Pepe s fotbalem ještě nekončí, v FC Porto prodloužil o další rok

24.04.2023, 15:01
Aktuality
Pepe (© AFP)

Minimálně do jednačtyřiceti let se bude na profesionální úrovni pohybovat Pepe. Zkušený obránce odložil odchod do důchodu a prodloužil kontrakt s FC Porto, portugalskému klubu se upsal do června 2024.

Pepe je odchovancem Marítima a v FC Porto působí podruhé. V roce 2007 přestupoval za třicet milionů eur do Realu Madrid, kde strávil deset sezon, po rok a půl dlouhé anabázi v Beşiktaşi se pak v lednu 2019 do vlasti vrátil. Přáním pokračovat v klubu se netajil a vedení mělo podobné plány.

Čtyřicetiletý fotbalista posbíral řadu trofejí a hned třikrát zvedl nad hlavu poháry pro šampiona Ligy mistrů a španělské nejvyšší soutěže, ve své sbírce má dva Španělské poháry a čtyři portugalské tituly. Letos usiluje o pátý, FC Porto ale na vedoucí Benficu ztrácí pět kol před koncem čtyři body.

Úspěchy Pepe slavil i na mezinárodní scéně, za portugalskou reprezentaci sehrál 133 utkání a byl jedním z klíčových hráčů, kteří v roce 2016 vybojovali titul mistra Evropy.

Autor: Tomáš Pavlík / abola.pt

Komentáře (17)

Přidat komentář
FC Porto FC

Borec šel teď ve víkendovém zápase sám na gólmana a Pepe ho ve 40 letech pomale z půlky dosprintoval a zablokoval, to je neskutečný

Reagovat
Pharrell

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
vceradnesazitra

Slušně rozjetá kariéra, za rok dva by ho mohl vzít nějaký větší klub

Reagovat
Beči

Nikdy jsem ho neměl rád, protože hrál jako prase.

Ale za ty výkony ve čtyřiceti letech si fakt zaslouží obrovský klobouček

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
Pharrell

Reagovat
GrimeBaller98

Vetsina sveta ho nenavidela, ale zaslouzi si obri respekt, ta jeho rychlost v tech jeho letech je neskutecna.

Kdyby mi nekdo 10 let zpet rekl, ze bude Pepe hrat jeste v roce 2024, tak bych si myslel, ze se zblaznil

Reagovat
Beči

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Fairplay

Je to sranda, jak tehdá z Realu odešel, aby se vyklidil prostor Varanovi a nakonec o dekádu později podává Pepe lepší výkony

Reagovat
inferno08

Hrozná špína. Ale holt teda klobouk dolů.

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
Dominator

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Mass

Stále má špičkovou výkonnost, hlavně rychlost ještě ve 40 neuvěřitelná a přijde mi (i statisticky), čim je starší, tak už neni tak zlostnej a tolik neprasí.

Reagovat
Rox

Jen škoda, že v hlavě bude mít už navždy vymeteno.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele