Parker končí v Bournemouthu, doplatil na debakl a kritiku vedení

30.08.2022, 10:10
Aktuality
Bournemouth si o víkendu uřízl ostudu, když v Liverpoolu schytal debakl 0:9 a tento výsledek nezůstal dlouho bez odezvy. Vedení nováčka anglické nejvyšší soutěže se pustilo do jednání a výsledkem je odvolání hlavního trenéra Scotta Parkera...

41letý lodivod dříve vedl Fulham a kormidla Bournemouthu se ujal loni v červenci. S klubem rychle postoupil mezi elitu a po úvodním triumfu nad Aston Villou přišly tři nezdary. Představitele neobměkčil ani fakt, že přemožiteli byly Manchester City, Arsenal a Liverpool. Pod konečné rozhodnutí se hodně podepsalo chování samotného Parkera, který kritizoval vedení za jeho malou aktivitu na přestupovém trhu.

"V první řadě bych Scottovi rád poděkoval za úsilí a úspěchy, kterých u nás dosáhl. Loňská sezona završená postupem do Premier League zůstane navždy jednou z nejúspěšnějších v historii klubu," řekl jeden ze spolumajitelů Maxim Demin.

"Stanovili jsme si ale nějakou strategii a jejím cílem je neustálé zlepšování. Zároveň bychom si měli navzájem prokazovat důvěru a respekt, právě tento přístup Bournemouthu přinesl jeho úspěchy a nechceme se od něho odklánět. Hledání nového hlavního trenéra začne okamžitě," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / dailymail.co.uk

Komentáře (74)

Přidat komentář
nani92

tak 1. zostupujúceho by sme mali

Reagovat
smazaný uživatel

Společně s Nottinghamem největší kandidáti na sestup

Reagovat
PH8

Jenže Nottingham s tím něco dělá a je šance, že se třeba po 1/3 soutěže rozehraje. Bournemouth se zbavil trenéra, za to že kritizoval vedení...

Reagovat
O.Giroud

tak Nottingham ma ale bohatsieho majitela a este k tomu prepnuteho Greka

Reagovat
ciernyribiz

podľa mňa aj everton

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, ten se mi taky nezdá

Reagovat
pobody's nerfect

Nottingham udělal strašně moc přestupů. Tam je otázkou, jak si to sedne v průběhu rozjeté ligy, kdy je zápas za zápasem. Spíš nevěřím Evertonu a Leicestru. Myslím, že oba dva budou velmi tvrdě bojovat o udržení se.

Reagovat
Freedo

Leicester potřebuje, aby se vyřešila situace ohledně Fofany a Tielemanse. Pak se budou moct věnovat fotbalu a věřím, že se zvednou. Na střed tabulky mají kádr v pohodě. Everton bude namočenej víc. Taky čekám hodně dole Villu.

Reagovat
Hunt

Já bych tam přihodil i Aston Villu, pokud brzy nevymění trenéra.

Reagovat
Pride

Villa se zvedne až pošlou do prdele neschopáka Gerrarda

Reagovat
Seydou Doumbia

jako kdyby týmy jako leicester, aston villa sestoupili tak je to šílený průser a trapas...takové týmy se musí kurva sebrat...ale je pravda že žádný typický odpadlík typu norwich nebo wba tam celkem chybí, bourm na sestup, nevěřím vůbec sotonu, kdo třetí?

Reagovat
Manik...

za AV a Lester

Reagovat
Bandita_Harry

Everton

Reagovat
Eichel

gerrarda konečne vyhodia a Villa sa dvihne, ten káder majú skvelý

Reagovat
fenixLFC

bourn je typicky nastupca norwichu, jednoznacne najhorsi bez sance sa udrzat. potom tam je jojo fulham ktory ale zatila nevyzera biedne. a par dalsich kandidatov sa najde, ale bournemouth bol jasny uz pred zaciatkom

Reagovat
smazaný uživatel

Everton

Reagovat
Seydou Doumbia

I toto by byla ostuda kdyby takovy tým spadl

Reagovat
Eichel

Tak je tam to MS túto sezónu. Úplne v pohode sa môžu zohrať počas pauzy, pochybujem, že im bude chýbať v kádri veľa hráčov.

Reagovat
martin.b

postěžoval si, že nemá dostatečně silný kádr, tak letěl... chápu jejich sustainable strategy, ale ten tým je na PL strašně podinvestovanej

Reagovat
martin.b

nehledě na to, že v prvních 4 kolech hráli proti AV, MC, AFC a LFC a mají 3 body vedení

Reagovat
Bandita_Harry

Nechceli dat ani tych par mega za Philipsa

Reagovat
aragorn

A já si říkal proč po něm v létě nešli. Nedávalo to smysl. Prej byl na jaře super.

Reagovat
Bandita_Harry

Bol im za 14 drahy....

Reagovat
aragorn

Reagovat
Likan7

Loni

Reagovat
Likan7

Aha, ono se to ťaky může psát. Ale tahá to za oči strašně

Reagovat
Csaplárova past

Prvni sis to mel napsat do Guglu no

Reagovat
Likan7

Reagovat
Stannis Baratheon

To jsou šašci

Reagovat
Seydou Doumbia

Když koukám jaký jména přivedli Foresti a koho Bourm...ti by potřebovali taky alespon 5,6 kvalitních hráčů aby měli šanci bojovat výše...a do zápasu s Arsenalem jsem myslel že je ještě ve Fulhamu, to mi ušlo

Reagovat
PBLead

Prohrál s Man City, Liverpoolem a Arsenalem, tak to potom jo. To bych jej taky hnedka odvolal.

Reagovat
O.Giroud

Reagovat
PH8

Jako prohrát je jedna věc, ale skóre 0:16 je trochu moc. Samozřejmě je většinou lepší mít 3x vostudu a pak porazit konkurenty o udržení, ale stejně.

Reagovat
hribco

Moyes out, Parker in

Reagovat
GrimeBaller98

Tak to hodne stesti

Reagovat
Chazy

Když se vedení a manažer rozchází v tom, jak vést klub, je přirozený, že jeden musí jít pryč a nikdy to nebude vedení.

Chápu, že se to tu bude strašně kritizovt, ale je to správnej krok. Mít prostě disharmonii na téhle úrovni managementu nejde, řešilo by se to pořád dokola, ovlivňovalo by to všechny kolem. Musí najít manažera, který tam nejde jen získat lepší práci a nebo vyhrát trofeje, ale sdílí tu jejich myšlenku.

Reagovat
kattos

Tak ale kddyž bereš trenéra tak si prostě musíte říct jak to bude...

Reagovat
Chazy

Je to tak a hádám, že v champu s tím byl ok,ale když viděl, že v PL jdou rovnou na sestup a bude to dlouhodobější proces, při kterým asi budou JoJo klub, začalo ho to srát ale prostě nezměníš podobnou filozofii kvůli tomu, že sestoupíš

Reagovat
PH8

Jak dlouho vydrží v JoJo klubech trenér?

Reagovat
Chazy

Nevím, ale víc než tři kola v PL by mohl

Reagovat
vitasrp

By to pak mohlo dopadnout jako Conte v Chelsea, u něj bylo taky snad od října 2017 jasný, že v klubu skončil, protože skoro ob tiskovku kritizoval vedení. Ono to pak uvnitř klubu nevytváří zrovna dobrou atmosféru, což taky nepomáhá.

Reagovat
GrimeBaller98

Parker proste neni trener pro PL , teda zatim

Super sluzby, dekujeme!

Vedeni

Hlavne ze se tam drzi Welsh Maguire Mepham

Reagovat
masina_LFC

Na základe čoho súdiš? Veď ten tím nemá kvalitu na PL ani náhodou, to je ešte o level slabšie ako Norwich minulú sezónu... A predtým vo Fulhame to síce nebola tiež žiadna sláva, ale oni boli tiež jasný kandidát na zostup vtedy keď tam bol

Reagovat
GrimeBaller98

Nesouhlasim, jsou tam kvalitni hraci, i kdyz by byly potreba minimalne 3 posily.

Sleduju Bourne pravidelne a i v Champu mel Parker prokaucovane zapasy, spatne stridal a zbytecne menil rozestaveni, kdyz to fungovalo. Lerma urcite neni stoper, Mepham nema ani na championship a Senesi na stoperu bude dobrej vedle Kellyho. Chybi levy obrance a tvorivejsi SZ.

Reagovat
masina_LFC

Scott je sympaťák a snáď ho vezme nejaký aspoň trochu konkurencieschopný tím počas sezóny. Bournemouth je bez šance na udržanie sa.

Reagovat
smazaný uživatel

Porazil doma Villu, pak měli proti sobě aktuálně 3 nejlépe hrající celky. Vedení si asi myslí, že by měl útočit na poháry. Za mě zbytečný a předčasný vyhazov.

Reagovat
Coniglio

To iste Watford minulu sezonu. Podpisali Ranieriho akurat ked mali pred sebou 5 zapasov setko proti klubom z hornej sedmicky. Neviem co majitelia tychto klubov cakaju. Vsetci sa chcu hrat na Lester namiesto toho aby sa hlavne sustredili na to aby nedopadli ako Norwich

Reagovat
Hunt

Tak ten vyhazov je primárně z jiného důvodu.

Reagovat
GrimeBaller98

Lidi co tu pisou o sestupu nevideli Bournemouth snad ani hrat

Jsou tam kvalitativne horsi tymy, to ze nejakej tym nakoupi za obrovsky penize asi 15 hracu, neznamena ze si to sedne.

V Bourne se hraci znaji, vykopali spolu postup a hrali peknej fotbal. Vrati se Solanke, Kelly a Brooks a nevypada to nejhur, i kdyz 2-3 posily by se hodily

Reagovat
Blbos_Dlaha

jediny horsi tim v lige je momentalny Leicester. Cherries sa nemaju absolutne ziadnu sancu zachranit, skoncia posledni s obrovskym odstupom.

Ten Solanke pobavil ked ich ma taky antigolovy drevak spasit tak to iba dokumentuje ako zle na tom to muzstvo je...

Reagovat
GrimeBaller98

To, ze se mu v mladi v Livepoolu nedarilo neznamena, ze je ted spatnej.

V champu byl v top 3 utocnicich a kdyby se nezranil, tak hraje zaklad

Reagovat
Blbos_Dlaha

No vsak ano, top 3 v champe znamena ze na PL nema a nikdy mat nebud

Reagovat
Chazy

tak jako Vardy

Reagovat
Blbos_Dlaha

Vardy bol top 1. Podobne aj Andy Cole, to su top level hraci. Drevaci ako Solanke na viac ako champ nemaju. Koniec koncov zrovna on sa uz v PL ukazal dostatocne,

Reagovat
O.Giroud

Mna by zaujimalo kto má horší. Na Solankeho som zvedavý, nejdem hovoriť, že je to drevák ale zas v Champe to išlo aj Vydrovi, Gaylovi, Grabbanovi, Armstrongovi a pod...

Reagovat
Freedo

Nottingham a Fulham nemají o tolik lepší týmy. Můžou spadnout všichni nováčci.

Reagovat
O.Giroud

No ale stále nemajú horšie ako Bournemouth.

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
Eichel

Veď celá tá obrana je totálne na Champ.

Reagovat
GrimeBaller98

Senesi je dobrej stoper, musi si zvyknout. Kelly je kvalitni a dost podcenovanej. Lerma neni stoper a Mepham je meme obrance. Kraje obrany jsou na Champ, to souhlasim.

Reagovat
Eichel

Lerma mi z tých mien príde jediný na úrovni, ale toho rátam do zálohy. Zálohu majú Cherries dobrú, tam problém nie je. Ale z tej obrany je tam maximálne Kelly.. Zemura na to fakt nemá (aspoň zatil), Mepham je na úrovni mňa... Ak neprivedú aspoň dve posily do obrany (skôr tri) tak sa neudržia. Ten tím nutne potrebuje posilniť do defenzívy, lebo ten stred a útok to neukope. A to mám ten klub fakt rád a chýbali mi v lige, ale neverím, že sa udržia ak pôjdu do sezóny s týmto kádrom.

Reagovat
smazaný uživatel

Já tedy v PL moc horších týmů nevidím (jestli vůbec nějaký). Samozřejmě je nějakej Dyche může zachránit, ale v Bournemouthu snad není ani fotbalista, který by mohl být do budoucna nějak zajímavý pro někoho lepšího.

Reagovat
fenixLFC

ktory tim je kvalitativne horsi?

Reagovat
ashburtongrove

Prvni bod z tipovacky mam spravne

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Taktéž!

Reagovat
Manik...

Odvážné tvrzení

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Csaplárova past

Co ma rikat takovy Southampton, ktery dostal v historii PL devitku dvakrat a dvakrat u toho byl Ralph Hasenhüttl

Reagovat
Nikikrew

Predpokladam ze tu nejde tak o aktualne vysledky ako o nezhodu medzi viziou manazera a vedenia

Reagovat
niflheim

Byla letos někde hrubasova tipovačka?

Reagovat
Ligter

u preview 1. kola

Reagovat
NickyZabaleta

https://twitter.com/fm_greeno/status/1564545788050653184 zajímavé vlákno k přečtení, po němž už vyhazov dává větší smysl

Reagovat
SunFells

Zmiňuje na konci Dycheho, já doufám že ten si počká na lepší příležitost, protože čarovat tam bez podpory vedení by pro něj bylo totéž co v Burnley. Přičemž i jeho herní styl může vypadat dost odlišně s jinou kvalitou hráčů a budgetem, rád bych viděl co by dokázal s Evertonem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele