Po prvotní skepsi přišla změna názoru. Bude to velká show, říká Štěrba o nové LM

09.04., 08:35
Rozhovory
Pohár pro vítěze Ligy mistrů (© AFP)

Rozlosování čtvrtfinálových duelů letošního ročníku Ligy mistrů muselo potěšit každého nezaujatého fanouška. Čtyři nabité souboje, na které se kluby těší celý rok. Milionářská Champions League letos dává sbohem formátu čtyřčlenných skupin a od příštího vydání už bude platit nový jízdní řád. Jak bude tento nový model vypadat a co přinesou čtvrtfinálové bitvy? To jsme v dnešní epizodě probrali s vedoucím fotbalové sekce a šéfkomentátorem stanice Nova Sport Milanem Štěrbou.

Arsenal - Bayern. Real Madrid - Manchester City. Atlético - BVB. PSG - Barcelona. Takto vypadají čtvrtfinálové dvojice probíhajícího ročníku Ligy mistrů a klíčová fáze sezony začíná právě dnes. Jméno nového vítěze nejprestižnější klubové soutěže Evropy se fanoušci dozví 1. června, kdy je na programu finále ve Wembley. A půjde o posledního šampiona, který vzejde z aktuálního formátu Champions League, od příští sezony už se pojede podle takzvaného švýcarského modelu.

"Nejdřív jsem byl vůči tomu skeptický, ale během zimy jsme tady absolvovali workshop od UEFA a musím říct, že po něm jsem změnil názor. Během každého hracího dne budou k vidění minimálně dva opravdu velké zápasy a odpadnou utkání, ve kterých o nic nejde. Bude to velká show. Samozřejmě musíme dodat, že i tady byly peníze až na prvním místě, takže o tom rozhodovala atraktivita přenosů a zápasů jako takových. Další věcí je to, že bude potřeba opravdu velká kampaň, aby se lidem představily největší výhody tohoto systému, protože zejména u nás je jakákoliv změna vnímána negativně," myslí si Štěrba.

V úterní epizodě Livesport Daily jsme řešili i další témata:

Podrobnosti o novém formátu Ligy mistrů.

Pozici favorita letošního ročníku.

Jednotlivé čtvrtfinálové dvojzápasy a predikce.

Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách - Apple Podcasts a Google Podcasts.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (32)

Přidat komentář
John Obi Mikel

Akorát, že vůbec

Reagovat
smazaný uživatel

Důvod?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten současný formát je extrémně nudný a zastaralý, z toho nového budou profitovat velké i malé kluby. Už se nestane, že Slavia nebo Plzeň bude nalosována do skupiny, kde bude jenom do počtu, místo toho si zahraje jak se silnými týmy, tak s týmy na své úrovni. Fanoušek hlavně uvidí top zápasy už na podzim, teď to bylo v podstatě jenom čekání na play-off. Samá pozitiva.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
0:1

No já se obávám, že bude hlavně nespravedlivý a nepřehledný.

Reagovat
fabec1222

Bude to sracka

Reagovat
kilobyte

Když Kania se chce jednou dostat do LM, tam jsem zvědavý, co udělá s trávníkem.

Reagovat
Seydou Doumbia

Lidi nebudte jako ti dědci co hejtují všechno co je nové, protože si na něco už zvykli a nechtějí změnu. Dávám tomu šanci a pak si udělám názor ne? Jste mladí lidi, vy těch změn ještě v životě a ve sportu zažiteje tolik že by bylo fajn vše hned neodsuzovat.

Reagovat
roman1978

Přesně, stejně jako Davis cup.

Reagovat
ratusek

Změna formátu Davis cupu byl zločin a Pique s tou jeho společností by za to měli jít sedět Škoda, že už utichly ti zvěsti o navrácení starého formátu

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak zase nemůžeš vytrhnout jednu změnu která nevyšla a dávat to za příklad ze by se ostatní věci neměli měnit zejo. Já ani neznám starý ani nový formát Davosu, s tenisakem si radši dělám nožičky (rekord 680) než sledovat v tv pinkani.

Reagovat
GabrielBatistuta

Jak se chtěl pochlubit, že neumí napsat Davis Cup.

Reagovat
Seydou Doumbia

Výjimečně autokorekt

Reagovat
Grupma

Reagovat
andkoo

Akurat ze zmeny vo futbale sa mi zdaju vacsinou k horsiemu (zvysovanie ucastnikov ME/MS, MS klubov, posudzovanie ruk a ofsajdov), snad len ta zmena ze sa nerataju vonkajsie goly v poharovom playoff im vysla

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo to že jde fotbal doprdele je pravda, ale zrovna tahle změna nemusí být tak špatná jak vypada

Reagovat
fabec1222

Jenže my už jsme dědci

Reagovat
Seydou Doumbia

ti není ani 30 hádám

Reagovat
fabec1222

Dneska už jsi dědek ve věku 25+

Reagovat
Seydou Doumbia

no to jo ale mi není 15 abych nazyval dědkem lidi 25+ kolik ti teda je?

Reagovat
fabec1222

Občansky letos 30, fyzicky 60, duševně 15

Reagovat
Seydou Doumbia

duševní věk cením bohužel taky můj občanský je poloviční s tím fyzickým, fyzicky tak 50 no

Reagovat
ratusek

Reagovat
ratusek

a počkej až přijdou děti (pokud už je máš, tak ten věk fyzický chápu )

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
0:1

Já jsem připraven dát šanci změně v soutěžích, která nebude zvyšovat kvantitu týmů a zápasů a bude při ní i jiné hledisko než prachy.

Reagovat
Seydou Doumbia

tím si vyloučil uplně vše

Reagovat
bobis21

Nový formát mě baví, za mě rozhodně posun dopředu. Současné skupiny už prakticky ani nesleduji, prostě nuda.

Reagovat
Grupma

Švýcarský systém páruje týmy přibližně stejné kvality. Naše kluby si už proti Bayernu a podobným nejspíš nikdy nezahrají a obě strany by z toho měly mít radost.

Reagovat
smazaný uživatel

Až na to, že takhle to nebude fungovat. Týmy budou rozděleny do 4 výkonnostních košů. Každý tým si zahraje se 2 soupeři z každého výkonnostního koše (= celkem 8 zápasů), tzn. že naše kluby si zahrají například proti Bayernu a Liverpoolu, ale zároveň si zahrají například i proti Kodani nebo Olympiakosu. Žádný švýcarský systém. Možná by si to chtělo o tom nejdřív něco zjistit, než začneš hudrovat.

Reagovat
Grupma

Mám skvělé asistenty, kteří mi chybějící informace dodají. Díky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele