Pinamonti si skvělé léto protáhne, potvrdil i svou účast na Euru "21"

09.06.2019, 22:00
Aktuality
Andrea Pinamonti má v tuhle chvíli plné ruce s tažením italského výběru do 20 let, když dvěma góly rozhodl čtvrtfinále s Mali a v úterý ho čeká náročné semifinále s Ukrajinou. Přesto mladý kanonýr už nyní potvrdil, že vyslyší také Di Biagiovu výzvu, aby pomohl jeho jednadvacítce na Euru, které startuje za týden v neděli...

Dvacetiletý Pinamonti se již na vrcholném mládežnickém světovém šampionátu prosadil celkem čtyřikrát a zdárně tak navazuje na svůj průlomový ročník na hostování ve Frosinone, kde se za sestupující tým prosadil celkem pětkrát ve 27 startech. Jinak je Pinamonti kmenovým hráčem Interu.

"Je pravdou, že jsem první pozvánku do reprezentace do 21 let odmítl, protože jsem měl zkoušky. Pozvánka přišla znenadání, stále jsem koneckonců hrál za devatenáctku. Když jsem se dostal do A-týmu Interu, zmeškal jsem toho hodně ve škole, a na daný termín jsem už měl domluvené zkoušky u učitelů," vysvětloval Pinamonti pro list La Repubblica, proč dosud hrál ve všech mládežnických kategoriích vyjma "21".

"Jsem klasickou devítkou, mým úkolem je střílet góly a být terčem pro spoluhráče vzhledem k mým fyzickým dispozicích," popsal se dále forvard, který se na MS do 20 let proti hostitelskému Polsku blýskl "panenkovskou" penaltou. Jeho inspiracemi jsou prý Zlatan Ibrahimović i jeho potenciální budoucí spoluhráč z Interu, Mauro Icardi.

"Bude složité se dostat do finále mistrovství světa, ale já jsem jenom pyšný na to, že tu můžu být, a na to, že budu součástí mistrovství Evropy," potvrdil svou účast na nadcházejícím turnaji Pinamonti. Tam však jeho zamýšlená pouť nekončí. "Rád bych byl součástí seniorského národního týmu na Euru 2020 a pro to, abych toho docílil, udělám vše. Když mě Roberto Mancini pozval na přípravný kemp v dubnu, byl jsem velmi šťastný. Vyšší úrovně není," vyznal se dále odchovanec Chieva Verona.

Autor: Tomáš Daníček / football-italia.net

Komentáře (22)

Přidat komentář
cink

Hlavně zase prodat jako zaniola za pár šupů

Reagovat
Houfi

Tentokrát ho vyměníte třeba za Džeka

Reagovat
Houfi

Spíš by se tedy hodilo napsat opět ho vyměníte..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nuno čomes

Psali, že s ním počítají, takže max hostování nebo zpětný odkup.. Pokud by neměl z mladých dostat šanci už on, tak nikdo..

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte, že sa nekoná olympiáda...

Reagovat
BaggioRoberto

Za rok.

Reagovat
Nuno čomes

OT: Od sezony 14/15 jde prodej permanentek pořád nahoru.. loni nejvíc od 10/11 - 37 500, letos už jsou na 12 000..

Reagovat
Votas

FORZA PINA

je to sympaťák, jeho první minuty za Inter skvěle prožíval a gól Fiorentině byl lahůdka ( https://www.youtube.com/watch?v=sEI_nLk-0mM ). Ve Frosinone byl s 5 gólama 2. nejlepší střelec a tom měl Ciano se 7 nahráno o 800 minut víc. Ještě rok někde na hostovačce by mu slušel (seděl by mi do CFC), ale zase jestli by měl být v týmu Gabifail, tak to už radši on.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždycky si říkám, jaktože už se tak málo střílí z dálky, když od dob Roteira se dělá všechno pro to, aby to měl brankář těžší, míče víc plavou, ale málokterý hráč takto pravidelně střílí.

Reagovat
Panděvova ofina

Přesně, dřív padaly krásné goly z dálky a celkově se z dálky i více střílelo.A co se týče hráčů Interu, tak se mi zdá, že střelbu z dálky ani netrénují

Reagovat
smazaný uživatel

To u nsá není jiné, navíc to ani nikdo nezkouší, jediný, kdo tak poslední rok dva dával góly, je Cengiz.

Nepočítám přímáky, kde to zkouší každý, ale Juninho byl jen jeden

Reagovat
lnterista

Nikdy mne nenapadlo ze se budem dobrovolne zbavovat Icardiho a bude to takovej problem

Reagovat
cink

Reagovat
Deki

je to ale celkem logický. když se všem ukážeš jako bezcharakterní trouba, kterého řídí jeho stará... k tomu jeho podmínka, že nechce opustit Itálii. to se ten okruh prostě snižuje

Reagovat
Panděvova ofina

Když už Itálie, tak by se mi zdálo férové ho vyměnit za Insigneho. ADL nad Icardim už dlouho masturbuje a my by jsme vyřešili křídlo za Perišiče, který DOUFÁM co nevidět odejde.

Reagovat
LesyJePan

ADL by mu asi nebol ochotny tolko zaplatit.

Reagovat
Deki

ať jde třeba do Verony. celý se to posralo. vloni by šel v pohodě za 100+, teď budeme rádi, když půjde za polovinu.

ne, teď vážně. myslím, že reálný je jenom Juventus. Insigne na přestup k nám asi nepřistoupí a dát ho AS za důchodce Edina s Kolarovem, byl snad hodně blbej vtip.

Reagovat
smazaný uživatel

U nás ho snad nechceme, museli bychom doplácet.

Reagovat
lnterista

Jasny ted uz je to logicky

Reagovat
sinter

možno si cez leto urovná makovicu ked zistí že ho nikto nechce

Reagovat
Zark

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele