Platini: Návrh Premier League je vtip

09.02.2008, 10:28
Aktuality
Prezident evropské asociace UEFA Michael Platini označil návrh vedení Premier League, které chce v budoucnu hrát své zápasy v zámoří, za komické a nesmyslné. Zástupci anglického fotbalu si přitom představují, že by se v nejvyšší soutěži vytvořilo extra-kolo a celý projekt byl spuštěn od ledna 2011.

Platini vystupuje proti současnému vedení Premier League již delší dobu. Před několika týdny zkritizoval velký příval cizinců a tlumení tradic. Albion přesto angažoval zahraničního trenéra Itala Fabia Capella.

"Je to ironické," řekl k jeho angažování Platini. "Brzy budou v Anglii neangličtí prezidenti, k dispozici už nejsou angličtí trenéři, hráči a možná teď ani kluby nebudou hrát v Anglii. To je vtipné," uvedl Platini v rozhovoru pro Daily Telegraph.

Platini se tak chystá na zasedání FIFA 14. března v Curychu vystoupit proti těmto plánům. "Je to divná a komická myšlenka," uvedl legendární fotbalista Juventusu a francouzské reprezentace. "Smál jsem se tomu. Smál, protože tohle nikdy nepřijme FIFA, fanoušci ani národní svazy. Je to prostě nesmyslný nápad," odsekl Platini.

Autor: Pavel Janega / dailytelegraph.co.uk

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Konečně někdo normálí ... Dochází mu , že PL nepotřebuje kvůly popolaritě jezdit za žluťákama nebo arabáčema.... Platini ví , že tady nejde jen o rozšíření soutěže ale jen o prachy

Reagovat
smazaný uživatel

V tomto s nim uplne suhlasim

Reagovat
smazaný uživatel

Že by byl takovej mafián a bussinesman proti? Asi proto, že z toho nebude mít ani šušeň ! Jak dostane UEFA provizi tak bude najednou pro . ..

Reagovat
smazaný uživatel

Si vúl,Platini má možno občas divné nápady ale je to legenda a nazývať ho mafiánom...

Reagovat
smazaný uživatel

to Coco Bounty - a zkusíš to své tvrzení i nějak zdůvodnit, anebo jsi jen další z dlouhé řady místních pablbů, kteří jen tak plácají do větru co jim jejich slaboduchý rozoumek na jazyk zrovna přinese....

Reagovat
smazaný uživatel

mafián je "trochu" prehnané, ale súhlasím s Cocom... Platini (ako funkcionár) je obyčajný francúzsky pajác, ktorý niekedy nevie čo hovorí... No a tie "nechutnosti" ohľadom rozhodnutia kandidatúry ME 2012 hovoria za všetko...

Reagovat
smazaný uživatel

A čem ? A co je "pajác" ???

Reagovat
smazaný uživatel

Pajdulák, paňáca, pimprle.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdzy jsem si vsiml, ze jsi tu zase neco napsal, s usmevem jsem se tesil co to bude, byla to jako vzdy blbost ;)

Reagovat
smazaný uživatel

A opičiť sa po zámorských súťažiach,kde sa kopu krát stalo,že klub zbalil švestky a odišiel do iného mesta,kde mal lepší business je...ani to neviem nazvať nechcem nadávať...

Reagovat
smazaný uživatel

konecne ma taky nakej normalni nazor

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle se má vyjadřovat předseda UEFA. Nebýt servilní, ale originální a suverénní. Použil jen obyčejný selský rozum a je to ! Prezentoval objektivní názor bez postranních byznysmenských úmyslů !!!

Reagovat
R22

ale v tomto s nim naprosto souhlasim

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je jedna z mála věcí, v které s ním souhlasím. Nicméně občas když člověk čte jeho prohlášení, napadáho, že se snaží Premier League potopit. Já bych byl pro omezení počtu cizinců, avšak 6 domácích fotbalistů v sestavě je prostě moc. Pět je podle mě horní hranice únosnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Další umělý pokus Premier League o vylepšení svojí popularity. Už se cpou všude jako NHL, ale tahle blbost jim asi neprojde. Stejně tam na ně nejsou zvědaví, bohatě jim stačí letní turné nejlepších týmů.

Reagovat
smazaný uživatel

je to divný nápad. Vidím za tím jenom prachy.

Reagovat
smazaný uživatel

Touha lidi z fotbalu vytriskat uplne maximum penez je odporna a u Platiniho si cenim, ze vliv penez ve fotbale se jakztakz snazi omezovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Platini má pravdu , je to borec!!! Mě by jen zajímalo co by se stalo s premiership kdyby se fakt zavedlo to pravidlo 6+5 , dyť by se úplně zhroutila

Reagovat
eder

No, to je relativní. Pokud se podíváš na soupisky ligových klubů ve Španělsku, Itálii, Francii a Německu, je tam situace s cizinci podobná. Pokud nebudou Skotové, Irové a Walesané uvažováni jako cizinci (v anglických ligách hrají odnepaměti), pak je tam cizinců dokonce méně.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je zase za výhody, proč by nebyli počítaní za cizince?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože Skotové, Walesané a Severní Irové jsou spolu s ryzímy Angličany občané jednoho státního útvaru a to Spojeného Království alias Velké Británie !!! Takže se na ně logicky nemůže nic vztahovat. A pokud jde o Iry, jakožto příslušníky státu jménem Irská republika, tak tam jde o podobnou situaci jako u nás mezi občany ČR a Slovenska. Zkrátka cizenec jen na papíře.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak potom musí mít jednu společnou repre. Jinak smůla, pravidla to nepovolují .

Reagovat
smazaný uživatel

V jiných sportech (atletika, lední hokej, ...) to mají běžně, ale ve fotbalu je to sakra tradice a to by tam vůbec neprošlo. Však to známe, že ?!?!

Reagovat
smazaný uživatel

Pak ale musí být považování za cizince, protože nesplní hlavní podmínku.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, pravidlo 6+5 je podmíněno právem reprezentovat, Skotsko, Wales, Anglie - to jsou různé fotbalové svazy a různé reprezentace. Se státním uspořádáním Spojeného království VB a SI to nemá nic společného.

Reagovat
smazaný uživatel

V hromadě Platiniho nesmyslů konečně jeden správný názor...

Reagovat
irik

to je na hovno dyt to ma bejt ANGLICKA liga ne zadna mezinarodni picovina ... ty limity sou tez spravne a jen mne tesii ze arsenal de do pice protoze to je uz moc

Reagovat
smazaný uživatel

konečně někdo řekl pravdu nahlas a naprosto s nim souhlasim de vidět že ma mozek a nemysli peněženkou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele