ONLINE: V Anglii končí přestupové léto

31.08.2012, 20:24
Aktuality
Tradice je tradice. A tak se po půl roce opět scházíme nad závěrečnými přestupovými tahanicemi manažerů jednotlivých anglických klubů. Letošní zima byla odstrašujícím příkladem populárního "deadline day"; vše ale prozatím slibuje, že dnešek nám lednové utrpení přebohatě vynahradí...

Vše se naplno rozhoupalo už včera. V noci na dnešek byly pečetěny přestupy Granera (QPR) s Yoshidou (Soton), ráno pak Spearing (Bolton, hostování), před chvílí Richardson (Fulham) a brzy nejspíš přestoupí rovněž Adam (Stoke), Dempsey (Liverpool) nebo Van der Vaart (Hamburk). Hromadu práce bych ovšem měl mít až do půlnoci našeho času, kdy se okno definitivně uzavírá, spřádaných plánů jsou totiž pořád kvanta.

Jen tak namátkou: Jol prý chce 2-3 hráče do středu pole, Wenger by měl minimálně jednou zainvestovat, přičemž se "potřebuje" zbavit až tří útočníků, Villas-Boas stále lanaří Modrićovu náhradu (možná dvě), Moyes se na poslední chvíli utrhl ze řetězů a zatoužil po duu Oviedo-N’Zonzi, Abramovič zrovna vyhrál třímiliardový soud atakdále atakdále. Lednová nuda se skutečně snad ani nemůže opakovat, to by bylo proti všem obchodním zákonům.

Závěrem, než se do toho konečně pustíme, ještě trocha moralizování a prosení: moc si nepřeji (leč se tomu těžko kompletně ubráním), aby se v diskuzích objevovaly obyčejné přestupové spekulace, jak je v české podobě znáte třeba odtud. Vůbec nejsem proti vtipným hláškám z twitteru či nějakým veselým obrázkům - ty naopak přivítám -, čímkoliv jiným ale, prosím, mou práci neznehodnocujte, respektive z ní nedělejte něco docela dobře zbytečného. Ale teď už opravdu příjemnou zábavu...

13:00 Plánovaný přesun křídelníka Dejagaha z Wolfsburgu do Fulhamu by podle íránské tiskové agentury IRNA na hráčově čerstvém zranění nemusel nutně ztroskotat. Pravý stehenní sval si prý ve středu na tréninku neporanil nijak vážně, takže by tahle část těla při prohlídce neměla nijak překážet.

13:11 Úvodem si připomeňme, nakolik dovede deadline day mást. Takhle horlivě se před rokem ve Stoke-on-Trent očekával osmimilionový příchod Palaciose (spolu s tím Crouchovým); a honduraský záložník od té doby nastoupil v ligovém základu všehovšudy devětkrát. Kdo by letos mohl být podobným "provarem"?

13:14 DFL právě vydala seznam všech hráčů, s nimiž se ještě počítá v rámci přestupových hrátek. Nechybí tam Rafael Van der Vaart, jehož návrat do Hamburku by měl být vážně na spadnutí (už dorazil do Němec), ale třeba také dohromady šest borců z Wolfsburgu, jež Magath označil za nepotřebné. Mezi nimi i Dejagah s Tuncayem - to by fanoušky Premier League mělo zajímat především.

13:16 Fulham, který by dnes měl mít zvláště napilno, se rozehřívá kšefty s mladými zázraky. Na čtyřměsíční zkušenou do Eindhovenu pustil jistého Coreyho Gameira, zatímco Twente odloudil ofenzivní naději Chrise Davida.

13:19 Zatímco jednání ohledně transferu útočníka Bentekeho uvízla na mrtvém bodě, dotáhl Paul Lambert jiného neznámého forvarda - pro změnu Jordana Boweryho z Chesterfieldu, jemuž navlékl tříletý obojek. "Jsem rychlý, jsem fit a tvrdě pracuji, to jsou všechno věci, které mě při hře zvýhodňují," nechal se hned slyšet ambiciózní mládenec. Přesto...manažer Aston Villy zatím skutečně vypadá, jako by si z kdysi elitního celku dělal svůj druhý provinční Norwich. A to moc smyslu věru nedává.

13:21 Pokud věříte na kurzy sázkových kanceláří a rozumíte britskému přepisu, Nani se podle nich přiblížil šokujícímu odchodu do Ruska. Jeho přestupu do Zenitu sázkovka SkySports před chvílí dávala 5/1, teď už jen 3/1.

13:24 OFICIÁLNĚ! Scott Sinclair se s definitivní platností stal náhradníkem Manchesteru City.

13:27 Španělská Celta Vigo na svém twitterovém účtu oznámila, že kolem páté hodiny odpolední představí Park Chu-Younga z Arsenalu, jakožto novou akvizici. Na roční hostování.

13:29 Jestliže já se momentálně nezastavím, ve Francii mají prý klid. "Žádné přestupové novinky mezi 12. a 14. hodinou. Je čas oběda," hlásí relaxující expert na tamní kopanou Matt Spiro.

13:32 V Arsenalu se už podle informací mnoha korespondentů bude jen prodávat, maximálně se na hostovačku přivede Essien. To by znamenalo letní sumář +10 milionů liber.

13:34 ... a já jdu taky obědvat. Prozatím: Granero se vyznal, že za výběrem QPR stojí z velké části osoba manažera Marka Hughese.

13:41 Ryan Babel dohrál v Hoffenheimu. Na poslední chvíli byl klubem propuštěn. Zadarmo takového hráče?! Návratu do Premier League bych se nebránil ani nedivil. O pohybu jeho známé helikoptéry vás určitě budeme informovat.

13:45 Liverpool se prý u Chelsea vyptával na Benayouna. To by potom mohl zkusit i dalšího svého ex - právě Babela.

13:46 Francouzská rozhlasová stanice RMC: Pokud Van der Wiel někam přestoupí, bude to někdo z trojlístku PSG-Arsenal-Newcastle.

13:48 OFICIÁLNĚ: Charlie Adam si zapózoval s dresem Stoke City. Upsal se mu na čtyři roky. Měly by být finance na Dempseyho, konečně.

13:51 Stephane M'Bia na tréninkovém hřišti Marseille oznámil novinářům, že jeho přestup do QPR byl zkompletován. To bude už...ano, 12. letní posila tohoto londýnského mužstva. Snad někdy všichni pospolu vyběhnou na trávník, byla by legrace.

13:56 Tottenham s Portem údajně přeci jen dospěly k dohodě. Třicet milionů liber za Joaa Moutinha, který moc dobře zná současného lodivoda Spurs ze společného působení v Portugalsku.

14:02 Něco málo útržkovitého: ManCity si začal namlouvat M'Vilu, Danny Rose půjde hostovat do Sunderlandu (to potvrdil i sám klub ze severu) a Nigel Reo-Coker podstupuje zdravotní prohlídku v sídle Nottingamu.

14:13 Paul Lambert přiznal, že chce pro tým získat zejména "hladové hráče z nižších soutěží". Umně tak předstírá, že o Dempseyho vlastně ani nikdy neusiloval.

14:15 Liverpoolský ředitel Ian Ayre prý jedná se zástupci brazilského talentu, Leandra Damiaa. Post by odpovídal, teď jen: co na tom může být pravdy?

14:18 A Ian Ayre nejspíš telefonuje za jízdy. Dle "očitých svědků" právě přivezl Clinta Dempseyho na Melwood.

14:21 Podle reportéra L'Equipe si Tottenham na xtý pokus plácl s Lyonem ohledně Llorise.

14:22 Real Madrid podle všeho zavřel krám, takže žádný Carvalho do QPR ani Kaká...kamkoliv.

14:27 Charlie Adam je dle svých slov dlužníkem Commoliho s Dalglishem. Napadá mě, co by jim asi tak mohl dlužit - pořádné výkony.

14:31 Druhá, reálnější cenovka pro Moutinha: 22 milionů liber. Dohoda je každopádně na světě, to se zdá být evidentní.

14:34 Asi nejmíň výhodný přestup léta se rodí na trase Lyon-Tottenham; tedy pro prodejce. Přestupová částka elitního brankáře by měla být ve výši 9,5 milionů liber plus až tři miliony v bonusech, rovná čtvrtina fixní sumy ovšem poputuje k rukám Llorisova někdejšího zaměstnavatele z Nice.

14:35 OFICIÁLNĚ: Inter Milán potvrdil, že se pravý bek Maicon může považovat za fotbalistu Manchesteru City.

14:39 Menší, ale opravdu jen menší zápletka: Joao Moutinho - stejně jako Hulk - figuruje v nominaci na zítřejší ligové klání s Olhanense.

14:43 Podle serveru Ghanasoccernet brzy v klubovém centru Fulhamu podstoupí zdravotní prohlídku záložník Derek Boateng. Londýňané se už prý s Dněpropetrovskem dohodli na výši odstupného.

14:44 A na Van der Vaarta už pro změnu netrpělivě čekají hamburští lékaři...

14:46 Ibrahim Afellay se v Premier League neobjeví, pro tuto sezonu byl zapůjčen Schalke.

14:48 OFICIÁLNĚ: Giovani dos Santos udělal tečku za svým útrpným angažmá v Tottenhamu. Na čtyři roky podepsal Mallorce.

15:01 Jenom tak na okraj, ve slabší chvilce přestupového uragánu: Andrej Aršavin, stále ještě hráč Arsenalu, chybí v ruské nominaci pro dva nadcházející kvalifikační duely. Stejně tak Pavljučenko s Pogrebňakem.

15:04 Prezident Lyonu Jean-Michel Aulas zase vydal prohlášení, že "nic není hotové". Zároveň ale dovolil Llorisovi odletět do Londýna.

15:07 Samotný Yossi Benayoun čerstvě naTwitteru shledal dění kolem své osoby "velmi zajímavým"...

15:09 Španělské zdroje spekulují o nabídce Arsenalu za Giuseppeho Rossiho. To by asi sedělo, pomalu rok a půl marodění musí být pro Wengera nesmírně vábnou vizitkou...

15:13 Le Parisien tuží dohodu mezi Lyonem a Fulhamem ohledně křídelníka Michela Bastose. Sedm milionů liber, úspěšná prohlídka a Londýňané během jednoho dne podepíšou dva solidní borce na jeden post.

15:14 Steven N'Zonzi, jenž chce rozhodně vypadnout z Blackburnu, se má co ohánět. Dialog by měl vést s Evertonem, Fulhamem, Aston Villou a teď i Stokem...

15:24 Rob Shields, fotbalový agent, nabídl BBC svůj unikátní pohled na deadline day. Dle něj ponechávání transferů na poslední chvíli tak maximálně šponuje cenu nahoru; a také agenti se pak stávají nenasytnějšími. Z přestupů v rámci jedné země si prý běžně ulupují 5-7 % částky, z mezinárodních dokonce až 10.

15:30 Volný hráč Ryan Babel zřejmě doopravdy přesídlí zpět na Ostrovy. Měl by být právě v Londýně, kde se má postupně sejít se zástupci QPR, Fulhamu a West Hamu.

15:34 Prezident Saint Sernin: "M'Vila na 95 % zůstává v Rennes." Žádná nabídka od Tottenhamu na jeho stole během dneška nepřistála. Aulas je na tom podobně, ten pro změnu vidí "malou šanci", že by se Bastos mohl stěhovat do Anglie.

15:46 Portugalský list A Bola se domnívá, že Benfica souhlasila s 24milionovým prodejem Javiho Garcíi do Manchesteru City. Částka by se měla blížit hráčově výkupní klauzuli. Mancini snad začal nebezpečně ujíždět na defenzivně laděných středopolařích.

15:47 OFICIÁLNĚ: Van der Vaart se skutečně vrací do Hamburku. Na tři roky.

15:56 Ságy kolem Dempseyho a Berbatova pozoruhodně mlčí. Celtic mezitím odmítl nabídku Huddersfieldu za útočníka Anthonyho Stokese.

15:57 OFICIÁLNĚ: Nicklas Bendtner se konečně stává největší hvězdou turínského Juventusu. Prozatím jen na rok.

16:04 Roque Santa Cruz (je na soupisce Manchesteru City, kdybyste zapomněli) údajně podstupuje zdravotní prohlídku ve španělské Málaze.

16:08 Nigel Adkins, manažer Southamptonu, exkluzivně o Gastonu Ramirezovi: "Jsme velmi, velmi blízko. Všechno vypadá dobře, bude naším hráčem."

16:14 Anglické kluby si nejspíš budou muset nechat zajít chuť na Van der Wiela. Za ubohých šest milionů eur by se tento pravý obránce měl na čtyři roky stěhovat do PSG. Informuje o tom AFP ("francouzská ČTK") i L'Equipe.

16:20 Pokud se to povede dotáhnout, Aston Villa za neznámého Bentekeho z Gentu zaplatí přes 10 milionů liber. Duch Martina O'Neilla přežívá.

16:22 Joey Barton se líbil doktorům Marseille, na platových podmínkách by měl být ve Francii rovněž dohodnut, na Twitter už píše francouzsky...čeká se jen na realizaci M'Biova přesunu do QPR a Anglie si bude moci škrtnout jedno problémové dítko.

16:23 OFICIÁLNĚ: Dimitar Berbatov alespoň na dva roky hráčem Fulhamu!

16:27 Aktualizace ohledně Bendtnera: ještě zbývá samotný podpis na smlouvě. Veškeré námluvy včetně zdravotní prohlídky už by ale měly být odbyty. V Itálii je pak prý běžná praxe, že se vše oficiálně oznámí až s uzavřením okna.

16:30 Micah Richards by dle některých spekulací mohl být na cestě do Newcastlu.

16:31 Předešlá zpráva ohledně Ryana Babela byla evidentně pouhou fámou. Hráč se teď na rok upsal Ajaxu, kde fotbalově vyrůstal. Deníku De Telegraaf to sdělil jeho agent.

16:33 Dani Pacheco poputuje z Liverpoolu na zkušenou někam jinam, Millwall to ale nejspíš nebude. "Informace o mém odchodu do Millwallu nejsou pravdivé. Koncem dneška vám dám vědět, kam jdu," sdělil sám hráč na Twitteru.

16:35 Za N'Zonziho ještě nikdo nenabídl, tvrdí zpravodajka BBC Juliette Ferrington.

16:37 Liverpool za Leandra Damiaa nabízí dle brazilských médií poměrně kuriózní balíček: pět milionů zaplatí za jeho hostovačku, 15 pak případně za využití opce. O souhlasu brazilského Internacionalu zatím není vidu ani slechu.

16:42 Maiconova cenovka se prý šplhá jen ke třem milionům britské měny. Tak to pak ano...

16:53 Dimitar Berbatov oblékne trikot s číslem 9. Obyčejně jde o slušné privilegium, ve Fulhamu tomu tak nicméně nebývalo. Devítku před Bulharem nosili třeba Okaka či Orlando Sá, čili hráči na pomezí A-týmu, dalo by se říct.

16:54 Bendtnerova opce bude patrně ve výši pěti milionů liber.

16:56 Začínají se množit fotografie s Llorisem hotovícím se k podstoupení lékařské prohlídky. Stěží existující dohoda mezi kluby ale stále celou situaci komplikuje. Aulas dokonce skrz média zahájil menší slovní válku se svým protějškem Danielem Levym.

17:03 Nejmíň aktivním prvoligovým obchodníkem je aktuálně Arsenal. Dosud letos v létě získal nejméně hráčů. A na Twitteru se už objevují fórky, jako že jemu se přestupové okno otevírá až s jedenáctou hodinou večerní.

17:10 Aston Villa je blízko další posile z nižších podlaží. Ashley Westwood z Crewe Alexandra se brzy v klubovém centru birminghamského celku podrobí zdravotní prohlídce. Po akvizici ze čtvrté ligy by tak došlo i na League One. Ještě schází Championship.

17:17 Nesu více infa ohledně tohoto obecně neznámého borce. Půjde za milion liber plus případné bonusy. V létě se o něj ucházelo i Swansea.

17:20 Laurent Nicollin z vedení Montpellieru chválí "příkladný postoj" Yanga-Mbiwy a potvrzuje, že zůstává. Z Francie už se nejspíš nebude čerpat, zdá se.

17:23 Sedmnáctiletá naděje Chelsea, obránce Nathaniel Chalobah, bude do 2. ledna přikládat ruku k dílu ve Watfordu.

17:24 Na SkySports se dušují, že Moutinhův transfer do Tottenhamu pomalu troskotá. A co je nejpřekvapivější - na kontraktu, individuálních požadavcích hráče.

17:32 Ramirezovo auto už zaparkovalo v Southamptonu. Dvěma koly na chodníku.

17:38 Maurice Edu konečně dostal pracovní povolení. Je prý "nadšený" možností zahrát si Premier League, kterou mu dává Stoke City.

17:40 OFICIÁLNĚ: Richard Wright jde dělat trojku do Manchesteru City. Dříve to byl Stuart Taylor, tentokrát 34letý veterán, který po 14 dnech přišel o práci v Prestonu. Citizens si dál hrají na charitu...

17:42 Něco přes šest hodin do uzavření okna a stále se nám nezadal Michael Owen (ačkoliv on toho času bude mít o něco více). Nejpravděpodobněji se zatím jeví Potters, přesto žádné konkrétní zmínky o spojování těchto dvou neregistruji. Na Britannia Stadium nicméně stále odpočívá nikým nedotčená desítka, kterou Owen v dobách své největší slávy nosíval v reprezentaci.

17:47 Odstupné za Berbatova by se mělo pohybovat kolem 4 milionů liber. Neskutečná suma.

17:51 Ačkoliv sportovní ředitel l'OM ještě ráno přísahal, že neobdržel žádnou nabídku za Loïca Rémyho, rozhlasová stanice RMC informuje, že konkrétně Chelsea je připravena naplnit požadavky francouzského celku a položit na stůl něco málo přes 15 milionů liber.

17:56 Zase jednou se začíná mluvit o debatách Arsenalu s Chelsea ohledně hostovačky Essiena.

18:05 Zatímco Aulas by se pořád vzpouzel, trenér Lyonu Remi Garde už na dnešní tiskové konferenci vypadal být smířený s odchodem své brankářské jedničky.

18:06 V Leverkusenu trvají na tom, že Schürrle s nikým nejedná a zůstává při Bayeru.

18:13 Pablo Hernandéz, který během dneška poněkud zapadl (a stále není oficiálním hráčem Swansea), už podal první rozhovor před Liberty Stadium. Obligátně je nadšený z možnosti vyzkoušet si Premier League.

18:16 OFICIÁLNĚ: A vida, právě vychází oznámení, že Pablo Hernandéz na tři roky podepsal smlouvu s velšským klubem. Přestupuje za 5,5 milionu liber, čímž láme klubový rekord.

18:19 Van der Wiel míří na zdravotní prohlídku do Paříže, agent Raiola (jenž zastupuje i Ibrahimoviće s Maxwellem) potvrdil dohodu mezi kluby. Přestupová suma by nakonec měla čnít jen do směšné výše 4,5 milionů liber.

18:26 Na cestě uzavřít své táhlé případy by právě teď měli být Benteke (Genk - Aston Villa) a Javi García (Benfica - ManCity), jehož odhadovaná cena stihla za těch pár hodin klesnout z 24 milionů liber na 16.

18:30 Maďarská média v blízké době očekávají vyřízení hostovačky brankáře Gulacsiho (Liverpool) ve španělském Xerezu. Hráčův agent nicméně preferuje setrvání na Ostrovech.

18:36 Podle několika francouzských zdrojů Lyon zamítl dotaz Fulhamu na hostování Michela Bastose. Aulas je připraven Brazilce jedině prodat.

18:42 Pokud se nemýlím, ManCity je zatím nejaktivnějším obchodníkem. A vedle Javiho Garcíi ještě zuřivě pracuje na dotažení Nastasiće z Fiorentiny - výměnou za 13 milionů a Saviće. V případě tohoto Srba by se v tuto chvíli mělo jednat o pracovním povolení.

18:43 SkySports tvrdí, že jak Liverpool, tak Tottenham dostaly zelenou a mohou přistoupit k jednání s Clintem Dempseym.

18:51 Symbiózy Moutinha s Tottenhamem se už asi holt nedočkáme. Hráči se nepozdávaly podmínky smlouvy. Možná kdyby ještě Spurs trénoval Harry Redknapp a Portugalci jako bonus nabídl pár kuřecích křidélek od KFC a hranolky k tomu, býval by Moutinho nakonec kývl...

18:55 Aby toho nebylo málo, Moutinho prý už spolu s celým týmem ujíždí směr Algarve, kde zítra Porto čelí Olhanense.

18:59 Asistent manažera Steve Round přiznal, že je Everton stále na trhu. Hledá vhodného záložníka...

19:00 PĚT HODIN DO UZAVŘENÍ OKNA! Kolegové v Itálii mají tímto dobojováno.

19:07 Zřejmý důkaz, že se právě Michael Owen pohybuje poblíž Madejski Stadium, aby zde dojednal své angažmá u Readingu.

19:09 OFICIÁLNĚ: 26letý záložník Maurice Edu přestoupil z Rangers do Stoke City.

19:12 Skotský Celtic nejspíš brzy posílí Nigerijec Efe Ambrose. Už má být na Parkhead.

19:15 Pomalu se nachyluje "Wengerův čas". Loni v létě Arsenal dotahoval přestupy tří hráčů doslova na poslední chvíli; a také letos prozatím jeho činovníci vypadají, že si vzali na deadline day dovolenou.

19:17 Chelsea na svých stránkách oznámila, že opět posílá na hostování křídelníka Gaëla Kakutu. Po Premier League a Ligue 1 si vyzkouší také nizozemskou Eredivisie. V barvách Vitesse, kde se potká i se svými spoluhráči Tomášem Kalasem a Patrickem Van Aanholtem.

19:24 Pod Apeninami si dnes užívají svou verzi "návratů do budoucnosti". Toni zpátky ve Fiorentině, Borriello znovu navlékne dres Janova s číslem 22. To v Premier League se prozatím řídí heslem "dvakrát do jedné řeky nevstoupíš", aby se akorát podíleli na Van der Vaartě opětovném shledání s Hamburčany. Prolomí tu ledy Benayoun? Nelze to zatím s jistotou vyloučit.

19:31 Roque Santa Cruz odcestoval s výpravou Málagy do dějiště zítřejšího ligového utkání. Co je přitom zajímavé - ManCity ještě oficiálně nepotvrdilo jeho odchod (a to ostatně ani španělská strana).

19:33 Sturridge prý během evropského Superpoháru nezasedne ani mezi náhradníky. Značí to jeho úprk do Liverpoolu?

19:36 Neapol by v průběhu několika minut měla oznámit, že se s Cavanim dohodla na nové smlouvě.

19:43 V případě Santa Cruze by znovu mělo jít jen o hostovačku. A půjčovalo dnes také QPR, které vyslalo Jaye Bothroyda do Sheffieldu Wednesday. Pouze do ledna.

19:46 Bologna oficiálně přitakala dohodě se Southamptonem ohledně Gastona Ramireze.

19:50 Oprava: Sturridge zanedlouho usedne na lavičku náhradníků. Ne tak Essien, který zůstal na hotelu.

19:55 M'bia právě v klubovém centru QPR podstupuje prohlídku. Jeho dosavadní zaměstnavatel z Marseille mezitím odmítl pustit Jordana Ayewa na roční hostování do Readingu.

20:00 ČTYŘI HODINY DO UZAVŘENÍ OKNA!

A stále sháníme náhradu za Modriće, ManCity lanaří Javiho Garcíu, Dempsey se nerozhodl, Arsenal možná překvapí...je toho habaděj.

20:04 A hned bomba na úvod závěrečné čtyřhodinky! Fulham podle SkySports odmítl další nabídku Liverpoolu, i tu údajně vylepšenou.

20:11 OFICIÁLNĚ: Ramirez oficiálně hráčem Sotonu! Čtyřletý kontrakt. 12 milionů liber - dvojnásobek dosavadního rekordu.

20:14 Zase jednou na okraj: Sir Alex Ferguson potvrdil, že v neděli si Alexander Büttner odbude svůj debut v dresu ManUtd. Umožní mu to Evrovo zranění z dnešního tréninku.

20:15 Jack Butland, talentovaný 19letý brankář, by podle zpravodaje BBC měl vyjednávat s Evertonem. Už dříve ho sledovali zástupci Tottenhamu, Southamptonu, Liverpoolu či ManCity.

20:19 Villas-Boas už má pracovat na obnovení diskuze s Joaem Moutinhem. N'Zonzi si mezitím stihl poklábosit s reprezentanty Stoku a Fulhamu - právě mezi těmito kluby by si nakonec mohl vybírat.

20:20 N'Zonzimu do Fulhamu nahrává fakt, že Derek Boateng právě na svém Twitteru oznámil, že se do Londýna stěhovat nebude. Což je zvlášť pozoruhodné, neboť na Craven Cottage přestupuje možná už třetím rokem. Není mu to souzeno.

20:22 Christian Benteke a Ashley Westwood se potkali ve stejné místnosti. Mají totiž společný cíl: dotáhnout skrze lékařskou prohlídku své stěhování na Villa Park.

20:23 Cavani skutečně podepsal s Neapolí zbrusu nový kontrakt. Chelsea na něj může zapomenout.

20:28 Kdo dorazil k počítači až v tuhle chvíli (ale nejen ten), může si tady vše uskutečněné v abecedním pořadí překontrolovat či utřídit.

20:31 Nabídka Toffees za Jacka Butlanda by měla dosahovat výše 6 milionů eur. Mimo to ManCity zřejmě opouští další hráč: Dedryck Boyata míří na půlroční hostování do Twente.

20:34 Roberto Di Matteo připustil, že Essienova neúčast při dnešním klání evropského Superpoháru může věštit jeho pozdější hostování v jiném klubu.

20:37 OFICIÁLNĚ: Roque Santa Cruz zase jednou na poslední chvíli utíká. Tentokrát jde vypomoci Málaze.

20:41 Lloris má po prohlídce. A Fulham odbyl Liverpool i podruhé během chvíle, ve věci Clinta Dempseyho pochopitelně.

20:46 Definitivně uzavírám kapitolu "Michel Bastos do Fulhamu". Hráč figuruje v nominaci na zápas s Valenciennes a podle Aulasova vrchního rádce, Bernarda Lacombea, ani sám po přestupu do Fulhamu netouží.

20:52 Jak Adam, tak Edu nastoupí již zítra na půdě Wiganu. Jejich dresy budou zdobit číslovky 16, respektive 13.

20:55 Odchody Parka s Bendtnerem dle redaktora BBC Davida Ornsteina znamenají, že se již nikam nebude stěhovat alespoň Marouane Chamakh. Žádná posila se do útoku zjevně nechystá.

21:00 TŘI HODINY ZBÝVAJÍ DO UZAVŘENÍ OKNA!

21:07 Prvoligové kluby dosud během léta utratily 422 milionů liber, dostaneme se na kulatou pětistovku? To by minimálně García, Moutinho i Dempsey museli vyjít - a na ně momentálně netrpělivě čekáme.

21:10 Bentekeho cena se nakonec ustálila na 7 milionech britské měny; to už zní o něco rozumněji.

21:17 OFICIÁLNĚ: Bryan Oviedo se vším všudy patří Evertonu, podle právě podepsané smlouvy na celé čtyři sezony.

21:22 Druholigový Blackburn ztratil nedávno brankáře Bunna, a tak nyní na roční hostování z Belgie přivádí jednoho z nadějných polských golmanů, Grzegorze Sandomierskiho.

21:24 Rolando odmítl QPR. S tím, že jej neoslovil klubový projekt jako celek. Zbývá už tedy jen M'Bia, další stoper na Loftus Road patrně nedorazí.

21:37 Na přestupovém poli zavládlo pozoruhodné ticho. Zřejmě i zástupci jednotlivých klubů zůstali s otevřenou pusou zírat na Falcaovo představení v evropském Superpoháru.

21:42 Celý den se věnujeme těm, kdo zrovna přestupují. Ale co ti, kteří se už nějakým způsobem zabydlují? V Sunderlandu už dokonce kvarteto nových akvizic tradičně zpívalo a protřelý veterán Titus Bramble jednotlivé výkony shrnul takto: "Louis Saha a Adam Johnson byli velmi dobří, ale Stevenem Fletcherem a Dannym Rosem si nejsem tak jistý..."

21:45 Jdou zprávy, že Rodgersova kancelář potemněla a Liverpool tak veškeré dnešní snažení uzavře se žádným zářezem na pažbě. Inu, pořád tu pak bude Michael Owen...

21:49 Liverpool prý nepochodil se čtyřmilionovou nabídkou, čemuž se nelze moc divit; i Aston Villa nabídla více (5+2 v bonusech). Alespoň takto hovoří zdroje SkySports.

21:54 Co se ještě N'Zonziho týče, BBC pro změnu nabízí tyto dva aspiranty jeho služeb: Stoke a Everton.

22:00 UŽ JEN DVĚ HODINY ZBÝVAJÍ DO UZAVŘENÍ OKNA!

22:03 Případů pro Harveyho Spectera by se tu přitom stále našlo ažaž. ManCity chce dotáhnout Javiho Garcíu (prohlídka) s Nastasićem (pracovní povolení); Tottenham se opětovně pokouší o Moutinha (odstupné) a v nejbližších chvílích by měl potvrdit Llorise (před podpisem); a Liverpool se pomalu smiřuje s prázdnýma rukama, zdá se.

22:09 Chelsea dostala od Atlética už čtvrtý gól a Roman Abramovič obratem reaguje vyhazovem Roberta Di Mattea, baví se Twitter.

22:09 Liverpool, když už nic jiného, alespoň ve velkém pouští mladíky. Nathan Ecclestone stihne přestoupit do Blackpoolu, zatímco Dani Pacheco se ubírá zpět domů, do Španělska.

22:17 Do boje o Essiena se podle některých zpráv pouští Real Madrid.

22:20 Billy Sharp pod nátlakem konkurence v Mayukovi, Lambertovi a Rodriguezovi odchází na roční hostování do Nottinghamu Forest, slavnostně to teď oznámil jeho majitel Fawaz Al Hasawi.

22:21 OFICIÁLNĚ: Hugo Lloris novou jedničkou Tottenhamu Hotspur! Stává se tak již čtvrtým Hugem v Premier League; po Rodallegovi, Vianovi a Porfiriovi. Daily Mail píše o 13 milionech liber, jiné servery i o deseti.

22:24 Martin Jol může v závěru okna šokovat a přivést do středu pole Odjidju-Ofoeho z Brugg, myslí si Guardian. Ten také mluví o zkompletování Bentekeho přesunu do Aston Villy.

22:28 Saints hlásí příchod amerického reprezentanta do 20 let a nadějného brankáře Codyho Croppera.

22:30 A také Ashley Westwood z Crewe posílí Villans. V novém působišti podepsal kontrakt na čtyři roky.

22:31 Clint Dempsey dorazil na Spurs Lodge. Pete O'Rourke ze SkySports dokonce tvrdí, že tam už přiložil pero na papír. Rodí se velká liverpoolská prohra.

22:39 Moutinho na druhou stranu doopravdy nikam neputuje, ani při obnovené snaze záložníka Porta ulovit se Tottenham s protějšky nesešel. Pořád mezi nimi byla až čtyřmilionová mezera (v eurech), podle informací portugalského rádia TSF.

22:42 OFICIÁLNĚ: Matija Nastasić dostal pracovní povolení, plácl si s Manchesterem City, a tak výměna za Saviće a nějaké ty miliony konečně nabrala celistvých i reálných obrysů.

22:47 Everton ulovil 17letého křídelníka skotského Kilmarnocku Matthewa Kennedyho. Za tabulkovou částku, na tři roky minimálně.

22:49 Dempsey šel podle všeho za šest milionů liber. Ani s tímhle jste se v Liverpoolu nemohli vytasit?

22:51 Bek Dynama Kyjev Goran Popov potvrzený ve West Bromwichi; a Stephen Dobbie ze Swansea do Brightonu. Toť menší transfery v zákoutí.

23:00 UŽ JEN HODINA DO KONCE PŘESTUPNÍHO OBDOBÍ!

23:01 A hned také Angličané píšou svou kapitolu o velkých návratech. Z Yossiho Benayouna je na rok opět Kladivář. Izraelec se tedy vrací tam, kde dosud na Ostrovech nejvíc zářil.

23:02 Clint Dempsey prý neměl problém dohodnout se s Tottenhamem na podmínkách smlouvy a teď už je v péči doktorů.

23:04 OFICIÁLNĚ! A je hotovo...takže rekapitulace: 6 milionů liber, tři roky smlouva.

23:10 Butland prý nikam nejde. Birmingham si představoval šťavnatější odstupné.

23:19 Aktualizace k Benayounovi: Podle většiny zdrojů už zbývá dořešit jen běžné papírování, Daily Mail ale Izraelcův návrat na Upton Park podmiňuje hostovačkou Essiena v Realu Madrid. Tím, že by Ghaňana načas vymazali z výplatní pásky, by pak Blues mohli Hammers pomoci s úhradou Benayounovy gáže - což se zdá být nutné.

23:21 Bartona si podle SkySports budou moci celou příští sezonu užívat v Marseille.

23:28 Druholigový Brighton představuje zajímavou posilu: z Athleticu přichází 29letý pravý bek David Lopez. Na AMEXu prozatím podepsal jen na rok; a v krásném přímořském sídle se potká i s krajanem Vicentem.

23:34 Dani Pacheco nakonec nepůjde nikam nastálo, patrně se jen uchýlí na hostování do Valladolidu. To samé v bleděmodrém platí pro Wilsona, jen půjde o Blackpool. Stejnou destinaci zvolí i třetí mládenec Nathan Ecclestone, on se už ale do LFC nevrátí.

23:37 Blackpool to obecně roztáčí ve velkém. Z Rangers si na poslední chvíli dovedl Broadfoota a od Aston Villy si půjčí Delfounesa. A když už jsme v těch druholigových vodách, Crystal Palace získalo Goodwillieho z Blackburnu.

23:40 Tom Huddlestone do Fulhamu, toť nejčerstvější spekulace z dílny Telegraphu. N'Zonzi se mezitím podle BBC přiblížil Stoku.

23:49 QPR se oficiálně rozloučilo s Bartonem. Že prý za rok na shledanou.

23:51 Moutinho devět minut před koncem minimálně na 80 % zůstává v Portu.

23:53 OFICIÁLNĚ: A jak se očekávalo, naproti Bartonovi míří M'Bia. Stoper či defenzivní záložník přestoupí zhruba za pět milionů liber, transfer už potvrdilo vedení Marseille.

23:55 Essien na hostování do Realu - všechno v pořádku, až na ty osudové platy. Real si představuje, že mu Chelsea pomůže; ta něco takového odmítá.

23:57 Adam Hammill se svým příznivcům bude až do 13. ledna 2013 představovat výhradně v dresu Huddersfieldu. Tam bude hostovat z Wolverhamptonu, jak stojí na oficiálním twitterovém účtu tohoto klubu z anglického středozemí.

23:58 Steven N'Zonzi prý zrovna dorazil do tréninkového komplexu Potters. Jeho agent tu byl celý den. To se stihne; na prohlídku a formální papírování je čas i po půlnoci.

24:00 DING DONG! Anglickým klubům oficiálně odzvonilo.

Přesto, jak bývá zvykem, hráči jako Javi García (ManCity) klidně mohli stihnout přestoupit. Jen se třeba čeká na formální stvrzenky, jež mohou být vyřízeny i po půlnoci. Tyto pozdně vyskakující akvizice už ale přenechám kolegům "ve službě", kteří vám info o nich jistě dostatečně včas zprostředkují skrz expresky či větší články. Já se po 11hodinovém maratonu s úlevou loučím a vřele děkuji za pozornost!

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (2753)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele