Osmdesátník Brückner zažil s fotbalem úspěchy i pády

12.11.2019, 23:31
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (90)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vyborny trener, na svuj vek se nebal dat sanci mladym 17-18 letym v lize, vic takovych s odvahou, aby se neposrali z toho, jestli uhraji o par bodu vic nebo min

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho vrcholom bolo Euro v Portugalsku. Škoda že sa na MS v Nemecku Českým hráčom nepodarilo uspieť, generáciu mali vtedy skvelú, bohužiaľ neboli zvyknutý na štýl hry aký produkujú Africké tímy. My to tak máme pre zmenu s Juhoameričanmi že nám proste vôbec nesedia. Ktovie ako by sa to vtedy vyvíjalo nebyť Kollerovho zranenia, to sa však už nedozvieme.

Reagovat
fantomas

Dal bych vsecko za to videt, jak bysme v 06 dopadli, kdyby se nezranil Koller. Podle me by to s realitou bylo nebe jak dudy, ale kdovi.

Reagovat
dextroza_m

Jo ty voe, tam byl tehdá Vráťa... Velká škoda, myslím, že jsme mohli dopadnout podobně jako Belgie na posledním MS, škoda no.

Reagovat
Bakary3

On se zranil Koller, Vráťa byl tehdy snad nominovanej po zranění a zranil se pak taky, snad se tehdy psalo, že nastoupíme 4-6-0.

Reagovat
PaYaB

A Baroš nebyl doléčenej...

Reagovat
Nadržený šimpanz

On třeba i Poborskej 04 a 06 byl velkej rozdíl

Reagovat
Selänne

Ten hrál tenkrát druhou ligu za Budějovice. S odstupem času docela bizár, no.

Reagovat
insane

Podle me je to blbost, ze by to bylo vsechno jinak. V ty dobe uz to nejvetsi kouzlo z Eura zkratka vyprchalo, kdyby tam totiz furt bylo, ten tym by si poradil i bez Kollera. Muzstvo o 2 roky zestarnulo, Baros mezi tim zacal svoje trapeni ve Ville, Nedved se jen tak tak nechal premluvit k navratu do repre... Uz v ty kvalifikaci na MS prislo nekolik komplikaci a znameni, ze ten tym uz zkratka nefunguje tak bezchybne a na hristi nedokaze bejt tak dominantni. Navic tehdy nebyl zadnej ceskej tym v takovym laufu, aby reprezentaci nabidnul platny posily v nejlepsi forme, jako tomu bylo pred Eurem v pripade Baniku (Heinz, Bolf) - nejvyraznejso postavy z ceskejch travniku tehdy byl Polak (kterej na sebe asi nejvic upozornil cervenou proti Italum) a starickej Poborak, kterej predchozi rok stravil v druhy lize.

Reagovat
fantomas

To ne že ne, ale minimálně si nemyslim, že bysme bouchli s Ghanou. Osmifinále by bylo asi maximem, to souhlas, ten tým už nebyl kdovíjakej, ale ta mentální rána s Kollerem se prostě projevila hned v tom následujícim kolapsu. Že sme "nevěděli, jak hrát s africkýma týmama", slyšim snad poprvý a určitě to neberu.

Reagovat
smazaný uživatel

To je len môj pocit, proste ste neboli zvyknutý na štýl hry ktorý produkujú Africké tímy. Predsalen je špecifický a založený na fyzickej sile a atletickosti. Je iný než štýl trebárs Juhoameričanov ktorý je založený na technike, ktorý nesedí pre zmenu nám(možno by nám nesedel ani ten Africký, ale nehrali sme proti nemu žiadny dôležitý zápas).

Reagovat
insane

Ja tu teorii o tom, jak nas Ghana svym pojetim fotbalu prekvapila, slysel za ty leta nekolikrat. Jako tezko rict, ja bych rekl, ze to tak napul mozna bylo. Ne vsak proto, ze by africkej fotbal jako entita byly nuzky a ceska repre papir, ze by proste nasi "neumeli" na Africany. Ale mozna to slo ruku v ruce prave s Brucknerovou tvrdohlavosti a trochu i rozmazlenosti, protoze furt zil v tom, ze jeho tym tempo na hristi spis diktuje a fotbalovosti prehraje skoro kazdyho. Tahle mylna predstava potom mozna skutecne vedla k tomu, ze tym nedostatecne takticky pripravil a to se pak proste extremne viditelne projevilo s Ghanou, ktera skutecne praktikovala trochu jinej fotbal, nez na kterej byli Cesi zvyknuty, samozrejme teda v kombinaci s ohromnym nasazenim a fyzickou formou Ghany. V tom zapase nas v jistejch castech skutecne mleli tak, jak nikdo (dlouho) predtim, a ze jsme se tehdy utkali s hromadou opravdu silnejch tymu.

Reagovat
Muffi

Bruckner chtěl hrát beton na 0:0 což by nám téměř zjistilo postup, protože se po zhlédnutí zápasu Ghany s Itálií polekal jejich fyzické síly, která u jeho mužstva byl zpochybňována už před turnajem(Uhrin). Když jsme dostali gól ve druhé minutě, plán se zhroutil a Ghana nás bez problémů uběhala, po vyloučení Ujfiho nás od potupy zachránil jen Čech.

To že Galásek, Lokvenc a Poborský nestíhali, fakt nebylo hlavou.

Reagovat
vanGomm

V tom zápase s Ghanou jsem poprvé na této úrovni mnohokrát viděl,že chodili 3-4 hráči na jednoho.Jen uměním Čecha a také samozřejmě za přispění obrovského štěstí,které bylo podpořeno neuměním hráčů Ghany to neskončilo debaklem,který mohl za určitých okolností atakovat rekord MS

Reagovat
smazaný uživatel

To snáď nie....rekord MS je tuším 10-0.

Reagovat
insane

Spis rekord toho konkretniho MS v Nemecku. Ale Ghana teda mela hodne sanci, kdyby to skoncilo 5:0, tak by to docela reflektovalo deni na hristi. Opravdu prisernej zapas z nasi strany.

Reagovat
smazaný uživatel

Letmo si to vybavujem.Bola to studená sprcha.

Reagovat
smazaný uživatel

10:1 Maďarsko-Salvádor, 1982

potom 9:0 Juhoslávia-Zair, 1974, ale myslím že zo strany Zairu išlo o nejaký protest alebo také niečo, a ešte opäť Maďarsko-J.Kórea, 1954 tiež 9:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Rekord na mužských seniorských turnajoch organizovaných FIFA je 10:0 Španielsko-Tahiti, Pohár Konfederácii 2013. Som zvedavý možno sa pri rozširovaní počtu účastníkov dočkáme niečoho podobného aj na MS. Obzvlášť keďže bude mať Oceánia 1 miesto, v prípade že by Nový Zéland zbabral kvalifikáciu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak aj Brazília schytala nakladačku 1-7...a to ich tuším Nemci ešte začali šetriť, aby z toho nebolo totálne fiasko.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemci vtedy podľa mňa šetrili najmä seba predsalen ich čakalo ešte finále.

Reagovat
fantomas

"Když jsme dostali gól ve druhé minutě, plán se zhroutil"

... no právě, to se týmům se srovnanýma hlavama nestává, žejo.

Reagovat
Muffi

Jseš fakt piča nebo to jen hraješ?

Reagovat
smazaný uživatel

Aby som nezabudol, Všetko najlepšie Pán tréner.

Reagovat
madridcan

Mnohými nedoceneny. Euro 2004 malo byt jeho. Už ako zasran som vnímal, ako pozametal s Holandskom a s,,beckovou zostavou" s Nemeckom. Tak snáď Vám budú k tej stovke gratulovat

Reagovat
smazaný uživatel

tych 20 zapasov bol najlepsi fotbal aky som kedy videl.

Reagovat
Dr. Admess

Obrat proti Holandsku je nesmrtelný zápas na všechny časy.

Reagovat
smazaný uživatel

to byl i brutalni zapas z obou stran, nahoru dolu, oba tymy top ofenzivni kvalita, sanci smrdel pomalu kazdy utok. Na tomto zapase vidim, ze se fotbal posunul pekne doprdele, tisic nahravek mezi stopery, zaloznik vraci pres pulku do obrany, hnus

Reagovat
smazaný uživatel

MS 2006 totálně posral. Nejdůležitější turnaj za posledních 30 let s nejlepšími hráči a hovno výsledek. Hráli jsme moc připosraně.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně posral to, že lpěl na svých oblíbencích i úplně z formy, nezapracovával nové hráče a když pak půlka mančaftu skončila, byla repre úplně v hajzlu.On měl akorát kliku, že měl k dispozici takový hráčský kádr, který by to Euro zvládl sám i bez trenéra.Strašně přeceňovaný trenér.

Reagovat
kilobyte

Předtím jsme nedokázali postoupit na MS i s trenérem.

Reagovat
GjøvikFF

Strašně přeceňovanej trenér, kterej udělal čtvrtfinále UEFA se Sigmou, finále U21, semifinále EURO a doposud jako jedinej trenér taky účast ČR na MS. Měl svoje mouchy, ale vytěžil téměř maximum možného. Jinak hodně podobnej kádr měl k dispozici i Chovanec a udělal s ním hovno.

Reagovat
sosna

Tyhle děcka si pamatujou jen konec jeho éry v reprezentaci. Ghanu na MS a Turecko na Euru. Jaký zázraky dělal v devadesátkách s tehdy průměrnou Sigmou, o tom nemají ani páru...

Reagovat
Salfovic

Já ho za tohle oceňuji mnohem víc než za tu repre.

Reagovat
Puskas

Reagovat
Puskas

To, co předváděli proti Hamburku nebo Realu, bylo úchvatné.

Reagovat
REPLIKATOR

hlavně Poborskýho z druhé ligy byl nesmysl stavět

Reagovat
patas92

Ten tým byl o třídu horší (jak formou tak i kvalitou hráčů) než tehdy na Euru

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
patas92

A ne snad? Galásek s Poborským už měli to nejlepší za sebou, Baroš měl hodně daleko k výkonnosti z roku 2004 a Lokvenc, Polák nebo Štajner byli úplně k ničemu náhradníci.

Reagovat
Reggie

O třídu asi ne, ale Galásek a Poborák prostě už byli lehce za zenitem, Baroš byl hlavně zraněnej, respektive nedoléčenej a v prvním zápase se zranil Dino, což byla asi konečná. Přesto jsme byli považování za aspiranty na dejme tomu ČF/SF.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Poborak uz na to nemel...pamatuju jak se u Poborskyho objevil nazev klubu Ceske Budejovice a cela knajpa se zasmala...na MS sami hraci z velkych klubu a Poborak to takto vtipne zabil

Reagovat
Muffi

možná tak u nás.

Druhý tým z naší skupiny měl jít na Brazilce což znamenalo konec a že bychom dali Itálii bylo mnohem spíš projevem fandovství než reálného zhodnocení síly týmů. Prohra v Constantě a tamní mizerný výkon byly příliš čerstvé a snadno daly zapomenout na drcení trpaslíků.

Reagovat
insane

Presne, tyhle reci o semifinale byly relevantni mozna tak u nas, uz pred turnajem se mnohokrat ukazalo, ze to je uz trochu jinej tym nez na Euru. U nas ze setrvacnosti jela namlsanost po Euru a predstava, ze Vesmir napravi velkou "krivdu", co se nam udala na Euru, ale i ja jako mladej cucak jsem byl pred MS docela realista a pral si hlavne postup ze skupiny, s tim, ze dal se muze stat cokoliv. Tehdy tedy nepomahaly ani media, ktery ty smely kecy o semifinale (mozna i finale) poustely vesele do eteru - a pripravily tak nasemu tymu presne ovzdusi, ktery nasim sportovcum obecne nevyhovovuje a nikdy nevyhovovalo, jakmile se totiz se samozrejmosti cekaj velky veci a medaile, jsou pak skoro vzdycky polovicni.

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu mi to pripomenulo, v minulých rokoch, eufóriu na Slovensku pred každými MS v hokeji. Teraz už nie, ale v nedávnej minulosti takmer vždy sa pred MS riešilo, kto s nami zo skupiny postúpi do PO.

Po prvých dvoch zápasoch to zvyklo mierne opadnúť "ešte to máme vo svojich rukách". Po štyroch zápasoch prišli na rad kalkulačky a počty , "ak ten a ten porazí toho a toho a my vyhráme..."

Očakávania nezodpovedali reálnej sile nášho teamu.

Reagovat
Selänne

Kým byl náš tým považovaný za aspiranta na čtvrtfinále/semifinále? I přes kvalifikaci a baráž jsme přelezli s odřenýma ušima. Ten tým byl přestarlej, to věděl každej. Tenkrát se maximálně čekalo, že půjdeme že 2. místa na Brazilce, toť vše.

Reagovat
Kiwi-21

Si vzpomínám že i podle kurzů jsme byly brání do první 8

Tehdy na Eurosportu ukazovaly akcie týmů a naši po zápase z USA měli akcie okolo 5-6 místa takže ty velké oči nebyly jen u nás

Reagovat
Selänne

Tak to ani hovno.

Reagovat
Kiwi-21

Pamatuji si to přesně a bylo to tak i v zahraničí jsme byly označování za černého koně turnaje

Reagovat
kattos

však proti Německu dal šanci všem náhradníků

.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky famozne zachytal Blazek kdy lapil tri golovky...

Reagovat
Salfovic

Posral i to posrané semifinále s posraným Řeckem.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Acrocephalus

Tak tam to posrali uplne vsichni, nejen my.

Reagovat
sosna

Legenda

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulácia k životnému jubileu.

Sympaťák. Stál pri najväčších úspechoch ČR v ére samostatnosti. Bola radosť v tej dobe sledovať zápasy českej reprezentácie. Iste, Nechýbalo veľa a tie výsledky mohli byť lepšie - ME 2004; MS 2006...

Reagovat
patas92

Dát tam tehdy místo Nedvěda Heinze, a ne Šmicera, tak Řeky smáznem

Reagovat
Spalovač šancí

Hlavně měl střídat mnohem dřív. Ale po bitvě každý generál

Reagovat
patas92

Kromě vynuceného střídání Nedvěda pak už nestřídal ani jednou.

Reagovat
Salfovic

Přesně. 90 minut se Řekové pomalu nedostali za polovinu, ale v prodloužení nás začali přehrávat, a KB na to jen čuměl.

Reagovat
REPLIKATOR

Legenda

Reagovat
smazaný uživatel

Ok tak ja to reknu.. dle slov hracu ktery trenoval to byl asi fakt dobrej chlap a neco do sebe mel... Ale za me prodrbal nejlepsi generaci za poslednich 30 let.. semifinale Eura je neuspech a vypadnuti s Reckem (at uz hralo jakkoliv a vyradilo kohokoliv) je promrdany Euro.. o MS v Nemecku radsi ani nemluvim.. Nemyslim si, ze s takovym kadrem by meli Bilek, Rada nebo Silhavy problem dojit do semifinale Mistrovstvi Evropy.. a naopak Brückner by do semifinale urcite nedosel se soucasnym kadrem..

Reagovat
smazaný uživatel

No doprdele

Reagovat
smazaný uživatel

Povidej... ?

Reagovat
sosna

Reagovat
smazaný uživatel

Povidej... ?

Reagovat
Bakary3

Tak to sis to měl radši nechat pro sebe...

Reagovat
smazaný uživatel

Povidej... ?

Reagovat
Bakary3

Promrdany euro - hrali jsme jak bozi, i Reky mleli, bylo tam brevno, sance, nepadlo to tam. Bohuzel, to se ve sportu stava.

Ae az tam nas dostal i on. Mozna si nevzpominas, v jakym stavu nase repre byla pri jeho prichodu a on ji hned zvednul.

Asi si nevzpominas na jeho tahy, kdy Barose chteli vsichni do zakladu, on ho nechaval jako zolika..

Kollera nechal branit (stat u) Franka de Boera, at Holandani rozehravaji pres Stama a oni nevedeli, co s tim.

Pamatnej zapas na euru - jen blazen by tehdy Robbenovi vyndal krajniho beka, nechal lajnu hrat jen Poboraka a Rosu DZ..

Dalsi vec - jako by sis neuvedomoval, ze dostat se tehdy na euro nebo MS bylo tehdy o dost tezsi, ucastnickych mist bylo min.

Co se mu da vycitat, to je lpeni na oblibencich. Kdyz prisel, zabudoval mladsi kluky, ale dalsi pak uz pres ne nemeli sanci.

Repre po nem byla vycichla.

Ale ze "projebal" nej generaci za x let, to je teda dobra kravina.

Reagovat
smazaný uživatel

Tzv."lpeni na oblíbencích" je u trénerov všeobecne dosť bežná "úchylka".

Reagovat
Bakary3

Do semifinale by se soucasnym kadrem nedosel nikdo.

A ze s tim tehdejsim Bilek, Rada nebo Silhavy jo, to je jen vykrik k pousmani, nic mi nerika, ze by to tak melo byt.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi debil

Reagovat
smazaný uživatel

jako vzdy za debila

Reagovat
Selänne

Mlčeti zlato.

Reagovat
Riviera Kid

Reagovat
vanGomm

Na rozdíl od jiných trenérů měl to štěstí,že chytil tu nejlepší genaraci.Tak kvalitní středovou trojici Poborský,Rosický a Nedvěd měl tehdy v Evropě a dost možná,že i na světě málokdo.Je však zajímavé,že i s tak kvalitní generací jsme se s vyjímkou 2006 na MS nedostali,ale i ta jedna "vlaštovka" dopadla na tom MS špatně.Říká se,že na EURU 2004 byl tým na vrcholu.Tehdy byla velká šance to EURO vyhrát.Bohužel on to chtěl odehrát pouze s "svýma"11 hráči a to byla jeho osudná chyba,která nás stála v SF s Řeckem postup do finále.Na MS v roce 2006 už byt ten tým přece jen za svým zenitem.I když při troše toho štěstí a také nebyt zranění některých hráčů,tak se ze skupiny postoupit mohlo.Následně v OF proti Brazílii bychom asi dopadli podobně jako Ghana,tedy odjezdem domů.Celkově si myslím,že s takový hráčským potencionálem mohl a dokonce i měl ty úspěchy mít větší.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Je to velikan. Ale uprimne, nekde byla chyba. S 21 prohral finale Eura, na Euru dospelych skoncil s Reckem po standardce, ze ktere nedostal narodak obrovsky dlouho gol. Pritom nekdo to vysvětloval tak, ze ty role pri defenzivnich standardkach byly nemenne. Nedved treba byval na predni tyci. Tehdy ovsem stridal. Smicer tehdy na miste Nedveda na predni tyci nehlavickoval, a gol. Bruckner je mel naucit i záložní plan. Stejne jako standardka proti Italii na MS. Materazzi brzy stridal Nestu. Ten na ofenzivni standardky nechodil, zatímco Materazzi ano. Od Brucknera tehdy neprisel zadny pokyn, kdo ho ma branit, a za devet minut nam dal mozna rozhodujici gol tehdejšího MS. Bruckner byl vzdycky palicaty. Ten jeho přístup mel logicky pozitivni veci, ale i negativní. Treba to, ze nahradniky nemel jako pravoplatne cleny, ale jako kuzely, zapricinil ten krach na Euru s Reckem. Kazdopadne to nebude jen v osudu, ze nevyhral zadny velky titul s tou velkou generaci. Jednak na Euru 21, jednak na Euru 2004, kde jsme byli nejlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Muffi

Matrixe měl bránit Polák, který to nezvládl.

Ale jasně že to byla primárně chyba Brucknera, Materazziho a Toniho měli osobně bránit nejlepší hlavičkáři týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozne precenovany trener, semifinale na Euru by tehdy udelal kdekdo a 2006 i 2008 uplne zkonil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Riviera Kid

Reagovat
smazaný uživatel

By me zajimalo co na nej vedeli takovi Tyce a Jarosik ze jezdili da se rict pravidelne na repre srazy a pritom kvalita byla ta tam... Ale treba to samy jako napriklad Velkoborsky na Chovance :D

Reagovat
insane

A co je spatnyho na Jarosikovi? Jako jasne, ze jako DM byl tehdy az asi druha nebo treti volba, ale co bychom za nej v soucasnosti dali. Jeden cas tahoun CSKA, v Chelsea to byla sice epizodka, ale uplnou nahodou tam taky nebyl. To se s Tycem vubec neda srovnat prece.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo mel jezdit misto Jarosika v te dobe?

Reagovat
Selänne

Co? Týceho beru, to byl takovej Droppa (jenom 4x kvalitnější) pro Bílka. Zatímco Jarošík byl jeden z nejlepších hráčů ruský ligy. Ne nadarmo si potom zahrál za Chelsea a Celtic.

Reagovat
Selänne

*Droppa pro Jarolíma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele