Owen: Snažím se být i příkladem pro mladé hráče

21.09.2011, 17:58
Aktuality
Svůj první soutěžní start v nové sezoně si včera večer připsal Michael Owen. Útočník Manchesteru United nastoupil k pohárovému utkání na půdě Leedsu a do statistik se hned zapsal dvěma góly. Přispěl tak k výhře 3:0 a vysloužil si i slova chvály od manažera Sira Alexe Fergusona...

Owen otevřel skóre v 15. minutě, ve 32. minutě pak zvyšoval na 2:0 a když se v závěru první půle trefil i Giggs, bylo o postupujícím prakticky rozhodnuto.

"Jeho podíl na gólech je neuvěřitelný, druhá dnešní branka byla fantastická. Mám obrovskou radost i za něho. Bohužel ho na úvod sezony potkala nějaká zranění a když mám k dispozici Hernandeze, Berbatova, Rooneyho a několik dalších útočníků, tak se Michael nedostane na hřiště tak často, jak by si zasloužil. Je to pro něho nespravedlivé, ale i tak je to fantastický hráč a je dobré mít ho v týmu," prohlásil Ferguson v rozhovoru pro Sky Sports.

Sám někdejší anglický reprezentant svou současnou pozici v týmu Red Devils akceptuje. První volbou do útoku je Wayne Rooney, vedle něhož nejčastěji nastupuje uzdravený Javier Hernandez. K dispozici znovu je i další rekonvalescent Danny Welbeck, na svou šanci pak čeká Dimitar Berbatov.

"První půle byla z naší strany skvělá, druhá už tak dobrá nebyla, snažili jsme se především držet míč a unavit je. Navíc jsme přišli o jednoho hráče a už nemohli střídat. Vždycky je fajn dát gól, o tom byla moje hra, ale je třeba pomoci i v jiných částech hřiště, ne jenom ve vápně. Snažím se být i příkladem pro mladé hráče a pomoci jim, pokud to potřebují. V 31 letech před sebou samozřejmě ještě nějakou tu sezonu mám, ale v týmu je spousta dalších fází, jimiž si během své kariéry projdete a to se právě děje mně," říká sám Owen.

Autor: Tomáš Pavlík / skysports.com

Komentáře (445)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele