Pioli oficiálně pokračuje v AC Milán, dostal dvouletou smlouvu

22.07.2020, 10:29
Aktuality
Vedení AC Milán po několika měsících plných spekulací vyřešilo otázku trenéra. Do italského velkoklubu nakonec nezamíří Ralf Rangnick a na lavičce Rossoneri naopak bude pokračovat Stefano Pioli, kouč si vysloužil nový dvouletý kontrakt...

"AC Milán oznamuje, že se se Stefanem Piolim dohodl na prodloužení smlouvy o dva roky, trenérovi jeho nová smlouva vyprší v červnu 2022," oznámil slavný klub v oficiálním prohlášení.

Pioli dříve vedl Sassuolo, Parmu, Chievo, Palermo, Bolognu, Lazio, Inter Milán nebo Fiorentinu a na sever Itálie zamířil loni v říjnu. Po hodně pomalém rozjezdu se AC Milán dokázal dostat do formy a po koronavirové pauze neprohrává. Aktuálně Rossoneri nepadli devětkrát v řadě a body ztratili jenom za remízy se SPALem a Neapolí.

"Jsem šťastný a pyšný na důvěru, jíž se mi v AC Milán dostalo. Chci poděkovat všem včetně fanoušků, kteří nám na stadionu hodně scházejí, ale jsou nám neustále na blízku a podporují nás. Jak jsem říkal už nesčetněkrát, naší budoucností je dnešek: musíme zůstat koncentrovaní, jednotní a hrát jako jeden muž. Stále jsme teprve na začátku jedné neobyčejné cesty. Pokud budeme nadále takto pracovat, budeme růst a staneme se více a více konkurenceschopnými," věří Pioli.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (75)

Přidat komentář
LeonardoUžoa

No, AC ted ma obrovskou sanci ten tym vyresit. Neni tam ted toho hodne ohledne cistky kadru, vetsina hracu je ve forme a jsou prinosem. Poslat pryc Castilleja, Rodrigueze, Musacchia, Bigliu a Laxalta, techto hracu by se 100% meli zbavit. A pak to nejak neposrat s podpisem novych. Jsem zvedav.

Reagovat
smazaný uživatel

No zrovna Castillejo zase tak špatný není a jako hráč do rotace tam klidně zůstat může, teď sice má tu formu slabší, ale v určitých fázích sezóny byl fajn. Ti ostatní odejdou skoro určitě.

Priorita by pro AC asi mělo být pravý křídlo, pravý bek, stoper a posílení konkurence do středu zálohy. Protože já teda jako největší slabinu stejně vnímám RB s Contim a Calabriou, kde ani jeden úplně nepřesvědčil. Potom v pohodě může AC hrát o LM.

Reagovat
El-Pistolero-68

Teď je Castillejo spíš zraněný. Předtím to od něj nebylo špatné, i když extratřída to samozřejmě není. Na RW se navíc rozehrál Saelemaekers, takže to pravé křídlo je relativně slušně pokryté a řešil bych primárně jiné posty. Jak říkáš, RB je absolutní priorita, ale chtělo by to i stopera, někoho do zálohy, možná útočníka, pokud Zlatan nezůstane...

Reagovat
LeonardoUžoa

Mne se Calabria libi, minimalne jako dvojku bych si jej na ten post nechal. Ikdyz on se mi vic jako RB zda jako hrac vhodny na wing backa. Je mlady, muze jeste dost vyzrat.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvle, jen toho ne Už jsou i zvěsti, že v kabině je nesnesitelný a jeho herní dovednosti jsou fakt tragické, Conti je před ním tak o kilometr + tuto sezónu (i ty předtím) zavinil dost gólů a šancí soupeře. Pokud to projde, tak poslat daleko pryč.

Reagovat
El-Pistolero-68

Ja bych ten souboj Conti x Calabria na RB letos nazval jako souboj kriplu. Prodal bych je oba.

Conti po tom rocnim zraneni neni ani polovicni...

Reagovat
smazaný uživatel

To jsme zase u jiné věci. Contiho ještě nechat, samozřejmě, máš pravdu, že není ani poloviční jak Conti v Bergamu, ale alespoň jako back-up je to stále fajn. To se odvíjí od toho, jak se bude jevit Kalulu.

Calabria mě každopádně bije do očí. To je totální neuměl a frajer na úrovní Ascoli.

Reagovat
El-Pistolero-68

No libi...zahral dobre 2 zapasy ted. Jinak to byla katastrofa.

Ja bych jako s backupem pocital spis s tim Kalulou, co prisel z Lyonu. O moc horsi nez Conti s Calabriou byt prece nemuze.

Reagovat
LeonardoUžoa

Stoji za pendrek, mel by se prodat dokud za nej neco dostanou a uvolni se i jeho plat. Za to, co bere davaji jini hraci tymu vic. No a jeste je velky otaznik utok. Ibrahimovic co vim, tak odchazi. Piatek nevim zda ma v Berline nejakou opci, kdyby se vratil jiste bych jej jeste zkusil. Silvy by se taky uz konecne meli zbavit a mohli by nekoho koupit. Otazka je koho.

Reagovat
El-Pistolero-68

Piatek uz se nevrati, byla tam povinna opce, tusim.

Reagovat
LeonardoUžoa

To je asi i skoda dle me.

Reagovat
El-Pistolero-68

Mně to žíly netrhá, věřím, že se seženeme lepšího útočníka.

Reagovat
Filippo Inzaghi

tak RB je špatný, Calabria i Conti pryč. Přišel mladý francouz Kalulu jako dvojka dobrý a ještě Dumfriese nebo Emersona z Realu Betis.O prodat Musacchia a přivést na stopera bud Thiaga Silvu nebo radši Upemecana. Laxalt do Moskvy a nekoho mladýho jako dvojku za Theo ..třeba ten Robinson. Jednoho hráče do zálohy když končí Biglia..ideálně Tonali ale to asi neklapne nebo Bakayoka, když sníží plat. Na křídlo Szoboszlaia když koncí bonaventura a pak na hrot toho Joviče z realu a byl by to tým slušnej

Reagovat
smazaný uživatel

Upamecana Jsem se od srdce zasmál

Reagovat
Filippo Inzaghi

mluvilo se o něm, když měl přijít Rangnick ale asi je to nereálný za těch 50 m€, bud toho Silvu pro zkušenosti a pořád na to má nebo někoho mladšího kdo by se mohl v klidu měnit s Kjaerem

Reagovat
twelwer

Toto je ale dost sen nie ? ... kde by na to AC vzalo

Reagovat
Filippo Inzaghi

Jojo teď když nepřijde Rangnick, tak není žádná sance na nej. Snad koupi někoho kvalitního místo Musacchia

Reagovat
bobis21

V AC s penězi není problém...

Reagovat
El-Pistolero-68

No...

Reagovat
bobis21

Peníze klub má, jen je otázka kolik bude chtít Elliot utratit (předpokládám že jejich cíl je to se ziskem prodat, takže záleží jak přesně to budou chtít udělat).

Reagovat
smazaný uživatel

Když nevyšel teď Ragnick, tak věřím, že bychom se mohli o Tonaliho poprat. Přece jen, je to milanista, takže nějaký plusový body máme.

Reagovat
El-Pistolero-68

Milanista to mozna je, ale beztak skonci v Interu.

Reagovat
smazaný uživatel

To bych se nedivil, Sensi byl minulý rok taky jednou nohou už u nás a skončil v Interu... Uvidíme, budu věřit, že Maldini to třeba ukecá. Bennacer - Tonalli je sen <3

Reagovat
bobis21

Castillejo zůstat, vždyť hraje dobře! Musachcio na střídačku dobrý. Musí se ale vyřešit útok, nejde to do nekonečna lepit Ibrou...

Reagovat
Beči

Souhlasím, i když Castilleja bych si asi nechal do rotace. Poté hlavně koupit Rebiče a udržet Zlatana, pokud to půjde. Pokud ne, koupit kvalitního hroťáka. O stoperovi nemluvě, tam musí také přijít kvalitní jméno. Na RB bych dal šanci Calabriovi, poslední dobou hraje slušně.

Reagovat
Madio Sané

Takze budúcu sezónu opat boj o siedmu priecku.... Skoda, upadok AC pokracuje

Reagovat
smazaný uživatel

pioli je dobry trener a ze o 7 priecku

Reagovat
bobis21

Za posledních 20 zápasů je AC v top 4 pohodlně (což zhruba odpovídá Pioliho angažmá)

Reagovat
smazaný uživatel

Jj ty chytráku

Reagovat
Kaka14

tak hadam uz tu LM ukopeme buduci rok

Reagovat
Morgue

Aby to nedopadlo tak, že všichno odjedou o volnu na Ibizu a pak to bude zase kocovinový podzim...Pevně věřím že si to Pioli pohlídá když už ukázal co umí.

Reagovat
Y.N.W.A

Já myslel, že už je ten Rangnick jistej a těšil jsem se na obrodu slavnýho AC... sice jim nefandím, ale tento klub bych chtěl vidět v LM

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
Mr.Mike

Me prislo, ze prave nema v planu tam vubec jit, asi to i sam rikal.. Jen AC furt vsude rozhlasovalo, ze ho chtej

Reagovat
Y.N.W.A

je to možný, jen jsem to zaslechl jako hotovou věc, ale blíž jsem nepátral...

Reagovat
Rudnevs

AC Milán a Ralf Rangnick se dohodli, že teď není na spolupráci ten správný čas. Vzhledem k tomu a s ohledem na výsledky týmu pod trenérem Stefanem Piolim padlo rozhodnutí, že Ralf Rangnick do AC Milán nepřijde," uvedl v prohlášení zástupce německého trenéra Marc Kosicke

Čiže zrejme mal v pláne tam ísť, len sa nakoniec kvôli okolnostiam rozhodli inak...

Reagovat
Beči

Já třeba v Ragnickovi žádného spasitele nevidím. Nikdy žádné obrovské úspěchy neměl.

Reagovat
LeonardoUžoa

Ale on umi proste ty prestupy, uplne idealni by bylo, kdyby delal sportovniho a Pioli by se tedy prozatim nechal jako trener.

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
Rudnevs

Vybudoval prakticky celý Salzburg, Leipzig i Hoffenheim (jasne, mal k tomu prachy, ale on bol ten, čo dokázal peniaze premeniť v úspech) a zanechal tam takú stopu, že sa držia jeho filozofie i po jeho konci. Okrem toho prišiel ako prvý v Nemecku s nadčasovou taktikou pressingu, s ktorou mimochodom vytiahol Ulm z tretej ligy do prvej a inšpiroval celé Nemecko. Tréneri ako Klopp, Tuchel, Nagelsmann boli inšpirovaní práve ním.

Reagovat
Beči

Ale tohle všechno z něj dělá spíš perfektního sportovního ředitele, než trenéra. Na tento post bych ho bral všema deseti.

Reagovat
Rudnevs

Ako tréner bol taktiež úspešný všade, kde bol.

Reagovat
Beči

Jednou druhý flek se Schalke, několikrát střed tabulky s Hoffenheimem a jednou třetí místo s Lipskem. Neříkám, že to nejsou žádné úspěchy, ale nevidím to jako nějaké mega stats.

Reagovat
Rudnevs

Je pravda, že mu chýba nejaky veľký titul alebo podobný wau efekt, ktorý by upútal pozornosť ľudí, ktorí normálne bundesligu moc nesledujú, ale úspechy mal všade.

Z toho, čo si nespomenul - s absolutne no name klubom SSV Ulm postúpil vďaka revolučnej taktike z Regionalligy do Bundesligy (ten posledný postup do BL za neho dokončil Andermatt, pretože Rangnick už bol dohodnutý v Stuttgarte, čo nerobilo dobrú atmosféru a na jar z Ulmu odišiel, ale aj tak ten postup ide aj za ním). Následne s Hannoverom po dlhých rokoch postúpil späť do Bundesligy a etabloval ich tam, to bol vtedy ten veľmi ambiciózny ofenzívny manšaft, kde hral Šimák s Kaufmannom.

Reagovat
Beči

Jasné, uznávám že tyto výsledky jsou solidní a mnohdy spíš poukazují na trenérský talent daleko více, než vyhrát s velkoklubem titul, což je pravděpodobně mnohem snadnější. Ale i tak ho vidím spíš jako dokonalý prototyp funkčního sportovního ředitele.

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdyt mel uspechy prakticky vsude.

Reagovat
El-Pistolero-68

Tak on zas na druhe strane nikdy netrenoval tym, ktery by mel vylozene ambice na titul. Coz ted nema ani Milan, dulezite je dostat se do prvni ctyrky. A to Rangnickovi docela vychazelo.

Reagovat
smazaný uživatel

S výsledkama a hrou, jakou má AC na jaře, prostě nejde Pioliho vyhodit, takhle jsme nehráli ani nepamatuju. Ragnick by byla zajímavá volba, ale pravdou je, že svou značku fotbalu budoval v zemích, kde hraje 90% týmů rychlý brejkový fotbal. Je taky dost možný, že implementace jeho stylu v Itálii by dopadla špatně, sám myslím, že na to navíc v současnosti nemáme moc hráče a muselo by se hodně látat.

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
El-Pistolero-68

Tímhle asi padá i příchod Szoboszlaie, což je škoda...

Reagovat
Zark

U Ibry je definitivni jistota, ze v ac konci nebo jak?

Reagovat
Kaka14

tak ked Pioli ostava a Rangnick nepride , tym padom by mal ostat aj Maldini a to by mohlo znamenat, ze Ibra este ostane ... tak by som si to prial, toto leto nechcem ziadnu prestavbu, prestavka je kratka a zase by sme nezachytili uvod ligy....

Jediny zapas, ktory sme nezvladli po preruseni ligy bol proti Spalu a to len preto, lebo Ibra bol po zraneni a zacal hrat az od 65 min. Proti takymto papierovym slabsim superm, kde sme stracali kopu bodov je Ibra pre nas nenahraditelny a vcera to dokazal, na druhej strane uz nie je taky dobry pri silnych superoch, kde mu chyba rychlost

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli jsou ty statistiky akutální, tak se Ibra stal nejlepším střelcem týmu za 17 zápasů 8 branek. Akorát Hakan má 9. Ale za 35 zápasů. Takže udržení Ibry je klíčové. A pokud nenajdou nějakou mladou raketu, která by ho mohla nahradit, tak po jeho odchodu budou poloviční a příští rok si budou moci nechat zdát i o EL. A to nemluvím o tom, že jestli nezůstane, tak AC bude schopné vyletět i ve skupině EL. Rád bych se pletl.

Reagovat
AngryPrd

Parada !!! Tak som si to predstavoval. Pioli si to zasluzil

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra zařídil....a tím jistě prodlouží o rok

Reagovat
h8_sfatto

aspoň nebude Schick ve stínu Ibry a nedopadne jak Cutrone

Reagovat
smazaný uživatel

Schick by neměl do AC chodit. Ibra se nespokojí s lavičkou a stejně na to pořád má. Nevím, zda by ho vůbec Schick dokázal přestřílet. Ale AC by mělo někoho pořešit a třeba ho poslat na hostovačku a po odchodu Ibry dát do základu.

Reagovat
Rudnevs

Keby tam prišiel Rangnick a Schick, určite by neostal Ibra.

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
smazaný uživatel

AC super vysledky.....Pioli je kvalitni trener pro AC v tuto chvili idealní

Reagovat
exot12

Ako píšeš ideálny pre túto chvíľu a pozíciu, ale nie pre budúcnosť. Žiaľ krátkozraké riešenie

Reagovat
smazaný uživatel

To vis ze jo..

Reagovat
Milan.B

Bola by skoda to teraz rozbijat. Treba mu nechat priestor

Reagovat
10

tak...a teď to můžou začít zase vesele kurvit

Reagovat
cresposuper

tiez to tak vidim

Reagovat
Eldarion

Reagovat
Ed_Hazard

Rossoneri, Theovi sa ako dari? Vie niekto napisat hodnotenie?

Reagovat
Eldarion

Najväčší bargain v poslednej histórii AC, nepamätám si lepší nákup v posledných rokoch. Možno ma niektorí ľudia ukameňujú ale myslím, že najlepšie LB v tejto sezóne na svete spolu so Davies-om z Bayernu. Na začiatku horel v obrane ale spravil obrovský progres aj v tejto časti hry a ak vylepší ešte trošku pozičnú hru a zakončenie, nemá prakticky slabinu.

Reagovat
Morgue

Reagovat
El-Pistolero-68

No s tim nejlepsim na svete bych brzdil. Porad ma na cem pracovat, hlavne smerem dozadu je to obcas dost lajdacke a bylo to videt i v poslednim zapase.

Ale jinak zatim super prestup, nejlepsi levy bek v AC od Jankula. Obavam se, ze v Milane moc dlouho nevydrzi, pokud se pristi sezonu neuhraje Liga mistru.

Reagovat
Ed_Hazard

Prestupoval k vám aj s buyback klausulou?

Reagovat
El-Pistolero-68

Tak to nevim. Tusim, ze spis ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Zvedl je Ibra, Pioli se s tim jen veze, ale ok

Reagovat
milanista9

to určitě ne

Reagovat
smazaný uživatel

Jj ty a Ibra. Ty vis o AC asi to co si přečteš, takze hovno.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele