Pět střídání pomáhá po taktické i kondiční stránce, shodují se trenéři

14.06.2022, 18:56
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (37)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Proč se ptají treneru? Proč se neptaji expertů z eurofotbalu?

Reagovat
Csaplárova past

Protoze lidi jako ty se stydi u mikrofonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ae teprve učím.

Reagovat
srandamač

Já se nestydím, já se ale vůbec nestydím!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pošli angličana vole !

Reagovat
kilobyte

Já bych se spíše zeptal televizních expertů.

Reagovat
Csaplárova past

Hasek nez by se vykoktal tak opravdu probehne v zapase vsech pet stridani ..

Reagovat
ratusek

Tak Luďku, zkus

Reagovat
fenixLFC

a naco by ti to bolo? nepotrebujes vediet co si o tom myslia treneri, mas jasno ze maju stopro pravdu ench sa deje cokolvek a nikto iny to nema co komentovat

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Witcher

Přispívá to zdržování, trenér může napravit chybu a vyměnit polovinu sestavy, zvýhodňuje bohatší kluby s kvalitním širokým kádrem, umožňuje tvrdší hru-muze sundat hráče se žlutou

Na kkt prostě

Reagovat
Seydou Doumbia

zase ale dobrá prevence proti přetěžování a zraněním...ale tak samozřejmě ty top týmy budou mít proti odpadu ligy v tomhle výhodu to je jasný no

Reagovat
Salfovic

Kvůli ničemu jinému to nezůstává.

Reagovat
fenixLFC

jak rovnaky pocet striedani prispieva k vacsiemu zdrzovaniu?

Reagovat
LokoLFC

Tak furt se musi ze hriste vyplouzit 5 hracu misto 3, i kdyz pocet oken na stridani je stejny.

Reagovat
Sosi

Za mě ne to proti tradici a historii. Ale zajimalo by me, jestli nekdo protoci 5 hracu treba po 10 minutach, obcas nejaky trener ma takovy recu, ze kdyby mohl, vystrida celou jedenactku...

Reagovat
thewall

A co je pro tebe ta echt tradice a historie? Většinu fotbalové historie se vůbec nestřídalo. Třeba na MS se mohlo střídat až od roku 1970. Takže pokud jsi fanda tradic a historie, tak to asi trpíš v každém zápase.

Počet střídání se vyvíjí spolu se samotnou hrou. Fotbal má problém s jinými věcmi, zachování zvýšeného počtu střídání je úplně v pohodě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
verv

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
Kucka

Argument tradicí

Reagovat
smazaný uživatel

Supr věc (bez ironie), jen častý problém českých klubu je, že stejně nemá 5 kvalitnich náhradníků.. Např. pro klub typu Slavie je to ale jak dělané..

Reagovat
smazaný uživatel

V těch závěrech je to fakt na hovno, když si trenér šetří tři střídání a v nastavení to roztočí a místo nastavených pěti minut se hrají třeba jenom dvě. Takže by se ti kkti moc neměli vymlouvat na taktiku, ale rovnou přiznat, že se krásně zdržuje a kouskuje hra, když je to nutné.

Reagovat
Aldeano

Tak ale to, že se během nastavených 5 minut odehrají reálně minuty 2 je chyba rozhodčího.

Reagovat
DonAndres

Je, chtělo by to pravidlo zákaz střídání po 90. minutě, vyjma zranění. Jenže to se dá taky zneužít, když ti hráč začne fejkovat zranění a tahá čas. Obecně by to ale mohlo pomoci, závěry zápasů by nebyly tolik kouskovaný a hra by byla plynulejší.

Reagovat
Muffi

Patřím k odpůrcům.

Vyměnit polovinu sestavy je moc a na zdržování rozhodčí vůbec přísní nejsou.

Reagovat
fenixLFC

ved to nezdrzuje viac jak doteraz

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Y.N.W.A

patřím k odpůrcům tvého názoru

Reagovat
thewall

Patřím k podporovatelům odpůrců jeho názoru. Odpůrci podporovatelů jeho odpůrců jsou pro mne prošlé konzervy.

Reagovat
Imos

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
fenixLFC

to ze to da vyhodu velkym timom so sirsim kadrom je jedna vec ale to mi je celkom fuk. viac mi vadi, respektive sa obavam ze ten dovod je najma preto aby fifa mohla pridat dalsie a dalsie zapasy, ako ista prevencia aby hraci zvladli vsetky tie stupidne ligy narodov, dalsie a dalsie reprezentacne sranda pohare, turnajove MS klubov atd

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Striedania patrili k taktickému umeniu trénera, ktorý musel dobre zvažovať, kedy a ako ich vzhľadom vývoju zápasu použije. Teraz to už začína byť tak nejak jedno. Kouč môže pokojne urobiť tri striedania a stále má dve v talóne, ak by sa na ihrisku niečo pokazilo. To nech tých hráčov už pokojne rotujú ako v basketbale...

Reagovat
Imos

stále jsou jen tři "střídací okna"

Reagovat
Y.N.W.A

Za mě v pořádku. Výhoda pro silnější týmy to může bejt, na druhou stranu i slabší týmy se slabší lavičkou můžou mít připravený vhodný hráče na střídání, pokud zvolej dobrou taktiku.

Argument o zdržování nesmyslný, zdržuje se i jinak, zdržování řeší jedině a pouze čistej čas. Tři okna pro střídání jsou správný.

Taky dobrý jako prevence před zraněním, i v případě, že hráče jen "zatahá" a je lepší bejt nahrazenej, než to zkoušet rozběhat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele