Orlando City udělalo z Torrese nejdražší posilu v historii

25.01.2022, 09:22
Aktuality
Facundo Torres opustil mateřský Peñarol, nepřestupuje však do Evropy, nýbrž do Major League Soccer. Jednadvacetiletý uruguayský křídelník se stal za 6,82 milionu eur historicky nejdražší posilou Orlanda City...

Rodák z Montevidea za svůj mateřský klub začal nastupovat v roce 2020, postupně se zařadil mezi důležité hráče a kromě jiného se podílel na zisku mistrovského titulu.

Torres si dobrými výkony řekl o nominaci do reprezentace, za níž debutoval v létě pod legendárním Óscarem Tabárezem. Nyní má na kontě deset startů, na první gól ale čeká.

Ofenzivní univerzál se dostal do hledáčku věhlasných evropských klubů, nakonec však raději zvolil Major League Soccer, kde posílil Orlando City. Obě strany podepsaly smlouvu do konce roku 2025 s opcí na další sezonu.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (11)

Přidat komentář
Irek

Zajímavá štace má jistotu, že to bude na něm stát

Reagovat
h8_sfatto

za cenu Lebronovi svačiny

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Axelrose

Přijde mi, že chlapec nemá ambice. Jít v 21 letech do MLS. Nevím tedy, kdo o něj z Evropy stál, ale tak asi si polepší, no.

Neznám tedy úplně sílu téhle ligy. Viděl jsem jenom jeden zápas a docela jsem se nasmál. Ale asi to nebyly týmy ze špice.

Každopádně mi to stačilo, abych se už víc nekoukal.

I když netvrdím, že všechny týmy musí být vyloženě špatné, jen mi přijde, že v 21 letech nabral směr, který většinou nabírají lepší hráči tak v 33.

Reagovat
smazaný uživatel

Kupa hracu z chudych/rozvojovych zemi potrebuji slusny kontrakt aby vytahli rodinu z bidy. Orlando pravdepodobne vytahlo vyssi plat nez lepsi kluby v Evrope kde by taky mohl klidne cast sezony hrat za B-cko ci dokonce hostovat .. Navic na Floride je krasne, mas kousek Karibik a cestovani do nej lodi s all inclusive za hubicku. Jako dalsi faktor mohl hrat roli jeho vek. V Evrope by tezko hledat klub ktery ma vyrazne kratsi historii nez on sam a porad ma sanci zajistit skvelymi vykony i v MLS kontrakt ktery ho do Evropy nakonec zlaka ..

Reagovat
veikko

Tak zase zrovna o Uruguayi bych rozhodně netvrdil, že jde o rozvojovou zemi. Jinak máš pravdu. Navíc pro ofenzivního hráče jeho věku jsou děravé obrany v MLS skvělou možností jak si vybudovat značku.

Reagovat
smazaný uživatel

1/4 lidi zije pod hranici chudoby ,, mimo to neuznavaji naroky puvodnich obyvatel na pravo zit v dzungli. Unasi jim deti do mestskych prevychovnych center a sekaji jim pristupy k vode likvidaci studen apod. je to sice problem vetsiny zemi v jizni americe ci v 1/2 asie australii atd nemuzes rozhodne rict ze tam neni chudoba .. samo cca 1/5 obyvatel se ma tak na urovni cechu ale to neni veru zadna vyhra

Reagovat
veikko

Počkej, to si buď pleteš s úplně jinou zemí nebo kecáš. Můžeš poslat odkaz, kde jsi se to dočetl? V Uruguayi zaprvé není ani náznak džungle, zadruhé veškeré domorodé obyvatelstvo vyhladili po vzoru USA už v 19. století, takže naprostou většinu Uruguaye tvoří původně evropské obyvatelstvo. Podle globálního indexu je to taky 35. nejbezpečnější země světa, což je hodně slušné umístění. Jako pokud srovnáváš Uruguay s Dánskem, tak je to samozřejmě rozvojová země, ale jinak i v rámci EU by na tom Rumunsko, Bulharsko a i některé další země byly určitě hůř než Uruguay.

Reagovat
smazaný uživatel

Posledni udaje jsou 2019 ale nemyslim ze behem "corony" nejak ekonomika zeme vyrostla. Meli 21,9% pod hranici chudoby a 3,2% extremni chudoba (ta byla btw nejnizsi kolem roku 2018 kdy byla dokonce pod 2%) (extremni chudoba pocitaji do 5,5USD btw.) .. Od Australie pres Thajsko po vsechny staty JA plati to same - neuznavat prava tim padem nepocitat mezi obyvatele;) jinak by to cislo bylo jeste o nejaky % stupinek vyssi .. jinak puvodnich obyvatel je samo vyrazna mensina proto je taky muzou lovit jak zvirata - napr v Chile a Brazilii je situace krapet jina a presunula se do gurilovych valek pak mas Kolumbii kde to umoznilo vznik a rozmach kartelu - v porovnani s nimi je Uruguay veru bezpecne a klidne misto. Maji 60% stredni tridu a propo musis byt nekde mezi 15% vyssi vrstvy aby tam zivot pro tebe predstavoval nejen pohodli ale i prijemne misto k zivotu..Momentalne maji nezamestnanost 11,1% coz taky neni uplne super ac se jim podarilo po ekonomicke krizi tenhle faktor srazit na chvili pod 5% uz se zase pomalu hrouti ac za to muze vic sousedni Argentina.

Reagovat
veikko

Jsou to všechno legitimní údaje, ale řadí to Uruguay dle těch statistik někde na úroveň Řecka. Spíš nad něj, protože Řecko má naprosto šílený státní dluh. Dokonce třeba i Izrael má docela podobné statistiky té chudoby jako Uruguay. Co se týče nezaměstnanosti, tak tam se obvykle hážou hausnumera, protože třeba státy jižní Evropy si rády vylepšují statistiky "kreativní" metodikou. Tzn. i v té Uruguayi to klidně může být horší (já tam nikdy nebyl). Jinak máš nějaký článek o tom neuznávání původních obyvatel? Příčina vzniku kartelů apod. je podle mě primárně jinde, ale to by bylo na hodně dlouhou debatu a nepovažuju se v tom navíc za odborníka. Já jsem nenašel nikde na netu nic o porušování práv domorodců. V současnosti je tam uváděno cca 2,7 % obyvatelstva s domorodým původem. Vzhledem k těm celkem masovým genocidám v 19. století to ale budou nejspíš už přistěhovalci. Nikde jsem nenašel nic o neuznávání práv domorodců v Uruguayi. Naopak vypadá, že je ve všech ohledech Uruguay v JA premiantem.

Reagovat
smazaný uživatel

nemuzu to najit .. sjizdel cca 2-3 roky zpet cyklus: displacing indigenous, cultural genocide a jeste cosi tam je na tohle tema viz VICE, Al Jazeera investigation apod., neco bylo asi i v upfront nebo head to head uz v tom mam trochu gulas. Samo na pomery JA je to ekonomicky silny stat (mel tusim jen 2 bankroty zatim co Argentina jede na 5 nebo 6 jen za poslednich 25 let) .. USA je taky uplne ekonomicky v hajzlu ale ma super oblasti kde bida jeste neni v takove mire a zrovna florida je jedno z tech mist kde se takovy mlady sportovec muze mit opravdu hezky. Kdyby se narodil jako cernoch nejspis by o US ani neuvazoval

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele