Peter Hlinka si hledá nové angažmá

26.07.2014, 14:14
Aktuality
Bývalý hráč Tatrana Prešov Peter Hlinka pochodil počas svojej kariéry kluby najmä v Rakúsku, no aj keď po nedávnom konci vo Wiener Neustadt nemá zamestnávateľa, končiť sa ešte nechystá. Podľa svojich slov si ešte chce vychutnať záver kariéry, ale na Slovensko veľmi nemyslí.

Do rodnej krajiny ho to zatiaľ neťahá, i keď to úplne nevylučuje. "Nerád by som čokoľvek úplne vylúčil, ale šanca, že by som sa teraz na jeseň vrátil na Slovensko, je skutočne minimálna. Ak by prišla dobrá ponuka, možno by som zvažoval exotiku, ale najskôr sa sústr redím na Rakúsko," hovorí pre Denník Šport Peter Hlinka.

Mal šťastie, že počas kariéry vlastne ani nemal žiadne vážne zranenie. Aj preto sa mohol zúčastniť olympijských hier v Sydney 2000 v drese slovenskej dvadsaťjednotky a pochodiť kluby v Rakúsku. Postupne obliekal dresy Rapidu Viedeň, Austrie Viedeň, Sutrmu Graz, Bregenzu a naposledy Wieneru Neustadt. Tam ale jeho cesty taktiež skončili a momentálne je bez stáleho angažmánu.

Uvedomujem si, že mám už 35 rokov a nebude pre mňa jednoduché nájsť si nový klub, ale počkám si. Chcem si vychutnať záver kariéry. "Prioritou je pre mňa nájsť optimálne riešenie, teda klub, ktorý mi poskytne možnosť realizovať sa. Jednoducho, ktorý bude potrebovať hráča, akým som ja. Nie som však v pozícii, že by som teraz musel niečo riešiť nasilu a unáhlene. Nikdy som to nerobil a nebudem ani teraz," povedal ďalej pre Denník Šport.

Najreálnejšie sa javí ostať v Rakúsku, Hlinka sa nebráni zakotviť napokon v II. Bundeslige. "Mám tu vytvorené meno a zázemie. Tvrdo som na tom pracoval a teraz by som z toho mohol trochu čerpať. Myslím si i, že najväčšie šance mám práve na rakúskom trhu. Hovorím o prvých dvoch najvyšších súťažiach, ktoré sú profesionálne. Aj v II. lige sú kluby s bohatou tradíciou a výborným zázemím. Nebránim sa teda ani tejto súťaži, aj keď priorita je I. bundesliga," dodal na záver.

Autor: Ľubomír Hudačko / Denník šport

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele