Piatek: Spekulace tisku na mě nemají vliv

20.11.2019, 12:03
Aktuality
Krzysztof Piątek byl před rokem jedním z hlavních hitů italské nejvyšší soutěže, aktuálně je ovšem jeho situace jiná a dokonce se spekuluje o tom, že by v lednu mohl odejít z AC Milán na hostování do jiného klubu. Polský útočník se rozhodně nevzdává, informace médií ignoruje a koncentruje se jen sám na sebe...

24letý Piątek loni v létě přestoupil z domovské Cracovie do Janova a zde střílel jednu branku za druhou, okamžitě vzbudil zájem větších klubů a po půlroce zamířil za 35 milionů eur k Rossoneri.

"Když jsem přestupoval do Milána, seběhlo se všechno strašně rychle, ani jsem si nestihl odpovědět na několik otázek. Koncentroval jsem se na práci, fotbal je o tom neustále si dávat nové cíle," říká Piatek.

"Teď stojím 38 milionů eur, až budu příště měnit klub, rád bych stál šedesát až sedmdesát milionů. Musím být ambiciózní a kvůli splnění svých cílů budu tvrdě pracovat. Stále jsem na začátku své kariéry a hraji svou teprve druhou sezonu v Serii A, jedné z pěti nejlepších evropských soutěží," pokračoval.

Piątek na jaře minulé sezony nastoupil za AC k osmnácti ligovým zápasům a dal devět gólů, letos se zatím trefil jen třikrát a se spoluhráči je až na čtrnáctém místě tabulky. Kvůli špatným výsledkům rychle skončil trenér Marco Giampaolo, jehož nahradil Stefano Pioli.

"Dívám se do zrcadla a vinit musím i sebe. Na začátku sezony jsme si jako tým nedokázali vypracovat dostatek šancí, teď se zlepšujeme a já budu góly dávat znovu. Pro italské novináře jste jednoho dne fotbalovým papežem a další den zase nejhorším hráčem. Akceptuji to. Nikdo je nemůže přinutit, aby si navlékli moje kopačky. Spekulace tisku na mě nemají vliv," ujišťuje Piatek.

Autor: Tomáš Pavlík / as.com

Komentáře (40)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mě se herně líbí, hrát kdekoliv jinde než v AC tak sype gól za gólem.

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Je to drevak s dynamikou a dobrým výberom miesta v 16 a priemernou strelou. 1 vs 1 nula bodov hlavičky tiež viac nula bodov. Je proste dobrý v doklepavani. Niečo ako Icardi len s menej skúsenosťami ale rovnako veľkým egom. Ak si pozrieš jeho góly, nenašiel by si ani jeden, ktorý by hovoril niečo o jeho lepších individuálnych schopnostiach. Všetko mu musí niekto vypracovať. Minulú sezónu mu stačili aj polosance na gól, teraz už nevie dať ani z vyložených a tie posledné zápasy mal. Stále mám u jeho pocit že je to skôr len otázka hypu ako jeho dakych super schopnosti, ktoré by už 38 mil. útočník už mal mat. A to netvrdím len teraz, tvrdil som to už počas minulej sezóny a v čase keď sa len hovorilo o jeho prestupe.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty první řádky jak si popisoval tak jsem na chvíli měl pocit, že mluvíš o Ronaldovi

Reagovat
Pinturicchio

Zenthuras, pls.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Gazdo

amen aspon niekto to videl rovnako

Reagovat
Kaka14

podla mna to Piatek v sebe ma, len momentalne je bez formy ako cele muzstvo ...

a pekne goly tiez dava, tu je min jeden :

https://www.youtube.com/watch?v=1NMnIVwC-aY

jeho vyhlasenia sa zacinaju priblizovat k Zlatanovym, tak hadam aj futbalovo sa tak prepracuje

Reagovat
Reggie

Jako gól pěknej, ale skoro totožnej dal i Krmenčík, možná i trošku těžší a že by stál 38 mil. €

Reagovat
Beči

Za tu neproduktivitu ho absolutně nelze letos vinit. Kdyby hrál někde, kde to šlape, střílel by podle mě gólů mraky. AC je v totálním rozkladu - žádný herní styl, průměrní hráči, žádná vize...To nezachrání ani Piatek.

Reagovat
Fortex

Naprosty souhlas

Reagovat
mojmira

Povedla se mu jedna sezona a tady se o něm píše pomalu jako o nejlepším útočníkovi světa co je akorát ve špatným klubu. Jasně AC je v prdeli a na hřišti to extra nefunguje, ale Piatek měl v zápasech dost šancí na to, aby se držel alespoň v TOP 5 střelců. To, že ty šance zahazuje už není vinna týmu. Naopak s útočníkem, který se z něj dělá, těch bodů mohlo být víc.

Reagovat
Beči

Já netvrdím, že patří mezi nejlepší útočníky světa, to rozhodně ne. Ale je to dle mě nadprůměrný střelec. Jen beru v potaz psychickou stránku. V AC musí panovat šílená atmosféra a jak je v p*deli psychika, tak to tam padat nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty mluvíš jak jeho agent jakože on je oběť toho že jiní hrají zle. To bys pak mohl říct o všech. A nakonec by to byla nici chyba. Z mého pohledu je brutálně přeceněny. Jak rikas - samy prumerak a on podle me patri mezi ne. Jedna skvostna sezona nezaručuje kvalitu v těch dalších.

Reagovat
Beči

Ale on neměl jednu skvělou sezónu. Ty předchozí dvě měl taky dobré. Jasně, Polská liga není měřítko, ale góly tam střílel také. Není to dle mě žádný TOP 5 world class bombarďák, ale určitě bych ho ani nezařadil mezi ty průměráky, které má za spoluhráče.

Reagovat
wiggum

Ale úplně to stejné a dokonce ještě horší měl kolem sebe v Janově a tam mu to padalo.

Reagovat
Beči

Ale ono Janov a AC je trochu něco jiného. V Janově s žádnými velkými výsledky spíš nepočítají, takže se tam dá hrát celkem uvolněně, i když se nedaří. V AC je to diametrální rozdíl - tam se čekají nejvyšší příčky, LM apod. A když hrají, tak jak momentálně hrají, tlačí na ně vedení, střídají se trenéři - tam se musí po psychické stránce teď dost špatně fungovat. Asi ani v kabině nebude panovat dobrá atmosféra.

Reagovat
Morgue

Mě spíše příjde, že ve vedení je někde problém. Protože kdykoliv k nám přijde útočník tak se ze začátku daří a pak je velký výkonstní propad. Higuain, Piatek, Cutrone, Leao...

Reagovat
Largo

Má co dokazovat. Podle mě je obětí toho obrovskýho hajpu, co kolem něj vytvořila první sezona v Janově, především pak velmi zdatný obchodník Preziosi.

Reagovat
Kostomlat

to mi dost připomíná příběh Patrika Schicka

Reagovat
Largo

Schick rozhodne Sampdorii netahl tak jako Piatek Janov. Ale jinak jo.

Reagovat
Reggie

Za mě teda Schick je fotbalista, kdežto Piatek je typický hrot. Nic jinýho než góly bych od něj úplně nečekal (nesrovnávám kvality) a pro Patricka hrál i věk.

Reagovat
TheMally11

Schick a fotbalista??? Nefetuj! Zachraň se

Reagovat
Reggie

Ty vypadni. Díky

Reagovat
Largo

Takže hrot není fotbalista... Ok

Reagovat
Reggie

To jsem někde napsal jako? Jsem to myslel tak, že je Schick využitelnější na víc pozicích. Kdežto Piateka si jinde než na hrotu představit neumím, napsal jsem to blbě . Každopádně jsem spíš reagoval na to, že ta cena byla srovnatelná a pro mě pochopitelně.

Reagovat
Pipo123

Já som to písal minulú sezónu že on odpadne a je to risk kupovať niekoho komu vyšiel pol rok v Janove. Len som čakal že odpadne o čosi skôr v tom AC

Reagovat
Largo

Reagovat
Kucka

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Puskas

Tak to bývá, že až druhá sezóna ukáže, co je v hráči.

Reagovat
Largo

Reagovat
Stannis Baratheon

On se ale nejmenuje Piatek. Pro nás možná maličkost, pro Poláky a jeho správnou výslovnost zásadní rozdíl.

Reagovat
krisa

Piatek je nic, Piątek je pátek

Reagovat
Tomas Kazu Joker

Pšonek.

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kiwi-21

Jinak Pjontek se vyslovuje

Reagovat
REPLIKATOR

Zbytečně uspěchaný přestup jako v případě Schicka.

Reagovat
Kucka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele