Pardubice začaly trénovat. Chceme zvýšit kvalitu týmu, zní z klubu

08.01., 17:29
Aktuality
Radoslav Kováč (© FK Pardubice)

Pardubice po středečních fyzických testech na FTVS dnes poprvé v zimní přípravě trénovaly. Tým zůstal po podzimní části sezony téměř kompletní, návrat záložníka Kryštofa Daňka ze Sparty není vyloučený. Východočeši jednají také o posilách, uvedli na svém webu.

K mužstvu se připojilo trio navrátilců z hostování David Huf, Leandro Lima a Samuel Šimek, rekonvalescenti Vojtěch Sychra, Ladislav Krobot a Kamil Vacek měli úlevy. V úterý se do přípravy zapojí kolumbijský obránce Pablo Ortiz, jenž i na jaře bude v Pardubicích hostovat z dánského Midtjyllandu.

Jednadvacetiletý Daněk přišel loni v září ze Sparty na půlroční hostování. Za Pardubice odehrál deset ligových zápasů s bilancí čtyř gólů a jedné asistence. S obhájci titulu absolvuje v úterý zátěžové testy, není ale vyloučeno, že se do Pardubic v příštích dnech vrátí. Aktuálně se o tom jedná.

"Jsme rádi, že náš tým zůstal v tom složení, v jakém v prosinci končil. Samozřejmě ještě řešíme posily pro jarní část sezóny a rádi bychom přivedli jednoho až dva zajímavé hráče. Chceme kvalitu týmu co nejvíce vylepšit," uvedl sportovní ředitel klubu Vít Zavřel.

Pardubičtí hráči vstoupí 13. ledna proti pražským Bohemians 1905 do přípravného turnaje Tipsport ligy a o den později se představí v Drážďanech proti tamnímu třetiligovému Dynamu. Svěřenci trenéra Radoslava Kováče poté v Tipsport lize vyzvou druholigové týmy Vlašim a Žižkov, přelom ledna a února stráví na soustředění ve španělské Marbelle, kde narazí na norské Tromsö a dánské Odense.

"Myslím, že se nám program týmu povedlo připravit velmi dobře. Ve Španělsku nás čekají lepší terény a přírodní tráva. S programem zimní přípravy jsem spokojen," prohlásil Zavřel.

Kováč si soustředění na Pyrenejském poloostrově váží. "Jsme rádi, že nám vedení tuto možnost dává, víme, že to není laciná záležitost. Jde o kvalitní podmínky, což dokládá fakt, že v Marbelle se z českých týmů letos připravuje jen Sparta a Plzeň," řekl někdejší český reprezentant.

Jarní část první ligy Pardubičtí zahájí 10. února na stadionu Slovácka. Po podzimu jsou třináctí s pětibodovým náskokem na poslední České Budějovice, navíc mají k dobru odložený zápas v Karviné.

Autor: ČTK

Komentáře (4)

Přidat komentář
Gelu28

Kolem toho pána na fotce je větší aura než ve skutečnosti má schopnosti....můj názor....navíc těch ČK co už dostal taky není málo...chování má divný.....

Reagovat
kattos

Hele taky mi příjde, že jeho nejlepší vlastnost je že vypadá a na oko působí jako mladej svěží trenér

Ale výsledky ukážou

Reagovat
Strakosha

Víceméně souhlas

Reagovat
LFC182

chceme kvalitu týmu co nejvíce vylepšit a proto chceme ještě JEDNOHO možná až dva hráče... . wtf

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele