Osmdesátiletý Menotti bude dohlížet na argentinskou reprezentaci

14.01.2019, 20:56
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (42)

Přidat komentář
Dr. Admess

Takže 80letý dinosaur, kterej trénoval před 30ti lety má dohlížet na koncepci moderní éry?

Reagovat
wishmaster

Reagovat
mayday

Neskutečný

Reagovat
Vsadim gule

To znamená ze mu daji na tribunu houpací křeslo,deku a budou na nej dohlížet aby neudělal nějakou pitomost ..

Reagovat
mayday

Ještě asistenta na vynášení bažanta.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak napr. systém 4-3-3 je nadčasový a stále sa teší veľkej obľube a mnoho trénerov to preferuje.

Povedzme v takom Holandsku sú presvedčení, že nič lepšie odvtedy nebolo vymyslené.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kattos

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
smazaný uživatel

Docela risk, aby 80ti letý dohlížel na desetiletý plán.

Reagovat
norro6

Reagovat
norro6

Súhlasím a ešte ma zaujíma, kto bude dávať pozor na neho

Reagovat
Posledni Kovboj

osetrovatelka

Reagovat
kilobyte

Myslí do budoucna.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ked uz nic ine, tak ich aspon moze po prehrach dobre pobavit. Jeho postrehy a komentare v novinach pocas MS 98 nemali chybu.

Reagovat
smazaný uživatel

Argentina ma dobrych hracov ale spatne vedenie. Este MS 2014 boli ok, ale aj tak ucast vo finale je skor prekvapujuca.

Reagovat
smazaný uživatel

Inak je to na neuverenie, takí futbalisti a tak dlho bez výrazného úspechu...

Vlastne celá Messiho éra.

To finále 2014...no neviem, netuším, či to sami Argentínci berú ako úspech.

Reagovat
smazaný uživatel

A já že to vyvrcholilo letním WC a ne, jedeme dál..

Reagovat
Spalovač šancí

Tak snad přestane přehlížet Burruchagu a postaví kolem něho tým

Reagovat
Vasil

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
technecium

To brzo, ta repre je v chaosu od odchodu Pekermana

Reagovat
ttopi

Už od roku 93 za všechno může Messi. Vždyť i Pelé to říká, že Messi má jen jednu nohu, jinak nic moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedať foto /najlepšie aktuálne/ toho pána v článku o ňom, je odfláknutá novinárčina.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky to odmitam googlovat

Reagovat
smazaný uživatel

Lepsie je googlit.

Reagovat
smazaný uživatel

Před letošní sezonou se v jednom mně blízkém hokejovém klubu u postu trenéra dorostu řešila otázka trenéra dorostu. Rozhodovalo se mezi dvěma trenéry. Jeden třicetiletý, který objížděl Evropu pět let a sbíral zkušenosti na všemožných školeních nebo přímo v elitních klubech. To stejné pak dva roky dělal v USA, kde pomáhal ve dvou top klubech USHL. Mluvilo se o něm hodinu a on sám přednesl návrh na následujících pět let práce, který je silně inspirován programem amerických sedmnáctek a osmnáctek. Proti němu šel člověk, kterému táhne na sedmdesát a hokej se učil v sedmdesátých letech. Nikdy neměl žádné větší úspěchy, nepřednesl žádný plán, jelikož se ani nedostavil, ale dle jeho kamarádů, kteří o tom rozhodovali, má zase zkušenosti. Co myslíte, kdo vyhrál? No a výsledek? Horší výkony než vloni a obránci hlavně ať při první příležitosti odplácnou puky ven a nehrají si s nimi.

Reagovat
smazaný uživatel

Zas to ale nemusí být pravidlem, abys to tu musel hystericky rozmazávat jak kdyby to byla konstanta.

Reagovat
smazaný uživatel

V českém mládežnickém hokeji NENÍ ani jeden trenér, který má +50let a učil mládež modernímu hokeji. Ani hokejisté, kteří mají za sebou veliké úspěchy a pak se dali na trenéřinu, se modernímu trendu nechystají. Dříve skvělí trenéři svá dnešní působení nezvládají a neustále mají práci jen díky jménu a úspěchům minulým. Sport je odvětví, kde musí jít mládí vpřed pod dozorem zkušeností a ne, že dostávají neustále přednost lidé, kteří v osmdesátých letech něco dokázali a mladí perspektivní lidé, kteří jsou ochotní se učit stále novým trendům a věcem, mají utrum.

V hokeji u nás to tak je a nic na tom nezmění ani Petr nebo Pešán. Ve fotbale mi klidně vypiš ty mladé perspektivní trenéry, kteří dostali pořádnou šanci se předvést.

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
smazaný uživatel

A co s tím může mít společného Menotti, kromě předsudku a domněnky?

Reagovat
smazaný uživatel

Takže mám s úsměvem na rtech vše přijímat pozitivně a nadšeně čekat na výsledky? A to pomáhá čemu, prosím tě.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si doprdele aspoň otevři o Menottim tu wikipedii.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to udělal a pořád si stojím za tím, že by měl maximálně tak vodit vnoučata do školy a ze školy a ne zastávat jakýkoliv post díky úspěchům dávno minulým. Kdo se pořád ohlíží zpět, tak si akorát nabije držku, jelikož nevidí sloup před sebou.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, to jsou kecy. Ty asi moc neumíš číst o vlivu lidského ducha, co? Člověk, který má co dočinění s revolucí v argentinském fotbale, s Bielsou a se Sabatem bude mít co říct vždy. Sice si o sobě myslíme jako každá právě probíhající doba, že jsme zrovna ta doba největší, ale mám neodbytný pocit, že jsme to právě jen my, kdo jsme nejzaslepenější. Stačí trochu techniky a už si myslíme, že jsme pány historie. Mladí kolikrát nedostanou prostor z daleko prostšího důvodu, protože se starým dobře vysedává na zlatých vejcích. Ne kvůli tomu, že jeden či druhý nic neví. Prozři, Bolo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi obyčejný teoretik, nic více. O lidech víš pramálo, jelikož se koukáš jen na určitou část a nevnímáš celek. Stejně tak i tvé zkušenosti reálného světa dostali pouze do fabriky, kde pracuješ, pokud si dobře vzpomínám. Tam lidé, kteří mají reálně co říci a dát ostatním, zkrátka nekončí. Případně tam nekončí ti, kteří viděli kus světa, žili na různých místech a potkávali denně lidi z různých kultur. Jsi pravděpodobně ten typ, který má ke všemu co říci, ale neumí to jakkoliv zhmotnit. Filosofie v dnešní době šanci na úspěch nemá. Nikoho nezajímají řeči, ale činy. Dnes se necituje Platon, Akvinský nebo Hegel. Dnes se cituje Lil Pump, Kardashienovi a Justin Bieber. Je to důkazem určitého úpadku? Určitě. Vypovídá to o zaslepenosti dnešní doby? Určitě. Jenže dnešní doba je puberťák v autobuse a ty jdeš na to přístupem důchodce. Řekni mu, co má dělat a že by tě měl pustit sednout a akorát se ti vysměje a bude si to natáčet na mobil, aby se mohli posmát i jeho kamarádi. Je krásné vědět, jak by to mělo být, když to do dnešního světa není aplikovatelné. Můžeš ovlivnit jen své nejbližší, ale nikdy s tímhle v životě jako takovém opravdu neuspěješ a můžeš si říkat, jak jsi sebevíce šťastný. A tak, jako je dnešní doba jinde, tak je i moderní fotbal jinde. Steve Wozniak je dost možný chytřejší než většina dnešních inovátorů a guru v oblastí technologií, přesto dnes nemůže nikomu říkat, co by se mělo a nemělo, jelikož moderní technologie jdou zcela mimo něj. A on to ví, proto je v ústraní a maximálně řekne svůj názor při nějakém rozhovoru. Menotti může vyprávět o minulosti a lidi jej budou s úsměvem poslouchat. Ale dnešnímu fotbalu nemá pravděpodobně co dát v jakékoliv podobě. Přestaň mít hlavu v oblacích a zůstaň alespoň občas na zemi. Lidé nepřežili tolik let proto, že by všichni věděli, jak žít v míru, osvítit ducha nebo uspořádat svůj život dle Feng-šuej, ale protože se umí adaptovat. Filosofie už má svůj vrchol dávno za sebou, stejně tak i Menotti.

Reagovat
smazaný uživatel

Neřekl si mi nic nového, ale hřejivě mě otřáslo, že jsi ke mně takhle promluvil. Víš toho hodně o lidské duši, ale málo o lidském duchu. A ještě méně o tom, že poznání o lidech se skrývá v tom prožít jich co nejvíc ve svém těle (nejlépe jako jimi úplně opomíjený nebo milovaný či nenáviděný, protože jejich duch vylézá ze své ulity až na těchto emočních hranicích) jako sebe samotné a v atmosférách, v kterých je ta syntéza prožívána. Prožít je jako sebe samotné, to opět znamená, prožít je jako milující je, nenávidějící je nebo je prožít jako lhostejnost. Takovéhle vyhrocené a probuzené prožívání na sebe váže činy automaticky, Bolo. Váže na sebe rvačky, no a co že prohry, bolestivé odchody, bolestivé úkoly, bolestivé prolamování jakýchkoli konvencí, které se snaží vyhrotit situaci, protože na hranici toho vyhrocení toužím zahlédnout jedince, takového jaký skutečně je mimo všechno zaštítění ostatními lidmi a společností - osamělé prázdno toužící po jakékoliv troše uznání. Osamělé prázdno, které kolem sebe prská a kope, aby bylo viděno. Nebo chytřejší cynické prázdno, které se straní téhle manéže, aby si mohlo zajistit svůj malý či větší ostrov klidu. Z tvého prázdna čiší jedno konkrétní prázdno, Bolo. Vychcané prázdno, které tohle všechno vidí, aby to mohlo zneužít. Já jsem však jiný, Bolo. A takových nás bude víc. Já mám bohatství uvnitř. Jsem vidoucí záskutečnosti a estét. Ten nepotřebuje tu tvou slepou vidinu úspěchu, to tvé cestování a zparchantění, ten potřebuje jenom opravdovost. A jí budu živ (s trochou peněz na střechu nad hlavou, jídlo a chlast) a jí taky zemřu.

Reagovat
smazaný uživatel

Lidský duch, to je pouze ego a pak pohled smrti do tváře. První polovina chce vlastnit, využívat a ta druhá ti v posledních chvílích ukáže skutečnou pravdu. Neukáže ti ale, jak jsi měl žít a jak se chovat. Ukáže ti pouze to, co ti v životě skutečně chybělo a právě v tento moment sis to uvědomil. Jinak na to přijde jen velmi málo lidí a já se klidně bez nějakého silně traumatického zážitku, z kterého bych vyšel živý a změněn, rád obejdu. Je to ego a strach. Strach z nenaplněného. A mně momentálně strach pohání. Strach z toho, že se něco stane mé ženě a dítěti. Zničil bych celý svět, jen aby byli v pořádku. A k tomu jsou potřeba i ty peníze. Neřídím se jimi. Mohl jsem převzít podnik otce, ale odmítl jsem. Mohl jsem pokračovat v ne úplně ok byznysu, který mi zajistil samostatnost při studiích v Praze, což není levná záležitost, ale řekl jsem, že ne. Založil jsem si svůj byznys a v obou těch předchozích bych se finančně o dost lépe. Nejsem žádná děvka, která prodala svou duši. Jen kvalitní bydlení, co nejbezpečnější auto, kvalitní suroviny, to nejlepší pojištění a další věci nejsou zdarma. Nedělám to pro sebe. Dělám to pro ně. Býval jsem velikým optimistou, ale pesimisté a realisté optimisty přežijí a já tu musím být pro ně co nejdéle. A stejně tak jim chci dát možnost cestovat. Jsou totiž věci, které se z knížek nikdy nenaučíš a musíš je prožít. Já nepoznal co chci doma, když jsem si četl filosofické poznání Wittgeinsteina, ale když jsem byl v Thajsku a zažil jsem situaci, kdy jsem se fakt bál. Bez toho momentu bych se nevrátil o týden dřív a den na to nešel s kamarádkou na kafe. S kamarádkou, kterou jsem znal roky. Jenže najednou to pro mě kamarádka nebyla a teď je to má žena.

Ano, ty jsi jiný, ale jsem si jist, že přijdou pro tebe zcela nové situace, kdy ti bude trocha peněz málo. Ať už kvůli sobě samému nebo tvé rodině. Já po výhodách tvého způsobu života pokukovat s největší pravděpodobností nikdy nebudu. Něco mi ale říká, že ty po výhodách toho mého ano. Teď kdo je dále. Ten, komu stačí málo, aby byl šťastný a šťastným je. Nebo ten, kdo potřebuje ke štěstí hodně a přesto je šťastný? Jasně, můžu toho více ztratit, ale když přijde problém, jsem zvyklý jednat a ne se schovávat za slova.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle už jsi mi jednou psal. A já už tehdy psal, že to respektuju. Tou vychcaností jsem myslel něco jiného, čeho si nejsi schopen všimnout. To jak ses projevil ohledně Menottiho přímo poukázalo na to, že kdybys měl možnost ocitnout se přímo u těch jednání o něm, pravděpodobně by sis přisadil, že je starý, aniž bys sledoval reálnou lidskou kvalitu a prospěšnost, kterou může přinést. A tohle vše jen na základě biologického předsudku, bez skutečné znalosti. Tohle převedeně dělali komunisti, Bolo. Nahrazovali reálnou lidskou kvalitu kádrem. To je úplně ten samý princip, v kterém ses projevil. Princip vychcanosti. To není ta pravá vůle k moci, to je projev intriky, vůle k moci by byla, kdybys ho na základě přímé konfrontace toho, co oba můžete nabídnout, porazil ty sám. To se ale nemůže stát, takže ty tvoje žvásty o malicherném stáří, které brání pokroku jsou ničím nepodloženou pomluvou, která je založena jen na obecném předsudku. Zadruhé by sis měl uvědomit, že znalost českého sportovně-kulturního prostředí nelze převádět na to argentinské, které patří ohledně historické intelektuální invence úplně někde jinde než to české, konkrétně v tom fotbalovém světě k samotné špičce, dejme k tomu k Itálii (bodejť), Španělsku a třeba Německu, kde se daleko více věří v syntézu empirie a idealismu, jak tomu důrazně naznačuje nepoměrné množství osobností, které ovlivňovaly globálně celý fotbal. Zkrátka ten předsudek nemáš ničím podložený, jen svým izolovaným poznáním. Kdežto já mám svůj výrok, že bude mít Menotti minimálně co říct, podložený náznakama projevů jeho ducha, které odkazují na jeho hloubku. Neříkám, že něco změní. Ale to by nemuselo ani progresivní mládí. Chápeš, že se jenom domníváme, a že jsi to jen ty, kdo svýma domněnkama pomlouvá? Dál. Bolo, naivně si myslíš, že tady u nás v ČR nemůžeš zažít nebezpečné situace, které odzrcadlí skutečnost. Můžeš je zažít stejně tak jako ve světě. To se ti ale nestane z pohodlí rodinného krbu, z kanceláře nebo z restaurace. Musel bys jít ven. Nahlédnout do všech zákoutí a pochopil bys, že stejné existenciální peklo je všude na zemi, akorát v jiných politicko-sociálně-právních opatřeních. Já po tvém způsobu života pokukovat nebudu, jde mi o vzdorovité sebeprosazení se, které s největší pravděpodobností rodinný život úplně vyloučí. Jinými slovy se asi nenajde žena, která by chtěla žít pro to málo společné opravdovosti a ne pro zajištění a kulturu. Kultura je to, co se mi protiví. Všechno to žvanění. Tvůj způsob života se mi neprotiví. Jeden můj milovaný kamarád kdysi řekl, že právo na vizi štěstí nemá každý. Ty sis svůj ostrůvek štěstí zařídil a já se ti za něj klaním. Líbí se mi to. Líbí se mi i to jak promlouváš. Jde vidět, žes toho o omezenosti lidského života hodně pochopil a žes byl adekvátně tomu schopen jednat. Dávám ti opravdu velkou poklonu. Tohle se mi strašně líbí. Já jsem však jiný, vzdorovitý až to kolikrát není hezké, ačkoli milovat i nenávidět schopen jsem, méně nebo více než většina - na to už si odpověz sám. Zůstává tu však to, že nemůžu jít proti svému proklatému vnitřku, ať už bude takový život jakýkoliv. A to poslední co můžu nabídnout, když bude problém, jsem jen já sám. To je ona opravdovost. Domýšlivá, protože ona sama nejbližším asi nikdy stačit nebude, ale konečně opravdová.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele