Perugia se po jednom roce rozloučila s trenérem Nestou

22.05.2019, 10:36
Aktuality
U konce je angažmá Alessandra Nesty v druholigovém italském celku Perugia Calcio. Někdejší vynikající stoper se kormidla ujal loni v květnu a s týmem letos neúspěšně bojoval o postup do Serie A, po porážce v baráži od Hellasu Verona se pak vedení rozhodlo neprodloužit s koučem smlouvu...

Perugia letos obsadila devátou příčku a sezona pro ní měla skončit 38. kolem druhé ligy, díky přeřazení Palerma do nižší soutěže se ovšem nakonec dostala do playoff o postup a před čtyřmi dny nastoupila ve Veroně. Po devadesáti minutách svítil na ukazateli skóre stav 1:1, v prodloužení pak byl lepší domácí Hellas a nakonec vyhrál 4:1.

"Dneškem končí jedna neuvěřitelná zkušenost, díky níž jsem mohl růst a dělat práci, kterou miluji. Děkuji všem v klubu, mým hráčům a fanouškům, kteří nás vášnivě a pyšně podporovali v průběhu celé sezony, ať už jsme hráli doma nebo venku," rozloučil se Nesta.

"Byl to vyčerpávající rok, během něhož jsme zažili několik vzrušujících momentů, jiné zase tak povedené nebyly, rozhodně se ale jednalo o pozitivní a konstruktivní zkušenost. Ještě jednou všem děkuji a brzy se zase uvidíme," napsal dále na sociálních sítích.

43letý Nesta býval dlouhé roky základním stavebním kamenem defenzív Lazia a AC Milán a v průběhu aktivní kariéry si zahrál i za Montreal Impact. Za mořem pak zahájil svou zatím skromnou trenérskou dráhu, když dva a čtvrt roku vedl Miami FC.

Vedení Perugie už začalo s hledáním náhrady a zřejmě vsadí na jiného bývalého obránce Lazia a AC Milán, hlavním favoritem na uvolněnou funkci je Massimo Oddo.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Do Sparty?

Reagovat
Salfovic

Takže trenéra AC Milán bychom už měli.

Reagovat
smazaný uživatel

..a za rok Jaap Stam

Reagovat
Han střelil první

Ten byl v Bundeslize boží.

Reagovat
smazaný uživatel

Wot?

Reagovat
El-Pistolero-68

Legenda Bayernu Mnichov.

Reagovat
smazaný uživatel

Mmm okey...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo neví....

Reagovat
smazaný uživatel

Vysvetlite mi to, pane Liverpoole?

Reagovat
smazaný uživatel

Picusove

Reagovat
smazaný uživatel

Právě takže prostě legenda Bundesligy

Reagovat
smazaný uživatel

Ok beru.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
rossoneri89

Reagovat
exot12

Prehra v play-off je dôvod na odvolanie?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele