Pětice britských talentů prodloužila smlouvu v Arsenalu

19.12.2012, 17:39
Aktuality
Londýnský Arsenal na svých webových stránkách oznámil, že dnes podepsalo prodloužení stávající smlouvy hned pět jeho hráčů. I nadále tak v dresu Gunners budou působit Jack Wilshere (20), Kieran Gibbs (23), Alex Oxlade-Chamberlain (19), Aaron Ramsey (21) a Carl Jenkinson (20).

Všichni tito hráči jsou britskými reprezentanty a dohromady za Arsenal nasbírali 350 startů. Záložník Ramsey se zúčastnil dvaceti čtyř utkání ve velšském dresu, zbylí čtyři fotbalisté již nakoukli do A týmu Anglie. Nejnovějším anglickým reprezentantem je pravý obránce Carl Jenkinson, jemuž skvělý vstup do letošní sezony zajistil listopadový debut v přátelském utkání proti Švédsku. Levý krajní bek Gibbs doposud hrál za svou zemi dvakrát a dvacetiletý záložník Wilshere se v dresu se třemi lvy objevil v devíti případech.

Manažer Arsenalu Arsène Wenger prohlásil: "Jsme nadšení, že těchto pět mladých hráčů podepsalo nové dlouhodobé smlouvy. Naším plánem je vybudovat tým okolo pevného základu mladíků s cílem rozvinout jejich talent v klubu. Jack je určitě nejvíce známý, lídr této skupiny, ale i ostatní čtyři hráči jsou výteční fotbalisté a jsme velmi šťastní, že se nám povedlo uzavřít nové smlouvy se všemi najednou."

"Gibbs, Jenkinson, Oxlade-Chamberlain, Ramsey a Wilshere představují jádro našeho týmu a každý z nich se zavázala na dlouhou dobu," pokračoval Wenger. "Jsem silný zastánce stability a věřím, že když máte jádro britských hráčů, je vždy jednodušší udržet je pospolu. A právě o to se budeme i nadále snažit."

Ve všech případech jde o čtyřleté, nebo pětileté prodloužení, které začne platit od následující sezony. Např. Jack Wilshere tak má nově v Arsenalu platnou smlouvu až do roku 2018. Jediný, kdo doposud uniká podepsání nového kontraktu, je další anglický reprezentant, Theo Walcott. Tomu přitom stávající smlouva vyprší již na konci sezony a čím dál víc se spekuluje o jeho odchodu. Jak názorně předvedla pětice jeho spoluhráčů, když je ochota s klubem jednat, může se všechno obejít bez zbytečných průtahů.

Autor: Martin Kantor / arsenal.com

Komentáře (1082)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele