OWEN MOŽNÁ VYNECHÁ CELOU SEZÓNU

18.08.2006, 14:46
Aktuality
Michael Owen si v této sezóně možná vůbec nekopne do míče. Připustil to šéf Newcastlu United Glen Roeder. Anglického reprezentanta čeká druhá operace kolena, jež si poranil na mistrovství světa v Německu.

26letý Owen přišel na sever Anglie před minulým ročníkem z Realu Madrid, ovšem po slibném začátku se na Nový Rok v zápase s Tottenhamem zranil a zbytek ročníku promarodil. Pro MS v Německu se někdejší ikona Liverpoolu dala dohromady, jenže odehrála jen dva nepříliš povedené zápasy proti Paraguaji a Trinidadu. Ve třetím zápase se Švédskem pobyl Owen na hřišti jen 4 minuty. Zle si pochroumal koleno a bylo jasné, že si od fotbalu opět na dlouhou dobu odpočine.

Teď má Michael Owen za sebou jednu operaci zkřížených vazů na klinice světoznámého doktora Richarda Steadmana v Coloradu. V následujících týdnech by měl anglický reprezentant podstoupit ještě jednu operaci a teprve potom začne pomalu rehabilitovat. Glen Roeder v rozhovoru pro BBC řekl: "Je to dlouhodobé zranění. Přestože má Michael tu nejlepší možnou péči, nevím jestli bude schopen v této sezóně hrát."

Owenovo zranění a konec kariéry Alana Shearera by mohly mít pro Magpies fatální důsledky v úvodu nového ročníku Premer League. Kromě Owena už má na soupisce Newcastle jen jednoho klasického útočníka, bývalého reprezentanta do 21 let Sholu Ameobiho. Mezeru po Owenovi a Shearerovi měl zacelit nákup Dirka Kuyta z Feyenoordu Rotterdam, ale holandský rychlík dal přednost červenému dresu Liverpoolu. Na hrot se tedy pravděpodobně v počátku sezóny vysune španělský křídelník Alberto Luque a dá se očekávat, že k řece Tyne ještě nějaký forvard do konce přestupního okna přijde.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Owen je proste smoliar od kosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda toho,hraje fakt dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Výbornej fotbalista a narozdil od mladyho Rounyho se umi i chovat..

Reagovat
HOST*

jj, škoda, je to můj nejoblíbenější fotbalista, kvůli zranění se na něho začíná pomalu zapomínat

Reagovat
smazaný uživatel

pořád je to výbornej fotbalista ale už není co býval, od tý doby co přestoupil do Realu se nemůže rovnat s Owenem v Liverpoolu.

Přitom teď by měl být v nejlepších letech, Newcastle na to dost sázel když ho kupoval a on se takhle zruší

Reagovat
HOST*Robert

Ahojte,chcem sa opýtať, či je možné sa dopracovať a získať rehabilitačný a kondičný program po operáciii kolena. Ja som si roztrhol predný krížny väz v tom istom čase Michael v jednom zápase. Ak by mi niekto poradil, kde by som taký program získal, bol by som veľmi rád a Vám vďačný, ďakujem veľmi pekne, Robert

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele