Perišić chce pravidelně hrát, v hlavě má odchod z Dortmundu

14.11.2012, 15:24
Aktuality
Ke svému konci se možný chýlí působení Ivana Perišiće v Borussii Dortmund. Chorvatský záložník přicházel do německého klubu před rokem a půl jako velká posila z Brugg, dlouhodobě ovšem marně hledá cestu, jak se stát stálým členem základní sestavy a už zažíná zvažovat odchod...

"Chceme se co nejdříve sejít s trenérem Kloppem. Ivan by z Borussie chtěl okamžitě odejít, nemůže se totiž dál vyvíjet, pokud nehraje," řekl agent chorvatského záložníka Tonci Martić.

Perišić nastřílel v Bruggách v sezoně 2010/2011 celkem 22 ligových branek a Dortmund za něho neváhal zaplatit pět a půl milionu eur. Na začátku první sezony u BVB sice nastupoval pravidelně, s postupem času se ovšem vytrácel ze základní sestavy a na trávník přicházel především jako střídající hráč.

V Bundeslize si zatím na své konto připsal 36 startů, celý zápas ovšem na hřišti vydržel jenom v šesti případech.

"Nejčastěji ze všeho sedím na lavičce. Jako profesionál chodím na tréninky a vydávám na nich ze sebe vše. Každopádně pokud se do zimy něco nezmění, tak změním klub. Potřebuji pravidelně hrát," uvědomuje si Perišić.

Autor: Tomáš Pavlík / sport-express.ru

Komentáře (46)

Přidat komentář
db18

Nevím, jestli čekal něco jiného

..ale zase by z jeho odchodu mohl těžit Bittencourt

(btw. proč hraje v LM s číslem 44?)

Reagovat
herbage

protože v Bundeslize jsou čísla na 40 zakázána, 44 nosil i v Bruggách

Reagovat
Le Gunner

Proč jsou zakázána?

Reagovat
herbage

nějaký nařízení, důvod nevím. Směli si je ponechat jen hráči, kteří tato čísla měli ještě předtím, což zrovna nebyl Perišićův případ

Reagovat
Neuro

Reagovat
jv

Reagovat
db18

řešilo se to kvůli tomu, že Görlitz si na hostování v KSC vzal 77 a pak Dino Drpić 69 - a prosadilo se to o něco později (letos to bude 2. nebo 3. sezona takhle)

Reagovat
smazaný uživatel

v PL se bez povolení zase nesmí nosit čísla tuším nad 50

Reagovat
db18

to vím, že v BL nemůže být vyšší číslo, ale nechápu, proč musí mít 2 čísla

Reagovat
smazaný uživatel

Pritom na mistrovstvi se mi libil hodne, mozna nejvic z Chorvatu. Nemecko ani Borussii nejak moc nesleduju. To to tam maji fakt tolik napraskany?

Reagovat
smazaný uživatel

tak na jeho postu (kraj zálohy) tam je Reus a Blaszczykowski, kteří jsou oba někde jinde.

A i když je momentálně Kuba zraněný, tak Klopp dává přednost Grosskreutzovi před Ivanem..

Reagovat
smazaný uživatel

Potřebujeme spíše na post krajních záložníků posílit, než uvolnit hráče. Nicméňě ho trochu chápu..když už ani při absenci Kuby nedostává moc příležitosti.

Přesto doufám, že se zklidní, zůstane a bude bojovat

Reagovat
FC Porto FC

kdo by ho chtěl?

Reagovat
Honda

Chelsea, ta chce všechy

Reagovat
risk je zisk

Děsně ale děsně vtipný.

Reagovat
smazaný uživatel

rekl fanousek liverpoolu..

Reagovat
stas87

dufam ze werder na hostovacku treba,mozno po nom siahnu vlci...

Reagovat
smazaný uživatel

V tomhle je Klopp hroznej. Jestli chce bojovat o titul v BL a zároveň mít úspěchy v LM tak prostě musí mít kvalitní široký kádr.

Reagovat
smazaný uživatel

a v čem je teda hrozný?

Reagovat
smazaný uživatel

V tom, že odehraje sezonu se 14ti hráči. S tim nemůže mít úspěch na obou frontách.

Reagovat
Neuro

Bayern už nedostihne..

Reagovat
JozkokozleJ

Ale furt je väcsia pravdepodobnost uspechu so 14 hracmi na dvoch frontach, nez kebyze to toci. A toto nezalezi na Kloppovi, ale na financiach, resp. sirke kadru.

A mne proste Perišić v Dortmunde nesedi. Nespochybnujem nejak jeho kvality, ale styl ma dost odlisny od ostatnych krajnych zaloznikov v Borussii.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak právě Perišič nebo Santana potřebnou kvalitu, aby hráli více, mají.

Reagovat
slovaňáák

Tak Santana tu kvalitu má, o tom nikdo nepochybuje, ale dostat se přes dvojici Hummels - Subotić je prostě složitý..

Reagovat
jv

Ale nikdo netvrdí, že ji nemají, akorát Ivan se úplně tak nehodí do stylu hry, resp. počítalo se s ním trochu jinak, možná i víc do středu, kde mu to však vůbec nesedí. Santana pak čeká na vypadnutí jednoho ze stabilní dvojice, a může se dost dobře stát, že od léta bude nastupovat po Hummelsově boku.

Reagovat
JozkokozleJ

Su snad nejake spekulacie ohladom Subotica? Ja to vnimam tak, ze by bola skoda, kebyze odide, rovnako tak je skoda Santany na lavicke.

Reagovat
jv

Dřív se hojně spekulovalo, ale poslední dobou je ticho po pěšině. Škoda by byla obou, to je bez debat - každopádně se to brzo rozlouskne, protože oba dva mají smlouvu jenom do roku 2014.

Reagovat
jv

Navíc pomaličku začíná dostávat šanci Koray Günter - suverénně největší talent na svým postu za poslední léta.

Reagovat
slovaňáák

Tak Santana v létě prodlužoval jen o rok, s vyhlídkou pravidelněji hrát a být vytěžován více než doposud (loni). Jenže na tom se nic moc nemění, takže záleží, jak dlouho to vydrží. Čekám, že následující léto se bude situace opakovat a pokud třeba Neven nebude na odchodu, tak asi zkusí štěstí jinde. Navíc když si u té smlouvy, mohlo by se na jejím prodloužení s Nevenem začít pracovat co nejdřív..

Reagovat
jv

Ne mohlo, ale mělo. Přeci jen, není důvod, měnit něco, co zatím funguje.

Reagovat
REPLIKATOR

Měl by být rád, že je v takovém klubu. Pro každého by to měla být čest.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale je rozdíl když hráč hraje za takovej klub je jednou z opor a chce pryč za prachama. Chápu každýho hráče že chce víc hrát. Nikdo se nechce jen koukat z lavičky

Reagovat
herbage

hraje dost, víc prostoru asi těžko dostane. Je na něm vidět to obří odhodlání, jak každý zápas vypustí na hřišti duši a do všeho jde naplno, takže chápu jeho frustraci, ale Reus, Götze i Kuba jsou lepší fotbalisté, takže těžko může pomýšlet na základní sestavu. Nejspíš ho namíchlo, že při zranění Kuby dostal přednost Großkreutz, ale ten byl proti Realu typologicky vhodnějším hráčem a navíc je se spoluhráči lépe sehraný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jenže to nebylo jen o realu. Proti Augsburgu se do hry nedostal ani minutu

Reagovat
smazaný uživatel

tak prva vec je ze Kevin je domaci a jednoznacne dostane priestor hrat odchovanec.

+ snahu mu nezazlievam ale proste mu to nejde (napriklad proti Schalke) a vacsiu prilezitost presadit sa asi mat uz nebude takze najlepsie rozhodnutie pre vsetkych je jeho odchod (len mohol by pockat este do leta)

Reagovat
smazaný uživatel

Zatim skvělej výkon. Nejlepší na hřišti Gebre, Lafata, Darida

Reagovat
penepi

Kua, toto nie je cesta. Bayern už má veľa hráčov - žolíkov - kt. sú schopní kedykoľvek naskočiť a nie len 11 hráčov do zostavy. A my o jedného práve prichádzame.

Reagovat
jv

Na pravidelný základ, co by si představoval, to asi nikdy nebude. Marco, Mario a Kuba ve formě jsou prostě jinde a ve prospěch posledně jmenovaného hraje i dlouholeté působení, Kevin zase dokáže zápas odmakat i dozadu, takže bohužel. Navíc hrát bude chtít i Bittencourt, možná Amini.

Každopádně, pokud by odešel, bude potřeba okamžitě přivést náhradu, tak snad už má Kloppo někoho v dohledu, protože jednoho ofenzivního křídelníka by to chtělo přivést už za současného stavu.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas - hlasvně treda s poslední větou

Reagovat
slovaňáák

Tak tak, než přišel Marco, byl až tím čtvrtým, teď to má ještě složitější a sotva se na tom něco změní. Jsem zvědav, jaká náhrada přijde, protože bude přicházet s vědomím, že bude hráčem na lavičku a to není nikomu po chuti..

Reagovat
herbage

v současnosti to máte právě skvěle vyvážený, že hrajou všichni a nikdo nestrádá. Kdyby zůstal Shinji, tak by to bylo mnohem složitější. Prý k vám má namířeno Rode, což by byla asi náhrada do budoucna za Kehla. A Perišiće bych zkusil někdy na hrot nebo na hrot Marca a hned by pro Ivana bylo místo na křídle

Reagovat
jv

Tak Shinjiho bych i tak bral, potom by to nemělo chybu, zahráli by si všichni. Rode by byl fajn, akorát ho Eintracht pustí nejdříve po konci smlouvy v roce 2014, což by ale výhledově stačilo. Co potom s Lewou?

Reagovat
penepi

A čo so Schieberom?

Reagovat
jv

To byla řečnická... Zatím to je prostě lavička, snad se to změní.

Reagovat
db18

Perišić se stal prvním hráčem za Kloppovo éry v Dortmundu, který musí zaplatit "pokutu" - za jeho vyjádření proti BVB v chorvatské televizi musí zaplatit 15 tisíc €

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele