Pardubice začaly spolupracovat s hráčskou agenturou z USA. Prvním úlovkem je mladý Kostaričan

09.04., 17:55
Aktuality
Diego Velásquez (© FK Pardubice)

V Pardubicích se rozjíždí zajímavé partnerství. Východočeský klub od začátku roku spolupracuje s hráčskou agenturou působící v USA a talentům ze Severní Ameriky dává šanci k přesunu do Evropy. Sportovní ředitel třináctého celku prvoligové tabulky Vít Zavřel nyní přiblížil jakým způsobem součinnost funguje.

"Navázali jsme spolupráci s jednou agenturou s výraznou českou stopou, která pracuje s mladými fotbalisty v okolí Chicaga. Ty nejnadějnější kluky pak zve na kempy, které pořádá v pražském Suchdole," uvedl pro klubový web Zavřel.

Právě v Suchdole se na hráče jezdí koukat zástupci východočeského klubu. Ty nadanější pak zvou na přípravné kempy do Pardubic, kde mladíci z Ameriky dostávají šanci bojovat o angažmá. "Dohodli jsme se, že tyto testy budou dvoufázové, s časovým odstupem, abychom měli co největší možnost zjistit potenciál hráčů," přiblížil fungování spolupráce Zavřel.

První úlovek

Podle zkušeného funkcionáře se fanoušci v nejbližší době dočkají prvního nového jména v klubu. "V jednom z případů jsme usoudili, že mladý hráč pro nás může být zajímavou posilou," prozradil Zavřel.

Zkouškou úspěšně prošel Diego Velasquez, jenž se na východě Čech poprvé objevil už v průběhu podzimu. "Má za sebou dvě testovací období a trenéři v něm vidí potenciál. Byl u nás již na podzim. Teď se připravoval převážně s B-týmem, za který nastoupil i do přípravného utkání. Několik dnů ale trénoval také s ligovým áčkem, i tam se trenérům líbil," řekl na adresu mladíka s mexickými kořeny Zavřel.

Diego Velasquez na testech v Pardubicích. (©fkpardubice.cz)

Velasqueze nyní čeká individuální příprava ve Spojených státech. V Pardubicích by se měl mladý Američan hlásit poté, co se vyřeší všechny potřebné dokumenty. Nejpozději by to mělo být na startu přípravy před nadcházející sezonou. "Diego od našich kondičních trenérů obdržel individuální plán, aby byl na zahájení přípravy v maximální možné kondici," uvedl pro klubový web sportovní ředitel Východočechů.

Až čas ukáže, jestli Velasquez otevře dveře i dalším Americkým mladíkům, nebo zůstane jediným produktem nové spolupráce. Pardubice však jeho podpisem naznačily, že v budoucnu mají v plánu sledovat i méně probádané fotbalové trhy.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
Pablos

To mi připomnělo... co vůbec ty ČB a ta jejich spolupráce s tou špičkovou agenturou na prodej klubu... to něják utichlo.

Reagovat
kilobyte

To nebylo na prodej, ale měli jim radit s vedením klubu, ne?

Reagovat
Pablos

kecal bych... nevim teď jak přesně to bylo no.

Reagovat
Pablos

to je stejně profi zvolená fotka s pozadím

Reagovat
fabec1222

Karoch úřaduje

Reagovat
Kily

no, jako co se týče angažování hráčů ze zahraničí, tak je laťka hodně nízko a horší to prakticky být nemůže, tam jsme trefili asi jenom Ortíze

Reagovat
Stannis Baratheon

Ten Kissiedou se mi socela pozdával

Reagovat
Kily

ten je tady pořád teprve krátce, tam je na nějaké hodnocení brzy, ale jinak to s výjimkou Cadua byly solidní přehmaty. Lima a Rosa selhali na plné čáře, Mukwelleho údajně mělo vedení nasledovaného a zatím taky nic. A to se pak dostaneme ke jménům jako Akosah-Bempah, Ramos Júnior nebo Langedijk, která podle mě neříkají nic nejenom většině tady, ale i u nás

Reagovat
Kily

Ewertona a Nitu jsme měli na hostování z českých klubů, ty schválně nezmiňuji, pak mě ale napadají jednání před letošní sezonou s chorvatským obráncem a ghanským záložníkem, která krachla, protože se ani jeden nakonec nechtěl stěhovat tak daleko a být dlouho bez rodiny

Reagovat
skat

A co Park? Vím, že to je jenom druhá liga, ale i tak byl pro vás celkem solidní hráč, který pomohl celkem výrazně k postupu do ligy, ne? Ten tam končil, protože musel narukovat v Koreji, jestli si to dobře pamatuju?

Reagovat
Kily

to byl Kim, o vojnu tam šlo a co koukám, že rovnou při odchodu končil i kariéru, pokud má TM správné info. To už je ale moc zpátky, stejně jako Kayamba, bral jsem jen poslední čtyři roky od postupu do první ligy

Reagovat
doshcz

zajimave, hlavne aby se klub i pres neprizen sudich i letos zachranil

Reagovat
Kily

dneska mi jeden člověk říkal, že se bavil se známým a v nové kauze "o Karviné bez Karviné" se další kluby už začátkem jara dohodly, že spadne Karviná, takže první krok bychom měli

Reagovat
doshcz

Reagovat
ratusek

a ten jeho známý to má od jeho dalšího známého?

Reagovat
Vasil

Reagovat
veikko

Uvidíme, jak to bude fungovat. Určitě ne tak, jak je napsáno, že ti "nejnadějnější" kluci pojedou na kemp do Prahy a pak hurá do Pardubic... Ty nejlepší si stáhnou kluby MLS, které jsou pro Američany jednoznačně zajímavější volba. Spíš se divím, proč vlastně žádný český klub nevyužil kontaktů Ivana Mráze, který přímo v Kostarice dlouhá léta pracoval s mládeží. Teď už je to starý pán, ale minimálně by mohl klubům pomoct vybudovat si tam nějakou vlastní síť nových kontaktů. Díky němu si v Kostarice zachytal třeba Tomáš Poštulka a hrál tam chvilku Michal Bílek.

Reagovat
veikko

*Bílek tam trénoval, nehrál

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele