenu tak se nemůžu přestat smát

Reagovat
r.mrazik

mas pravdu

Reagovat
andkoo

Reagovat
romeo351

Jj

Reagovat
romeo351

*

Reagovat
romeo351

FUCK

*

Reagovat
TopinB

Reagovat
Talker

Já ten důvod vidím v tom, že za tím bojem není absolutně žádná logika. Ten tým se skládá od nuly, ti hráči se neznají, nezná je trenér, je otázka, jaká bude aklimatizace, kde je vůbec jejich kvalita a podobně.

Jedinou výhodou je to, že budeme hrát méně zápasů. Tady se nebavíme o tom, že bychom měli dávat každý rok za cíl TOP4. Jenže ve chvíli, kdy máš průměrný věk celého týmu včetně čtyřicátníka kolem 23 let, tak boj o titul by byl z mého pohledu menší zázrak...

Co když ti ofenzivní hráči na tom budou jako Havertz, Werner, Puli, Ziyech a budou potřebovat aklimatizaci? Co zranění našich nejlepších hráčů (kteří jsou zranění každý rok dost)

Já chci konzistentní zlepšování - letos návrat do TOP4, následně mazání toho náskoku a dostat se třeba na těch 80+ bodů a následně si to rozdat v boji o titul, kdy půjdeme na 90 bodů.

Jo, je tam potenciál, ale je tam okamžitá kvalita? A ani se to podle mého nestaví pro okamžitý boj o titul. Na to potřebuješ kupovat hotové borce, kteří jsou v nejlepších letech. Ne hráče, kteří mají rok-dva zkušeností. Těmi to můžeš doplnit.

My v tom kádru reálně máme 3 world class hráče, kdy 2 jsou sklenění a je otázka, jak se popasují se změnou role na 4ATB a třetímu táhne na čtyřicítku. Ten zbytek je akorát talentovaný a je otázka, na jaké budou úrovni.

Ideální sestava bude nejspíš (s tím, že útočník teoreticky může ještě přijít do základu):

Kepa-James,Fofana,Silva,Chilwell-Enzo,Caicedo(?)-Sterling,Nkunku,Noni/Mudryk-Jackson.

Promin, ale tohle není sestava na boj titul.

Nevidím tam jedinou bestii vepředu ve stylu Hazarda/KdB/Salaha. Možná někdo udělá díru do světa, ale jako nesázel bych na to. Obrovský úspěch bude, když jeden z těch hráčů bude na úrovni Mounta z té předchozí sezony.

V záloze jsou mladí hráči, uvidíme, jak jim to půjde.

Obrana si bude zvykat na nového trenéra, nový styl hry a dost možná novou formaci.

Reagovat
blade115

Vidíš no, sám píšeš, že bys chtěl 80+ bodů, ačkoliv jsi to výše přirovnával ke Conteho zázračné titulové sezóně. Přitom to je tak nějak to, co tu píšu i já. Letos se titulu aspoň nějak důstojně přiblížit, Top 4 dát rozhodně a za rok už se o to porvat musíme, tady prostě nikdo nikdy nedostane víc času.

Do své sestavy si přilep nějakého nového hrota, Jacksonem to podle všeho nekončí. Lautaro, Vlahovic, ... Bůhví, koho přivedou, ale byl by to další argument pro to, abychom se tu nespokojili jen s nějakou čtvrtou příčkou s odřenýma ušima.

Reagovat
Whitemedia

Jestli přivedou Dušana, tak očividně nestojíme ani o tu čtvrtou příčku.

Reagovat
Talker

Jenže já píšu těch 80 bodů v rámci 2 sezon, tj letos ideálně TOP4, stabilizovat ten tým, sehrát to a následně umazávat ten náskok a dostat se na těch 80 bodů.

Lautaro - já nechápu, proč ho všichni zminují jako hrot, když celou kariéru hraje za hroťákem. Má před sebou Girouda, Lukaka, předtím Icardiho, v repre Alvareze... To je za mě second striker jak vyšitý.

Vlahovič, kterého před rokem a půl koupilo Juve a očividně by ho bylo ochotné prodat. To už radši dát šanci tomu Jacksonovi.

Osimhen bude šíleně drahý.

Kanea nám neprodají.

Toney hrát půl roku nebude.

Na trhu fakt letos není jediná špičková varianta, která by dávala smysl. Respektive žádnou nevidím.

Reagovat
herbage

Giroudem myšlen Džeko hádám

Reagovat
Talker

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
romeo351

Reagovat
blade115

Lautaro jsem zmínil jako hrot, protože tak se v něm souvislosti s námi mluví. Sám bych ho nebral, hráč je to skvělej, ale vypadá jako náš typický flop z Itálie.

Jonathan David z Lille by mohl být zajímavá volba, ale vůbec se o jeho odchodu někam nepíše, tak co já vím.

Ono v případě útočníků je to u nás stejně taková loterie no...

Reagovat
Salfovic

Spíš ruská ruleta s 5/6

Reagovat
Talker

Právě, přijít Lautaro, tak nás tipuju ještě níž, protože v tu chvíli budeme zase v situaci, jako s Havertzem a Wernerem - najednou máš typologicky podobné 2 hráče, kteří chtějí hrát stejnou roli a chceš je nacpat na hřiště oba.

Vlahovic je risk, v Juve se nestal tahounem, takže nevím, jestli od něj očekávat, že potáhne nás. To mi přijde nepravděpodobné.

Prostě abych přijal tvojí premisu, že máme hrát o titul, tak za mě na to potřebuješ nějakých 80+ golů. Já to v tom kádru prostě nevidím, pokud nepřijde naprosté dělo ve stylu Kane/Osimhen. Co David, to nevím.

Reagovat
blade115

Já nevím, ta SA je ohledně těch útočných hráčů natolik specifická, že bych ani nepovažoval Osimhena za nějakou jistotu úspěchu, ani Vlahovice za jistotu neúspěchu. Dokud ten hráč bude sedět do nějaké vize trenéra a vedení, tak ať se jmenuje jak chce.

Reagovat
romeo351

Reagovat
Eichel

Reagovat
Svatej

Reagovat
Nodi

Nechápu tu pozitivitu fandů, změnili jste majitele, vyměnili jste celkem funkční vedení. Pak jste vlastně koupili novej tým ve kterém nezůstal prakticky žádnej člen původní sestavy, kdo tam je 40 let starej Thiago (všechna čest) a věčně zraněný krajní beci, nic proti nim, když jsou zdravý tak zatím top, ale moc zdravý nejsou a otázka je co na to výkonnost. Nic ve zlém ale mohli klidně koupit Burnly a ten tým by byl prakticky stejnej. Za sezónu jste měli 3 trenéry, musí tam bejt obrovská nejistota co bude dál, hráče prodáte absolutně komukoliv jen aby byli pryč. Nejsem fanda ani nefanda blues, ale jsem fakt nasranej z toho jak to vedou a nechápu jak můžou bejt fandové v klidu. Tohle se doufám bude stabilizovat roky a to nepřeju Blues ale vedení aby se další poučili a šli cestou Newcastlu.

Reagovat
Salfovic

Já taky ne.

Reagovat
Miguel19

Uf, trochu se zapojit do hry o titul...

Podle mě musíme uhrát hlavně LM. To bude klíčové především z hlediska financí. To by měl být hlavní cíl, ač je to k smíchu s tím, co se utratilo.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Grahf

top10 dáte

Reagovat
herbage

"částečně se zapojili do hry o titul"

Reagovat
Whitemedia

Není to tak nereálný cíl. Stačí se prvních pár kol držet co nejblíže prvnímu místu a zapojíme se do boje o titul.

Reagovat
herbage

O reálnosti se bude dát spekulovat, až budete alespoň vědět, jaký bude kádr. Zatím máte 4 hráče do zálohy s věkovým průměrem 21 let, z toho jeden neodkopal v PL ani 1 zápas a druhý nasbíral pár desítek minut. 3 sezóny v řadě jste s pozadu s xg, při troše tlaku hned pustíte gól, nemáte sehranou obranu, zálohu ani útok, nemáte nic. Kdyby šlo všechno na jedničku, tak TOP4 bude pro vás obrovský úspěch. Za 2,3 roky, když podržíte kádr a manažera, tak by mělo se o této hypotéze smysl reálně bavit

Reagovat
Talker

Tak třeba myslí, že po 8 zápasech nebudeme mít ztrátu 10 bodů, ale jen 2-3. Což při špatném startu favoritů nemusí být nereálné.

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
Talker

Tak obranu sehranou relativně máme, tam přichází jenom Colwill a Gusto - přičemž Gusto bude backup a Colwill je otázka, na začátku nejspíš taky.

Ale budeme mít úplně novou zálohu a útok, kdy se tam ti hráči prakticky nepotkali.

Reagovat
herbage

Obranu v tom slova smyslu, že doteď jste hráli spíše na 3 CB a wingbacky a Poche se bude chtít vrátit ke hře na 4 vzadu, což chvilku potrvá, než si vše sedne a hra se zautomatizuje. Navíc nevím, kdo bude v bráně, což bude mít také vliv na celkovou pevnost obrany

Reagovat
Talker

Uvidíme, co bude chtít Poche hrát. Já doufám v návrat k 4-X-X, ale definitivní nic není asi.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Salfovic

A to je podle mě právě naprostá utopie. Vždyť budete mít prakticky novou 11, to bude trvat, než se sehraje.

Reagovat
blade115

Reagovat
John Obi Mikel

Vzhledem k tomu jak to Boehly a spol zatím vedou, tak budem rádi, pokud se dostanem do pohárů. Za úspěch pak považuju tuhle sezónu LM. Budem mít prakticky novou jedenáctku, už třetí přestupák je tu dost velké zemětřesení, ti hráči se moc neznají.

Reagovat
Salfovic

Fernández měl v minulé sezóně nějaké problémy? Tedy krom toho, kam přestoupil.

Reagovat
Unai

Enzo Mudryk Sterling

Reagovat
smazaný uživatel

Stále čekám na příchod Harryho.

Reagovat
Salfovic

BigMaga ?

Reagovat
smazaný uživatel

Raději Hurikána.

Reagovat
SunFells

Zkušený stoper k dispozici za 30 mega namísto Colwilla by se vám hodil.

Reagovat
jenage

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud by mu procházely faulové zákroky jako v MU, tak sem s ním!

Reagovat
avicii

Reagovat
John Obi Mikel

Pottera? Ten už tu byl

Reagovat
Grahf

Sterlinga prebudiť? Skôr mu dať posledné pomazanie

Reagovat
Nadržený šimpanz

Když člověk srovná současnou Chelsea s tou s Čechem, Ballackem, Drogbou nebo Terrym.....a člověk si uvědomí, že mají prakticky stejný finanční možnosti jako tehdy

Reagovat
jk

Hlavně mají stejné finanční možnosti i jiný kluby.

Reagovat
icka

Reagovat
Top5scout

No Sterlingovi by mohol osobitne vysvetliť, že keď je v dobrej pozícii, tak treba strielať a nie robiť tie jeho hovadiny kde sa to snaží napchať až do prázdnej a vkuse mu niekto vypichne loptu

Reagovat
nani92

Alli náhrada za Havertza

Reagovat
Manik...

Reagovat
Salfovic

Rovnocenná náhrada.

Reagovat
ACSMan

Takže stejná taktika jako PSG

Reagovat
Dan Gubić

Poch začne celkom dobre, a potom - tesne pred prestupovým Januárom - alebo po tom - ho vyhodia. Sezónu Poch nedožije, to je už teraz isté. Ale zoberie odstupné 25mil, a o to išlo Pochovi v prvom rade. Win-win. Šarlatán Poch čo v živote nič nevyhral je za vodou.

Bol jeden dostihový závod, vo Francúzsku. Bohužiaľ vybehol iba jeden kôň. A skončil druhý, trénoval ho Pochettino. V závode o jednom koňovi skončil koníček Poch druhý.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Busby babes

btw on s PSG titul vyhral.

Reagovat
FUnk

? ty prášky už neber, nebo si jich dávej méně...

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Dortmunder

"Zoberie odstupné 25mil." Keď sú majitelia tak hlúpo veľkorysí, že hráčom a trénerom rozdávajú zmluvy, ktoré nemajú ani hlavu ani pätu, tak si za to môžu v prvom rade sami.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Swarley

Silny pribeh

Reagovat
PP

nechceš sepsat knihu svých mouder? Když tomu dáš příběhovou sci-fi linku, tak to bude pecka.. Dej pak vědět..

Reagovat
Gunner14

Reagovat
Nikikrew

Ty si takticky mag pocuvaj

Reagovat
Greaber

Nedělal bych z toho vědu, prostě nejdřív titul a pak další rok treble, musíme být skromní a brát to hezky postupně

Reagovat
M0rb1D4S

https://twitter.com/ChelseaFC/status/1678304955495489537

Ani by mi nevadilo, kdyby ten dres zůstal bez sponzora, protože vypadá skvěle

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Miguel19

To Nintendo to zkazí no, ale prachy jsou prachy...

Reagovat
M0rb1D4S

Však tam na dresech žádné Nintendo nebude

Reagovat
M0rb1D4S

Všechny ty krátké videa, které klub vydával, byl jenom teasing na tyhle nové dresy, které se inspirují v dresech z roku 1998. Proto tam byl ten GameBoy Color, Nokia 6110, PlayStation 1 nebo iMac G3

Reagovat
Whitemedia

Ta Nokia s tím hadem mířila za Mountem.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
M0rb1D4S

Všechno to má nějakou svojí symboliku. Třeba ten GameBoy ukazuje rychlost, jakou je schopen se Havertz rozhodovat s míčem na noze.

Reagovat
Whitemedia

GameBoy jsem nikdy neměl, ale asi teda fičel hodně dobře.

Reagovat
M0rb1D4S

No právě. Kdysi dávno fičel parádně, ale dneska už s ním moc parády nenaděláš a tak ho radši pošleš někam dál.

Reagovat
PP

ty sviňo.. Snad vám vytře zrak, ale já jsem u něj docela skeptický no. On ve 4 z 5 případů má to rozhodnutí prostě to nejhorší co jde..

Reagovat
M0rb1D4S

Tak já neříkám, že v Arsenalu to bude stejné jako u nás. Já naopak věřím, že tam ožije. Akorát on je s míčem na noze fakt pomalý a buď potřebuje pomalejší a méně fyzicky náročnou soutěž, nebo hru, která se přizpůsobí jemu

Reagovat
masly008

Jako že by v tom byl pomalejší i než Xhaka? To asi ne, takže upgrade.

Reagovat
M0rb1D4S

You're in for a treat, my friend.

Reagovat
Talker

Vždyť to je věc, na kterou si stěžujeme nejvíce poslední 3 roky u něj a s tím spojený je i neproměnování šancí.

Reagovat
Salfovic

Vy se ještě budete divit, co za hvězdu jste to koupili

Reagovat
Talker

On myslí hrát moderní hru na gameboy, tj 1FP20S

Reagovat
Whitemedia

Nerozumím řeči tvého kmene

Reagovat
Talker

Nová jednotka pro rychlost Havertze.

Obvykle se měří rychlost zobrazování hry (tj nakolik se to seká) v frame per second.

U Havertze ve frame per 20seconds.

Reagovat
Miguel19

Ajo, já o Nintendu četl ještě před těmi ukázkami...

Reagovat
Golasso

To je velká paráda

Reagovat
bbbauch

Vypadaj fakt dobre

Reagovat
wyqinac

kdo je ta cernoska kudrnata, to je hracka Chelsea?

Kde je ten monty, kdyz ho clovek potrebuje?

Reagovat
Talker
Reagovat
wyqinac

tam jsem ji prave nenasel

Reagovat
M0rb1D4S

Není Všechno ostatní hráčky jsou, ale tahle ne

Reagovat
Mimalu
Reagovat
wyqinac

dik

Reagovat
O.Giroud

to vyzerá jak dres z PES nelicencovaného tímu

Reagovat
Front hell

Reagovat
Higi

Četl jsem nějaký spekulace na netu a fb, že by se Chelsea mohla zajímat o Baloguna, ale asi zatím nic seriózního, názory?

Já mám takovýho tucha, že Balogun bude dobrej a do klubu top6 v rámci PL bych ho prodal fakt jen za větší sumu k těm 50 mega liber, jinak bych ho v rámci top6 teda neprodával za nějakých 30-35 míčů určitě...

Reagovat
Gunner14

Do Chelsea minimálně za 75

Reagovat
Golasso

Za 30 ani náhodou (leda mimo PL a s buy back klauzulí), ale jestli za něj v Chelsea dají těch 50 mega liber, tak bych jim ho střelil. Dobrej bude, ale nemyslím si, že v lize jako PL to bude nějaké terno. Za 2 roky se ho Chelsea bude zbavovat.

Reagovat
Higi

Nevím no, já předpovídám že jestli dostane někde v PL šanci tak se chytí a bude dobrej právě... Nevím no, třeba za mě Nketiah už lepší podlemně nebude a neočekávám od něj nějaký velký progres a šanci u nás v základu stejně nedostane... A jestli v Balogunovi něco je, tak ho prodáme a zachvíli se stejně budeme dívat po útočníkovi k jesusovi? Nevím no, asi taky záleží jak to ten Balogun má, jestli prostě nechce prodloužit a čeká na herní vytížení, tak je to riziko taky s ním jít do sezóny a příští léto ho prodat pod cenou, no jsem zvědavej jak to dopadne...

Reagovat
Golasso

Jako dobrej jo, ale vezmi si, co v PL hraje v útoku za bestie a bude hůř. Balogun ani Nketiah podle mě nebudou lepší, než Jesus. A ani Jesus, pokud velmi výrazně nezlepší produktivitu, asi do budoucna nebude v rámci PL v našem systému patřit k tomu úplně nejlepšímu a do budoucna ho asi i u nás někdo odsune na lávku nebo na křídlo/podhrot, pokud to myslíme vážně (a nezměníme styl hry, což je taky možné). Pro nás je teď maximálně volba, jestli nám momentálně 2.-3. hrota bude hrát Nketiah nebo Balogun. Kdo z nich je lepší, to je otázka, ale jestli nám za Baloguna někdo dá 50 mega liber, tak bych odpověď ani nehledal.

Reagovat
Nikikrew

Velmi odvazne tvrdenie. Ja mu napr velmi verim a dufam ze ostane.

Reagovat
Golasso

A věříš mu i na útočníka č. 1?

Reagovat
Nikikrew

Ako dvojka preco nie. Mal vybornu sezonu vo FRA, preco by si nezasluzil sancu i u nas? Resp hostovacka v PL by bola mozno este lepsia pre neho.

Reagovat
Whitemedia

Zájem máme o Elye Wahi.

Reagovat
Seydou Doumbia

i cherki tvl...

Reagovat
Salfovic

50 mega za něj nedá ani bláznivej Boehly.

Reagovat
Svatej

to bych přijel na SB osobně tu smlouvu spálit

Reagovat
SunFells
Reagovat
Kixi Syhimour

Co to znamená?

Reagovat
SunFells

Že Arsenal měl v titulové sezóně Leicesteru nejvyšší expected goal difference, výrazně vyšší než Lester.

Reagovat
Busby babes

ze Arsenal posral nejvetsi sanci na titul v te sezone, co vyhral Leicester.

Reagovat
Salfovic

A to má být jako nějaká novinka ?

Reagovat
Busby babes

Reagovat
fenixLFC

ach, legendarna sezona kde sa tvaria ze bojovali o titul a realne onho bojoval viac tottenham ktory to v zavere klasicky vysral?

Reagovat
Busby babes

hehe, no ona je to spis sezona, kdy City jelo na titul, pak oznamili uz v lednu, ze prijde Pepek a potom se jim to rozpadlo a Leicester to udrzel. a jo, na konci Arsenal preskocil Spurs no

Reagovat
Trand

Však v 26. kole po výhře nad Leicesterem jsme byli 2 body od prvního místa, stejně jako Spurs.

Reagovat
Busby babes

coz bylo v pulce unora. o mesic pozdeji to bylo 11 bodu

Reagovat
Trand

Jj, ale pořád pokud jsi 12 kol do konce jen dva body od titulu a porazíš první tým, tak nevím proč by se to nemohlo nazývat boj o titul. Že jsme pak odpadli je věc druhá, tam se zrodila ta slavná série Girouda, kdy pálil co mohl a nedal snad 12 zápasů gól. Ale v tu dobu, právě po tom zápasu proti Leicesteru, to vypadalo dobře.

Reagovat
Busby babes

no ja jen narazel na to, ze je to 3 mesice do konce souteze no. ve vysledku jste o titul moc nebojovali, to uz spis ti spurs, ktery meli ztratu 7 bodu asi 6 kol pred koncem, pak taky odpadli

Reagovat
Trand

Tak byl to takový Arsenalský boj no Taky jsem si nevšiml, že by někdo říkal, že jsme bojovali do posledního kola nebo něco takového. Jen že to byla promarněná příležitost.

Reagovat
Hachim Mastour

že Spurs hrali hovno a k titulu ani nečuchli

Reagovat
FUnk

lepsi nez byt 3/4 sezony prvni a nic z toho

Reagovat
fff

Liverpool's interest in Levi Colwill is '100% confirmed and genuine', but they won't find it too easy to land him from Chelsea this summer #LFC

@FabrizioRomano

Chelsea banda je realne, ze by toto leto odisiel? Ako to s nim vyzera?

Reagovat
Kixi Syhimour

Se nedoplatíme...

Reagovat
M0rb1D4S

Bych to viděl asi takhle. Letos v létě určitě ne. Ale pokud do konce sezony nepodepíše novou smlouvu, tak bude možné, že příští léto ho budeme nuceni prodat.

Reagovat
fff

Ako situacia, v ktorej sa Chelsea nachadza mi pride ako idealna zapracovat taky talent do timu. Tie ocakavanie v tejto sezony podla mna nemoze byt nejake uzasne, takze chalan nemusi byt hned prime Terry ale moze si postupne urobit miesto v zaklade.

Celkom nechapem preco vlastne chce odist, resp. preco vobec vznikla takato situacie, ze su pochybnosti o jeho zotrvani v Chelsea.

Reagovat
M0rb1D4S

Je to ideální. Však teď máme taky střední zálohu dobře pokrytou. 2 RCB jsou Fofana a Silva a 2 LCB jsou Colwill a Badiashile. On dostane příležitostí spoustu, protože Fofana je IP a Silva ve svém věku už bohužel neodehraje v Premier League všechno.

Jenomže naposledy zatím odmítl prodloužit smlouvu, protože chce prvně s manažerem probrat svojí pozici v týmu, což by mělo být před odjezdem na turné do USA. Do toho mu teda údajně Southgate řekl, že aby byl v týmu pro EURO příští rok, tak bude muset pravidelně hrát (brát ho za slovo, když pravidelně bere hráče ze střídaček a na hráče v zahraničí sere, může jenom blb) a taky mu solidně zblbli hlavu v Brightonu.

Reagovat
M0rb1D4S

Střední obranu*

Reagovat
Busby babes

jen k tomu brat za slovo Southgate... kdyz on ty hrace z lavicky bere jen v pripade, kdy ty hrace ma ozkousene, ne? typicky Maguire, kterej proste v narodaku hraje 5 let vyborne, takze mu trener veri. Je to imho jina situace nez v jake by byl Colwill.

Reagovat
Salfovic

Mně nějak uniká, proč by měl mít v Brightonu jistej základ. Letos byl většinou na lavičce a ani v závěru neměl jistej základ. Nebo z Brightonu odchází nějaký stoper ze základu, který mu udělá místo ?

Reagovat
Talker

Tak ta situace byla ideální tu předchozí sezonu, kdy odešli 2 stopeři a zůstali nám Silva, Azpi a Chalo na 2-3 pozice. Místo toho jsme se na to (Tuchel) vysrali a poslali ho na hostovačku a přivedli 2 drahé stopery, Cucurellu a v zimě dalšího stopera.

Letos máme šanci na opravu, ale máme 4 stopery+jeho a pokud budeme hrát na 2, tak je otázka, jestli bude v základu, jaká bude role Silvy, jestli zůstane Chalo atd.

Reagovat
avicii

Škoda ze tam není vykupka takto bez šance si myslím

Reagovat
Error

Chelsea je schopna udelat kdejakou picovinu, sanci mate

Reagovat
blade115

By si vyloženě musel postavit hlavu a říct, že chce určitě pryč a jedině k vám. Když už bychom ho byli ochotni poslat pryč, tak spíš výměnou za Caiceda, Brighton za něj byl ochoten poslat svůj přestupový rekord. Podle mě zůstane, jasno bude ale až se vrátí do tréninku a proběhnou nějaké první rozhovory s Pochem.

Reagovat
fff

Hadam bude chalan chciet ist vyssie nez Brighton (pri vsetkej ucte), nie?

Reagovat
O.Giroud

Tak asi chce hlavne hrávať než bojovať o miesto s Konatem, to už by rovno mohol ostať v Chelsea.

Reagovat
fff

Fair enough.

Reagovat
Talker

Tak je otázka, co bude chtít. Podle mého pokud odejde/bude chtít odejít, tak bude chtít být prvním stoperem a hrát všechno, což mu nabídnout podle mého nemůžete.

V Brightonu by měl základ, zná to tam, oni znají jeho, vidí, že o jejich hráče je zájem a ti hráči mají možnost přestoupit, za rok-dva by mohl jít do TOP klubu jako hotový hráč za obrovské peníze.

Reagovat
fff

Pravda. Ono asi za tychto okolnosti by bolo prenho idealne mozno fakt dat ten Brighton, dohodnut si nejaku slusnu vykupku a o 2 roky moze ist vyssie.

Reagovat
Eichel

Reagovat
blade115

Southgate mu prý řekl, že ho vezme na další Euro, ale jen pokud bude hrát základ. Takže si myslím, že Brighton je víc taková safe volba. Už tam byl, zná to tam, oni znají jeho, může tam být rok, dva a pak odejít za raketu výš. Je mladý, má čas.

Upřímně si nemyslím, že by to měl v Liverpoolu snazší než u nás. Na stoperech máme Fofanu, co je víc zraněný než zdravý, veterána Thiaga, bohužel spíš průměrného Chalobaha, který navíc dost možná odejde, a Badiashileho, který má praktický úplně stejnou pozici jak Colwill.

Reagovat
fff

Dik za odpovede . Velmi zaujimavy hrac a LFC rozhodne stopera potrebuje, VVD stale kvalita ale po zraneni to nie je ono, Matip dole vodou, Gomez detto. Konate je topka ale to je malo.

Reagovat
Talker

Já si nejsem jistý, jak to má se smlouvou. Buď má 1+1 nebo 2+1. Tak jako tak nejsme nuceni ho prodat letos.

Bude záležet hodně na něm, na tom, jak si sednou během přípravy s Tuchelem a co vlastně bude chtít. Pokud bude chtít odejít, je možné, že ho za dobrou nabídku pustíme. Každopádně jsme odmítli 40 mega od Brightonu, takže asi tak.

Spíš si myslím, že ho budeme ochotní pustit do Brightonu s tím, že tam bude buyback klauzule. Abychom ho pustili vám, tak si myslím, že ta cena by byla jako u Havertze a Mounta.

Reagovat
M0rb1D4S

Musíš se posunout o rok dopředu Ani s Tuchelem, ani s Potterem a ani s Lampardem

Reagovat
Talker

Reagovat
vitasrp

Pokud by šel za částku 40 mega plus, tak tam fakt žádná taková klauzule nebude, na to by absolutně nikdo nepřistoupil.

Reagovat
Talker

Tak neříkám, že by šel za 40 s tou buyback klauzulí, to je pak o dohodě. Radši 30 a buyback než 40 a bez ní.

Reagovat
Salfovic

Kdy mu končí smlouva ?

Reagovat
Salfovic

Tak už čtu Talkera.

Reagovat
Svatej

Ještě nedávno bych řekl, že totálně nereálné, ale v posledních týdnech je to nějaký jiný.

Když vidim jeho řeč těla po finále, neustálý komentáře novinářů, že chce jistoty herního času, tak vidim čímdál víc miniverzi Mounta s tím, že se akorát debatuje o jiných píčovinách na smlouvě a máme stejně času.

Reagovat
VersaceChain

Nejak jsem ztratil prehled s temi vsemi prestupy. Jak vypada nejlepsi mozna sestava pro pristi sezonu u Chelsea?

Reagovat
SunFells

Kepa - James, Fofana, Thiago, Chilwell - Enzo, Pochettino - Sterling, Nkunku, Mudryk - Jackson

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
romeo351

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Breze

Reagovat
Busby babes

https://www.football365.com/news/man-utd-warned-off-hojlund-man-no-grasp-statistics-mediawatch

Concerning Rasmus Hojlund scout report gives Erik ten Hag much to think about at Man Utd

Clearly the implication here is that Ten Hag has received a ‘concerning’ scout report when the story is that Bates himself has talked to two scouts who have doubts about a player who scored nine goals in 32 Serie A games last season.

But it’s the stats that have really confused Bates, who writes:

Hojlund scored nine goals for Atalanta in his 1,836 minutes on the pitch with a conversation rate of just 16.7 per cent but the eleven clear-cut chances he missed will be alarming for United fans.

Does that mean he has a conversation with one in every six people he meets?

Sorry, that’s unnecessarily facetious; let’s ignore the typo and concentrate on the stats.

So Hojlund actually scored with one in every six of his shots for Atalanta last season. Want to take a guess how many Serie A players scored a) more goals and b) had a better ‘conversation’ rate last season? It’s a massive four: Boulaye Dia, Marko Arnautovic, Ademola Lookman and Victor Osimhen. That is all.

And what was Marcus Rashford’s conversion rate for Manchester United in the Premier League last season? Just 16%. For maths fans, that’s less than 16.7%. It’s almost like Hojlund actually did okay with limited minutes – he started only 20 Serie A games – and limited service.

As for the ‘eleven clear-cut chances he missed’ that will be alarming for United fans? Does somebody want to tell Bates that Haaland missed 28 and Rashford missed 22 last season?

Reagovat
r.mrazik

prdele...resime tady typka misto toho,aby zacal hrat Greenwood

Reagovat
Busby babes

tak ty cisla jsou pro toho typka docela pozitivni. A navic nezmlatil svoji pritelkyni no.

Reagovat
r.mrazik

jj, cisla nejsou tak spatny, jak se predkladaji

co nebylo, muze jeste nastat

Reagovat
Swarley

Cetl jsem tu Atalantu a resi se to jako hostovacka nebo prestup?

Reagovat
Busby babes

Mason? ja videl hostovani. ale kdo vi, jen drby.

Reagovat
Swarley

Jj, ja to prave nekde zahledl, ale nebylo tam, jestli pripadne hostovacka nebo prestup... Ale jako samozrejme jen drbarna...

Jsem zvedavy, jak to s nim dopadne

Reagovat
Busby babes

ja videl od nejakeho uctu, co se tvaril jako insider Atalanty, ze se dohodli na podminkach s Masonem a jednaj o pripadne hostovacce. ale nedokazu posoudit relevanci toho ucty, tvarilo se to verohodne a nadsenej z toho nebyl

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
VersaceChain

to je naprosto otresne napsany clanek

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Hlahart

Milinkovic Savic za 34m£ do Al Hilalu? Heh....

Reagovat
JohnnyBravo

Hlavně, že za něj chtěli vždycky kilo, že je to worldclass player....

Reagovat
VersaceChain

Tak co maj delat, kdyz ma rok do konce smlouvy. Na to za kolik se z Italie obvykle chodi, mi to prijde jeste dobry.

Reagovat
r.mrazik
Reagovat
Wazza228

<3

Reagovat
Kapřík

Vypadá to fakt zajímavě.

Reagovat
r.mrazik

Ridley byl vzdycky božan

Reagovat
masly008

Reagovat
Kapřík

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Mastný Chobot

paráda, to je ďalšia rola ušitá pre Phoenixa

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Front hell

Skvělý herec

Reagovat
Largo

Reagovat
Busby babes
Reagovat
masina_LFC

Reagovat
Wazza228

Ponožky v pantoflech

Reagovat
romeo351

Nevíš co je móda

Reagovat
Salfovic

Holt nemá rád bordel na noze, to chápu.

Reagovat
VersaceChain

ponozky v tehle nazouvakach jsou nejpohodlnejsi obuv

Reagovat
teenz

Reagovat
Swarley

treba vyrazil do Tater

Reagovat
Wazza228

Vypadá I když asi sám už neví, kam vyrazil.

Reagovat
J0EL

Takto sa tam chodi prvy a zaroven poslednykrat

Reagovat
Nikikrew

Ako Anglican, i nadrbany sa domov vrati

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
fenixLFC

vravel som si ze to mohla byt len debilna fotka a vyraz na nej. ale ked si dal ponozky do sandalov tak je jasne ze musel byt podobraz a netusist co robi

Reagovat
Kinky7

Nevím jak v Anglii ale tady v Bavorsku to dělá každý druhý...

Reagovat
Breze

Zase kazdy druhy nie, ale par sa ich tu najde

Reagovat
r.mrazik

dalsi anglicky typek,co se uchlasta a v 45 letech vyhlasi osobni bankrot

Reagovat
Busby babes

no, bude to mit o dost tezsi, vzhledem k tomu, ze vydelava asi 100x vic nez hraci jako Yorke nebo Cole a podobni, co meli pak problemy s bankrotem.

Reagovat
r.mrazik

neboj, vsechno se da zvladnout

Reagovat
Kapřík

„Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru, a malý ten, kdo zná jen malý cíl.“ —  Svatopluk Čech

Reagovat
romeo351

Reagovat
Front hell

Reagovat
VersaceChain

na te fotce vypada uplne normalne

Reagovat
Swarley

Ty vole ale ze se po tech hospodach nachodil, cum na ty lýtka

Reagovat
Nikikrew

Vie kedy ma zapnut a kedy vypnut ukazkovy work life balance

Reagovat
Mastný Chobot

Vyzera, ze zapol hned po tom finale LM a odvtedy nevypol

Reagovat
Nikikrew

ale akonahle pride do treningoveho centra City, musi rychlo vypnut opat na 10 mesiacov

Reagovat
M0rb1D4S

No já nevím, ale na některých fotkách z nedávné doby vypadá, jako by vypnul celkem solidně

Reagovat
r.mrazik

toto se libi Paulu Gascoignovi a Bestovi

Reagovat
DelPiero137

Co vseto ma na rukach okrem hodiniek? Pasky z nocnych klubov?

Reagovat
Busby babes

Ashley Young prej do Evertonu, to bude mit Zasch radost

Reagovat
r.mrazik

oni jsou extra sklad hracu

Reagovat
Kapřík

Reagovat
avicii

Kks

Reagovat
Zaschrona

My jsme na tom tak blbě, že už beru skoro každýho.

Young zadarmo teda úplně v pohodě, mnohem lepší než draze kupovat horšího za to málo, co snad máme na přestupy nebo brát hráče, co je nakonec úplně k ničemu, jako Vinagre. Dost možná i může hrát přes Mykolenka základ, na RB nebo i křídlo se taky může hodit. Jasně, je mu 38, ale vloni vypadal úplně v pohodě a nám na krajích obrany klíčový zápas o záchranu hrál McNeil a Garner.

Jinak kdo se chce pobavit, ať se podívá na kádr, co odjel na naše soustředění do Švýcarska: https://www.evertonfc.com/news/3579767/everton-arrive-in-switzerland

Několik hráčů je zraněných nebo ještě na dovolené, ale horší kádr pro začátek přípravy asi nepamatuju.

Reagovat
vodka

to je fakt šílený kádr Dyche bude mít co dělat teda...

Reagovat
Seydou Doumbia

hrozný kádr lewit iwobi dukuré gej onana tarkowski pikford gut, zbytek vyhodit

Reagovat
raduinho

Mám z něj Ancelotti 2009 vibe. Bude double.

Reagovat
Busby babes

https://theathletic.com/4679773/2023/07/11/manchester-united-david-de-gea-goalkeeper/?source=emp_shared_article

Instead, United believed it would make sharper financial sense for De Gea, now 32, to accept a smaller package if he wished to remain at the club and sign a new deal altogether. This led to several months of negotiations between the two parties but sources close to United, who wished not to be named when relaying private contractual conversations, insist that despite extensive discussions, no contract was ever formally offered to De Gea.

There was a point in the spring where all sides agreed that an agreement over a renewal was close, only for United to return to De Gea with a contract with terms that had been reduced once more. By the end of June, the consensus had moved even further, with United and De Gea deciding the time was right to part company. As ever, the truth in all this may lay somewhere in between and maybe one day De Gea, who rarely speaks to the media, will give his own version of events.

Reagovat
jk

Solomon ofiko.

Reagovat
Eichel

trošku sa bojím, že to bude taký druhý Lucas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele