Pardubice začnou bez Daňka, na cestě posila z Pobřeží slonoviny

02.01., 17:04
Aktuality

Pardubice zahájí ve středu přípravu na jarní část prvoligové sezony bez záložníka Kryštofa Daňka. Kmenový hráč Sparty absolvuje fyzické testy s pražským klubem, o jeho případném pokračování na východě Čech se teprve rozhodne. Pardubice by měl příští týden posílit záložník Laurent Kisseidou z Pobřeží Slonoviny.

Daněk, který v pátek oslaví 21. narozeniny, přišel do Pardubic loni v září za Sparty na půlroční hostování. Za východočeský celek odehrál deset ligových zápasů s bilancí čtyř gólů a jedné asistence. S obhájci titulu přesně za týden načne přípravu, o jeho případném pokračování v Pardubicích se rozhodne v následujících týdnech.

S Východočechy zahájí přípravu i trio navrátilců z hostování David Huf, Leandro Lima a Samuel Šimek. Čtyřiadvacetiletý útočník Huf vstřelil na podzim v dresu druholigové Chrudimi 12 branek a spolu s Jakubem Řezníčkem z Brna vládne tabulce kanonýrů soutěže. U Šimka se počítá s tím, že jaro stráví opět v druholigovém Prostějově.

Mužstvo trenéra Radoslava Kováče by měl příští týden doplnit Kisseidou. "Je to hráč, kterého sledujeme dlouhodobě. Připravoval se s námi v lednu 2022, byl i na soustředění ve Španělsku, kde ho bohužel limitovalo zranění. Líbil se nám, stáli jsme o jeho angažování, nicméně tehdy byl smluvně vázaný v americkém Memphisu. Nyní mu kontrakt skončil, a i když má na stole řadu nabídek, projevil zájem jít do Pardubic," uvedl sportovní manažer klubu Martin Shejbal.

Pardubické hráče čekají ve středu fyzické testy na FTVS v Praze, první trénink absolvují v pondělí. Následně 13. ledna vstoupí proti pražským Bohemians 1905 do přípravné Tipsport ligy a o den později se představí v Drážďanech proti tamnímu třetiligovému Dynamu. Kováčovi svěřenci poté v Tipsport lize vyzvou druholigové týmy Vlašim a Žižkov, přelom ledna a února stráví na soustředění ve španělské Marbelle, kde mají v plánu sehrát dva duely se zahraničními soupeři.

Jarní část první ligy Pardubičtí zahájí 10. února na stadionu Slovácka. Po podzimu jsou třináctí s pětibodovým náskokem na poslední České Budějovice, navíc mají k dobru odložený zápas v Karviné.

Autor: ČTK

Komentáře (47)

Přidat komentář
Pablos

Ten Huf mi tam přišel jediněj útočník co může dát gól (i když měl i slabé období) a oni ho takhle poslali pryč (navíc je to jejich odchovanec né ? ). A cením že nám ČTK zmínila věk a stats u Daňka a u nově příchozího hráče nic prakticky Jen to co řekl Shejbal sám.

Reagovat
Firkraag

Spekuluje se, že by měl jít k nám, já bych ho bral hned.

Reagovat
Pablos

Co ten Kozák vůbec, jakej je ? Jsem čekal, že se trochu rozstřílí.

Reagovat
Firkraag

Je solidní, má 2+2 a 3 góly v poháru Spartě. Škoda, že dal góly v přípravě, protože ho pak kreténská Sparta nechtěla prodat, ale nám ho jen na hostovačku. Takovej brejkovej hráč, na asi 600 minut je produktivní. Puškáč, Matoušek, Prekop jsou ale lepší, asi by mu prospělo, aby byl naším kmenovým hráčem. Jeho úroveň je tak (zatím) tak akorát pro nás.

Reagovat
Pablos

dík za odpověď. Jen si myslím, že takového hráče budou tahat dlouho po hostovačkách jako předtím Drchala, Půlkraba... že to asi potrvá, než ho klidně někomu v lize střelí.

Reagovat
insane

Ty 3 góly ovšem Spartě Kolín.

Reagovat
Firkraag

Nech si ty zbytečné detaily.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
insane

Já si to musel hledat, protože jsem si 3 góly do sítě ACS fakt nepamatoval.

Reagovat
Kiss Me Polka!

lol

Reagovat
andrew96

Reagovat
Kucka

Reagovat
Mass

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Kily

Daněk? Prý by rád šel do Olomouce

Reagovat
Firkraag

Huf, pochopitelně

Reagovat
vitecek15

To je úplná blbost, do Sigmy se vracet nechce. Neodešel ani v úplně dobrém.

Reagovat
Lukáš_6

Tak s tím infem conl prosakuje z pardubic , že mu hodně stoupl nosánek nahoru a je pan někdo, by se asi ani on sám do sigmy vracet nechtěl. Ten se vidí tak v Realu Madrid a i já osobně raději uvidím naše kmenové hráče , než rozehrávat kluky Spartě a mít z toho hovno

Reagovat
ratusek

My zase rozehráváme hráče Slavii, takže pohoda

Reagovat
kbtk23

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
St. Pauli

Presne tak. Hufa bych sel snad pred Dolicek osobne privitat.

Reagovat
Kily

před sezonou nebyl důvod si Hufa nechávat, po té první prvoligové sezoně hrál dva roky hrozně, nedokázal podržet míč, do kombinace nula a loni na podzim dokonce propadl v druholigové Dukle, které odvedl stejně cenné služby jako nám Červenka. Částečně to šlo i za Kováčem, který ho několikrát nasadil na křídlo, kde nemá co dělat. A taky se mluvilo o tom, že kombinoval studia s fotbalem, kterému se nevěnoval stoprocentně, což se před půlrokem mělo změnit

Reagovat
Pablos

Uvidíme teď no, jestli si ho necháte na jaro a začne být zase platný... budu se snažit ho sledovat, fakt si ho pamatuji jako na tým jako jsou Pardubice v pohodě útočník na třeba i občasné naskakování... Červenka mi příjde tragéd, tam jsem to prostě nepochopil ten deal... nicméně pak už o Hufovi nevím, druhou nesleduji vůbec.

Reagovat
Kily

on byl právě ten žolík, který naskočil, odrazil se k němu míč a on ho poslal do brány. Částečně si za to zklamání z jeho výkonů vlastně můžeme sami, po prvním roce v první lize si nemálo z nás malovalo, jak máme super útočníka, který tady bude ještě jednu nebo dvě sezony dávat patnáct gólů ročně a pak ho případně pěkně zpeněžíme

Reagovat
Axelrose

Přesně, když byl v základu, totálně na nic.

Navíc se prý v kontextu toho, že má víc branek než kluci ze základu a nehraje, pohádal i s Krejčou.

Teď sice 12 gólů, ale tuším v 6 zápasech, zbytek nula.Tuším 3 Prostějovu, a pak x-krát po dvou , netuším jestli kope i pentle, informuje mě známý z CR a ten z něho zrovna nadšený není. Na rozdíl třeba od mladého Julise, kterého mimochodem Pce taky nepotřebovali, takže vyrazil do Mechova.

Takže je taky otázka proti komu, atd. Standa T dokázal taky nastřílel 12 g za sezónu, ale když jsi zjistil soupeře, tak to žádná sláva nabyla.

Dle mého bude na jaře pokračovat v úspěšné kariéře v CR.

Reagovat
Axelrose

No vidíš, tak mě informoval docela dobře

On tím docela žije, od mala

Reagovat
Axelrose

hrál a fandil (tvl. jeden z nich byl Transporta - ty hrály dole a on fandil těm druhým, co hráli nahoře, ale za boha si nevzpomenu na jméno), takže velký CR fanda.

Já na druhou nemám čas, i když přes CR teď pravidelně jezdím, ale info mám od něho každých 14 dni.

Díky za link.

Reagovat
PalibrkUros

Co je pravdy na tom, že Daněk kalí nebo se chová jak čurák?

Reagovat
vitecek15

Obojí pravda. V hlavě toho moc nemá, fotbalista ale šikovný.

Reagovat
Bex5

Ono je to mozna v mnoha profesich vyhodou ... spoluzacka byla ve strelbe na OH, udelala tehdy hovno vysledek (i tak respekt), ale ostatni Cesky tam tehdy strilely medaile.

Tak rikala, ze ma bohuzel smulu, ze se ji tu a tam do toho sportu zaplete i mysleni

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
St. Pauli

Obcas mi prijde, ze to lze obdobne mit i se zivotem vubec. Ze se tam proste priplete mysleni.

Reagovat
Axelrose

Ale chybí mi v tom ten chlast, což může být časem větší problém

Reagovat
Bex5

Mne tam hele nekdy prebyva a ... taky blby

Reagovat
Axelrose

To jsi v podstatě napsal to samý co já

Reagovat
Bex5

Jo no

Reagovat
PalibrkUros

tak to nevim mevim jak se prosadí ve Sartě, doby Lumíra Mistra už pominuly

Reagovat
Axelrose

Honza Kuchtu si ho vezme pod křídla. To půjde

Reagovat
ACSeRw!n

chlastaj vsichni

Reagovat
St. Pauli

misto brcka srolovanou bankovkou

Reagovat
ratusek

bez Daňka to bude sestup

Reagovat
kilobyte

Lafata už řádí i v Pardubicích.

Reagovat
coral

O Daňka má enormní zájem celek TJ Hrad Praha. Takže zřejmě skončí v prezidentské lánské oboře. Plat má mít stejný jak Pavel.

Reagovat
coral

O Daňka má enormní zájem celek TJ Hrad Praha. Takže zřejmě skončí v prezidentské lánské oboře. Plat má mít stejný jak Pavel.

Reagovat
Bakary3

Tvl...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele