PAOLO MALDINI KONČÍ?

21.11.2006, 12:15
Aktuality
AC Milán po této sezóně dost možná přijde o svou ikonu, stopera Paola Maldiniho. 38letý veterán si postěžoval na přetrvávající zdravotní problémy a prohlásil, že v červnu pravděpodobně skončí.

Maldiniho již dlouho trápí bolavé levé koleno a italskému deníku La Repubblica prozradil: "Hodně trpím. Právě teď si myslím, že v červnu opravdu skončím." Maldini svůj úmysl skončit po této sezóně prozradil už před rokem, ale tehdy dodal, že by mohl hrát ještě o rok déle, pokud bude mít dostatek sil.

I přes svůj pokročilý věk je Maldini pilířem obranných řad Milána a s jeho odchodem tak klub přijde nejen o dlouholetou ikonu, ale i o kapitána a stabilního člena základní sestavy. Maldini je unikátním příkladem klubové věrnosti - v červenočerném dresu debutoval v roce 1985 a od té doby žádný jiný, vyjma reprezentačního, neoblékl.

Pokud mu to zdravotní stav dovolí, měl by se v této sezóně snadno přehoupnout přes hranici šesti set odehraných ligových zápasů. V reprezentaci sice už v roce 2002 skončil, ale i tak je rekordmanem v počtu startů - v italském dresu se představil 126krát a ve více než polovině případů s kapitánskou páskou.

Autor: Petr Starý

Komentáře (7)

Přidat komentář
HOST*ROMANISTA

Maldinimu staci 1 povedeny unik po strane zakonceny centrem, aby se o nem zase dalsi rok mluvilo jako o genialnim fotbalistovi. Videl jsem s nim uz hodne zapasu, ale nikdy me nepresvedcil. Takovy Cafu je mnohem lepsi, jenze to neni odchovanec AC Milan...Jejich tifosi ho mozna miluji pro vernost, ale kam do lepsiho by sel? Noel Gallagher mu nedavno z legrace nabidl balik za prestup do Manchesteru City a pak musel odhanet jeho agenta.

Reagovat
HOST*

Cafu je velice dobrý, ale ofenzivněji laděný. zatímco maldini měl vždy vše pod kontrolou a hlavní úkol bylo vše ubránit. nesrovnával bych tyto dva.

Reagovat
HOST*kofr

Maldini už posledních pár let hraje stopera...Maldini ve své době bezkonkurenčně jeden z nejlepších beků v historii..

Reagovat
HOST*Expert

Určitě jeden z nejlepších obránců všech dob - přesto Baresi jeho učitel byl ještě lepší. Z těch které jsem zažil se mu přiblížili (na levo)pouze Lizarazu, Roberto Carlos(dobrej bude možná i LAhm)

Reagovat
HOST*Márty

To s tim vypíčenym Galagherem byl ubohej vtip kterej si nákej pitomec vymyslel ty joudo...Paolo je supa hráč kterej se navždycky zapsal do dějin nejen italskýho fotbalu...a bude hodně chybět..ale nic netrvá věčně bohužel...

Reagovat
HOST*ROMANISTA

Kdyby misto nej na hrosti byl treba Miroslav Pener, tak to ani nepoznas.

Reagovat
smazaný uživatel

Paolo je Pan hrac, to bez debat.

Sice uz niekedy trochu straca na tych 25 rocnych utocnikov, ale stale dokaze odohrat kvalitny zapas.

Vo svojej dobe, urcite jeden TOP obrancov, ak nie najlepsi.

Cest a slava!

Trikrat huraaA!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele