Platini: Real při lanaření Ronalda pravidla neporušil

28.06.2008, 20:36
Aktuality
Postup Realu Madrid při lanaření hvězdného Christiana Ronalda z Manchesteru neodporuje žádným pravidlům, prohlásil to prezident UEFA Michel Platini. United si na chování španělského klubu oficiálně stěžují u FIFA.

"Velké kluby vždycky chtějí nejlepší hráče a Ronaldo je jeden z nich, dokonce možná je ten vůbec nejlepší," citovala Platiniho agentura AP. "Hráči se dnes často stěhují mezi kluby, a proto chápu, že Real Ronalda chce, stejně jako všechny ostatní týmy na světě. Takový je dnes fotbal."

Chování španělského celku naopak zkritizoval předseda Bayernu Mnichov a Asociace evropských fotbalových klubů Karl-Heinz Rummenigge, podle nějž by měl Real respektovat, že Manchester hráče nechce prodat. Sám Ronaldo se oficiálně k případnému transferu nevyjádřil, ale uvedl, že tak učiní, až se vrátí z dovolené na Sardinii.

Real údajně Ronaldovi nabídl lukrativní pětiletou smlouvu, podle které by si vydělal celkem 75 milionů eur. Patnáct milionů eur ročně nevydělává v současnosti žádný fotbalista. Rekordní má být i přestupový částka – Bílý balet je údajně ochoten United zaplatit až 100 milionů eur.

Calderón: Ubereme na razanci

Španělský mistr nechce riskovat pošramocení vztahů s Manchesterem a ztrátu dobré pověsti. Prezident Ramón Calderón nehodlá o Ronalda usilovat za každou cenu.

"Manchester patří k našim velmi dobrým partnerům a když ho nebudou chtít uvolnit, nemůžeme udělat vůbec nic. Nechceme naše přátelství zničit," prohlásil Calderón pro deník Marca.

"Pokud se ale Manchester rozhodne svou hvězdu prodat, jsme připraveni Ronalda k nám přivést," dodal prezident.

Autor: Radim Šantrůček / ČTK; Mediafax; goal.com

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vyborne, takze je na svete dalsi duvod proc si prat aby Ronaldo co nejdriv vypadnul. Jinak budu muset jeste dva mesice den co den cist tyhle nesmysly, ktery maj pro cloveka asi tak velkej prinos jako Derby C. pro uroven lonsky PL nebo Kostal pro nas fotbal.....

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně kvůli Derby, ubožáku

Reagovat
smazaný uživatel

rikej si co chces, jejich prinos PL byl nulovy:-)) Rams na to holt jeste nemeli, play off dali ani nevedli jak a ani nadseni nevykompenzovalo jejich nedostatky:-)... Meli byt ve druhe lize jeste dve sezony a pak by se do PL zachytili pevneji - i kdyz pokud se vezme angazovani Jewella, tak byl ten rok v PL extremne uspesny:-))).. kazdopadne svoji hrou prispeli maximalne k lepsimu skore pro soupere, asi nikdo krome fans Rams se nekoukal na jejich zapasy proto, aby si uzil jejich hru:-))) na to, jaky hrali fotbal v championship a Watford v PL pred rokem to bylo hodne slaby:-))... musi si jeste pockat.......

Reagovat
smazaný uživatel

uz by se melo rozhodnout je kolem toho zbytecne moc diskuzi myslim a doufam ze neodejde ale melo by se vse vyresit co nejdrive

Reagovat
smazaný uživatel

Je ale jen na EF.. jelikož me celkem přijde, že se tady objevuji sem tam nekvalitni informace

Reagovat
edejv

ja bejt na jeho miste tak zustanu v Manchesteru

Reagovat
Benzema

odchodom ronalda do realu PL vela strati

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že se nedal na herectví to by mu šlo mnohem líp

Reagovat
smazaný uživatel

herecka dvojica snov - Ronaldo - Guti - magori

Reagovat
herbage

PJ, nerad to dělám, ale musím na tebe urgovat, abys dal uživateli b.schweinsteiger BAN v rámci akce: "slušná diskuse". Neustále někoho slovně napádá a od doby co se tu vyskytuje šla úroveň diskuse velmi dolů a vždy půlku tvoří jen nesmylsné nadávání. Je to na tobě, ale jestli chete, aby to tu kleslo na úroveň Novinek, tak prosím, ale odrazujete tak zbytek diskutujících.

Reagovat
smazaný uživatel

tak promin

Reagovat
herbage

Prominu, až se uklidníš. Nehodnotím jen podle této diskuse, ale všiml jsem si tě u více diskusí a jen a jen někoho napadáš, všem se vysmíváš a chybí ti elementární způsoby chování. Ovšem abych ti úplně nekřivdil, ostatní co na tebe reagují nesou také svůj díl vinny, nejlepší je tě ignorovat.

Reagovat
smazaný uživatel

az ted se omlouvas....táhni!

Reagovat
edejv

Reagovat
smazaný uživatel

Je dobre ze nic neporusili aspon si ho odtahnou

Reagovat
smazaný uživatel

Kazdej den nejakej clanek o ronaldovy Smesne

Reagovat
-PeCa_08-

tak já myslím že lepší o Crisovi, než třeba o tobě,ikdyž..

Reagovat
blaugrana

pekne ste to preriedili

Reagovat
Devil

Bla bla bla,stejne minimalne rok jeste zustane!A az jednou odejde,Manchester to nejak nepostihne.

Reagovat
smazaný uživatel

určitě by o manchester postihlo a on beztak nikam nepřestoupí

Reagovat
smazaný uživatel

libi se mi jak mju kazdej nadava ze je lempl herec nagelovany pako atd. ale kazdej obdivuje jeho klicky tady nejde o to jestli mencestr ztrati jenom ronalda z ronaldem odejde taky hodne penez treba za dresy atd. a to neni malo tak nejakejch tech par milionu tak se ani nedivim ze se manchester brani jde tady o velky prachy a jestli chce ronaldo odejit taky by se mel sejit s vedenim United a projednat to tam a ne porad kecat do novin asi nevi ze to neni jak on si piskne

Reagovat
smazaný uživatel

Co to ten Platini plácl? Vždyť v nadpise je napsáno, že prý Real neporušil pravidla, ale v článku se o nich vůbec nezmiňuje. Může to být chyba EF.cz...

Každopádně by měl Real jako velkoklub mít nějakou čest a chovat se poctivě. Když ho MaU nechce prodat, tak maj prostě smůlu. Nemaj vyvíjet nátlak na samotnýho hráče. Nebo ať nabídnou půlku Realu a Calderónovu ruku a možná MaU kývne....

Reagovat
smazaný uživatel

real sa vyjadril že 100milionov zanho neda nikdy,aj tak by to bola blbosť

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele