ONLINE: V Anglii se zuřivě končí přestupové léto

31.08.2011, 22:35
Aktuality
Zaujalo nás
Nemůže být otevřeno věčně, i když bychom si to určitě náramně užili. V Anglii se zase jednou uzavírá přestupové léto, a to je letos obzvlášť parné. V hlavní roli tentokrát uvidíme Arsenal a jeho zoufalý hon na středního záložníka, nenasytné QPR či Redknappovy pokusy o přetažení Cahilla. Příjemnou zábavu!

Martin Jol, manažer Fulhamu, se nechal slyšet, že se určitě bude snažit dodat do týmu ještě jednoho útočníka. Na ráně se zdá být Bryan Ruíz z Twente. Naopak o Dempseyho je nevídaná rvačka, zájem by mohly mít až tři celky. Harry Redknapp potvrdil, že se ještě pokusí konkurenčnímu rivalovi vyfouknout elitního domácího stopera Garyho Cahilla. A zároveň dle něj "Modrić stoprocentně zůstává". QPR se dál otáčí za čímkoliv, co aspoň někdy umělo pořádně kopnout do balonu. Tvrdí se tedy, že by ještě mohlo uspořádat hon na kvarteto Anton Ferdinand-Craig Bellamy-Sebastien Bassong-Shaun Wright-Phillips. Brendan Rodgers se rozhodně bude snažit ulovit pro Swansea minimálně jednoho obránce, připustil ovšem, že může dovést ještě tři až čtyři hráče. V druholigovém Birminghamu netrpělivě čekají na to, jak moc velký exodus nadejde - nabídky za Jeromeho, Danna ani Ridgewella nicméně dle důvěryhodného zdroje zatím nedorazily. A Stewart Downing přinesl zajímavé svědectví o tom, že Milner opustil přípravný kemp anglické reprezentace. Proč? Schyluje se k nejnapínavějšímu deadlinu, jaký jsem měl tu čest komentovat. A já mám neodolatelnou chuť nastartovat vás slovy Barneyho Stinsona: It’s gonna be legen...wait for it...

14:06 Začínáme novinkami z Walesu, rozhovořil se totiž předseda Swansea Huw Jenkins. Ten se nejprve vysmál zájmu Blackpoolu o útočníka Dobbieho a pak potvrdil, že nepřijde Romaric, jenž se už měl upsat Espanyolu. "Něco by se však klidně mohlo udát" kolem obránce Fulhamu Halliche, zatímco dohoda o jiném zadákovi Mariappovi (Watford) vypadá prý nepravděpodobně.

14:09 O velkou rybu se pokouší v přístavním městě Brightonu. Po proudu by ze Španělska mohla připlout legenda Valencie, levý křídelník Vicente. Podle SkySports jde již téměř o hotovou věc.

14:14 Podle zpráv z Twitteru by se Alan Hutton měl nacházet v těsné blízkosti Bodymoor Heath, tréninkového centra Aston Villy. A určitě tam není na romantické procházce s něžnou polovičkou...

14:19 S přestupem k bohatým Rangers je spojován kdekdo, trošku ale zapadla zpráva o odchodu Petera Ramage. Ten na půlroční hostování zamíří zpátky do Crystal Palace a nejspíš tak uvolní místo pro Antona Ferdinanda. V otázce stopera Sunderlandu už by se snad měly řešit jen záležitosti mezi hráčem a případným novým zaměstnavatelem.

14:21 Zdá se to jako věčnost, co naposledy David Moyes představoval nějaký úlovek. V dopoledních hodinách dokonce koloval po internetu fór, že jsou na tom v Evertonu tak špatně, že si nemohou dovolit ani spekulaci. I tak se nepředstavitelné stalo skutečností a na Goodison Park byl na rok zapůjčen argentinský útočník Denis Stracqualursi.

14:27 Kolem Emirates Stadium je podezřele ticho, pusto. Honda si léčí nohu v Japonsku, Sulejmaniho agent popírá jakýkoliv kontakt...

14:31 Nedaleko se mezitím dál utužují přátelské vztahy s Vitesse. Chelsea po zakoupení talentovaného Ulisese Davily neváhala a okamžitě 20letého Mexičana nasměrovala do Nizozemska. Jde samozřejmě o roční hostovačku.

14:36 Relativně šokující zpráva přichází z Leicesteru a tamější informační stanice BBC. Podle něj Everton souhlasil s prodejem Jermaina Beckforda za částku pohybující se kolem čtyř milionů liber. Po roce v nejvyšší soutěži by se tak někdejší útočník Leedsu opět mohl uklidit o patro níž.

14:40 Wenger aktuálně rozhodně o ničem nevyjednává. Sedí na kávě s Villasem-Boasem, manažerem Chelsea, a společně se brzy chystají navštívit mítink předních evropských koučů, který dnes pořádá UEFA. Na každoročním fóru se budou diskutovat nejnovější fotbalové trendy.

14:48 Dlouho očekávaný úprk obletovaného Maxe Gradela z Leedsu byl právě zrealizován. Na čtyři roky jej podepsalo francouzské Saint-Etienne.

14:54 Joe Cole má za sebou první foto s dresem Lille. Nekouká se na něm do objektivu, ignoruje Seydouxem nabídnutou ruku a pózuje před jakýmsi cihlovým hradem. Nosit bude "exotické" číslo 26. Twitterová stránka Opta Joe už dříve vtipkovala, že první francouzské slovíčko, které se mu bude hodit, nemá daleko ke svému anglickému ekvivalentu. Substituée-substitution-střídání. Tohle hostování se už na první pohled moc nepovedlo.

15:02 Vyjednávání o Parkerově přestupu na White Hart Lane postoupily na další úroveň, přesto na severu Londýna ještě slavit nemohou. Kapitán West Hamu totiž sice prošel zdravotní prohlídkou, nemůže se však s Tottenhamem dohodnout na neznámých detailech smlouvy. Alespoň prozatím tak přestup potvrdit nemůžeme. Hammers už každopádně mají za svou dlouholetou oporu náhradu - na roční hostování získali z Arsenalu Henriho Lansburyho. Tím na sebe Wenger akorát klade ještě větší tlak, když pustil dalšího středového hráče.

15:10 OFICIÁLNĚ: A přece je to tu! První velký přestup letošního deadlinu potvrdilo SkySports a vzápětí i Telegraph. Parker už podepsal Tottenhamu.

15:19 Dne, kdy se uzavírá přestupové okno, nelanaří kluby jen fotbalisty. Důkazem je Sunderland, který před chvílí obsadil post marketingového ředitele mužem jménem Mike Farnan. Na starosti bude mít reklamu i sponzoring.

15:25 Raf Honingstein na Twitteru předkládá tři pádné argumenty, proč jsou sílící spekulace o přestupu Ribéryho do Chelsea nesmyslné. Zaprvé by pro svého nového zaměstnavatele již nebyl použitelný v Lize mistrů, zadruhé by mu takový plat, který má být nabízen, nemohl stačit a zatřetí by Bayern zůstal bez šance na nějakou záplatu, protože v Německu je již okno uzavřené. Fanoušci Chelsea, patrně si můžete nechat zajít chuť.

15:30 A ještě jedna expres zpráva k Chelsea - Dan Roan z BBC na Twitteru přináší informaci, že jednání Blues s Alvarem Pereirou ztroskotala, a že favoritem na (znovu)získání Benayouna se zdá být Liverpool.

15:39 Dánská média zvěstují zprávu, že Bendtner do Stoke nepřestoupí. Sic už jednání měla být v pokročilejším stádiu, nakonec se prioritou jeví být spíš Cameron Jerome z Birminghamu.

15:44 Craig Bellamy v Liverpoolu, Scott Dann v Blackburnu. Oba by měli být dle našich informací v péči doktorů. Zatímco však v případě stopera zřejmě celá věc finišuje, Velšanova prohlídka netradičně předchází jakékoliv definitivní dohodě mezi ManCity a Reds.

15:48 Na Arseblogu se jeden z komentátorů diví, proč by Hazard opouštěl Lille, když tam má tak "funky profil" (viz http://www.losc.fr/equipes-losc/joueur/eden-hazard). Je vidět, že se fanoušci Arsenalu i ve chvílích nepříjemné mlčenlivosti umějí zabavit...

15:53 Ještě pro úplnost - podpis Scotta Parkera už potvrdil Tottenham přímo na svých oficiálních stránkách. Podrobnosti transferu ale nadále zůstávají utajeny.

15:59 Philippe Auclair, francouzský odborník, který vloni úspěšně předvídal přesuny Squilacciho s Chamakhem, dnes vyšel na světlo s informací o stěhování Modiba Maigy ze Sochaux. Onou destinací by měl být Newcastle, který již letos přivábil do svých řad pět frankofonních borců. Vyjde to Auclairovi i tentokrát?

16:04 V úvodních kolech byl přetěžován a sám se hodně trápil, teď prý Asamoah Gyan požádal Sunderland o přestup. Na Twitteru o tom informuje zpravodaj BBC Leon Mann a potvrzuje mu to tam i jeden z fanoušků Mackems.

16:07 A podle BBC bude ještě dnes měnit působiště i jiný známý africký útočník. Nigerijec Yakubu by už měl být na cestě na Ewood Park, kde se snad upíše Blackburnu Rovers.

16:09 OFICIÁLNĚ: V Arsenalu se konečně něco děje, třebaže o novinky v žádném případě nejde. Jenom klub oficiálně potvrdil, že získal Andrého Santose z Fenerbahce, kterého by měl během chvíle následovat Mertesacker. Brazilský levý bek si vypůjčí číslo od Carlose Vely, hostujícího v Realu Sociedad. Nosit tedy bude jedenáctku.

16:18 Zajímavý řetěz se rýsuje v Championshipu. Od Hullu se čeká, že získá z Leicesteru Martyho Waghorna, to však jen za předpokladu, že dojde Beckford. A potom by si Hull mohl dovolit poslat pryč Jaye Simpsona, o jehož půlroční hostovačku stojí v Millwallu.

16:30 OFICIÁLNĚ: Christian Poulsen se stal v Liverpoolu nepotřebným a teď definitivně mění angažmá. Působit bude pod křídly nováčka Ligue 1 z Evianu.

16:40 Neil Warnock, manažer QPR, si z nás buď střílí, nebo si do půlnoci neodpočine. Na otázku, kolikhráčů ještě přivede, totiž novináři odvětil "ne víc než pět". Nejpravděpodobněji se asi zatím jeví příchod Shauna Wright-Phillipse. Dle Warnockových slov je teď ale na tahu nepříliš ochotné ManCity.

16:45 Budeme věřit jistému Jimmymu z Twitteru? Podle něho totiž na Emirates Stadium míří Adam Johnson - na pouhý rok hostování. Prý to má z velice důvěryhodného zdroje. A dva kluci pro změnu spatřili Sola Campbella v Southendu. To by určitě byla další pecka.

17:00 Tak zatím lze konstatovat, že Barney Teda zase jednou zklamal a nic legendárního se dnes nekoná. Doufejme tedy, že čím víc se bude blížit půlnoc, tím intenzivněji bude řídnout atmosféra. Prozatím Arsenal jen dotahuje dlouho plánované přestupy, Cahill v klidu setrvává v Boltonu, QPR jedná hodně opatrně a z "prvořadých" přestupů byl uzavřen jen ten Parkerův. Dále se stěhoval Joe Cole, Christian Poulsen a večer nejspíš stvrdí svůj úprk k rivalovi Owen Hargreaves.

17:06 OFICIÁLNĚ: Arsenal konečně získal i druhou očekávanou akvizici v Peru Mertesackerovi. Německý stoper by měl Londýňany vyjít na něco kolem 10 milionů liber a s platem ve výši 80 tisíc týdně by se měl stát jedním z nejlépe vydělávajících gunnerů.

17:09 A ještě jedna menší aktualizace k Arsenalu - Arsene Wenger je už na cestě do Ženevy, kde se zúčastní mítinku evropských trenérů a do Londýna se podle všeho vrátí až zítra odpoledne, neboť je ještě po obědě v plánu velká tisková konference. Do jednacích procesů se tedy dnes už patrně nezačlení.

17:14 Update k Benayounovi - izraelské zdroje favorizují Tottenham, zatímco ty britské se naposledy klonily spíše k Liverpoolu.

17:17 Craig Bellamy už podle všeho opustil velšskou reprezentační výpravu a míří do Anglie. Bude to QPR, Stoke nebo Liverpool?

17:29 Manchester City opustil mladý útočník John Guidetti. Švédský reprezentant do 21 let odchází na roční hostování do Feyenoordu.

17:31 OFICIÁLNĚ: Český bek Zdeněk Grygera posílí Fulham. Na Craven Cottage podepsal roční kontrakt s opcí na další sezonu.

17:48 OFICIÁLNĚ: Potvrzujeme roční hostování Henriho Lansburyho ve West Hamu. A co na to v Arsenalu? Nic - M'Vila je moc drahý, z Evertonu zaznělo, že Arteta dnes nikam nepůjde...

17:51 Zbývá dořešit ještě mnoho věcí a jednou z nich je osud Jermaina Jenase. Ten po příchodu Scotta Parkera určitě nebude mít místo v plánech Harryho Redknappa, a tak se poohlíží venku. Doteď celý den přestupoval do Aston Villy, zdroje BBC ovšem míní, že vážnou debatu teď Jenas vede se zástupci Stoke City.

17:55 Renato Augusto je už podle leverkusenského zdroje v Londýně, kam odletěl zhruba před hodinou a půl za účelem podstoupení zdravotní prohlídky v sídle Arsenalu. Dohoda je ale stále ještě daleko, první nabídka Gunners měla být na hony vzdálená požadovaným 20 milionům eur.

17:58 Zato novináři Matt Law (Express) a John Cross (Mirror) spatřují cíl číslo jedna v Mikelu Artetovi. Podle nich se právě teď Arsenal do Evertonu pořádně opřel a nemusel by tak nakonec být bez šance. Věci se najednou daly nějak do pohybu...

18:04 OFICIÁLNĚ: Aston Villa si zajistila služby 21letého obránce Endy Stevense ze Shamrocku. Ten si ještě na podzim zahraje s irským klubem Evropskou ligu, pak se 1. 1. 2012 vydá na Villa Park.

18:10 Podle již zmíněného Dana Roana se West Ham blíží obránci Hamburku Guyi Demelovi, za něhož by byl ochoten utratit alespoň část peněz utržených z přestupu Parkera.

18:16 OFICIÁLNĚ: Bentleyho hvězda dál padá. V Tottenhamu není žádoucím, takže se na rok vydává do Championshipu, kde bude jako hostující hráč sloužit West Hamu.

18:29 Florent Malouda právě ujistil okolí, že nemá v úmyslu opouštět Stamford Bridge.

18:40 Podle zpráv ze Španělska je Royston Drenthe, nechtěný hoch Realu Madrid, jenom kousíček od zkompletování vlastního přesunu na Goodison Park. To by tedy byla bomba!

18:51 Arsenal se podle všeho rozhoupal k učinění desetimilionové nabídky Evertonu. Podle Guillema Balagueho, španělského experta SkySports, to prý liverpoolské přesvědčí a Kanonýrům tak už bude stačit, aby se dohodli s hráčem na podmínkách smlouvy.

19:00 Pět hodin do konce a stále čekáme minimálně na Hargreavese, Crouche, Bellamyho, Artetu či Cahilla.

19:07 Bryan Ruiz souhlasil s podmínkami přestupu na Craven Cottage, jeho cena by měla vystoupat do výše 10,6 milionů liber. Fulham tak v nejbližší době oslabí jednoho ze svých soupeřů ve skupině Evropské ligy.

19:09 Alan Hutton dostal svolení opustit skotskou reprezentaci a co nevidět posílí jeden z dvojice týmů Fulham-Aston Villa. Vyplacen by měl být čtyřmi miliony britské měny.

19:14 O selhání Chelsea při námluvách Alvara Pereiry nyní informuje i Daily Mail. Zdá se být tedy hotovou věcí, že Uruguayec pro teď zůstane v Portu.

19:21 Dle informací SkySports právě Scott Dann prošel zdravotní prohlídkou na Ewood Parku.

19:33 Na Anfieldu už odstartovala zdravotní prohlídka Craiga Bellamyho, nejspíš se ale dost protáhne. Reds totiž hodlají neponechat nic náhodě a pořádně zatížit Velšanova problémová kolena.

19:36 Aston Villa vykazuje dobré průběžné výsledky. Hutton i Jenas se pomalu hotoví k návštěvě lékaře. V případě skotského beka půjde o regulérní přestup, druhý jmenovaný se po roce do Tottenhamu vrátí. Přinejmenším na chvíli.

19:39 Karta se obrací v kauze Benayoun. I podle Izraelců a lidí blízkých fotbalistovi je tu momentálně "slušná šance", že zamíří do Arsenalu. Vše by mělo záviset na Artetovi.

19:43 Bendtnerovo stěhování do Stoke-on-Trent skutečně padlo. Teď si ovšem dánského forvarda namlouvá Sunderland...

19:47 Bendtnerovo místo totiž zaujal Peter Crouch. Jeho příchod k Potters už je prakticky dohodnut. Zbývá prý jen dát vale určitým neshodám s Tottenhamem, útočníkovým stávajícím vydržovatelem.

19:52 Něco tak trochu mimo přestupové okno - Norwich po vzájemné dohodě rozvázal smlouvu se skotským záložníkem Stephenem Hughesem.

19:55 Dan Roan obdržel informaci, podle níž si nakonec Hutton vybral raději Fulham a do Aston Villy by místo něj mohl zamířit Danny Simpson z Newcastlu.

20:00 QPR roztočilo svůj závěrečný přestupový kolotoč ve velkém stylu, teď však stojí de facto na místě. Hýbe se akorát případ Bassonga, ten by Rangers v tuhle chvíli mohl a měl být velmi blízko. Shaun Wright-Phillips ovšem stále čeká na Manciniho povolení jednat.

20:02 Podle izraelského kanálu Sport5 se už Chelsea dohodla s Arsenalem o ročním hostování Yossiho Benayouna.

20:04 OFICIÁLNĚ: Kádr Wiganu čerstvě rozšířil Shaun Maloney, který oplývá zkušenostmi z Celticu či Aston Villy. Přestupní částka dosáhne do výše jednoho milionu liber, Latics se skotský útočník upsal na dva roky.

20:19 Zprávy přicházející z Nizozemska hovoří o neúspěšné snaze Swansea přetáhnout Spartě Rotterdam Joshuu Johna. Fotbalistovy platové požadavky shledali ve Walesu jako neadekvátní.

20:22 A hle! Zájem Arsenalu o Artetu je možná passé. Alespoň některé jazyky říkají, že se Gunners vyptávali před hodinou, pak však náhle couvli. Začíná se nám to zamotávat.

20:24 Vzpomínáte na šok v podobě Gyanovy pozdní žádosti o přestup? Tak tu máme pokračování. Celkem reálně se jeví možnost ročního hostování v Marseille, odkud nejspíš na Ostrovy míří Gignac.

20:30 Vzrušený Mr.G z Putney obdržel textovku od kamaráda pracujícího v jídelně na Emirates Stadium - a ten prý zrovna spatřil Christophera Sambu. Takže Arsenal kromě toho, že stále ještě nemá vytouženého středního záložníka, zlákal alespoň nového šéfkuchaře.

20:32 Po loňském úspěchu s Danielem Sturridgem zřejmě Owen Coyle, manažer Boltonu, znovu na rok obere Chelsea o jeden velký talent - tentokrát má v plánu na hostování dotáhnout Gaëla Kakutu.

20:35 Bellamy už má údajně s ManCity vše dořešené. Ustojí jeho kolena zdravotní prohlídku?

20:38 Na fanouškovských stránkách Arsenalu s názvem Goonertalk proběhla anketa, která si dala za cíl rozhodnout minisouboj mezi Artetou a Benayounem. Druhý jmenovaný - mimochodem ta pravděpodobnější varianta - dostal jediný hlas...

20:42 OFICIÁLNĚ: Owen Hargreaves se vrací do víru fotbalu - jako volný hráč podepsal roční kontrakt s Manchesterem City.

20:47 Daily Mail přichází s další senzační zprávou: Newcastle údajně dohodil nabídku Fulhamu za Bryana Ruize. Tomu nicméně schází jen krůček k definitivnímu stěhování, na tom se nejspíš nic nemění.

20:48 OFICIÁLNĚ: Wigan z ničeho nic přichází s další novou akvizicí. Příští sezonu bude u Latics hostovat levý bek Van Aanholt z Chelsea.

21:01 A neobejdeme se bez helikoptéry! Co jiného by asi rychleji mohlo dopravit Kostaričana Ruize z Londýna do Newcastlu, kde momentálně sídlí největší favorit na získání hvězdy Twente?

21:25 Omlouvám se za chvilku prodlevy - zatoužil jsem po troše vláhy. Každopádně se toho v době mé nepřítomnosti moc neudálo. Akorát se všemožně popíraly zvěsti o Johnsonově hostování kdekoliv - zejména ve Stoku. A Newcastle mimochodem na pohled panicky shání útočníka.

21:28 OFICIÁLNĚ: Bolton zkompletoval 4milionový přestup liverpoolského Davida N'Goga.

21:33 Scott Dann prošel zdravotními testy, známe i sumu, kterou Blackburn Birminghamu vyplatí (šest milionů liber plus dva miliony případně na bonusech), takže co ještě potřebujeme vědět, abychom tuhle ságu mohli prohlásit za uzavřenou? Já bych řekl, že nic. Hurá!

21:35 Drenthe dorazil na Goodison Park. Jde se jednat o roční hostovačce!

21:37 OFICIÁLNĚ: A znovu Bolton. Jen do prvního ledna se ale na Reebok Stadium ohřeje Gaël Kakuta, který už loni hostoval z Chelsea ve Fulhamu.

21:40 Menší pauza od prvoligového fotbalu - Bradford získal do svých řad třetí letní posilu, kterou se stal brankář Matt Duke, který se může pochlubit i pár zápasy odchytanými v Premier League za Hull. Ten opustil letos v létě.

21:43 Sunderland plánuje učinit Arsenalu nabídku ohledně hostování Nicklase Bendtnera. Pozadu ale možná nezůstane ani sousední Newcastle. Dánský forvard by se každopádně měl zrovna pohybovat na severu Anglie, kde konečně čichá splnění snu.

21:56 Benayoun na Twitteru: "Zůstávám v Londýně...brzy podepíšu...". To už začíná vypadat hodně vážně.

21:57 Blackburn propustil nespokojeného útočníka El-Hadjiho Dioufa.

21:59 OFICIÁLNĚ: Burnley pokračuje ve skupování ofenzivní vozby West Hamu. Zavona Hinese po dvou týdnech následuje i Junior Stanislas. Ani u jednoho z fotbalistů není známa přestupová částka.

22:11 Bassong do QPR nezavítá. Alespoň o tom vědí své v redakci Daily Mail. Warnock tak zatím o deadlinu nezískal ani jednoho hráče, přestože to zpočátku vypadalo, že hodlá po reprezentační pauze stavět kompletně vyměněnou jedenáctku.

22:19 Redknappova rekapitulace dne: Snažili jsme se podepsat Garyho Cahilla, opravdu těžce celý den, ale Daniel Levy nakonec nenašel cestu. Peter Crouch mluví s představiteli Stoku. U Alana Huttona to vypadá, že je v Aston Ville. Jenas je ve Ville. Jsem si jistý, že Bentley si povede dobře ve West Hamu. Jsem absolutně vyždímaný. Byl jsem na nohou od pěti každé ráno a je prostě ztrátou času teď chodit spát. Máme u nás Scotta Parkera a Emmanuela Adebayora," promluvil zdrceně a okamžitě opustil parkoviště. To vypadá na zhasnutí světel na White Hart Lane...

22:22 Arsenal obnovil zájem o Artetu! Informuje o tom SkySports.

22:32 A s Artetou to jde ráz na ráz. Sám hráč údajně požádal o přestup, Everton možná už odsouhlasil částku nabízenou Arsenalem a patrně je rovněž rozhodnuto o tom, že z důvodu časové tísně bude Artetova prohlídka vykonána v jedné liverpoolské nemocnici. Deadline Day přestává nudit!

22:53 OFICIÁLNĚ: Reprezentant Pobřeží Slonoviny Guy Demel skutečně přestoupil do West Hamu. Zároveň Arsenal i na svém webu představil Pera Mertesackera.

22:56 OFICIÁLNĚ: Pomalu přecházíme už jen do formální roviny. Stoku se povedlo dotáhnout kauzu, která uprostřed lanaření Crouche či Jeromeho jaksi zapadla. Definitivně nicméně můžeme potvrdit příchod štítového záložníka Wilsona Palaciose.

22:58 Benayounova hostovačka vyřízena! Alespoň to tvrdí John Cross z Mirroru, kterého lze považovat za experta na Arsenal.

22:59 Redknapp přiznal "porážku". Nepovede se mu už přivést Cahilla a nereálný je rovněž Kaká.

23:00 HODINA DO UZAVŘENÍ OKNA! Čekáme na potvrzení Danna a Benayouna. Stále pořádně nevíme, jak se vyvine situace kolem Artety.

23:05 Do Blackburnu by mohl společně s Dannem putovat i Yakubu z Evertonu. Dle zdroje SkySports by v klubovém centru Rovers měl právě vyplazovat jazyk na lékaře.

23:10 A nejnovější zprávy o Bryanu Ruizovi? Newcastle podle informátora BBC nabídl 12 milionů, Twente přijalo, ale severoanglický celek se pak nedokázal domluvit s hráčem na podmínkách smlouvy. Proletí se kostarický internacionál zpátky do Londýna nebo ostrouhá?

23:11 Brighton nakonec dnes Vicenteho podepsat nestihne. Vzhledem k tomu, že je však několikanásobný španělský reprezentant volným hráčem, můžou na jihu Anglie s klidem počkat až do zítra.

23:16 Více informací o dvojitém zásahu Potters: Crouch přichází s Palaciosem jako jeden celistvý balík v hodnotě 18 milionů liber - 10 za útočníka (klubový rekord), 8 za druhého jmenovaného. Vyjednávání celou dobu komplikoval především Palacios, při jehož zdravotní prohlídce se doktoři ze Stoke-on-Trent na chvíli pozastavili nad problematickým kolenem. Ve finále ale honduraský fotbalista podepsal dokonce jako první.

23:22 Ve SkySports zvedli kurz na přestup Artety do Arsenalu. Začínají se obávat, že Londýňanům nebude přát čas.

23:25 Colin Young z Daily Mail konstatuje, že v newcastleských kancelářích již zhasli. A přidává se i SkySports s informací, že se nabídky Magpies za Ridgewella i Ruize nepotkaly s úspěchem. Po Tottenhamu tu zjevně máme dalšího ambiciózního odpadlíka.

23:28 Malá Bendtnerova rekapitulace. Byly tu Stoke, Newcastle, Sunderland, QPR i Blackburn. A zatím pořád vůbec nic konkrétního. Pro dánského forvarda by přitom bylo určitě obřím zklamáním, kdyby nakonec ani za ty dva měsíce hledání nenašel.

23:29 OFICIÁLNĚ: Už i Chelsea TV potvrdila Benayounovo zapůjčení do Arsenalu. Myslím, že tenhle případ už tedy můžeme konečně smést ze stolu.

23:36 Pro jistotu citace z Benayounova Twitteru, abyste mi opravdu věřili: "Podepsal jsem Arsenalu, jsem z toho hdoně šťastný a nadšený. Teď mám ale v hlavě jenom páteční zápas proti Řecku. Díky za podporu."

23:38 Liverpool právě potvrdil, že dostal od Meirelese písemnou žádost o přestup. Raúle, možná si mohl vydržet o něco dýl, abychom mohli s jistotou konstatovat, že jsi vzal svůj osud do rukou zrovna "za pět minut dvanáct".

23:42 OFICIÁLNĚ: Dvojí oznámení: QPR nakonec nezůstane úplně na suchu, alespoň Shauna Wright-Phillipse se Warnockovi povedlo vysvobodit. A pak Scott Dann taky dokončil běh na dlouhou trať - na čtyři roky se stal hráčem Rovers.

23:45 Opravdu nemůžu vyloučit, že Chelsea již nabídla 15 milionů liber za rebela Meirelese.

23:48 OFICIÁLNĚ: Bellamyho kolena nezklamala. Návrat ztraceného syna na Anfield Road dotažen! Podepsána byla dvouletá smlouva. A za dva miliony liber pak přichází na Ewood Park útočník Yakubu. Everton tak klidně v poslední den může přijít o dva dlouholeté zaměstnance.

23:51 Crouch, Arteta, Meireles...pořád je co sledovat. Třetímu jmenovanému už startuje vrtulník, Arteta pokud podepíše, tak nejspíš v blízkosti Goodison Parku, Crouch už má ve Stoke-on-Trent vysezený důlek.

23:54 OFICIÁLNĚ: Případ Ruiz rovněž zameten pod stůl. Deset a půl milionu liber vyplatí Martin Jol nizozemskému Twente. Mistrný kousek, gratulujeme (ani špetka ironie)!

23:59 Na Twitteru už vyskakují první zprávy o tom, že se Arteta stal hráčem Arsenalu. A s platem by dokonce měl jít o 20 tisíc týdně níže.

0:00 DING DONG! Co se stihlo a co ne? Zhruba půl hodiny s vámi ještě "doklepu", určitě je klidně možné, že ještě nějaká potvrzení vyplavou na povrch zemský. Nezapomínejte na ono kouzelné pravidlo, že před půlnocí je potřeba, aby se jen domluvily oba kluby. K samotnému podpisu smlouvy může dojít i později.

0:09 OFICIÁLNĚ: Stihla to minimálně Aston Villa. Ještě v mezích pravidel přiložili pero na papír Jenas s Huttonem.

0:11 OFICIÁLNĚ: Chelsea se s Liverpoolem dohodla. Meireles si vytrucoval novou smlouvu na čtyři roky. Že by rekordně rychle uzavřený přestup?

0:13 Ve Stoke-on-Trent věří, že papírování s duem Jerome-Crouch stihli vyřídit včas.

0:14 OFICIÁLNĚ: Expert BBC David Ornstein uzavírá přestup Artety i hostování Bendtnera v Sunderlandu. Máme hotovo!

A dost! Zbytek zítra ráno nebo ještě dnes v noci na hlavní stránce našeho portálu. Tento online už má odpracováno. Zcela vyčerpán se s vámi loučím ... a ano, myslím, že nakonec můžu navázat: ...dary...LEGENDARY! Dobrou noc!

obnovit článek

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (2634)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele