Po podezřelém třetiligovém utkání Hodonín - Ostrava B skončili sudí i delegát

14.09.2023, 19:51
Aktuality

V souvislosti se středečním podezřelým zápasem třetí fotbalové ligy MSFL mezi Hodonínem a Ostravou B byli z listiny vyřazeni rozhodčí Vlastimil Ogrodník a delegát Milan Knecht. O verdiktu Komise rozhodčích Řídící komise pro Moravu informovala na svém webu Fotbalová asociace ČR (FAČR), která připravuje trestní oznámení. Případem se bude zabývat i výkonný výbor FAČR na nejbližším zasedání.

Sudí Ogrodník v Hodoníně za bezbrankového stavu v závěru nastaveného času první půle nařídil pro rezervu Baníku penaltu za potenciálně nafilmovaný pád v šestnáctce. Pokutový kop v osmé minutě nastavení proměnil Jakub Drozd. Hosté po změně stran přidali další dva góly a zvítězili 3:0.

"Ačkoliv asociace ještě nemá k dispozici podrobnou zprávu společnosti Sportradar, monitoruje zápas Hodonín - Baník Ostrava B v rámci svého Integrity programu v souvislosti s informacemi o podezřelých sázkách," uvedla FAČR.

Na konci srpna se řešila podobná kauza v třetiligové ČFL. Rozhodčí Michal Paták v utkání mezi Admirou Praha a B-týmem Českých Budějovic během nezvykle dlouhého nastavení úvodní půle nařídil pokutový kop pro Admiru poté, co českobudějovický Jakub Pařízek čistě obral o míč domácího záložníka Filipa Kouteckého.

Z penalty v 10. minutě nastavení Miroslav Horák zvýšil na 2:0. Avizovány přitom byly jen tři nastavené minuty a sudí navíc do zápisu nesprávně uvedl, že gól padl v páté minutě nastavení. Admira nakonec zvítězila 2:1.

Komise rozhodčích Řídící komise pro Čechy vyřadila Patáka z listiny. Počínání bývalého prvoligového sudího označila za sólovou akci. Zároveň na něj podala podnět k disciplinární komisi ŘKČ. Paták ihned zareagoval žádostí o zrušení členství ve FAČR a na fotbalové půdě tudíž nyní nemůže být potrestán.

Domácí klub nabídl Jihočechům, aby se zápas odehrál znovu, Dynamo souhlasilo. Řídící orgán soutěže ale uvedl, že o případném opakování duelu rozhodne později až po zjištění a prověření všech dalších okolností.

Autor: ČTK

Komentáře (33)

Přidat komentář
pingla

Vlasťa takový v klidu rozhodčí se nechá skoro v 50 uplatit? to se mi moc nezdá

Reagovat
0:1

To tam mělo jít jen o tohle? To má jako být ten šílený zářez? Vždyť tam bylo celkem jasný držení v šestnátce.

Reagovat
Mass

Pane Ogrodníku, vy chodíte i sem na ef? Nebo koho se pokoušíš přesvědčit, že v šestý minutě nastavení prvního poločasu (!!) je tenhle lehký kontakt rukou na záda, který absolutně nemohl být důvodem pádu, důvodem k penaltě?

Reagovat
inferno08

Těžko soudit, jaka tam byla intenzita a jestli to bylo nasimulovane, ale proč píšeš o tom čase? V nastavení se penalty teda pískat nebudou, nebo jen za zlomenou hnátu?

Reagovat
kilobyte

Prý nesmí. Tohle pravidlo se zavedlo po loňské sezóně.

Reagovat
Mass

Píšu v tom čase, protože v zápase bylo jedno ošetřování cca 30sec, jinak nebyl důvod nastavit 6 minut.

Reagovat
Mass

Nasimulovaný to nebylo, útočníkova noha uklouzla na blátě.

Reagovat
veikko

Jako já bych to nepískal, ale rozhodně se to nedá brát jako nějaký šílený zářez, jaký se z toho dělá. S tím Patákem se to teda nedá vůbec srovnat.

Reagovat
icemike

Zrovna tohle bych chtěl, ať se píská všude. Už mě ty Řecko římské zápasy ve vápně nebaví

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Mass

A proto máš v oblíbených Rangers?

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
icemike

Jop, tento trend mě štve všude

Reagovat
Moshe Dajan

šáh na něj a to nemá

Reagovat
PISTOLERO

Tady zrovna nevidím nic špatného. Jasný držení.

Reagovat
John Obi Mikel

Proč vyřadili delegáta?

Reagovat
Mass

Jasnej zářez. Kdo v tom vidí držení na penaltu, ať jde radši sledovat krasobruslení.

Reagovat
smazaný uživatel

Tam se držej skoro pořád a ještě jim za to zatleskaj

Reagovat
wyqinac

no to video je nekvalitni, ale pokud ho drzel za dres, tak ve chvili, kdy se dres uplne napne by to mel taxativne byt vzdy faul, ne? Aspon to nekde nedavno resili, ze by se to delat melo

Reagovat
Mass

Video na twitteru je nekvalitní, to video ze záznamu zápasu je lepší a je tam vidět, že ho za dres nedrží, ale že útočníkovi ujela noha na blátě.

Reagovat
wyqinac

videl jsem to vecer ve zpravach a mas pravdu

Reagovat
bruchy

Více než samotný penaltový zákrok je pro mě alarmující to nastavení. K 6 minutám nebyl důvod. Bylo jedno krátké ošetřování a pauza na pití, jinak nic. Na této úrovni fakt nezvykle dlouhá doba, kor v první půli.

Reagovat
Mass

Reagovat
ratusek

Mádl ze sebe zase udělal čuráka a večer čekám, že zase bude mučedník. Tohle tahání za dres se má pískat vždy a všude bez ohledu na minutu. Takže za mě v pořádku. A délka nastavení dle toho, co jsem četl tak taky. Zase se hledá senzace, kde není

Reagovat
Lemond Laws

Tak se rozhodněte, kolega nad tebou říká, že byla jenom pauza na pití a ty že to bylo v pořádku

Reagovat
Mass

Tak jo, ještěže si četl, že to bylo v pořádku. Ti kdo ten zápas viděli, ať jdou do píči.

Reagovat
Lemond Laws

Jako já jsem asi divnej, ale jak tady někdo může psát, že to je penalta, že tam bylo držení ?

To teda budem hrát teď basket? A hlavně ikdyby ho držel a on to písknul, tak OK. Ale on písknul až to, když podklouzl a spadl

Reagovat
veikko

Tak že to penalta pro 8/10 lidí není, se shodneme, ale zase tady bych prostě nevyloučil normální lidské pochybení, nemusí v tom být hned sázka. S tou Patákovou šaškárnou je to fakt nesrovnatelné.

Reagovat
Lemond Laws

Určitě, Paták byl něco jiného..

Ale zase kvůli délce nastavení a objemu sázek tam nějaký podezření asi musí být

Reagovat
Greny

Na vyřazení to teda za mě nebylo, nebo proč teda nevyřazuje i v lize rozhodci za takovou chybu

Reagovat
Mass

Tohle by faul nebyl ani v basketu.

Reagovat
Losinho

Baník no.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele