Pardubice připravují výběrové řízení na opravu letního stadionu

02.06.2020, 14:00
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (51)

Přidat komentář
Elliasson

Jednoznačně fandím stadionu. Doufám, že se co nejdříve postaví.

Reagovat
REPLIKATOR

Taky fandím stadionu, ať uhraje co nejvíc bodů a udrží se v lize

Reagovat
Phreak71

Já jsem zase jednoznačně proti. Už nyní mi vadí, že je hokejový stadion takhle v centru, ale budiž. Fotbalový stadion hned vedle něj tam ale podle mě nemá co dělat. Zabírá jedno z nejexkluzivnějších míst ve městě, které by mělo být využívané k bydlení. Myslím, že stadion by měl být za městem nebo by měl být přestavěný stadion na Vinici. Druhá věc je, že současný projekt znamená pro město extrémní zadlužení, není v něm vyřešená doprava a parkování (už současný hokej je v tomhle ohledu šílenost). Navíc v současném projektu stadionu je myšleno v podstatě jen na fotbal a stadion nemůže sloužit ničemu jinému - koncerty, jiné sporty a velké události.

Reagovat
Uwe háže buly

Proč by měl stadion nějak výrazně řešit parkování? Městský a příměstský ať si přijedou MHD a zbytek ať si nechá auta na kraji města. Čím víc se bude v centru měst stavět veřejných parkovacích míst, tím víc tam budou lidí dojíždět autama.

Reagovat
eleven11

Presne,to isté Viktorka,miestní prídu električkou a hostia to maju z Wilsoňáku na skok!

Reagovat
Uwe háže buly

Je to tak, i když l nám jezdili teda taky z kraje Prahy a mimoprazsky, ale nevidím problém, proč ne zaparkovat někde v Letňanech nebo nejet vlakem, aspoň si můžeš dát pivko.

Reagovat
dadoprso

jo zbourat stadion, at se může nějakej developer napakovat na bytech, to je to správný řešení.

To samý udělat v Praze se Spartou, Slavií, Bohemkou, taky zaírají exkluzivní místa pro byty nebo obchodáček. Slavii postavit stadion někde u SAPy za Libuší a Spartu vyhnat za Letňany, klokanům upravit nějaký výběh v Tróje...

Reagovat
bourbon

no snad to nedopadne jako u sousedů v Hradci...

Reagovat
Salfovic

Na ten mají skluz tak 680 článků.

Reagovat
REPLIKATOR

Spin-off Hradec stadium?

Reagovat
insane

Ne, konkurenční franšíza.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
TheMally11

Ať se zeptají v Hradci

Reagovat
Erialdur

Postavte to v Opatovicích dohromady s Hradcem.

Reagovat
Shevchenko

Vždyť by to byla naprosto logická volba. Jenže takové inovátorské myšlení v Česku nehledej.

Reagovat
smazaný uživatel

To by hooligans obou klubů asi nevydýchali.

Reagovat
Losinho

A koho to zajímá?

Reagovat
Hany45

a oni mají nějaké hooligans ?

Reagovat
Mononukleoza

Když u nás v Chrudimi byl perníkov tak tam byla tlupa 11-15 letych. No a u Hradce zas tlupa takových

Reagovat
Hany45

takže nemají nic

Reagovat
Mononukleoza

Mají malé naděje. Třeba jednou z nich něco bude.

Reagovat
Mononukleoza

Starších neandrtalcu...nevim jak vypadají hooligans ale tohle byl spíš zájezd ztracených existenci....

Reagovat
Kostomlat

tyto kluby mají hooligans?

Reagovat
Liquid

Reagovat
adalbertus

blbost

Reagovat
C-M@ster

Proč?

Reagovat
Shevchenko

No proč?

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
dadoprso

Nebo v Lázních Bohdaneč

Reagovat
Kily

tu stavbu drží pohromadě ptačí trus, chtělo by to pohnout a vyvarovat se průtahům plynoucím z ignorace, jinak nebude co rekonstruovat

Reagovat
hodjohn

Hradec vol. 2

Reagovat
Shevchenko

Náměstek primátora Petr Kvaš (ODS) by do letního stadionu tolik peněz neinvestoval, Pardubice podle něj ligový fotbalový stadion nepotřebují. Krajské město nepotřebuje ligový stadion? 10. největší město a vedoucí klub druhé ligy s dlouhodobou ambicí na postup do 1. ligy?

Co jsem se díval tak mezi 20. největšími městy v Česku mají stadion pro první ligu nebo jim chybí drobné úpravy (osvětlení, vyhřívání) téměř všichni. Výjimku tvoří pouze Hradec a Pardubice, a to Hradec omlouvá, že má relativně velký stadion, na kterém se ještě nedávno mohla hrád liga. Fakt jsou v tomhle východní Čechy velká ostuda.

Reagovat
Liquid

Reagovat
Shevchenko

*hrát

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Uwe háže buly

Kladno, Frýdek-Místek a Havířov asi taky nemají všichni stadion ne.. A patří do té TOP20

Reagovat
Shevchenko

Tak na Kladně se ještě relativně nedávno hrála liga. Frýdek-Místek má top stadion i s velmi dobrým zázemím. tak jim právě chybí jen to osvětlení a asi taky vyhřívání. Havířov má taky slušný stadion, opět ale chybí osvětlení s vyhříváním, nicméně co by za to v Pardubicích dali.

Reagovat
Shevchenko

A podle toho co jsem pochopil, tak stadion, když se bude hodně dařit, tak bude stát na začátku roku 2022, což znamená, že by Pardubice nemohly hrát první ligu na svém stadionu sezónu a půl.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud postoupí, dostanou výjimku (kde by hráli - v Bolce?), tak bych se stejně divil, kdyby se udrželi. Pak by měli stadion za půl miliardy pro 2. ligu.

Reagovat
Shevchenko

Výjimka se stejně myslím dává jen pro jednu sezónu. A pokud FAČR uvidí že ani projekt není hotový tak jim to těžko dá.

Reagovat
Liquid

na Pardubicích je super, že mají výtečnou polohu, lepší jak Hradec, čili hodina vlakem do Prahy i do Olomouce po koridoru, naopak do tu zmíněné Bolky přímé spojení chybí + zdejší fanoušci neandrtálci čili, že by chodili podporovat zrovna Pardubice není moc reálné

Reagovat
Stannis Baratheon

No, tak vzhledem k tomu že jsou obě města opravdu hodně blízko, ale D11 vede spíš k HK, tak bych úplně netvrdil že mají Pardubice lepší polohu.

Reagovat
Liquid

maj, PCE jsou uzlem na spojnici na Brno, Olomouc, Ostravu, to HK není spojnicí "nikam", je obklopen horami což je asi 1 z důvodů proč není přímé spojení s Wroclawí, kde by si to dobrý spojení zasloužilo vzhledem k velikosti měst

Reagovat
Stannis Baratheon

Uzlem je železničním, to ano. V tom nad HK Pardubice vedou, i když hlavní uzel je spíš Česká Třebová. Ale silniční doprava je úplně stejná pro oba, spíš možná trochu lepší pro Hradec. A že je Hradec obklopený horami? Však to je nejplacatější město v ČR. Tam je největší kopec nájezd na dálnici. A kolem dokola zase jenom placka. Sem tam nějaké kopečky zvedají, ale to je v téhle zemi všude a říct že je Hradec obklopený horama je vtipný. Co se týče propojení s Polskem, tak dálnice se pomalinku staví od Hradce na sever, a povede právě kolem HK jako obchvat.

Reagovat
Liquid

já jsem z KH kraje, ty hory jsem tam psal proto, že relativně z mála směrů je HK důležitý průjezdný místo pro zbytek ČR, až se dostaví D11 tak možná ke spojům s Wroclawí dojde

Reagovat
Stannis Baratheon

Já jsem taky z KH kraje. No, je to v podstatě brána do severovýchodních Čech, kde kromě toho že je pár dalších měst jako Náchod, Trutnov, Jičín, Dvůr Králové, Jaroměř nebo Vrchlabí, ale hlavně je zde plno turistických atrakcí - nejvyšší pohoří ČR, Broumovsko a velmi navštěvovaný Adršpach, Orlické hory, Zoo ve Dvoře, právě průjezd do Polska pro kamiony (viz. Nachod dennodenně zamrdany polskými i českými kamiony), takže já bxch netvrdil, že je tu úplně konec světa. Nicméně hádat se nechci a myslim že bychom se měli spíš těšit, aby byl ve Východních Čechách alespoň jeden slušný stadion.

Reagovat
Elliasson

Pardubice jsou mnohem placatější než Hradec. Hradec má aspoň okolí Planetaria, Pardubice minikopeček u nemocnice.

Reagovat
mistr129

Vždyť je to z Prahy rozdíl asi 10 minut, navíc PCE mají hlavní trať.

Reagovat
fabec1222

jj, v Boleslavi

Reagovat
Kily

Boleslav, už je to domluvené

Reagovat
Uwe háže buly

Autem to je blíž třeba do Jihlavy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele