Peru trenéra měnit nebude, ve funkci pokračuje Gareca

08.08.2018, 23:12
Aktuality
Fotbalová asociace v Peru pro nejbližší roky vyřešila otázku trenéra národního týmu. U kormidla reprezentace jihoamerické země bude pokračovat Ricardo Gareca, argentinský kormidelník podepsal nový tříletý kontrakt...

Šedesátiletý kouč tak Peru povede rovněž v kvalifikaci o postup na mistrovství světa do Kataru. Pokud navíc uspěje, bude moci svaz uplatnit opci a smlouvu prodloužit o další rok.

Gareca na lavičku Peru usedl v únoru 2015 a na podzim byl oslavován jako národní hrdina. Jihoameričané se tou dobou kvalifikovali na mistrovství světa, což se jim povedlo po dlouhých 36 letech.

Ani na turnaji v Rusku Peru nezklamalo a svými výkony si získalo sympatie fanoušků, nedostavily se ovšem výsledky. Peruánci prohráli 0:1 s Dánskem i Francií a už po dvou duelech přišli o šance na postup do osmifinále, náladu si vylepšili alespoň závěrečným triumfem nad Austrálií.

Ani konec ve skupině nic nezměnil na popularitě kouče a důkazem je fakt, že se on a kapitán Paolo Guerrero dočkali sochy v životní velikosti. Dílo ze sklolaminátu natřené zlatou barvou, jež zobrazuje kouče udílejícího pokyny a naslouchající útočnou hvězdu, bylo financováno z veřejných a soukromých zdrojů a přišlo na 6000 dolarů.

Autor: Tomáš Pavlík / espnfc.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zaslouženě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak škoda, že si aspoň teď na MS nekopl i Pizzaro.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Bude novinka ke konci přestupáku PL? prosííííííííííím

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele