Pán gólů: Návrat krále

15.09.2015, 14:52
Názory a komentáře
Po reprezentační pauze, kterou vyplnily kvalifikační boje o postup na EURO 2016, se znovu naplno rozjely ligové soutěže po celé Evropě. Čtvrté kolo Bundesligy se neslo především v duchu neskutečné kanonády Frankfurtu proti Kolínu. Za osmigólovým zápasem se ohlíží komentátor Eurosportu Tomáš Petr.

Eintracht nevstoupil do letošní sezóny zle, ale slušné výkony v prvních dvou kolech přinesly pouze jeden bod. První vítězství na sebe nechalo čekat až do Stuttgartu. Na opačné straně Kolín zaznamenal před pauzou až nečekaně skvělý úvod ročníku 2015/16. Lépe do nové sezóny Kozli vstoupili naposledy před 19 lety. Do Frankfurtu tak tým Petera Stögera přijel hájit neporazitelnost. A možná by ji i býval uhájil, kdyby na marodce ještě zůstal Alexander Meier. Nejlepší střelec loňského ročníku si na jaře poranil koleno a po operaci od dubna na hřišti chyběl. Jeho návrat byl ale velkolepý.

Meier hned prvním kontaktem s míčem otevřel skóre zápasu a jeho hlavička ze čtvrté minuty byla druhým nejrychlejším gólem sezóny. Jen Kevin Volland z Hoffenheimu letos proti Bayernu zvládl překonat obranu soupeře dříve. Svým nadšením jako by kapitán Eintrachtu strhnul i ostatní a tým Armina Veha rozjel nebývalé ofenzivní manévry. Uběhla teprve čtvrthodina hry a Luc Castaignos, který v létě dorazil do Frankfurtu z Twente, navyšoval na 2:0. Kolínští nevěděli, kde jim hlava stojí, a útoky se valily na branku Timo Horna jeden za druhým.

Mezi střelce se ve 23. minutě opět zapsal Meier, který potvrdil, že nejlépe mu to pálí právě proti Kolínu. O pět minut později se ale také dočkali hosté. Poprvé po příchodu do týmu Kozlů se Anthony Modeste trefil ze hry (předchozí dva góly byly z penalt). Pro Kolín to byl zároveň jubilejní gól číslo 2 500 v Bundeslize a historicky první šampióni se tak připojili k šestičlenné skupině (Bayern, Werder, Stuttgart, Dortmund, Hamburk a Mönchengladbach), které se to už povedlo dříve. Na velké oslavy nebyl ovšem čas. Hned vzápětí totiž udeřil opět Castaignos a stal se tak prvním hráčem Eintrachtu od roku 1999 (Bachirou Salou), který si v prvních čtyřech kolech sezóny připsal čtyři branky.

Takhle rychle ještě nikdy v historii Kozli čtyřikrát neinkasovali a i pro Petera Stögera to byla na německé půdě nepříjemná novinka. Čtyřgólový první poločas naposledy ve Frankfurtu zažili v roce 2005 a shodou okolností to bylo právě proti Kolínu. Tehdy Orli zvítězili 6:3 a byl u toho i Alexander Meier, který i tehdy dával gól. Byla to pro něj tenkrát teprve druhá bundesligová branka, když tu první slavil o týden dříve v Duisburgu.

Poprvé za posledních 34 let dokázal Frankfurt ve dvou po sobě jdoucích duelech vstřelit čtyři branky, ale na vavřínech domácí rozhodně neusnuli. Ve druhém poločase na listinu střelců připsal své jméno i třetí z ofenzivního tria domácích Haris Seferović. Pak sice Kozli kosmeticky upravili skóre po hlavičce Dominiqua Heintze, ale tenhle večer patřil někomu jinému. Jak zápas začal, tak také končil. Tečku za duelem obstaral Alexander Meier. Devatenáctigólový král střelců loňské sezóny se vrátil na hřiště velkolepým způsobem. Zaznamenal svůj premiérový hattrick v Bundeslize a ukázal, že i letos chce atakovat hranici dvaceti branek.

Eintracht během zápasu vyslal na branku soupeře 11 střel, což se nikomu jinému v téhle sezóně ještě nepodařilo. Není tak divu, že ani potřinácté před vlastním publikem neprohrál. Při pohledu na trio Castaignos - Meier - Seferović se musí obránci všech bundesligových týmů budit hrůzou ze sna a smutno na duši musí být Václavu Kadlecovi. Exsparťanský forvard se bude na hřiště dostávat jen velmi těžce.

Autor: Tomáš Petr / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sem rad, ze to Lucovi po vsech jeho peripetiich v Eintrachtu sedlo a na ten trojzubec s Meierem a Seferovicem je radost pohledet

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá útočná trojice frankfurtu seferovic castaignos a meier

Reagovat
Seydou Doumbia

Castaignose mám nejradši...snad se mu bude dařit i nadále...zatím 4 goly

Reagovat
smazaný uživatel

Tak měl anvíc než jen na twente

Reagovat
stas87

Ako to vlastne bolo s Kadlecom a Mitjyllandom?Odmietol Kadlec a aj Eintracht ci len hrac?

Reagovat
db18

V červnu ztratil Midtjylland zájem kvůli zranění, zájem obnovili po tom, co z Eintrachtu ještě odešel Iniu, když se na to ale zeptali Veha, tak řekl, že o ničem neví, ale že o dalšího hráče už přijít nechce, takže mimo Inuiho neodejde už nikdo.

Jinak Kadlec se během svého hostování ve Spartě zřejmě naučil německy:

http://www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/vereine/631388/artikel_kadlec-fuehlt-sich-nun-viel-besser-integriert.html

První odstavec je zajímavě formulovaný

Reagovat
smazaný uživatel

tak mluvilo se o zajmu vicero klubu, Eintracht s prestupem Kadlece souhlasil jen v pripade prodeje beze ztraty a tyhle prachy (3 mice?) byl ochoten za nej dat jen ten Midtjylland, ale Kadlec tuhle variantu vyfakoval, takze zustal

Reagovat
smazaný uživatel

Tak do dánska bych nešel

Reagovat
smazaný uživatel

ja jo, bohata zeme a mili lide

Reagovat
smazaný uživatel

Jedna z najlepších krajín čo sa týka životnej úrovne, neviem či nie sú dokonca na 1.miesto podľa nejakého rebríčka. Ale tak Nemecko neni tiež v tomto ohľade zlé.

Reagovat
Hurrikane

BBC,MSN a teď že by SCM?

Reagovat
db18

Když už, tak CMS

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele