Po dramatickém finále mexické ligy opět slaví Tigres i s Gignakem

26.12.2016, 11:49
Aktuality
Zatímco jinde ve světě byly Vánoce v plném proudu, fotbalisté mexických celků Tigres UANL a América se pečlivě chystali na odvetné finále podzimní části domácí ligy - a diváky následně odměnili dramatem, které se okamžitě řadí ke klasikám soutěže. Prodloužení, pět červených karet a nakonec penaltový úspěch Tigresu, už pátý v dějinách...

Tigresu se takto Aperturu podařilo vyhrát už potřetí za posledních šest let a podruhé v řadě. Důležitým talismanem se v této sezoně opět ukázal být André-Pierre Gignac, který přitom v noci vůbec nemusel startovat. Jen 68 hodin před výkopem si poranil krk a jeho absence tak byla regulérní variantou.

Jednatřicetiletý Francouz, který letos za Tigres nastřílel "pouze" 11 branek, se nakonec takříkajíc kousl a odehrál i celé prodloužení, aby následně nezklamal coby první exekutor pokutového kopu v rozstřelu. To všichni tři vybraní z Amériky selhali, a každý z nich na brankáři-hrdinovi Guzmánovi.

América takto polyká hořkou pilulku, když se jí během roku, kdy klub slavil 100. narozeniny, nepodařilo vyhrát ani Clausuru ani Aperturu. A že k tomu La Volpeho tým měl vynikající příležitost. V 56. minutě Oribe Peralta neproměnil stoprocentní šanci, aby pak v prodloužení mexičtí rekordmani s tuctem titulů přišli o vedení až ve 119. minutě.

Naopak zvláštní radost bude mít brazilský trenér Tigresu Ricardo "Tuca" Ferretti, který si včera ve svém jubilejním tisícím zápase na lavičce mexického klubu došel už pro svůj pátý titul. Vše pod kontrolou nicméně neměl ani náhodou; v jednu chvíli se dokonce na place strhla hromadná rvačka, po níž byli vyloučeni tři aktéři.

Všichni zúčastnění teď mají jenom chvíli na zapití euforie a zahojení bolístek, již za 12 dní totiž vykopává jarní Clausura.

Autor: Tomáš Daníček / espnfc.com

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Auba vyhrál

Reagovat
smazaný uživatel

Auba vyhrál

Reagovat
smazaný uživatel

Auba vyhrál

Reagovat
smazaný uživatel

Auba vyhrál

Reagovat
smazaný uživatel

Gignakem

Reagovat
smazaný uživatel

podle vzoru koňak

Reagovat
smazaný uživatel

Jean-Pierre to dokázal!

Reagovat
fabec1222

Žiňak

Reagovat
VojtovaChelsea

co je "Clausura"?

Reagovat
Kang & Kodos

Pohár Institutu Václava Klause

Reagovat
fantomas

https://en.wikipedia.org/wiki/Apertura_and_Clausura

Prostě jedna sezona rozdělená jakoby do dvou.

Reagovat
Juan Román Riquelme

Odvetna cast ligy. Prva cast ligy sa vola Apertura.

Reagovat
smazaný uživatel

Sezona je rozdelena na dve casti, prva sa vola Apertura a druha Clausura. Chcel som ti to hodit na wikipedii ale Fantom ma predbehol. Ja len dodam ze na tomto principe funguje velka cast sutazi v Latinskej Amerike, ale od roku 2014 aj napr. japonska JLeague.

Reagovat
fantomas

To ovšem neni uplně ten samej princip, protože v Japonsku zaprvé funkci Clausury (uzavírací části) plní podzim a ne jaro jako v Mexiku, a zadruhé se body za obě fáze ve výsledku sčítají a pak se přechází v nadstavbu pro ty uplně nejlepší, čili "mistr" po první fázi se neslaví jako plnohodnotnej (i když je ve hře vstupenka do LM, což neni nicotný samozřejmě), zatimco v Mexiku jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Dakujem. To som nevedel. Inak nevies aku ma japonska liga momentalne uroven? Ja som ju zvykol pozeravat tak 4 roky dozadu (nebola tam Apertura a Clausura, hralo sa jar-jesen) a mne sa zdala ta uroven pomerne slusna...

Reagovat
fantomas

Já myslim, že Kašima tu úroven celkem dobře demonstrovala na CWC já bych ji asi furt řadil nejvýš z těch východoasijských lig, i trenér korejskýho nároďáku ji tak vnímá podle všeho. Čína má převážně jen špičku zatim.

Reagovat
smazaný uživatel

No trapili aj Real Madrid, co ma prekvapilo,ocakaval som pohodovu zalezitost :-) inak v Japonsku co si pamatam tak boli vzdy pomerne slusne navstevy na stadionoch, neviem ako kde,ale kdesi som cital ze na Urawu niekedy pride aj cez 50k fans co sa tyka Ciny, tak tam bohuzial uz chodia aj mladsi hraci (Oscar) kedze prachy tu sa im malia.

Reagovat
fantomas

V Cine prave uz i ta navstevnost celkem zavratne roste. Bude to jeste zajimavy

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik zhruba maju? Uz viac nez v MLS alebo napr. prave v mexickej lige? Inak co sa týka lig mimo Europy - ja za najlepsie zrovna povazujem prave ligy v US,resp.v Mexiku

Reagovat
fantomas

Víc než polovina ligy se ted už dostane nad 20 tisíc v průměru. Celá liga zase tenhle rok vyrostla o 8,8 %, což je relativně dost, když si vezmeš, jak dlouho se tam už investuje (loni byl ten skok dvakrát takovej, 16 %).

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

apartheid

Reagovat
Mustang™

Stale cekam, az nehake individuum napise neco ve smyslu....EURO fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Gratuluji!

Reagovat
Spalovač šancí

euroFOTBAL !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole niekto to tu napisal az pol dna po vydani clanku!

Reagovat
Mustang™

Vítěz

Reagovat
Free_player

Žiňak si konečně splnil své sny!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele