Peruánský mistr Universitario chce kvůli pokažené oslavě trest pro rivala

10.11.2023, 10:40
Aktuality

Peruánský fotbalový klub Universitario Deportes vyzval k potrestání rivala Alianzy Lima, na jehož hřišti si ve čtvrtek výhrou 2:0 zajistil titul. Soupeř totiž podle něj záměrně na stadionu vypnul osvětlení, aby narušil mistrovské oslavy.

"Sportovní oslavy by neměly být terčem podobně nechutných činů. Proto žádáme, aby byli odpovědní lidé potrestáni," citovala agentura Reuters prohlášení Universitaria. Čerstvý peruánský šampion navíc přidal, že jeho tým se po výpadku stal terčem útoku.

"Vypnuli světa, aby zabránili předání poháru a ještě se pak pokusili ve tmě zaútočit na naše oslavující hráče a trenéry," přidalo Universitario. Domácí obvinění odmítli s tím, že světla zhasli z bezpečnostních důvodů, aby zajistili rychlejší odchod diváků z tribun.

Zatímco případem se už začalo zabývat státní zastupitelství, Universitario s odstupem už bralo situaci s humorem a utahovalo si z rivala na sociálních sítích. "Rozlučte se nečekanými okolnostmi a už nikdy nenechte výpadek elektřiny zhatit vaše oslavy," uvedl klub.

"Kupte si naši protivýpadkovou žárovku a zabráníte tím ostudě. Je totiž sedmadvacetkrát silnější než běžné žárovky," přidalo Universitario v narážce na zisk 27. titulu, kterým vylepšilo vlastní ligový rekord. Alianza má na druhé příčce 25 triumfů.

Autor: ČTK

Komentáře (4)

Přidat komentář
vceradnesazitra

"Domácí obvinění odmítli s tím, že světla zhasli z bezpečnostních důvodů, aby zajistili rychlejší odchod diváků z tribun." jo, po tmě to bude rychlejší Výmluva level školka

Reagovat
Mass

Reagovat
kilobyte

Ideální příležitost si to tam rozsvítit ohněm.

Reagovat
Mass

Twl větší smysl by dávalo, kdyby řekli, že jim světla vypnuli mimozemšťani

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele