Pépé odchází z Lille a stává se rekordním nákupem Arsenalu

01.08.2019, 18:04
Aktuality
Arsenal oficiálně dotáhl přestup Nicolase Pépého. Reprezentant Pobřeží slonoviny se do londýnského klubu vydává z Lille, které obdrželo pro Gunners rekordních 80 milionů eur...

Čtyřiadvacetiletý ofenzivní hráč začal s fotbalem v Angers, kde na sebe sotva upozornil, aby se před dvěma lety stěhoval do Lille. To za něho tehdy poslalo 10 milionů eur.

Zpětně vzato se "Dogám" tahle investice mnohonásobně vyplatila. Pépé ve své první sezóně na severu Francie vstřelil 13 branek, ještě lépe si vedl loni, kdy se trefil 22krát.

To už byl jedenáctinásobný reprezentant Pobřeží slonoviny v hledáčcích celé řady evropských klubů, jednu dobu to vypadalo, že zamíří do Neapole, ta se však s hráčem nedohodla na finančních podmínkách. Ty dokázal splnit Arsenal, jenž protistraně zaplatil 80 milionů eur.

"Angažování špičkového křídelníka bylo v tomto přestupovém období jednou z našich priorit a jsem rád, že jsme Pépého získali. Přidá nám rychlost, sílu a kreativitu, měli bychom se od něho dočkat dalších gólů," pochvaloval si manažer londýnského klubu Unai Emery.

Zatímco pro Gunners jde o rekordní nákup, protistrana během pouhých dvou let vydělala 70 milionů eur, navíc další může vyinkasovat na základě bonusů. Část putuje také do Angers.

Autor: Jiří Vojík / skysports.com

Komentáře (889)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele