OLIVER KAHN MYSLÍ NA ZAHRANIČÍ

10.05.2003, 15:16
Aktuality
Brankář Bayernu Mnichov Oliver Kahn, hvězda německého týmu z loňského mistrovstní světa, by rád na poslední roky své kariéry odešel do zahraničí. 33letý velezkušený gólman to řekl v rozhovoru pro německý magazín Sport Bild...

"S Bayernem jsem několikrát dosáhl všeho, čeho jsem mohl dosáhnout. Pak se začínám sám sebe ptát, kde brát motivaci," prozradil 'Oli'. "Jsem v Bayernu devět sezón a odvedl jsem tu toho hodně. Ale v zahraničí bych musel znovu prokazovat své kvality a to by mohlo otevřít nové možnosti," uvedl jako důvod. Kahnova smlouva v Bayernu platí až do roku 2006, ale zájemců o jeho služby by jistě nebylo málo. Jedním ze zmiňovaných klubů je také Barcelona, přestože příští rok nebude hrát Ligu Mistrů, narozdíl od Bayernu.

"Měl jsem už několik možností odejít do zahraničí a nyní je další šance. Bayern ale může v příštích sezónách vyhrát Ligu Mistrů, takže si případný odchod musím pořádně rozmyslet. Je to otázka výkonnosti," řekl Kahn, který si jméno udělal v Dortmundu, odkud v roce 1994 odešel do bavorského velkoklubu. "Peníze nejsou prioritou, nejsou pro mne motivací. Mohu jen těžko očekávat, že si jinde vydělám víc než v Bayernu, kde jsem velmi dobře placen." V Bayernu si údajně vydělá 7,65 miliónu eur ročně.

Oliver Kahn se v poslední době připomněl také mimo hřiště. Nejprve se kvůli aférce s 21letou striptérkou odloučil od své ženy, matky dvou dětí, později byl policií přistižen při rychlé jízdě. Ovšem odmítá, že by publicita hrála v případném odchodu nějakou roli. "Kdybych někdy hrál v cizině, nebylo by to kvůli médiím. Když půjdu, bude to jen ze sportovních důvodů," uzavřel Kahn.

Je mu 33 let, v aktivní kariéře už toho zřejmě nemá mnoho před sebou. Ale "dlouhověkost" mezi brankáři není žádnou výjimkou - například Peter Schmeichel nebo David Seaman chytají na té nejvyšší úrovni i ve svých 39 letech. Kahn si navíc jako svůj další cíl stanovil světový šampionát v roce 2006 v Německu...

Autor: Petr Starý

Komentáře (3)

Přidat komentář
antimadrista

Kahn do Barci?, to by bylo super! Enke by odešel a Barca by měla tři kvalitní brankáře: Valdés, Bonano a Kahn.

Reagovat
HOST*

Bonano,Valdés a Enke ty neuměj chytat!A Kahn by Barse určitě pomohl!

Reagovat
HOST*

Barceloně nepomůže nic ani kahn.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele